182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
SZTRÁJK SZTRÁJK SZTRÁJK
én is így vagyok vele, bojkottálni kéne... -
Egy másik fórumon már leirtam érveim a szándékosság ellen :
- 7 szeres világbajnok nincs szüksége ilyen pitiáner dolgokra
- ha nem áll meg akkor is poleba lett volna vagy második lesz
- Családja van nem kockáztatja az életét ilyennel hogy egy veszélyes kanayrba keresztbe áll és bárki bele rohanhat!
Még a feltételezés is nevetséges nem hogy az hogy ezt a versenybírák jelentették ki!
Én a ferrari helyébe bojkottálnám a versenyt ! -
azért ezt ne kívánjuk, mert Alonso is sportszerű volt tegnap, nem hőbörgött emiatt. Természetesen azért lehet szurkolni, hogy ne ő nyerjen, én is azt teszem :DD, de ütközést ne kívánjunk neki -
Mára csak egy kívánságom van, ne Alfonzo nyerjen, könyörgöm. Nyerjen inkább Kimi, vagy Montoya. Egy picit már unalmas, hogy mindig ő van a vonatozás elején. -
A versenybíróság hivatalosan így indokolta Michael Schumacher büntetését a Monacói Nagydíj időmérő edzésén történtek kapcsán:
„A versenyző miután gyors időt futott az első szektorban, időt veszített a másodikban és a 18-as kanyarba kis sebességkülönbséggel – ha volt egyáltalán különbség – érkezett az előző gyors köréhez képest, de olyan erővel fékezett, hogy az első kerekei blokkoltak, ami miatt vissza kellett nyernie az uralmát az autó felett. A versenyző ezt anélkül tette meg, hogy nekiütközött volna a korlátnak a 18-as kanyarban. Az autó motorja ezután lefullad, ami miatt az autó a pályán részben akadályt jelentett."
"Összehasonlítva minden lényeges adatot, a versenybírák nem találtak igazolható okot arra, hogy a versenyző miért fékezett ilyen nagy erővel és szokatlan nyomással a pálya ezen szakaszán, ezért nem volt más választásuk, mint azt a következtetést levonni, hogy a versenyző szándékosan állította le az autóját az időmérő edzés utolsó pillanataiban, egy olyan időben, amikor az ő nevéhez fűződött a leggyorsabb kör.”
De emlékezzünk Massára, a kicsúszása pillanatok alatt történt, csak egy kis csúszás látszott, máris falnak ment. Minden gyorsan történik, de ezek a nagyfejűek kívülről tudják hogy kell, mi? -
Mocskok! 
Szerintem ki kellene zárni az egész évadból Schumit! Mert egy szemét, mocsok, vezetni nem tudó barom egyesek szerint.
A lényeg nekik, hogy Csalfonzó nyerjen. Remélem mostmár ez elég volt ahhoz, és kiszáll Schumi az egészből. Ha már ennyire irigyek rá, akkor rohadjanak meg és vonatozzanak Schumi nélkül.
Mondtam, hogy tré egy verseny lesz, de hogy ennyire, azt azért nem gondoltam.
Alonso meg ****** *** a mai győzelmét. -
Nem értem. Ha másképp áll keresztbe, akkor Alonso simán belerongyolt volna, ahogy Brazíliában sárga zászlónál tette... És ennek tudatában valaki szándékosan állna keresztbe? Aki már rengeteg ilyen tipusú időmérőrendszeren van túl (1 órás edzések) -
nem jó mert akkor azt mondanák hogy schumacher szándékossan erre gondolt és azért történt!
Az esetről meg annyit : igazságtalanság ! -
Innentől kezdve, aki csak felhozza, hogy a Ferrarival kivételeznek, kitekerem a nyakát...
Hát bazmeg ilyet... -
Pozitív tipp a versenyre:1.Webber 2.Raikonnen 3.Montoya
Alonso és Fisichella egymásnak rohan a célegyenesben,belemennek a falba,és elsodorják Briatoret és az éppen vizsgálódó fia embereket:D -
Hát lehetséges. :)
De sztem megcsinálják, mivel kellenek az adatok a gumicégnek..stb.
