182273
  • Punker
    Briatore: méltánytalan előnyhöz juthat jövőre a Ferrari

ez a manusz mekkora csótány bakker.....
  • Gabor_(HSF)
    De sz@r,hogy mindig igazam van:D......
  • Gabor_(HSF)
    "Úgy éreztük, hogy erõsebbek vagyunk és a többiek kevésbé erõsek, de nem ez volt a helyzet. Ez valószínûleg a gumikkal és a körülményekkel van összefüggésben." - mondta Todt.

Többen rávilágítottak arra, hogy amennyiben Michael Schumacher autójában ugyanannyi benzin lett volna az idõmérõ edzésen, mint Fernando Alonsóéban, akkor a hétszeres világbajnok a pole pozícióba kvalifikálhatta volna magát. Todt szerint azonban ez nem sokat változtatott volna a végeredményen, mert a versenyen a Renault egész egyszerûen gyorsabb volt.

"Egy héttel ezelõtt ugyanezzel a stratégiával jól mentünk és abból indultunk ki, hogy ugyanez itt is lehetséges lesz. Ám az aszfalt hõmérséklete és a vetélytársak más gumikeveréke miatt ez nem így történt."

"Nem hiszem, hogy végeredményben sokat számított volna, ha a pole-ból indulunk. Michael a versenyen nyert egy pozíciót. Talán sikerülhetett volna, talán nem. A versenynek vége és most már Monte-Carlóra koncentrálunk."

Todt ezzel együtt hallani sem akar csalódottságról, hiszen a Ferrari jobban szerepel annál, amit sokan a szezon elõtt vártak tõlük: "Szeretnék arra emlékeztetni mindenkit, hogy pár héttel ezelõtt még mindenki azt mondta, hogy egy ilyen teljesítmény csoda lenne. Most a világbajnokság egy harmadán vagyunk túl, van még hátra 12 verseny, tehát nagyon sok dolog történhet még és olyan pozícióban vagyunk, amelybõl harcolhatunk."

MINŐ igazság....
  • Istencsászár
    Supermant reklámozza a Red Bull
  • Kit--Kat
    98ban végig szakadt az eső!
  • G_ArchAngel #35848
    Jean Todt már döntött

Michael Schumacher Barcelonában bejelentette, hogy a Ferrari időt adott neki a döntéshez, így várhatóan csak évad végén jelenti be hogyan tovább. "Csak az utolsó futam után döntök a jövőmről. Egy ilyen fontos döntéshez minden idő rövid." – idézi az Autobild Motorsport Schumit.

A lap értesülései szerint a bejelentésre még az évad közben sor kerül, miután Jean Todt ezt követelte a hétszeres világbajnoktól.

"Michael azt mondta, hogy az évad végéig várni fog a döntéssel, de ez nem jelenti azt, hogy valóban ilyen sokáig vár majd. Monzában szeretnénk bejelenteni a jövő évi felállást."

Egyes szakértők úgy vélik, hogy Schumacher döntése nagyban függ a bajnoki címtől. Ha megszerzi nyolcadik címét, visszavonul. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy Schumi Todttól teszi függővé a döntését. A Ferrari pilótája már többször kijelentette, hogy jövőjét a csapatvezető döntése szerint alakítja majd.

"Én már tudom, hogy mit teszek. De nem árulom el." – jelentette ki Todt, aki tisztában van döntése súlyával.
  • G_ArchAngel #35847
    nem így kell nézni, mindent sarkossan vizsgáltok...

a Toyotának lesz 400 milliója, hogy a szar aerodinamikát tökéletesre fejlesszék, ráérezzenek a Bridgestone-ra, jobb váltót és elektronikát készítsenek, és fejlesszék a motort - mert aki minden idevonatkozó cikket elolvasott, az tudja, hogy a motor bizonyos főbb alkotóelemeit lehet fejleszteni...

nem olyan hülye szabály ez, mert tökéletes aerodinamikára sarkalja a kisebb csapatokat is - az Agurinak sem a Honda motor a gyengéje...

