182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
1 apró kérdés... Mózli versenyez vagy az istállók???? Vonuljanak ki! -
sztem ennek komoly következményei lesznek, sokan ki fognak szállni az f1ből, mert ez így nem pálya!! semmi értelme az egésznek.... -
G_ArchAngel #37473 A FORMA-1 MEGHALT!
Döntött a FIA: 2008 és 2010 között a motorok nem módosíthatóak
Max Mosley pénteken az Angol Nagydíj helyszínén tartott sajtótájékoztató keretei között bejelentette, hogy nem lát esélyt arra, hogy közös nevezőre jussanak a motorgyártókkal, így a korábbi tervhez tartják magukat, tehát befagyasztják a motorok fejlesztését a 2008 és a 2010-es időszakon belül.
A motorgyártók képviselői egyébként úgy utaztak Angliába, hogy valamiféle egyezséget köthetnek a FIA-vel, ám Max Mosley hajthatatlannak tűnik.
„Azokból a szabályokból, melyeket most közzé tettünk, kivehető, hogy a motorok fejlesztését három évre be fogjuk fagyasztani." -mondta Max Mosley. „Voltak korábban tárgyalásaink azzal kapcsolatban, hogy más megoldást találunk, de ezekben nem tudtunk megegyezni."
„A március 28-án kiadott szabálytervezethez tartjuk magunkat, melynek oka természetesen a fejlesztési kiadások csökkentése. A jelenlegi motorok rendkívül jól teljesítenek. 19,500 percenkénti fordulatszámon is tökéletesen megbízhatóak."
„Ebben a témában további megbeszélésre nincs szükség" -jelentette ki ellentmondást nem tűrően Mosley.
A motorgyártók természetesen nem erre készültek, amire jó példa a BMW Motorsport igazgatójának, Mario Theissennek délelőtti mondatai.
„Nagyon bízom abban, hogy valamiféle közös megállapodásra jutunk. A FIA-val Monacóban tárgyaltunk utoljára, és úgy tűnt nyitottak felénk, amennyiben komolyan össze tudunk fogni, és életképes ötlettel állunk elő." -mondta Theissen délelőtt az Autosport munkatársának.
Mindez természetesen nem tesz jót a sportnak, hiszen már ezen tervezet bejelentésével szinte egy időben több motorgyártó is kijelentette, hogy amennyiben elfogadásra kerül a három évre szóló befagyasztás, komolyan fontolóra veszik a Forma-1-ből való kivonulást. -
A Brit Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően, ahol mindössze csak a 21. helyen végzett, miután az üzemanyagpumpa meghibásodásának következtében csak négy kört tudott teljesíteni a délutáni tréningen, Raikkönen bevallotta, nem lát esélyt az idei bajnoki cím megszerzésére.
Na elkezdődött a tavalyi mese... most szar és totál megbízhatatlan. gg -
dav1d #37471 jézusom , azok teszt eredmények , könyörgöm azokból nem lehet így levonni h ki a jobb versenyző!!!
-
Robert Kubica nyerte a második edzést Meki jól el lesz a középmezőny végén :/ -
Gabor_(HSF) #37469 HuH..milyen festése van a rönonak,még 1-2 bassláda és indulhat egy autóHiFi kiállitáson........... -
:)) az. Én amondó vagyok, maradjon a RBR-nél, kap majd egy jó kis kocsit Nyúvítől + ha a motorokkal nem lesz gond akkor erős páros lehet valakivel ( nem pont Klien... ). De ha Ferrarihoz menne? Massával nincsenek megelégedve ez biztos, töri a kocsikat rendesen, és sokat hibázik... szerintem repül onnan mindenképp. -
Hát, abba DC mégegyszer nem menne bele :D
Da a DS-Schumi még viccesebb lenne :Ð -
G_ArchAngel #37466 Kimi/David páros a Ferrarinál mekkora vicc lenne?:) -
Buttonnak egész Monacoi versenyhétvégén gondjai voltak a hátsó kerekek tapadásával. A csapatot ismerve meg... amikor egy nyalókás táblát nem bírnak időben velemelni.. -
Jó persze ez alap... de talán valamit tegyen le az asztalra előtte, mer eddig csak elverték... Az említett 2 riválisa meg főleg. -
Borg #37463 A múltkori versenyen meg Bari valami 6 helyet adott Buttonnak, na azt hogy magyarázza az istencsászár pilóta? Szvsz ez messze túlmegy az egészséges önbizalmon már... -
Sztem ez sima versenyzői hozzáállás dolga, nem tudom van-e olyan pilóta/versenyző aki azt gondolná és mondaná hogy ő meg ő jobb nálam, azt lehet mondani hogy nagyon gyors, de ez szvsz egészséges önmagába vetett hite egy versenyzőnek.