DE lehet hogy tényleg lelépnek...nagyon nem csodálkoznék rajta végül is.
off:
Nektek meg nagy szerencsét a mai versenyhez :), remélem Elliot-nak összejön az eredmény, ha az idő és a technika lehetővé teszi!
on: -
gabor1968 #36362 Én is ezt csinálnám! De ha jól emlékszem akkor ez már a második versenye a motornak! Tehát azt nem kell kimélni! Én ezek után nem versenyeznék az biztos! -
fb2 #36361 Ya. Arra vagyok kivancsi, hogy Schumi (es talan Massa) a bemelegito kor utan, vagyis az eslo kort megteve, talan csak bemennek a pit be, es azt mondjak: 'viszont-latasra'. Mert egy kort meg kell tenniuk hogy ne erje oket buntetes. De ott nincs remeny arra hogy valami pontot ossze szedjenek, igy pedig az motort is kimelik. Na ezt majd meglatjuk... mindenkeppen erdekes. Csak az a baj hogy megint nem fogom latni, mert itt nem adjak ezt a versenyt....
Itt van a harom legjobb leg-informalobb web oldal: (angol)
http://f1.racing-live.com/f1/
http://www.itv-f1.com/Home.aspx
http://www.planet-f1.com/
-
gabor1968 #36360 Ha mondjuk Sato csinálja ugyanezt akkor is ilyen döntést hoztak volna? Szerintem nem lessz ennek az ügynek vége ezzel! Mostmár csak egy valamiben bízok, de nem írom le mert nem lenne illendő! És nem is vagyok az a kárörvendő tipus! Szerintem az ilyen dolgokkal tesznek a sport ellen a legtöbbet! -
Nahát leszakadt az arcom...visszasorolták.
jó most lehetne poénkodni hogy az akinek 'részvényei' vannak, meg az FIA-Ferrari frigy..meg hasonló m@rhaságok, de ez most egyáltalán nem lényeges.
Döbbenet hogy meglépték, nem tudom mire fel?
hogy lehet azt mondani hogy szándékos volt, most úgy mindent félretéve, hogy a rákomba lehet azt mondani annál a kanyarnál, ami nem fetétlenül bonyolult..bár bizonyos tempó felett nagyon is az lehet, de mindenképpen gecó kanyar a törés, és a hepék meg a hupák miatt, szal egy utcai pályán, vkinek a gyors körén, hogy a picsbe lehet azt mondani hogy te valójában nem is rontottál??!
bzz..sztem ha annyira ellehetlenült az időmérés akkor kérdezték volna meg az érintetteket hogy akarnak-e futni még egy felvezető és gyors kört.
de báz szándékosságot feltételezve büntetni, hát ennyi erővel akkor el is tilthatnák.
Hozzáveszem hogy bármennyire is elcsépelt, Alonso szénné vágta a tavalyi futamon a Nouvelle sikánt, meg nekem geccem necces ez a sárga zászló alatt 3-4tizedet visszalassúlok és bemegyek egy 'a t.köm tudja mi lesz ott' kanyarba..
3-4tized, kimondva: egyelefánt..na ennek a fele, meg még valamivel kevesebb
Szal le van szakadva az arcom na..eszemfszom megáll. -
donpedro #36358 Én hála az égnek nem drukkolok senkinek, úgyhogy nyugodtan mondhatok véleményt, legfeljebb akad akinek nem tetszik.
Szóval, közvetlenül az edzésen azt gondoltam, hogy egy pillanatra valóban felmerült benne, hogy keresztbe tesz a többieknek, de aztán meggondolta magát MS, csak már későn.
Azóta voszont rengetegszer megnéztem, elemezgettem a felvételeket, és arra jutottam, hogy ez a verzió kizárt. Aki vezetett már valaha viszonylag erősebb autót, az valószínűleg egyet fog érteni velem.
