182273
  • Dexantreal
    nem..de tavaly még tesztpilóta volt vagy mi, most ült bele az autóba..max1-2 év és beérik szerintem. Türelem, hátvédet teremt
  • Istencsászár
    Kezdő?... jó lassan tanul ezek szerint, majd 5-6 év mulva?
  • Dexantreal
    ..ne szidd már,még kezdő a srác..ha belejön,lehet hátvéd:P
  • Istencsászár
    Massa nem hátvéd mer közelébe sincs, meg valami Sato féle reinkaráció aki minden pályán összetör 1-2 Ferrarit.
  • Dexantreal
    Én:P

Ferrari: M. Schumacher+F. Massa:P:P

McLaren: Alonso+Hamilton(vagy valaki más esetleg, ez mind1)

Renault: K. Raikkonen+F. Fisichella

ne legyenek már olyan nagy változások vazze, gondolkozzunk reálisan..Ferrari nem adná el Michaelt, kell nekik.. kell1tapasztalt hátvéd is,aki hűen betartja a hátvédi törvényeket - ezért marad majd massa - Renault és Mclaren: előrelefutott ügy, hogy Alonso el McLarenbe..akkor Raikkonen valszeg ott fog nézelődni Renaultnál, nem hinném, hogy más"kisebb" csapatba - pl Williams, BMW menne, bár még ez is megeshet,d e az, hogy Ferrari...hol jártok ti? Le a fellegekből. Ő Mercis volt és ...nem hiném, hogy átmenne a Ferrarihoz és azt se, hogy a Ferrari megakarta venni..csak média,média...hogy leygen miről csámcsognia a világnak jó sok időn át.

Tehát: McLaren másodszámú pilóta: fiatal tehetség, vagy öreg, vén róka, de mégis veterán. Na, yol megkell válogatni a jelentkeőket, sztem lesz Hamilton, mer ebszéltek róla. Renaultnál meg marad fisichella, mivel már régi motoros ott és majd valakit előre löknek az egyes számú kocsiba és Fisichella megin megszívta, hogy ő csak második..de az nem semmi lenne, ha Fisichella foglalná el Alonso helyét
  • Istencsászár
    Ferka: Kimi Sumi
    Rönó: Kova Webber ( mer megérdemli )
    Meki: Alonso Hami
    Rb: DC Monty ( csak hogy többet beszélgessenek :D )

Massa, Fisco meg megy a levesbe

Érdekes most leszállt mindeki a Kimi Ferrari témáról és a Rönóba akarja ültetné...
  • b-type
    Én meg:
    - Renault: Kimi+MS
    - Ferka: Monty+Heidfeld
    - McLaren: Alonso+..ide jöhet Hamilton tanulni..uis Alonso-t fogják tolni.
    ..stb.

De tettszene egy olyan felállás is ahol a Super Aguri 4autót állítana ki, és a pilóták:
    - MS+Kimi+Alonso+Sato
  • G_ArchAngel #37662
    nem rossz elképzelés...
  • edeleny
    Ha rajtam mulna.
    Renault:Kimi,Kovalainen
    McLaren:Alonso,Hamilton
    Ferrari:Fisico,Sumi
    Red Bull:D.C,Montoya , vagy Toyota:Trulli,Montoya
    A többi maradhat.
  • G_ArchAngel #37660
    [URL=http://f1hirek.hu/?t=article&id=14503]"Ha én maradok, akkor egy ülés még mindig üres, amibe szinte száz százalék, hogy egy finnt fognak beültetni."[/URL]
  • G_ArchAngel #37659
    Symonds szerint Hamilton készen áll az F1-re

Faludi Zoltán, 2006. június 14. szerda [10:14]

A Renault főmérnöke, Pat Symonds nem hezitálna Ron Dennis helyében, és azonnal leszerződtetné a GP2-es sorozat éllovasát Lewis Hamiltont a következő évre, noha a McLaren vezetősége köztudottan ódzkodik az újonc versenyzők szerepeltetésétől.

