182273
  • Kit--Kat
    Aha, ott nem adtak meg egy szabályos Del Piero fejest odavágón, még csak útban odafele.
    Amúgy ez így van, ezen nem vitatkozom, ált. nem hajtanak végig 95percig, ez jogos, remélem Lipii alatt ez változik.
    De ami a lényeg, hogy a téma alapja innentől fogva érdektelen, mert hülyeséget mondott edeleny.
  • G_ArchAngel #35932
    ez igaz, csatárok angliában franciák/afrikaiak/latinok - de nem erről van szó, hanem a hozzáállásról: nem láttam olasz csapatot 95 percig támadni, foggal körömmel küzdeni vesztett helyzet után is...

most visszavághatnék egy nemrég megesett történettel, ami azokról az angol fiúkról szólt, akik a lehetlent hajtották végre egy olasz csapat ellen és hazavihették a BL-trófeát...
  • Kit--Kat
    A németeket, hogy kigyalulta a Milan, az mi volt???
    2003ban pl. a Juventus a nagy Magdit szarrá alázta 3-1re.
    Nézz meg 1 olasz meccset talán és okulj... Mellesleg olaszországra jut Brazília után szvsz a legtöbb penge csatár. És technikásabbak mint az angolok.
  • G_ArchAngel #35930
    miért? 2017 van???

szerintem nézz meg egy angol meccset és rájössz, mi a támadófoci...
  • Kit--Kat
    Boccs, de megint beléd kell kötnöm, nem értessz hozzá, vagy nem nézel olasz meccseket... Hogy világos legyen, a kátánáccsónak már több mint 10éve vége...
  • edeleny
    En azert egy dolgot azert hozza tennek,Mansell idejeben nem volt ritka,hogy amikor üres tankal utolert valakit,azt megelözte,majd egy körrel kesöbb mnet a boxba üzemanygert,es ezt meg megcsinalta ketszer es nyert.Azt hiszem a mai F1 olyan lett mint az Olasz foci,csak golt ne kapjunk,aztan legfeljebb döntetlen,lesz megse kapunk ki.
  • Istencsászár
    Danner: az előzés helyett a taktika a döntő

A Fernando Alonso – Michael Schumacher közötti párharcok az idei esztendőben legtöbbször a boxban dőltek el. "A legnagyobb hiba lenne egy előzési manőver. Ez sok időt vesz igénybe, és kockázatos is, mert a vetélytársak a következő boxkiálláskor visszaelőzhetnek." – véli az RTL televízió szakkommentátora, Christian Danner.

"Ha nem adunk lehetőséget a pilótáknak arra, hogy taktikával kerüljenek a vetélytársak elé, akkor csak egy megoldás marad: az előzés. Párharcok a pályán. Ilyen egyszerű."

Ez egy kiállások nélküli versenyt jelentene, amely nagyobb üzemanyagtankok használatát tenné szükségessé. Az egyfutamos abroncs már nem ismeretlen, azonban az aerodinamika problémát jelenthet.

• edeleny
    Egyebkent azert engedelyeztek a sok elektronikai kütyüt,mert az FIA szamara ellennörizhetetlenne valt ki szegi meg a szabalyokat es ki nem,mint most a szarnyakkal,igy inkabb engedtek,hogy robotpilota vezesse a gepet.Keves dologban ertek egyet Mosley-val,de tenyleg ugy latszik,hogy az egyetlen megoldas az egyseges ECU bevezetese.Egy riport szerint mar most is sok motorgyarto külsö ceggel keszitteti ezt az egyseget,es van olyan gyarto aki többb cegnek is szalit egyszerre.(Ez volt a riportban).A tervek szerint csak ez az egy szamitastechnikai egyseg lehetne az autoban,igy ellenörizhetö lenne az elektika.Termeszetesen,lennenek olyan reszek,amiket specializalni lehetne a motorokhoz,az autohoz,ellenörzes mellett.Legalabb is Mosley szerint.
  • edeleny
    Az a baj,hogy mi nezök igy gondoljuk,es igy is szeretnenk,de kit erdekel mostansag a nezö az F1 berkeken belül,nehany odavetett konc es kesz.Anno volt penteken IGAZI edzes,ki lehetett menni megnezni,voltak szombaton edzesek,lehetett izgulni,meg lesni a Nemet RTL-t.En szemely szerint imadtam a vasarnapi Warm-Up.-ot,jol rahangolt a delutani futamra.Tudom,hogy a mostani idömerö rendszerben nem leht vasarnapi bemelegitö edzes,de lassan eljutunk odaig,hogy lesz egy szabadedzes,idömerö,futam.Miert is nem lehet ezt lezavarni egy nap alatt?Közelebb kell hozni a nezöt?Ez epp az ellenkezöje.
  • b-type
    ezen jót vigyorogtam :DD

