182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #35973 Mosley,elhagyta a noteszet,amibe fel folt irva,hogy melyik zsebeben van az a zsebkendö,amire csomot kötött,hogy ne felejtse el bevenni a gyogyszereit.
-
Ez óriási hülyeség. De óriási!
Akkor már az egyforma autók is jobbak...meg mit gondol ez lenne a baj?
Egy fenét.
Óriási répaság, és még csak nem is jó...ha évenként rotálnak a versenyzők akkor akinél egy jó pilóta van, annak jobban sikerülnek a fejlesztései, akinél gyengébb azok meg félrefejlesztenek...ez nagyon gyenge ötlet.
Sok ennél jóval talraesettebb ötletet hallottam már az 'egyszerű' emberektől...
miért nem kérdezik meg a nézőket,...vagy legalább egy 'szakértőt'...
Ez az ötlet úgy ahogy van halott. -
ez elmebeteg, ez még nekem is durva, hullanának mint a legyek a toximaxi-tól fejlesztés egyedi beállításoknak lőttek még több baleset..... -
Raikkönen a Toro Rossónál? Szato a Renault-nál? Első hallásra megdöbbentőnek, másodikra elképzelhetetlennek tűnnek a fenti párosítások. Max Mosley azonban teljesen komolyan gondolja, hogy be kellene vezetni a Forma-1-ben a pilóták rotációját.
Mikor lövik már le ezt az embert???? :D:D:D -
Jordan megkérdőjelezte a FIA döntését -
edeleny #35968 Aportbol engem is erdekel szinte minden,de azokra hetközben is ugy figyelek,mint az F1-re ,csak nem irok roluk. -
pedig nem 'bonyi' (
pfff..)
a magam részéről ilyenkor ezekre figyelek, nem a tesztekre és más F1 hírekre. :) -
-
edeleny #35965 Ja melo,rem' csak be megyek. -
G_ArchAngel #35964 nekem munka, arbeit, work, lavoro... -
edeleny #35963 Nem ertem az összefüggest. -
Ez a hétvége a Motorverseny, a Rally és a Wtcc hétvégéje :) -
Gabor_(HSF) #35961 Dehogynem! én pl rengeteg sört felhoztam:::((( -
edeleny #35960 Nem volt valami sok a mai felhozatal. -
Tesztek - 4. nap Paul Ricard 1E-B
Név Csapat G Köridő Km/ó Eltér Előző Kör
1. Olivier Panis FRA Toyota B 1:27.143 223.329 35
2. Ricardo Zonta BRA Toyota B 1:27.239 223.084 0.096 0.096 88
3. Pedro de la Rosa SPA McLaren-Mercedes M 1:27.290 222.953 0.147 0.051 87
4. Gary Paffett GBR McLaren-Mercedes M 1:27.649 222.040 0.506 0.359 42
no comment... Toyota viszont fejlődik... -
G_ArchAngel #35958 Rossi a Red Bullhoz tart?
Valentino marad kétkeréken, vagy irány a Forma 1?
Rengeteg találgatásra ad okot Valentino Rossi jövőjét illetően az a megválaszolatlan kérdés, hogy 2007-től merre tart Rossi.
sport
Több sikeres teszt után a Ferrarival, Ross Brawn úgy nyilatkozott, hogy egy helyet fenntartanak az olasznak. Akkor még úgy volt, hogy Schumacher megy és nem marad a maranellói istállónál.
Az elmúlt néhány verseny után, azonban úgy tűnik, hogy a Ferrari ismét képes felvenni a kesztyűt. A német nyert a Nürburgringen és Imolában is, ami egyértelműen azt jelzi, hogy a Ferrari készen áll visszahódítani Alonsoéktól a világbajnoki címet. Amennyiben ez sikerülne, szó esett róla, hogy a német pilóta, további két évre aláírna a vörösökhöz. Ez még nem jelente gondot, de ha a hírek igazak, Raikönnen úton van Maranello felé és akkor már nem marad hely Rossi számára.
