182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
bakker mekkora futam lesz ez :) -
A zőccségosztályon nincs 
Nembaj, videóról megnézem :D -
mintha ott nem lenne tv:) -
Ja, és hajrá kimi ^^ -
Én meg pont teckóban voltam :( -
massa belecsúszott a korlátba -
mi volt?:S azt láttam hoghy szedik ki az egyik ferrarit, emg felsorolzta hogyki hanyadik:S -
gabor1968 #36125 Hát ez a Massa gyerek jól elszúrta Sumi gyorskörét! -
jó futam lesz :) -
massa alakít:)
nem megy neki a driftelés... -
ezt magyarázom mióta belefásult..... -
Gabor_(HSF) #36121 Én nem a kocsiról beszélek,hanem Kimi fejéről,ill ami benne van...
Itt bármelyik kocsival lehet jó kört menni.... -
Te eddig téli álomba voltál? :))) Már az előző futam után a csapat eltemette magát, 3. kocsi az övék, talán nyernek majd 1-2 futamot de semmi több. -
Gabor_(HSF) #36119 Hát Angel.a kis kedvenced kész teljesen,ha it sem tud menni,akkor már temetheted erre az évre,azért várjuk meg az időmérőt,bár csodák csak gyerekkorban vannak............... -
Toyota innen még hova tud tovább süllyedni?... Jólett az a B változatú kocsi. -
Szombati szabadedzés - Monacói GP -
F1.com ? :) -
hol lehet találni infót a mai szabadedzésről?
thx -
Mától lehet pályázni a standard ECU-ra
Mától várja az FIA a 2008-tól bevezetésre kerülő egységes eletronikai vezérlőegység (ECU) potenciális beszállítóinak pályázatát - jelentette be a sportfelügyeleti szerv Monacóban. A standard ECU-t az FIA által márciusban elfogadott 2008-as Technikai Szabályzat teszi kötelezővé, és bár az autógyártók azonban a technológiai versengés szellemében korábban ellenezték a bevezetését, a szabálytervezet módosításához a csapatok egyhangú döntésére lenne szükség. Az egységes ECU kiválasztott gyártójával az FIA 2008-tól 2010-ig három szezonra kötne szerződést. A pályázatokat - ahogy a kizárólagos gumiszállító kiválasztására kiírt tenderre is - június 23-ig lehet benyújtani. -
G_ArchAngel #36113 bárcsak az lenne...
jó dolog McLaren szurkolónak lenni: ennél már csak jobb lehet, így innen már optimiznussal lehet csak figyelni a futamot:) -
rossz az orrod -
És uj pályacsúcs is egyben. -
G_ArchAngel #36110 Nagyon Renault 1-2 szaga van a mai délutánnak... -
Igen annyi volt, most 13.8 :)) -
1:14.0 -
G_ArchAngel #36107 a gumi színét kérdezte, nem a festétkét... -
Na mit mondtam:) -
Van fekete-fehér és fekete-kék-fehér is.
Mostanában láttam pár futamot:P -
Egyre jobb a pálya, többiek is minjá ott lesznek... -
Schumacher futott egy 1:14.3-as időt 

-
Inkább nézzétek az edzést! -
Így van, szénné van már rágva, de válasz volt a #36088-ra, mert az erősen téves volt,..márpedig az ilyen félreértelmezésekből lesznek később a 'torkomra teszem a kést' tények.
-
G_ArchAngel #36100 Kimi kormánya -
G_ArchAngel #36099 "döghúson marakodnak a kóbor kutyák" effektus, amit műveltek.. -
Hát ha visszagondolsz,...és azért nem volt olyan rég, szal 1teljes napot vártak azzal hogy kimondják: nincs biztonságos gumijuk a pályára.
Erre mit lehet mondani? Bzze miért nincs? te gyártasz gumit.
Mivel az FIA csak össze-vissza szabályozni tud, de gumit nem, ezért lett mondva hogy módosítsák a guminyomást (ugyanis azzal a Michelin szerint biztonságos lett volna), de akkor lassabbak lesznek az autók, jött a válasz.
Hát vzze :))))
Erre jött kontraként Michelin-től hogy módosítsa az FIA a pálya vonalvezetését szombatról vasárnapra, és majd délelőtt begyakorolják a pilóták az új fékeket és a kanyarkombinációt.
Na ezt nem lépte meg az FIA, hanem hasonló 'frankó' javaslatként azt mondta hogy ha akkora tempónál nem biztonságos a gumi, akkor bzz azon a részen menjenek olyan tempóval ami biztonságos.
és kb. itt volt a vége.
term. mivel a 3/4 mezőny Michelin-nel megy, ezért nyomás volt az FIA-n nem is kicsi, jöttek a zaftos cikkek, hogy tüntetés meg mittomén...ezek már a zavaros részei a történetnek, ami pedig szvsz igen egyszerű.
-
de pályamódosítást kértek volna, pedig ha már elhibázták a dolgokat, az már az ő bajuk -
Miért nem ismerték el? nem áltak rajthoz szvsz... Kijelentették szar gumit csináltak... -
hát ezaz, szar volt a gumi, és engedékenységet akartak, ahelyett hogy elismerték volna hibájukat -
Hát itt elég nagy belemagyarázás van. :))
A gumiszabályok módosítása Michelin javaslat volt anno (nézd vissza pl. a #32941-43 hsz-t), és frankón meg is valósult.
Szal az ő javaslatuk volt az is hogy ne legyen gumicsere futam közben.
Ezek után azt állítani hogy az FIA direkt alátett a Michelin-nek a gumiszabályokkal elég ééérdekes :))
meg hogy ez miatt volt az Indianapolis-i botrány...
Indianapolis qva nagy botrány volt mert az egyik gumibeszállító nem hozott a futamra olyan és annyi abroncsot amivel teljesíteni lehet egy versenyt, ezért m@rha sok ember nem versenyt látott hanem egy viccet, elég emlékezetes volt,..gondolom a hétvégi programként kiballagott embereknek dettó.
Na szal mivel a Michelin-nek nem volt megfelelő abroncsa, megpróbálták kényszermegoldásokkal orvosolni a problémát, pályamódosítás..stb. ami viszont már nem az ő hatáskörük-felelőségük volt, ...hanem hogy mentsék ami menthető vonalvezetést javasoltak az FIA-nak, ha ezt az FIA jóváhagyja akkor az esetleges balesetekért már az FIA a felelős.
Szal ment a keverés..de mindennek az alfája az volt hogy ott volt a pálya, ott voltak az autók, ott a nézők,...szal a gumin kivűl minden adott volt egy jó versenyhez, mindenki hozta az elvárhatót, kivéve a Michelin-t.
Ez valóban és kétségtelen nem tett jót az F1-nek, főleg az utána következő sajtókeverés, hogy mindezek ellenére a Michelin javaslata szerint meg lehetett volna rendezni a futamot, de az gecó FIA nem akarta megváltoztatni a vonalvezetést...
Pedig a Michelin javaslatok biztonságosak, csak egy-két elfékezés és a versney végén egy láncdarabon lobog a gumi Raikkonen feje előtt...
Szal én nem bántom a Michelin-t, de ha én állnék vele üzleti kapcsolatban (ami meg is valósul ha téli/nyári gumit veszek
)..szal igen mérlegelnék..
-
Valami bogyókat szedsz mostanában? :)