"„Azt gondolom, hogy a FIA-nak meg kell hoznia egy döntést, mely szerint a Bridgestone-t arra kötelezi, hogy változtassa meg abroncsai összetételét és szerkezetét."
    "
    hát ez nem gyenge.."változtassa meg abroncsai összetételét és szerkezetét."
    hmm, szal ezt így, és holnapra :DDD
    ha már kér akkor nem kicsit :))

egyébként valszeg igaza van/lesz,..de sztem monopolhelyzetben a Bridge'-nek édesmindegy ki mit lát-akar-kap, ők lesznek a hivatalos beszállítók, és pássz, nincsenek rászorulva egy csapatra sem.
  • G_ArchAngel #35923
    Félelmek: Jövőre lépéselőnyben lesz a Ferrari

A minap Flavio Briatore azon aggályainak adott hangot, mely szerint a következő évtől a Ferrari komoly lépéselőnybe kerülhet a többi istállóval szemben, miután mindenki köteles Bridgestone gumikra váltani.

Geoff Willis, a Honda technikai igazgatója osztja Briatore véleményét, „Ez egy valós probléma" - mondja a szakember. "Egy ilyen helyzetben, amikor gumiszállítót kell váltanod, természetes jelenség, hogy hátrányba kerülsz azzal szemben, aki már használta azt a fajta abroncsot."

„Ez az egyik oka annak, hogy 2008-ban más formájú gumikkal versenyzünk majd. (A 2008-as szabályok szerint a gumik 1997 után újra slick, azaz tejesen sima felületűek lesznek.) Csak úgy teremthetünk mindenkinek egyenlő helyzetet, amennyiben azokat senki nem láthatja hamarabb."

„Meglátásom szerint tehát jövőre a Ferrari komoly előnybe kerülhet velünk, korábbi Michelinesekkel szemben."

Briatore szerint úgy lehetne kiküszöbölni a Ferrari 2007-es előnybe kerülését, ha a FIA már a következő évre megváltoztatná a gumikeverék összetételét.

„Azt gondolom, hogy a FIA-nak meg kell hoznia egy döntést, mely szerint a Bridgestone-t arra kötelezi, hogy változtassa meg abroncsai összetételét és szerkezetét."

„Nem csak a Ferrari előnye miatt, hiszen bárki jogtalan előnye a sport kárára válna. Mindenki számára meg kell teremteni, hogy egyenlő eséllyel indulhasson."
  • G_ArchAngel #35922
    A mai teszt győztese: JACQUES VILLENEUVE!!! YESSS!!!
  • G_ArchAngel #35921
    Ők jól csinálják, mert olyan ruhát vesznek fel, amin nem látszik, azért Hazug hátán néha megjelenik egy sötétebb sáv...
  • Dodo55
    Azért gondoltam Haugra, mert elég nagy darab, és az elég nagy darabok általában izzadnak.
  • G_ArchAngel #35919
    nem, Olasz Briós - nem láttad még milyen térképek szoktak lenni az ingén?:)
  • Dodo55
    Ki az az Izzadt Hónalj :D ? Talán Haug?
  • G_ArchAngel #35917
    ez az egy jó tulajdonsága van Izzadt Hónaljnak: Ő is kiszeretné pakoltatni a gépekből a kvarcjátékokat...