Annak ellenére, hogy a McLaren nem szívesen ültetne újonc versenyzőt a jelenlegi világbajnok, Fernando Alonso mellé a 2007-es idényben, a Renault főmérnöke szerint Jenson Button és Nico Rosberg példája is jól mutatja, nincs félnivalójuk az élcsapatoknak a zöldfülűektől.

"Kérdezzék meg Rosberget, vagy Buttont. Kérdezzék meg mindannyijukat" - mondta Symonds az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában, mikor arról faggatták, mit gondol, jól venné-e az akadályokat Hamilton az első évében a Forma-1-ben.

"Mindig nehéz a döntés, mikor egy újonc versenyző kerül a képbe, de én hiszem, hogy nem kell tartani ezektől a srácoktól. Ennyire egyszerű a dolog. Talán Rosberg már nem tűnik ki annyira a mezőnyből, mint az év elején, de ha Mark Webberhez viszonyítjuk a teljesítményét, akkor jól láthatjuk, hogy fantasztikus munkát végez. Meggyőződésem, hogy az újonc versenyzők is fel tudják venni a lépést a nagyokkal."

Dennis eközben elmondta, nem sürgeti Hamilton teszteltetését, mert véleménye szerint több évbe telik, míg egy kezdő pilóta hozni tudja azokat az eredményeket, melyeket elvárnak tőle.

"Bárhol is folytatja a jövő évben - és minden esélye megvan, hogy a Forma-1-be kerüljön - el kell fogadni, hogy egy újonc versenyző nem képes olyan kimagasló teljesítményt nyújtani debütáló évében, hogy azzal esélyes legyen a bajnoki cím megszerzésére. Erre a történetemben még nem volt példa. Legalább egy-két évnek el kell telnie ahhoz, hogy bajnoki esélyessé lépjen elő valaki" - magyarázta Dennis.

"Most annyit tehetünk, hogy a lehető legjobban felkészítjük debütáló évére. Bízom benne, hogy a kemény munka meghozza majd a gyümölcsét, és berobbanhat a királykategóriába. Célunk az, hogy egy minden eddiginél erősebb újoncot juttassunk az F1-be."

"Azonban azt még túl korai lenne megmondani, hogy miként fognak alakulni a dolgok, és melyik csapatban folytatja versenyzői pályafutását" - magyarázta Dennis. "A legfontosabb most az, hogy az eddigi eredményeitől ne szálljon el, és folytassa tovább a kemény munkát."
  • G_ArchAngel #37658
    Kérdezd meg Ron Dennist, Frank Williamset és Nick Fryt, a három fő hangadót...
  • DJ Bee18
    egyébként pont olyan unalmas az F1 mint két éve. Megint csak két pilóta nyerhet futamot. Többiek meg hol vannak? Régen jóval több lehetőség akadt, ezért unalmas.
  • G_ArchAngel #37656
    tudod, minden elismerésem a Renaulté lesz, ha leigazolják a finnt és kibírja az autó - igaz, ha kibírja, akkor Kimi a 2.nak is rendszeresen kört fog adni...:)

[vicc volt, mielőtt valaki belémköt :DD]
  • DJ Bee18
    lehet hogy nem egy Kimi ,,széthajtomagépet" Raikkonnen :DDDD

[vicc volt, mielőtt valaki belémköt :DD]
  • edeleny
    Bonyolodnak a dolgok,ma már tegnapi hirkent,az F1 hireken is Fisico nyert!Valyon megerjük,hogy egy futam vegeredmenyeben is ennyi kaosz lesz?
  • Dexantreal
    hoppá...ez 06.09-dike hír...picit elkéstem vele,csak mostanába nem néztem a híreket és annyira megörültem,hogy marad,hogy bemásoltam ide gyorsan..sry érte...ha már volt
  • desigo
    kell neki is jövőre állás

ha már nem fog versenyezni
  • Dexantreal
    Michael Schumacher marad a GPDA vezetője