A Red-Bull háza tájáról viszont olyan hírek érkeztek, hogy jövőre szeretnék teljesen átrendezni soraikat. A McLaren embert, Adrien Newey-t kérték fel arra, hogy tervezze meg az RB3-at, ami jövőre ismét egy V8-as Ferrari motorral fog dübörögni. A hírek szerint az osztrák energiaital cég szívesen látná Rossit a csapatban és már tervezik az első közös tesztet. Rossi annyit mondott, hogy Mugellóban pontot tesz a találgatások végére és közölni fogja a médiával, hogy mi lesz vele jövőre. -
edeleny #35957 En mar csak azt nem ertem,hogy tud ezekkel a szarnyakkal a Renault ilyen gyors lenni,Egyertelmü,ezek NEDVES körülmenyek köze keszültek,esös futam meg reg volt.(Csoki szerint 98-ban Monacoban)
-
hm érdekes, de jó sztem 
-
G_ArchAngel #35955 -
edeleny #35954
-
Én betiltanám a szárnyakat. Sokkal nehezebb egy szárny nélküli autót vezetni, így ez a rajongók számára izgalmasabb versenyt eredményezne.
Igaz -
G_ArchAngel #35952 Stirling Moss izgalmasabb futamokat szeretne
Az idei Spanyol Nagydíj nem tartozik a legeseménydúsabb megmérettetések közé, Fernando Alonso a rajtot követően a mezőny élére állt, majd a boxkiállásokat követő pozícióváltások ellenére megnyerte hazai futamát.
"Az imolai és a nürburgringi futamhoz hasonlóan a Spanyol Nagydíj végeredménye is tökéletes volt, ám ami az izgalmakat illeti, nem volt szenzációs. Nem volt izgalmas. Azt is ki merem jelenteni, hogy unalmas volt." – véli az egykori versenyző, Stirling Moss.
Moss szerint nem véletlen, hogy az előzési manőverek egyre ritkábbak. "A modern versenypályák ezt nem támogatják, és az autók tervezése sem teszi könnyebbé az ilyen manővereket. Barcelonában sokat tesztelnek a csapatok, így pontosan tudják, hogy mit kell tenniük ezen a pályán."
"Szem előtt tartva a biztonsági követelményeket, az új pályatervezők nem építhetnek olyan pályaszakaszokat, amelyek nehezebbé teszik a helyszínt. Ha például a rázókövek helyére falakat helyeznének el, a pilóták sokkal nehezebb helyzetbe kerülnének, és sokkal precízebb munkát követelne meg tőlük."
"Több előzési manővert szeretnénk látni, a szélárnyék csaták már korábban is nehezek voltak, a mai pályákon pedig még nehezebbek. Én betiltanám a szárnyakat. Sokkal nehezebb egy szárny nélküli autót vezetni, így ez a rajongók számára izgalmasabb versenyt eredményezne. A pilóták is élveznék, de erre valószínűleg nem fog sor kerülni."
Asszem itt hamarosan nagy változások jönnek - soha ennyi kritika nem érte az F1-et, minat az utóbbi években... -
hehehe 
-
G_ArchAngel #35950 Az új Renault ULTRA-FLEXIBLIS ÉS SLIM szárny vázlata! -
edeleny #35949 Remelem Gabor otthon ebredt!Kezd kezelhetetlenne valni a szarny dolog.Mi lesz ha az agurikon meg sas szarnyak lesznek,ezok fogjak atrepiteni a többiek felett,eigy nem kellesz bajlodni az elözessel.