És innen nézve a legnagyobb húzást az RBR Newey le-, míg a Ferrari Tombazis visszaigazolásával csinálta meg.
  • edeleny
    Azert nem lehet minden csapatnak azonos mennyisegü penzt adni,mert azt mar Kommunizmusnak hivnak.Van ahol tenyleg lehet sporolni,viszont ha a Toyotanak lesz 400 millaja egy evre,akarmijen szabalyok lesznek annyit fog költeni,ha nem tesztelesre,akkor olyan gepekre amik utanozzak azt.
  • Bucser
    Már megint a költségek drasztikus csökkentésén veri a nyálát... Aki költséget akar csökkenteni az menjen gokartozni bazzeg... Oldja meg csapaton belül és ne a szabályok legyenek a mérvadók ahhoz, hogy költséget csökkentsenek.. mióta elkezdődött ez a szájbabaszot monopoly az F-1 ben azóta szar minden.. miért nem lehet minden kicseszett csapatnak adni egy adott mennyiségű pénzt és abból hozzák ki a legjobb autót legjobb ár érték arányban mindenki ahogy tudja...
  • Bucser
    Panis esőben nyert.
  • Bucser
    mert olyan régóta nem volt esőfutam...
  • edeleny
    Davidson volt a leggyorsabb Vallelungaban -A Williams is uj felfüggesztest tesztel?ugy latszik az kell a Bridgestonnak.
  • Punker
    tudjuk erről is a ferrari meg alonso tehet.....
  • edeleny
    Ööööö,most kell ezzel elöjönnöm,vagy csak Monaco utan,mar nem tudom melyik a masodik. -Geza kek az eg- na ezt a mondatot forgasd ki.
  • edeleny
    Egyszer mar jartam ott,csodalatos a varos.(nem kell nagy dologra gondolni,uton Spanyolba megalltunk szetnezni)
  • Kit--Kat
    Te vagy a vádaskodó mindíg Ferrarit maró valaki. Engem csak ez idegesít pusztán...
    Főleg ez a szárnyas dolgod igazán vicces, amit minden második futam után előhozol. A Ferrari szárnya szabályos, de nem egyezik a szabály szellemével.
  • G_ArchAngel #35837
    első változatban volt, de Monaco elegáns, jobban illik hozzá a tiszta fehér és (arany)sárga - pályarajzot is ezért töröltem ki...
  • Istencsászár
    Jó lett a banner, bár sok benne a fehér, oda monacóról egy szép képet ( 1ik jellegzetességéről ) eltudtam volna képzelni ( persze halványan ), nade én még ennyit sem tudtam volna csinálni szal pofám befogom:)
  • edeleny
    Te nem ellenör,vagy rendör,vagy valami mas polgarokat zaklato szakmaban dolgozol?
  • Kit--Kat
    Vajon miért is felejtetted ki az 1997es eső futamot amikor Schumi gyalázott?!
  • Istencsászár
    Alonso az élen az első tesztnapon
  • edeleny
    Irok neki,hogy kerti party lesz a jovö szombaton,eljön,leitatom,es jol elverem a GP4-ben.
  • passatgt
    @mschumacher emailcím fanatikusoknak:)
    http://webmail.mschumacher.com/
  • edeleny
    Latod arra mar nem emlekszem,de ha minimalis akkor is van nemi eselye.Lenyeg,hogy jo futam legyen.
  • Dexantreal
    fasza a banner
  • Punker
    akkor ti itt közvetítitek valaki meg majd fölveszi hacsak nem az egész városban döglik meg az adás.
  • Istencsászár
    De nemis kell oda eső, legyen 1 olyan jó futam mint tavaly volt...
  • G_ArchAngel #35826
    Remélem esni fog, Neked meg elromlik a TV-d és beragadsz a lakásba...:P
  • Punker
    Panis emlékeim szerint nem esőben nyert, és minimális az esélye az esőnek.......
  • edeleny
    Nem sokat,Kb.vagy 20-at,ebböl haromban biztos esett,egyszer mikor Panis nyert,Volt egy ,vagy ket Senna.-s futam egyszer kiesett,es ha jol emlekszem a legelsö Monaco gyölzelmet is esöben szerezte.Egyszer Sumi is megtekintette közvetlen közelröl az alagutra fordito kanyart,szinten nedves palyan.Lehet hogy 300 felett van a nepsüteses napok szama,de akkor is marad meg 65 nap amikor eshet.Volt annakidejen olyan futam is,mikor akkora szel volt,hogy a tengert hajtotta fel a palyara.
  • Punker
    esik? én még az életben nem láttam ott esős időmérőt vagy futamot, 300+ a napsütéses napok száma 1 évben, jó sok futamot láthattál eddig onnan......
  • edeleny
    Igen az idömeröre gondoltam,idaig is sokan panaszkodtak a forgalomra.Monacoban elengedni sem nagyon lehet a gyorskörön leveöt,egy jo kis meglepetes benne van a levegöben,plane,ha meg esik is egy kicsit.
  • G_ArchAngel #35821
    azért egy jó időmérővel a McLaren, Honda, Williams vagy Toyota is dobogós lehet - talán még DC is beférhet a 3-5. helyre - persze ez attól függ, hogy mennyien törnek autót...
  • Gabor_(HSF)
    én viszont igen:)
  • edeleny
    Monaco,azt hiszem ott mindenki eselyes egy kicsit,nem lepödnek meg nagyon,ha nem a Renault-Ferrari istalobol kerülne ki a gyöztes.
  • G_ArchAngel #35818
    Monaco banner - vki cserélje plz...
  • Gabor_(HSF)
    jobb klikk/tulajdonságok és igen
  • Istencsászár
    Monaco? mikor Dc fejreállt?
  • G_ArchAngel #35815
  • Gabor_(HSF)
    Uhh.. azon a merci V8-on minden titan meg kevlar,aluminium alig van rajta