• desigo
    várjuk

• edeleny
    Ez mar nem elöször fordul elö,a Formula.hu-n neha egeszen vad hirek vannak.
  • Istencsászár
    Mindehol ugyan az van ami az Fhireken, köztük a5ön is és a külfödi oldalakon is. Na akkor mi az igaz? direkt nem ezt raktam be mer ez valszeg hibás.
  • edeleny
    Monza - 1. tesztnap (2006.06.13)
    Egy masik verzio a mai napra.
    Meg jo,hogy csak 3 F1-es oldal van nalam belinkelve,az A5-on nics eredmeny,az F1Hireken az elözö,.ez meg a Formula.hu.
    Ha esetleg valakinek van ujabb eredmenye,(netan epp Mika volt ma a leggyorsabb) örömmel varom.
  • G_ArchAngel #37646
    banner holnap, nincs jó hangulatom - a nap nagyobb részét a lakás legkisebb, kerámiával burkolt helyiségében töltöttem:(
  • Istencsászár
    Teszteredmények - Monza - Kedd:

01. - Kubica - BMW-Sauber (M) 1:22.878 - 79 kör
    02. - Fisichella - Renault (M) 1:23.641 - 97 kör
    03. - Heidfeld - BMW-Sauber (M) 1:23.656 - 105 kör
    04. - Kovalainen - Renault (M) 1:23.737 - 109 kör
    05. - Rosberg - Williams-Cosworth (B) 1:23.816 - 69 kör
    06. - Rossiter - Honda (M) 1:24.565 - 114 kör
    07. - Zonta - Toyota (B) 1:24.669 - 75 kör
    08. - Davidson - Honda (M) 1:24.755 - 125 kör
    09. - Panis - Toyota (B) 1:25.424 - 78 kör
    10. - Wurz - Williams-Cosworth (M) 1:27.017 - 32 kör
  • desigo
    Szerintem sosem megy el a Ferraritól.
    Miért tenné?
    Elért már mindent amit akart.
    Korának legjobb pilótája volt

De most már engedje a fiatalokat előtérbe

Akkor nem lesz unalmas egy verseny.Ha van izgalom ha van előzés
  • Istencsászár
    Ez akkora kamu amugy, Todék biztos megbeszélték és tudják hogy mit döntöttek, ugy ismeri mint ha a fia lenne, csak a médiát bolondítják.
  • G_ArchAngel #37642
    Briatore: Michael 2008-ig marad a Ferrarinál

Michael Schumacher szerződése az évad végén lejár, hogy hosszabbít-e, azt egyelőre nem lehet tudni. A hétszeres világbajnok San Marinoban kijelentette, hogy "valószínűleg a Ferrarinál maradok...", amivel egyben cáfolta a Red Bullos és Renaults híreszteléseket is.

A Renault csapatvezetője, a Bild című lapnak azt nyilatkozta: "Michael 2008-ig marad a Ferrarinál." Mivel sem a Ferrari, sem Michael Schumacher nem beszélt a nyilvánosság előtt erről a témáról az utóbbi hetekben, és habár a téma újra és újra előkerül, - leszámítva a találgatásokat – döntés csak szeptemberben várható.

Schumi marad?

"Soha nem hagyja el a Ferrarit." – jelentette ki a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

"Soha nem lesz másik csapaté." – véli a csapatvezető Jean Todt.

Az már valószínű, hogy amennyiben marad, kitart a Ferrari mellett, a kérdés csupán az, hogy hosszabbít-e, ha nem sikerül megnyernie a bajnoki címet. Vagy talán éppen ez motiválja majd Michael Schumachert?

Az idő a Ferrari ellen dolgozik?

A csapat felajánlotta Schumachernek, hogy az évad végén döntsön, elég időt hagyva így neki a gondolkodásra. Az időhúzás azonban Niki Lauda szerint annak a jele, hogy a Ferrari pilótája visszavonul. "Azt hiszem, még ő maga sem tudja, de minél tovább vár, annál valószínűbb, hogy nem marad."