legyen verseny vérből: lehet Kimi és Alonso felejtős pilóta lenne és Sato lesz a legény a gáton, de inkább vezessenek autót, ne gombokat nyomkodjanak...
  • Mersant
    múlt héten néztem meg az ide belinkelt videók közül párat, akkor jöttem rá miért is szerettem meg az F1et....nem is emlékeztem már rá, hogy ilyen kemény előzgetések, csúszkálások voltak, teljesen megszoktam ezt a punnyadt szart....:-((( én is bírnám ha kivennék ABS-t, kipörgésgátlót stb. de erre sem sok sanszot látok...asszem keresek magamnak másik szenvedélyt :-)
  • b-type
    értem én meg minden, de miből gondolod hogy ha csak kereket cserélni mennek akkor megszünik a boxtaktika, vagy akkor azt is hozzá kellene változtatni hogy ne csak kötött számú abroncsot használhassanak egy hétvégén.
    Azt pedig megint nem hiszem hogy meghoznák, hiszen pont a költségcsökkentés címén hozták.

Az egész F1-nek kellene megváltoznia, a felfogásnak.
    mert ahol a tizedeknek ekkora jelentőségük van, ott nem az ember van a középpontban.
    A legtöbb pilóta tudna tizedre uolyan időt autózni egy teljesen uolyan autóval és gumival...mert vannak annyira képzettek.
    Az autó pedig kiszolgálja őket, már nem vadló , meg nő, szílaj izé meg mittomén...szal nem igazán pezsegnek töle a pilóták.
    Kiszállhatna már belőle egy olyan pilóta is akin látszik hogy bzze de élvezem ezt az egészet, a vezetést, ezt az autót, ezt az egész versenyzést..
    nem pedig csak a győzelmet, vagy az eredményt.

Itt van egy 'technika' nevezzem így amiből kiölnek minden sajátosságot, és tizedre..századra hegyezik, és a pilóták kiautózzák belöle, tizedre századra.
    Ha rosszabb a technikájuk akkor 5tizedre, ha tavalyi akkor 1mp.

Szvsz sutty kivágni belőle az aktív diffit, máris tekeregne kanyarbemeneten, és kigyorson, kivenni a TC-t, kivenni az összes ilyen vackot, ezt anno nem azért rakták bele, mert különben nem lehet vezetni, az F1-ben voltak ennél jóval erősebb járgányok is sokkal kezdetlegesebb futóművel és aerodinamikával..
    Azért rakták bele mert kell a fejlődés amit majd átraknak a szériagyártásba..
    meg azért hogy kifelé szorítsák az emberi hibaszázalékot.
  • edeleny
    Az csak most jut eszembe.Ugye a Görbe Tükörbe azt irjak,hogy az F1 legertekesebb resze az aerodinamikai tudas.Most az autok az evek folyaman egyre kissebbek lettek,ugy,hogy a szarnyak nagysaga lenyegeben nem valtozott,az az a karos legellenalast (ami nem okoz leszoritoeröt)jelentösen tudtak csökkenteni.Csak egy ilyen nagymeretü tank is jelentös lassulast okozna,ugy hogy a csucstechnika megmaradna az autoban.
  • edeleny
    tenyleg,hogy eltünt.Pedig milyen elennal mondogatta,hogy milyen sok lehetösege van a tengeren tulon,aztan meg hogy most a diploma a fontosabb.(Tiszta magyar foci,ezredrangu külföldi bajnoksagban a huszadik osztalyban jatszo csapattol kirugjak((bocsnat lejar a szerzödese)) a delikvenst.Hogy hol folytatja?Rengeteg külföldi ajanlatom van jobbnal jobb,de meg varok a MU,vagy a Real ajanlatara,aztan szepen leszerzödik a magyar masodosztalyba.)
  • Gabor_(HSF)
    Beállt apuci mellé kocsikat eladni,sok ba volt a legutóbbi pár év:)
  • Punker
    és a pénzből zsófikát támogatjuk? :)

tényleg vele mi van? él még?
  • Gabor_(HSF)
    Vagy jogdíjjat kérünk...
  • Punker
    akkor tuti perlünk :)
  • Gabor_(HSF)
    Képzeld ha majd ezt is leírják a köv futam után a görbetükörben
  • Punker
    végülis nekem tetszett a Ben Hur féle római kocsi verseny is hozzák ba újra a 4 lóerős járgányokat :)

ennyi idióta ötletet már rég láttam.....
  • G_ArchAngel #35906
    ki lenne a két túlélő? Sato és Montagny, mert Ők el sem indulnak addigra, mire a többiek beesnek az étterem teraszára?

