182279
  • gabor1968
    Ja és ha nem versenyezne akkor az jobb lenne?
  • gabor1968
    Mindegy hogy ki mit mond Sumiról, de a többiek sem sem lennének külömbek! 10-15 év mulva úgyis csak mint a "Nagy Sumi" Fogják emlegetni! Senna sem volt egy szent, és mégis "Senna a király" lesz mindörökké!
  • Dexantreal
    jahh....szal csak ennyi akkor?
  • edeleny
    Nagyon nehez egy szabalyrol azt mondani,hogy kinek kedvez,es kinek nem.'94-ben mindenki az 1 hetveges motoroktol varta,hogy majd eldöntik a versenyeket,megkavarjak a mezönyt,es utolag egy olyan jelentektelennek tünö valtoztatas,mint a boxutcai sebesseg felemelese volt a legnagyobb hatassala versenyekre.
  • edeleny
    Gabor,jo hogy belinkelted,ugy is akartam kerdezni valami.Most tenyleg,nem Sumit,es a Ferrarit szeretnem bantani,csak valami szöget ütött a fejembe.Van egy progim,amiben benne vannak 1950-töl,2005-ig az eredmenyek,aztana aneten is rakerestem,es ez jött ki.
    - Szoval,97-ben az ominozus utolso futam utan vizsgalatot inditott az FIA.Elöször ugy volt,hogy Sumit az egesz 97-es evröl tiltjak,aztan csak 3-5 futam került szoba,de mivel nem akartak befolyasolni a következö VB-t,igy Sumit utolag kizartak az összes versenybol,elvettek a pontjait,eredmenyeit,AZ az 0 pontal utolso lett hivatalosan.
    Gabor,az lenne a kerdesem,hogy igy volt e,vagy rosszul emlekszem.
    (ezt nem szanom vitaalapnak,szimplan egy kerdes,nem fogok ez ugyben vitazni senkivel)
  • Punker
    "csináltam próbából 1-2 felvételt vhs-ről.."

ezen mit nem lehet érteni? :)
  • Dexantreal
    ssedted=szedted
  • Dexantreal
    thanks.Honnan ssedted le őket,van ott full futam is fenn és köztük van a híres belgai is,ahol Michael belerohant DC autójába?megnézném mégegyszer..meg most tök szívesen nézegetnék régi futamokat,teljeseket,ha van még ilyen....
  • Istencsászár
    ^^

Tényleg jók, thx!
  • b-type
    Nagyon mind a három. thxa
    ..bár Várhegyi úr nagy szálka a szememben :)))
  • jefferson83
    Köszi! Jóak :)
  • Gabor_(HSF)
    98 időmérő japán,az utolsó futam,hakkinen vs sumi
  • Gabor_(HSF)
    97 szintén,jerez a villenueve-sumi féle ütközés
  • Gabor_(HSF)
    Egy kis ízeltő,97 és 98-ból..
    csináltam próbából 1-2 felvételt vhs-ről..
    ime az egyik monaco 97 első 7-8 kör
  • jefferson83
    Szerintem is szükséges lépés volt, de azzal nem lehet elintézni, hogy mindenkire ugyanúgy vonatkoznak a szabályok. Ez annál sokkal összetettebb dolog.
  • Istencsászár
    Engem rohadtul nem érdekelt eddig se miért változtatnak, mer mindenkinek ugyan ugy kell hozzá alkalmazkodni. Legyen több előzés a pályán ez a lényeg. ( sehol nem írtam hogy nem a ferrari miatt... inkább amiatt hogy ne legyen olyan unalmas, tök mind1 ki volt akkor az élen, igy is ugy is bekövetkezett volna )
  • jefferson83
    Ez nagyon nevetséges amit mondasz. Egy kicsit a dolgok mögé kell nézni. A szabályok igaz, hogy mindenkire vonatkoznak, de a szabálymodosítások valakinek kedveznek, valakinek pedig nem. A te véleményed szerint a nagy szabályváltoztatások nem azért történtek, hogy a Ferrari ne nyerjen? Pedig ezért történt hidd el. Egyébként én személy szerint örülök neki, mert kétségkívül sokkal nézhetőbb, sőt mi több izgalmas lett az F1.
  • Punker
    kösz
  • Istencsászár
    Nagy lassan de sikerült feltölteni...