-
hm, ahogy elnézem lecsuktak....de majd viszünk neked májkrémet, az átfér a rácson :-D -
Gabor_(HSF) #35947 na elfogyott a söröm a viszki meg erös magába ugyhogy kimegyek söré ha nem irok mostanaba lehet lecsuktak
-
Gabor_(HSF) #35946 öohhh neked fogalmad sincs mit kibírok éln -
elnézem
viszont az iváshoz már öreg vagy, megárthat a szívednek
-
Gabor_(HSF) #35944 igen énis azt hiszem bár már kezd homályosodni a dolog -
jól döntöttél -
Gabor_(HSF) #35942 kicsit tétováztam,hogy a legkissebb fiam üssem agyon,aki nyitva hagyta a kiskaput,vagy leigyam magam...a pia mellet döntöttem..... -
G_ArchAngel #35941 oké, betolok egy mézes-chilis páleszt én is:)
egészségedre! -
G_ArchAngel #35940 mi lett volna a McLarennel, ha Barcelonában nem a hajlékony szárnyakat használja? Kimi kört kap Massától is?
És most végre ott van a Renault neve is:) -
Gabor_(HSF) #35939 Punk,Angel...most leiszom magammmmmmmmmmmm....egézségetekre.... -
Gabor_(HSF) #35938 De tetszik amikor egy 18 éves "pubi" oktatja a mezőnyt,már bocs senkit sem akarok megsérteni,de hát én messziről érzem az odaégett hús szagát,vagy tévednék kat?
Nézzétek el nekem de alig több mint 2 órája,hogy két szarházi kis suhanc beosont egy szintel feljebb és kiraboltak alvó feleségem mellől,miközben én itt lent pc-ztem,cóval úgy érzem csont nélül fejbe tudnék lőni valakit.... -
De utálom a focit
Erre itt is azt kell olvasnom... -
G_ArchAngel #35936 A Ferrarit koppintja a McLaren
"A hajlékony elemek még hónapokkal ezelőtt szúrtak szemet egyes mérnököknek, akik jelezték, aggályosnak tartják az olasz istálló autóin található darabok használatát."
Azok után, hogy Kimi Raikkönen egyperces hátránnyal fejezte be a futamát Barcelonában, a McLaren mérnökei úgy döntöttek, segítségül hívják a rugalmas terelőszárnyak kínálta lehetőségeket és a Ferrarihoz hasonlóan ők is bevetik ezt a trükköt versenyeken.
Ron Dennis csapata azután döntött a flexibilis elemek használata mellett, hogy az MP4-21 sebessége messze alulmúlta a vetélytárs Ferrari tempóját és a pirosak által használt elemekről még egyetlen hivatalos szerv sem mondta ki nyíltan, hogy szabályellenes. Vagyis nyugodtan kísérletezhet bárki a kétes alkatrészekkel.
A hajlékony elemek még hónapokkal ezelőtt szúrtak szemet egyes mérnököknek, akik jelezték, aggályosnak tartják az olasz istálló autóin található darabok használatát. A bejelentés után hetekig folyt a vita, hogy valóban szabályt szegett-e a Ferrari, közben Ross Brawn némi olajat löttyintve a tűzre, bizonyos titkos dossziét lobogtatott a többi csapatnál fellelhető hasonlóan gyanús műszerekről. Azóta lecsillapodtak a kedélyek, az FIA nem tett lépéseket az ügy tisztázása érdekében, a McLaren leleményes mérnökei pedig úgy határoztak, megpróbálnak hasznot húzni ők is a balhés alkatrészekből.
"Rengeteg területen kell még fejlődnünk" - ismerte el Martin Whitmarsh, a csapat mérnöke, aki azt is hozzátette, hogy ők mindenképpen megvárnák az FIA ítéletét az üggyel kapcsolatban.
Egy biztos, a Spanyol Nagydíjon a Renault, a McLaren és a Ferrari szárnyai is meglehetősen mozgékonyak voltak a többiek szárnyaihoz képest: a hosszú egyenesekben lefelé, a kanyarok előtt pedig fölfelé hajlottak.
Mellesleg már a Williams is fontolgatja, hogy hasonlóan cselekszik. -
G_ArchAngel #35935 ha tegnap Henry berúgja valamelyik ziccert, ha nem állítják ki Lehmant, hanem sárgát kap és megadják a gólt, ha... ha... ha... -
ha nem hagyjátok abba.....