vagy a nézők közül gondoltál ügyfeleket toborozni, Te kis kaszás?:)
  • oneal1
    visszakéne hozni az 1967 es kocsikat!!:DD
    akkor lenne izgalom asszem!
    bár monacoba kéne hozni kb 20 koporsót is..
  • Mersant
    olvasd el meg 1szer amit írtam: a kötelező kerékcserét!!! tehát ha valaki nem akar ne kelljen kimennie, a tankolást viszont beszüntetném, inkább gömbölyodjenek azok a gépek, de végre a pályán dőljön el a meccs
  • Gabor_(HSF)
    Akkor kb 300 literes tankokat kellene épiteni,vagyis kellene egy utánfútó mögéük..
  • edeleny
    En csak az üzemanyagvetelezest tiltanam,a kerekcseret nem.Illetve,mi lenne,ha az lenne mint tavaly,kerekcsere közben nem lehet tankolni es forditva?Szerintetek mennyiben valtozna a jelenlegi taktika?
  • b-type
    teljes táv egy full tank üzanyaggal és semmi kerékcsere...tuti katasztrófa :)
    Akkor lennének a leggyorsabbak amikor a legjobban le van használva a gumi.
    ebbe nem hiszem hogy belemennének.
    Az üzanyagfogyasztás így is rengeteget számít, elég ha csak két körrel többet tud miatta kintlenni..
    szvsz slick gumi, és megnyírbálni a vezetési segítségeket...jó bőven.

• Istencsászár
    attól még várhatja:)
  • Punker
    csak 1 hetet tévedtél :)
  • G_ArchAngel #35898
    kicsit sem vagyok türelmetlen: vártam a live-timing-ot, mivel Monacoban csütörtökön van az edzés:)
  • edeleny
    Erdekes,hogy jo regen rajöttek a mernökök,hogy a kevesebb suly elönyt jelent.El is kezdtek tankolgatni az autokat a verseny alatt többször,majd miutan par auto ,a kezdetleges technika miatt kiegett a boxban,ezt betiltottak.Az FIA,miutan az üzemanyagtöltes fejlödött annyit,hogy biztonsagossa valt,a versenyek izgalmanak a növelese erdekeben tette kötelezöve a tankolast,mert anno nem nagyon akarodzott meg gumit se cserelni akkoriban a versenyzöknak.
  • edeleny
    Az hogy mennyit mennek tankolas nelkül csak a benzintankon mulik.Most par csapat eleve nem is tudna megcsinalni 1 kiallassal,mert nincs akkora üzemanyag tartalya,hogy annyi ferjen bele.A tankolas nelküli modszer azert is jo lenne,mert igy a motorgyartok az üzemanyagtakarekossag fele is mozdulhatnanak.Most egy elv van csak,minnel rövidebb idö alatt minnel több benzint benyomni a motorba.
  • Mersant
    igen tudom hogy a slick visszajon, meg kell a kerekcsere is...a full tank is megoldhato lenne mint ahogy regen is az volt, nagyobbak lennenek a kocsik es kesz, ez egybol lassabba is tenne oket, mert airodinamikailag is megvaltozna az egesz, a sulytobblet miatt is lassulnanak, es akkor legalabb nem a boxban dolnenek el a futamok mint most...
  • Punker
    slick gumik tudtommal jönnek vissza, bebizonyosodott hogy kell a kerékcsere mert nem biztonságos 1 kerékkel, full tankkal meg nem érnének körbe kell a tankolás is, egyéb megvalósítható ötlet? :)