Michael Schumacher a Ferrari hazájában, Monzában kívánja bejelenteni hogyan döntött. "Ez lesz a megfelelőbb pillanat." – így Schumacher. "A Scuderia egy elfogadást vagy egy elutasítást vár tőle." – jegyezte meg Jean Todt.
  • edeleny
    Valami ilyesmire gondolok en is,Imolaban is az az egy körön volt gyors amikor kellett.
    Igaz lehet,hogy ez Ferrari sajatossag,regebben is lehetett latni,hogy ha lassan utolert valakit,majd lekörözte/megelözte,1-2 körön belül elment 3 mp-t,majd ismet csak lassan tavolodott.
  • edeleny
    Kep a progibol.
    Mivel nekem cak 20 Kb enged kepet berakni,ime egy kep a honlaprol kedvcsinalonak.
  • edeleny
    F1 history
    Kis,progi erdemes leszedni,statisztika.
  • G_ArchAngel #37638
    szerintem a hardverrel lesz gond, ha megbízható lenne 100%-ig, akkor Ross Brawnék nem fognák vissza...

azért mégiscsak szebb lett volna 2 mp-cel kikapni, mert akkor lehetne mondani, hogy a McLaren tartotta fel...

így viszont mondhatjuk, hogy ment egy kört full fogyasztással, miközben az angolok flambírozták Kimi autóját...
  • DJ Bee18
    Szeretnéd látni, pontosítok :DDDD
  • DJ Bee18
    Gábor szerint MS egész versenyeken tudott gyors lenni, most pedig csak néha-néha...

Érdekes hogy pont akkor volt gyors, amikor kellett. (megint) :DDD Véletlen egybeesés? :DD
  • edeleny
    En is ugy ereztem,hogy a 2. tankolas utan,mikor Sumi megelözte Kimit,mar feladta Alonso befogasat,nem akart meg egy Ausztral esetet.
  • b-type
    Amíg Kimi előtte volt addig nem akart gyors lenni, mert minek ha megelőzni vagy nem tudja vagy túl nagy kockázatot jelent (megpróbálta).
    Amikor meg 2. lett, addigra Alonso 10valmennyi mp-vel ment előtte...reális esély nem nagyon volt rá hogy ezt megfogja, futott egy leggyorsabb kört mikor kijött neki egy jó kör és annyi.
    szvsz.
  • G_ArchAngel #37633
    de utána miért nem volt gyors? egykörös, mint Trulli?:)

...Gábor szerint MS egész versenyeken tudott gyors lenni, most pedig csak néha-néha...

Megöregedett vagy szar a technikai csomag?
  • b-type
    de volt azért.
    Mivel valóban akkor futotta az egész addigi leggyorsabb szektoridőket, azaz kettőt mert az első az csak simán nagyon gyors volt.
    Nekem van egy elképzelésem miszerint a Ferrari az első tankolást előrébb hozta, mivel látták hogy azt a tempót amit Raikkonen tud, azt tudja majd MS így is (kicsivel több üzanyaggal), ezáltal a 2. tankolásnál kevesebb ideig kell rátölteni, ezzel is segítve MS-t a pozícióváltásban.
    De hogy így van-e, azt ki tudja.
    Mindenesetre jóval rövidebb idő alatt tankoltak és MS nagyon gyors volt a lényeges körben (megint).
  • passatgt
    Az csak belekeveredtem:)Kanadáról olvastam az előbb és az rögzült bennem:)
  • edeleny
    Nem tudom,Michael 6,8 mp alatt tankolt,Kimi 7,6,de mikor Kimi kijött a boxbol,nekem nagyobbnak tünt Sumi elönye.De ha a Mc.-nel ezt mondjak en elhiszem nekik.
    Talan nem veletlen,hogy Mosley most jött elö a CDG szarny ötletevel ujra,mondjuk szerintem az sem mentette volna meg a versenyt.