sztem kár ezt felfújni. -
Naés..?! Wurz is alázza Webbert és Rosberget, Kubica is alázza Villit és Heidfeldet, Tavaly is Wurz / De la Rosa volt az élen, meg Zonta. A 3. autók direket a szabadedzésre vannak beállítva; benzinmennyíséggel is, a motor sem úgy van beállítva, hogy két hétvégét kibírjon. -
Borg #37460 A balfasz idióta... valszeg ezért veri agyon Davidson, a tesztpilóta is minden egyes verseny előtt Buttont meg Bari-t is, mert a Honda a szar technikailag...
Ha jóltom most is nemkicsit lealázta őket köridő szempontjából...
Button egy nagyképű idióta, teljesen középszerű képességekkel. Barichello meg csak simán béna, és nincs meg már benne igazán a vér, ami a versenyzéshez kell. A Honda rohadtul belenyúlt a személyzet kiválasztásába, de nem csak a pilótákkal, hanem a box teammel is...lol. -
Azis, de eddig is agyon lett hájpolva habár még nem nyert, és közeljövőben nem is fog, ellenben Alonso a nem túl ütős rönóval nyert, ahogy Kimi is a gyengélkedő Mekivel. És kedves Button? Jó pilótának tartom, de nemkell magát túlértékelnie... Azzal a bizonyos Hondával nyernie illett volna, ha dobogóra tudott állni rendszeresen akkor ezt is megtehette volna talán. -
Az a vicc kategória, amit a csapat csinál.. :C -
az igaz hogy tényleg sz@r a honda -
Coulthard tárgyal a Ferrarival?
-
Button: Jobb vagyok Alonsónál és Räikkönennél ^^ Ő a király már évek óta, ő a bajnok esélyes a meghatározó egyéniség a feltörekvő uj nemezedék képviselője... 1 a gond még nem nyert futamot és ebből semmit sem láttunk :)))) hajrá... ( bocs Button fanok, de ez már vicc kategória ) -
Wurz kezdett az élen Silverstone-ban -
OFF
Légyszives nézzetek be a Football Manager fórumra és mondjatok egy országot, hogy minnél több szavazat legyen(jelenleg 23 van).
ON -
elkezdődött az edzés-.-.- -
G_ArchAngel #37451 Kimi Räikkönen: nem volt mit mondanom
A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen nem tudott célba érni a Monacói Nagydíjon, kiesését követően egy barátja jachtjára menekült. Többen úgy vélik, hogy ez rossz fényt vet a csapatra, és a felek közti rossz viszonyról tesz tanúbizonyságot. A finn pilóta Silverstoneban cáfolta a felvetéseket.
"A kapcsolatomat a csapattal ez nem befolyásolta. Ez a viszony a mai napig nem rossz. Egyszerűen csak nem volt mondandóm. Ugyanaz történt, mint csütörtökön a szabadedzésen. Ezen kívül a mérnökök is a reptér felé vették az irányt.
Telefonon és a gyárban mindent megbeszéltünk." – nyilatkozta Räikkönen Silverstoneban.
A hétvégi futamot óvatos optimizmussal várja. "Biztosan nem leszünk olyan jók, mint Monacóban. De jobbak lehetünk mint Barcelonában. Itt minden olyan, mint a Nürburgringen. Ott sem voltunk nagyon elmaradva az élmezőnytől, mivel ott még egy gyengébb autóval is van esélyed. Az autónak jól fekszik ez a pálya."
"Talán esélyesek is vagyunk. Nagyszerű pálya, számos gyors kanyarral. Végig teljes gázzal haladunk, csak a végén kell lelassítani."
McLaren-nél példaértékű a csapatszellem...:( -
G_ArchAngel #37450 Montoya maradhat a McLarennél?