A monacói futam (Monaco: The Race of Kings)

A legújabb kor változást hozott a Monacói Hercegség történetében: az egykor csak kaszinójáról híres kis állam élete évente egyszer jónéhány napra gyökerestől megváltozik. A Forma 1 világa elképzel- Þhetetlen a monacói futam nélkül. A sportág királyait koronázzák itt. A legjobbak, leghíresebbek - Fangio, Senna, Lauda, Prost, Schumacher, Räikkönen - minden más győzelem és trófea ellenére akkor igazán elégedettek, ha övék a Monaco Grand Prix Mindez ..1929 óta így van, amikor első alkalommal adták át a Nagydíjat. Mi a titka. A pilóták, akik világszerte számos pályán küzdenek kocsijukkal, kilométerekkel, másodpercekkel...és egymással, miért tartják mindennél többre a monacói futamot?

A monacoi futam ( letöltés )
  • Istencsászár
    Nemkell túl dramatizálni a dolgokat... A szabályok valakinek jól jöttek valakinek nem, és nem csak a Ferrari van/volt igy...
  • Istencsászár
    Szabályok ugyan ugy vonatkoztak mindekire... ez nem kifogás, mindeki uj kocsit épített. Versenyt nem fogsz látni, max ha ez erősorrend megvan kavarva, egyik fél műszaki hiba maitt nem teljesit egyenletesen. Vagy valaki nagyon jó kocsit épít és begyalázza a mezőnyt, vagy marha lassú és lekörözik, vagy csak körözget és verseny végén talán megemlítik ( mint pl button ). Vagy a boxban előzi meg vagy a pályán tartjaák egymást amig nem mennek ki a boxba. Ez egy ilyen játék.
  • gordon 24
    Ha olyan szabályokat hoznak még én is elverem. Akkor nem nagy dolog.
    Kitaláltam a jövő évi szabály módosítást:
    1 Piros autóval nem lehet indulni.
    2 F betüvel kezdődő autóval nem lehet indulni
    3 Michael nevü ember nem indulhat

De nem a Ferrarira gondoltam.....

Eclestonnak és a társainak:
  • Punker
    ja igazad van szabály módosításokkal megverték, most hogy kezdenek felállni megint szivatni kell őket, és mint az elmúlt 3-4 évben már elmondtam párszor én Alonso-nak szurkolok de versenyt akarok látni és nem azt hogy pilótákat ok nélkül szivatnak.
  • Istencsászár
    Ez csak Ferraris kifogás... Ms nem isten, Alonso megverte, Kimi megverte, Montoya megverte csak egy pár riválisát emlitsem. Hibázott, de nem ismerte el, a gyűlésen még1szer meghallgatják mi volt azt majd elválik hogy alakul.
  • gordon 24
    Ez a lényege pontossan!!! Ha nem tudják a pályán megverni, akkor elüldözik.
  • Dexantreal
    = mármint, hogy így vélekednek a versenyzők...és a reagálásom meg: ...hová fajult ez az egész...
  • Punker
    lehet Kimi is feltámad ha végre eljön a mclaren-től

amúgy szerintem az egész lényege az hogy ms-t elüldözzék rájöttek hogy ha most nyer vag ymásodik lesz a vb-ben akár még 2-3 évig is maradni akar majd és akkor a monty féléknek nincs esélye az f1-ben.
  • G_ArchAngel #37328
    ...ezt Nico Rosberg és David Coulthard is megerősítette, bár utóbbi hozzátette, hogy nem ért egyet azzal, hogy a monacói esetet összemossák Schumachernek a GPDA-ban betöltött szerepével. A skót úgy nyilatkozott, hogy szerinte „ez politika”....

DC mindig jófej volt, de mióta RBR-nél van, azóta emberileg még jobb változott pozitív írányba...
  • Dexantreal
    GPDA: Meg fogják kérni Schumachert a lemondásra

erre cska ezt tudom mondani:

nem lehetnek ilyen... áhh mindegy...

Egyébként ez érdekes a cikkben:

„Nem fogjuk arra kényszeríteni, hogy lemondjon, de meg fogjuk kérni.” – idéz egy internetes portál egy magát megnevezni nem kívánó forrást – „Reméljük elég értelmes ahhoz, hogy megértse miért érzünk így.”