A csúszás a bejárati ív legelején kezdődik, de Schumi ezt meg tudja fogni ellenkormányzással (ez jól látszik), viszont egyidejűleg el kell vennie a lábát a fékről, hogy a kerekek kormányozhatók maradjanak (ez is). Miután megfogta a csúszást, izomból beletaposott a fékbe, hogy kellőképpen lelassuljon, ettől viszont blokkolt a jobb első (a belsőkamerás felvételen látszik), márpedig blokkoló kerékkel nem lehet kanyarodni. Hogy a blokkot oldja, megint felengedte a féket, és megkezdte a kanyarodást, csakhogy még mindig túl nagy sebességgel jött, amivel valószínűleg nem tudott volna elfordulni. Talán elfért volna, de nem valószínű (A felülnézeti felvétel alapján).
Ebben a szituációban mit lehet tenni?
1. megpróbál lendületből elfordulni, kockáztatva, hogy esetleg összetöri a járgányt (ami lényegében a verseny végét jelentette volna, hisz a tartalékautó azonnal 10 rajthelyes büntetést jelentett volna) - nincs olyan pilóta, aki ezt választaná
2. megpróbál éles jobbra kanyarodás közben fékezni (ami egy ilyen autóval effektíve lehetetlen), kockáztatva egy újabb blokkolást, és ez szintén falnak rohanást eredményezhetett volna. Kockázat szempontjából ugyanaz, mint az előző
3. Egyenesbe rántja a kormányt, és úgy fékez finoman, hogy az autó irányítható maradjon, de ezzel kockáztatja, hogy nem tud időben befordulni. Ha nem tévedek Schumacher ezt választotta, és tényleg nem tudott befordulni, de egyben maradt az autó.
Ami ezután történt, azon már kár vitatkozni. Egy nem belátható kanyarban, az ideális ívtől kb. fél méterre parkolva nemigen fog senki tolatni egy centit sem egy Formula 1-es pályán, hanem sokkal inkább lelkesen imádkozik, hogy el ne trafálják, és igyekszik kimászni a járgányból.
Viszont az, hogy Alonso komolyabb sebességcsökkentés nélkül áthajtott azon a részen már más tészta. Nem akarom megsérteni az Alonso-rajongókat, de én ezért legalább 3-6 futamra eltiltanám. Az egy dolog, hogy megcsúszhat és beleszállhat Schumacher autójába, az meg egy másik, hogy a sárga zászló pályamunkásokat is jelent, akik szintén ott flangálnak a pályán, márpedig nincs ott túl sok hely, elég ha valamelyik megbotlik, és rossz helyre lép, a száguldó Alonso már el is csapta volna. Ez nálam nem fér bele.
Végezetül, ami a versenybíróságot illeti, a nagy fékezéssel kapcsolatos elméletük egészen röhejes. Az egy dolog, hogy a pálya állapota folyamatosan változik, tehát a korábbi körökhöz viszonyítani nem éppen reprezentatív, másrészt nincs olyan pilóta, aki 100%-ig biztos lehet abban, hogy meg tud fogni egy szándékosan elindított csúszást, csupán néhány centire a faltól.
Na, mindez persze az én privát véleményem, bár a vezetéstechnikai része inkább sima fizika, azzal mindenesetre nehéz vitatkozni. :) -
Mostantól aki nem kavicságyba esik ki, vagy nem töri össze az autóját azt ki kell zárni.
Index cikk -
Te akkor nagy autószakértő vagy, ha ilyan biztos vagy magadban.
Pl
Már a kanyarban érezte, hogy baj van és azért nem kanyarodot, hogy lemenjen az ideális ívről és kiáljon a fal mellé. -
szomorú h az idei forma1be már nem szurkolók vannak akik a renaultnak v a mclarennek szurkolnak, hanem azok vannak többségbe akik a ferrari ellen drukkolnak....vagyis mind1 ki nyer csak ők ne :( amúgy meg tény és való h ha vki nagyon erőset fékez leblokkolhat a kereke bármikor....mér baj az h nem törte össze az autóját csak h a többiek örülhessenek?? ha meg belemegy a falba akkor piros zászló és úgyis leintik az időmérőt szal nem tom mér kell ez az a fikázás....szomorú h erről szól már ez a sport is :( -
jefferson83 #36354 A szabály az szabály. -
ejjpászmeg..... 