Az Autosport értesülései szerint Juan Pablo Montoyának komoly esélyei vannak arra, hogy a 2007-es évadban is a McLaren csapatnál maradhasson.
Habár az utóbbi időben a kolumbiai versenyzőt több más csapattal is szóba hozták, és ő maga sem zárkózott el a váltás lehetőségétől, úgy tűnik a jelenlegi csapatánál komolyan számolnak vele.
A McLaren - Mercedes csapat ügyvezető igazgatójának, Martin Whitmarsh-nak a véleménye szerint Montoya tökéletes munkát végez, így nincs okuk kivenni őt a Fernando Alonso mellé szerződtethető versenyzők listájából.
„Juan Pablo egyértelműen az esélyesek között van. Tavaly itt Silverstone-ban szerezte meg első győzelmét a mi színeinkben, és most ennek tudatában készül a futamra."
„Meg vagyunk elégedve a munkájával, pedig igen sok a spekuláció a jövőjével kapcsoltban, ám ezt ő rendkívül jól kezeli." -tette hozzá Whitmarsh. -
-
Jah de van is mire. :D -
G_ArchAngel #37447 Kovalainen lesz Alonso utóda?
A Renault hármas számú versenyzőjét, Heikki Kovalainenről már többen azt nyilatkozták, hogy igazán nagy tehetségnek tartják. A mindössze 24 esztendős finn versenyző bízik benne, hogy a 2007-es szezonban talán Fernando Alonso helyébe ülhet majd a Renaultnál.
„Jelenleg a Renault csapatnál dolgozhatok, de ez nem jelenti azt, hogy a következő évben is automatikusan itt lehetek majd." - nyilatkozta Kovalainen. „Egy igazán jó pilótára van szükségük, akivel helyettesíteni tudják a világbajnokukat." - tette hozzá a finn pilóta.
Kovalainen elmondta továbbá, hogy még nem tartja magát olyan gyors versenyzőnek, mint a 2005-ös év világbajnoka, Fernando Alonso, de azonban hozzátette, hogy előbb-utóbb ő is az lesz. „Egyre többet tanulok a Forma 1-ben, hiszen egye több kört teszek meg F1-es versenyautóval. Tisztában vagyok azzal, hogy a gyors vezetés nagyon fontos ebben a kategóriában. Jelenleg buta dolog lenne részemről azt mondani, hogy olyan gyors vagyok mint Fernando, hiszen ő már több éve versenyzik a Forma 1-ben, nekem pedig még csak ez az első szezonom." - magyarázta a Renault tesztpilótája.
„Alonso egyértelműen gyorsabb nálam, de a kettőnk között lévő különbséget nem mondanám olyan nagynak. Elégedett vagyok a fejlődésemmel, hiszen minden egyes tesztelés alkalmával egyre gyorsabb és gyorsabb tudok lenni. Úgy érzem, hogy mindez remek motivációt és lehetőséget teremt a számomra." - tette hozzá bizakodva Kovalainen.
ezek a finnek már csak ilyen szerény srácok:) -
G_ArchAngel #37446 Frank Williams: csodálom Jensont
Frank Williams a 2000-es esztendőben lehetőséget biztosított Buttonnak arra, hogy a Formula-1 mezőnyében bizonyítson. Egy év múlva a csapat Juan-Pablo Montoyát ültette a helyére, így a brit pilóta két esztendőn keresztül a Benetton színeiben versenyzett. Ezt követően a BAR-Hondánál írt alá, majd 15 millió dollárért kivásárolta magát az újabb Williams szerződésből.
Frank Williams ennek ellenére nem neheztel a brit pilótára. "Ha a mikulás Jensont tenné nekem a fa alá, nagyon örülnék neki. Jenson egy nagyszerű pilóta, aki futamokat nyerhet és egy napon világbajnokká válhat. Szinte soha nem hibázik. Egy ligában indul Michael Schumacherrel."
"Már 2000-ben észrevettem, hogy ő egy kimagasló tehetség. Én személy szerint nagy csodálója vagyok, és habár tavaly volt egy kis nézeteltérésünk, ez már a múlté. Bízom benne, hogy ő is hasonlóképpen látja." -
G_ArchAngel #37445 Newey: Kimi és Schumi sem jön a Red Bullhoz
Adrian Newey az egyik legjobban fizetett mérnök a Formula-1-ben, aki több csapatot is világbajnoki címhez segített. A brit úriember idén a Red Bull Racing istállónál folytatja a munkát, amely állítása szerint az utolsó F1-es munkahelye.
