• G_ArchAngel #36007
    Hamilton megcélozta az F1-et

A GP2-es kategória fiatal pilótája - aki jelenleg az ART Grand Prix színeiben igyekszik helytállni - szívesen versenyezne már a következő évben a McLaren csapatnál Fernando Alonso oldalán az autóversenyzés legmagasabb géposztályában, a Forma 1-ben.

Hamilton idei teljesítménye kimagaslónak mondható, amit a Nürburgringen aratott kettős győzelme is hűen igazol. Az ART angol versenyzője ugyanis remek szerepléssel nyerte meg az európai futam szombati és vasárnapi viadalát is.

Az angol fiatalember szereplésére a McLaren alakulat vezetője, Ron Dennis is felfigyelt, aki a korábbi hírek szerint szívesen látná csapatában Lewis Hamiltont. A wokingi alakulat első számú embere nem rejtette véka alá azt a kijelentését sem, ha esetleg csapatának finn versenyzője, Kimi Räikkönen elhagyná az istállót az évad végén, örömmel látná a helyében Hamiltont.

A GP2 fiatal reménysége a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon elégedett lenne, ha Fernando Alonso csapattársaként debütálhatna a nagyok között már a következő szezonban, de mindezek mellett azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy másik istálló színeiben lép majd pályára.

„Ha Kimi helyesen döntene, és maradna a McLarennél, akkor nem igazán lenne esélyem bekerülni a csapathoz, mint versenyző. Ezzel szemben viszont, ha Alonso nézzük - akinek valaha a Minardi versenyzőjeként indult F1-es pályafutása -, szerintem az én sorsom is hasonlóképpen fog alakulni. De ha esetleg mégis Alonso mellett léphetnék majd pályára, attól sem fogok megijedni." - nyilatkozta a GP2-es versenysorozatban szereplő Lewis Hamilton.

„Eddig még nem volt olyan csapattársam, aki meg tudott volna előzni az adott szezon során, éppen ezért úgy gondolom, hogy igazán élvezném ezt a fajta új kihívást." - tette hozzá az angol pilóta.

Ezeket külön tanítják, hogy minden nyilatkozatban azt mondják, hogy Kiminek a McLaren-nél amaradás a helyes döntés?