-
Nyiri #36352 Szabad delutan holnap. Hm...
Sumi helyeben beintenek es otthagynam most a gecibe az egesz kocerajt. Undorito irigy szarlada banda.
Ha jonne a buntetes, hogy igy meg ugy. csikkzsebbol kidobni es csa. Kellene a francnak ennyi szar amit ezek osszelapatolnak. Alonso es Briatore remelem kirantjak egymasnak a nagy oromre. -
Nyiri #36351 olá -
Teljesen igazságos döntés született, a vak is látta hogy Schumacher DIREKT állt meg! Csak az nem látta igy aki nem is akarta!
Punker meg bocsánatot kérhet, amiért a fórumozók felét leprimitívezte...
HAJRÁ KIMI te fogsz nyerni!! -
Banyek, majd le fordultma a székről , mikor ezt olvastam -
Azért azt ne feledjük, hogy ha Schumi nem áll meg, akkor Alonso nem tudja elkövetni a sárga zászlós kihágását. -
jefferson83 #36347 Pászmek :( -
Jesus Mariah!.........
[ez angolul vót] -
LOL :))))))
Ez vicc!!!! -
Jézusom ezt nem hiszem el!!! -
Tavaly ugyanígy háborogtam, mikor Alonso elcsalta a sikánokat. Nem fair, de Sumi most csak visszakap abból, amit az elmúlt években megengedtek neki. -
Alonsót akkor sem büntették meg amikor tavaly 3x vágta le a kanyart és 3x nem hagyta így elmenni a 2 Williamst... Na mind1 ez van az a döntés. Mellesleg remélem ezekután kussolfekszik 1 jó időre a sok összeesküvés elmélet, meg a FIA a Ferrarival van csámcsogó.... -
áááá...ezt nem hiszem el :((((( -
tehen_m #36340 Nem csodálkoznék ha jövőre nem maradna... -
tehen_m #36339 dsf
Basszák meg.
Milyen indok???? Szánalmas.
"nem csak becsületesnek kell lenni, hanem annak is kell látszani." ....
Ez van Ez a mai F1. Alonzót nem büntetik meg sárga zászló alatti mutatványáért? Tavaj a sikánt vágta le hogy visszaelőzzőn és semmit nem kapott.
Asszem ennyit a VB-től és arról hogy az fia sumi párti. -
Akár nyerni akar, akár nem, megszopta, mert visszarosolták az utsó helyre. Megérdemelte, nem csak becsületesnek kell lenni, hanem annak is kell látszani. -
En ide csak a futamok napjan szoktam benezni, akkor is csak bele-bele olvasgatok itt-ott, de poen, hogy ilyenkor sokan szakertok lesznek, tudnivelnek dolgokat, es tobb szaz hozzaszolast generalnak es/vagy flame-elnek egy-egy nap alatt;))) -
jefferson83 #36336 Akár direkt volt akár nem az látszik, hogy 7 VB cím után is nyerni akar és ez a nem semmi. Hajrá Sumi
-
Nahh, gondoltam benézek, de látom itt is a "direkt csinálta Schumi, mert egyébként ő sz*r már, és Alonso a király" téma megy az időmérőről...
Hat engem is b*szogattak haverok ezzel, de szvsz tuti nem volt direkt -
Hehe...
Mintha te nem szimeznél :))))
Visszaváltásnaál elég keményen íven volt az indította el a hátulját...
Olyankor meg van mit kapkodni :)))
De valóban ne lassítva nézze senki, mert azon tuti úgy látszik hogy simán be tudott volna fordulni, pedig az kizárt :)))
Lecsúszott az ívről ha nem egyenesíti ki a kormányt nem áll meg a fal előtt , ha meg túl alászedi megint csak előre tolja az orrát...
Szvsz....