"1995-ben fontolóra vettem, hogy Olaszországba igazolok, de most azt hiszem, hogy a Formula-1-ben a Red Bull Racing lesz számomra az utolsó állomás. A szerződésem három évre szól, így még bőven van időm a nyugdíjig." – nyilatkozta Newey a Motorsport Aktuell című lapnak.
A brit úriember számos neves versenyzővel dolgozott együtt, mint Ayrton Senna, Mika Häkkinen vagy Alain Prost. Michael Schumacher 'kimaradt' a listából. "Ezt nagyon sajnálom, de nem sok esélyt látok arra, hogy ez egy napon bekövetkezik. Michael egy kiváló tehetségű versenyző, és habár az autósport számos nagy alakjával együtt dolgozhattam, nagyszerű lenne, ha Schumival is egy hajóban evezhetnénk."
A Red Bull Racingnél erre azonban igen kicsi az esély. "A csapat nem elég vonzó ahhoz, hogy egy Kimi Räikkönen kaliberű versenyzőt leigazoljon." -
hát az eddigi év tapasztalata az hogy a Renault és a Ferrari versenyképes + pénzük is megvan top pilótára, Mclaren nem nagyon mutatott még fel semmit idén + ugye Voda-t akarják főszponzornak ami igenycsak veszteséges mostanában..... -
Azok is kussba vannak, pedig hogy oda voltak Monaco előtt, hogy bejelentik, hogy ne találgassanak stb stb... azt utánna mit mondtak? hogy lehet Hamilton is beszáll az pilótaügybe.... Oda és ugy hazudnak ezek ahogy nem szégyenlik. -
McLaren nagyon csendben van -
G_ArchAngel #37441 talán most a McLaren/Renault/Ferrari 2007-es felállása lekerült szerencsére a címlapról -
ez az év erről fog szólni, mert Alonso nem érdemelt ekkora előnyt mondom én aki neki drukkol...... -
Olvasd el egy kicsit figyelmesebben a szöveget. Nem azt mondja, hogy piszkos dolgok nem történtek, sőtt!
"Az én időmben ilyesmi nem történhetett volna meg az F-1-ben, mert a versenyzőknek mindig akadtak piszkos húzásaik, hogy megvédjék a pozíciójukat vagy az időmérőn elért helyezésüket."
Ezzel csak megerősíti az előbb elmondottakat:
"Hadd mondjak még valamit: 1990-ben (Ayrton) Senna szándékosan nekiment (Alain) Prostnak a suzukai első kanyarban, és később nyíltan bevallotta, hogy ezt szándékosan tette. Vajon úgy tűnik, hogy Ayrtont emiatt kevésbé tisztelik? Ettől már nem az F-1 legendája?"
Szóval kicsit figyelmesebben olvass! -
Ok akkor ezt meg is beszélted, a te véleményed sem ér semmit :) ja hogy te nem is ültél még f1 kocsiba? és nem is fogsz? Ja hogy ő 256 nagydíjon indult? biztos nem ért hozzá, elfogult és tudatlan, antidrukker ( vagyis ő nem drukkaer, hanem gyűlöli sumahert mint a többi 70%ék... érdekes........... egyátelán a fanokon kívül van aki szereti őt és mellé állt? de ugy isten igazából? érdekes. ) :)))
Már unalmas az egész, megtörtént. Lépjen túl rajta mindenki. -
G_ArchAngel #37437 annak van igaza, aki befogja a száját és eltemeti magában ezt az ügyet...
kicsit nagyobb már a füstje, mint a lángja... -
Számomra tökéletesen hiteltelen amit mond... Az egyik mondatban azt mondja, az ő idejében nem jutott volna eszébe senkinek ilyen, a másikkal rögtön megcáfolja ( Senna kilökte Prostot) Máris ellentmodásba keveredik önmagával.
Azt meg hogy kinek mihez van joga ne ő döntse már el.. semmivel se ér többet Patrese szava a mai versenyzőkénél és a szakértők véleményénél, sőt szerintem nem is számít mit mond, elfogult öntelt vagdalkozás az egész nyilatkozat!