Szerintetek ki lehet a magtá megnevezni nem kívánó személy? Szerintem valamelyik versenyző... de nem biztos, hisz ők nyíltan elmondták véleményüket. Egyébként amit Michael mond a végén, azzal kapscolatban tökéletesen egyetértek
  • b-type
    Kivéve hogy Vale' az elmúlt két évben VB-t nyert a Yamaha-val. :)
    Nem taliga az a motor, felerősödtek a többiek, ha körrekordokat döntögetnek az azt jelenti, hogy mindenki fejlődött, a Yamaha pedig futómű-váz problémával kűzd.
    Az esést és a gumihalált leszámítva, most volt egy motorproblémája...amikor már vagy 3mp-re verte a mezőnyt, szal azért nem Merga probléma. :)
  • Istencsászár
    Soha nem mondta hogy F1re vágyik... A média ezt is felfujta és be akarták ültetni a Ferrariba... Tesztelt 1-2őt kipróbálta mer megteheti ennyi. De végre ennek vége és nem ezzel van tele minden... Holnap remélem nyer ezzel a taliga Yamahával, márha nem szarik be alatt mint Kimi alatt a Meki... ők ketten kezet foghatnának idén amiken átmennek.
  • gordon 24
    Jó versenyző, de nem való az F1-be. Meg szerintem az emberek sem örülnének ennek. Ő MotoGp királya maradjon ott..
    Egyébként hajrá Rossi!!!!!!!!!
  • G_ArchAngel #37323
    Rossi: ’A motoron a legjobbak közt lehetek, az F1-ben nem biztos.’

A héten Valentino Rossi aláírt újabb egy évre a Yamaha istállóval. Az olasz világbajnokot korábban több F1-es istállóval is hírbe hozták, ám Rossi úgy érzi nem tudna érvényesülni az autósport királykategóriájában.

„Esélyem volt kipróbálni magam a világ legjobb versenyautójában. Ezzel alkalmam nyílt arra is, hogy megismerjem magam ezen a téren is. Úgy érzem, hogy a motorozás az, ami megengedi nekem, hogy a legjobb lehessek."

„A novemberi tesztek után valóban úgy éreztem, hogy lenne helyem a Forma-1-ben. Aztán valenciában már a többi versenyzővel együtt kellett köröznöm, ami nem volt könnyű."

„Ott voltam Schumacherrel egy boxban, és észrevettem, mi a különbség közte és köztem. Mindig vonzódtam az autókhoz, de itt rendkívül nehéz győzni."

„Talán egyszer autóversenyző leszek, de nem hiszem, hogy Forma-1-es."

Respect Rossi
  • Dexantreal
    hmmm...lehet,hogy volt, de mrá nem emlékszem..kiestek emiatt?:S na jah.. McLaren idén nem annyira szerencsés scapat..meg ami tavaly volt Kimivel..pl elszállt utolsó körbe a kereke...
  • Istencsászár
    A Ferrari motrokkal azér bőven, bőven volt gond az első futamokon... A McLarennél nem a motorral van a gond hanem az idióta bakik tömkelege.
  • Dexantreal
    bocs..prif=profi
  • Dexantreal
    igen,de..a Ferrari is prif csapat, mint a McLaren, ám azért valahogy nekik mégis sikerült midnenféle hanyagság nélkül megoldani,hogy ne legyen motorhiba...láttad ebben az évben Michaelt, vagy Felipe-t kiesni motorhiba miatt? Nem Tavaly se volt, vagy csak pár... nem emlékszem... ez azért elgondolkodtató kicsit sztem...
  • Istencsászár
    A gyors fejlesztés az amit a Ferrari csinál... Bedobtak egy uj elemet, kisérleteznek mindét kocsival versenyeken... vicces... Ilyen olyan szárnyak, ilyen olyan felfüggesztés, ilyen olyan motor...
  • Dexantreal
    ..fejlesztés miatt?nem volt idejük?na nemá..a hanyagság ne továbbja..és egy ilyen rpecíz, életveszélyes sportágban - mert valljuk be, azért bármikor előfordulhat olyan helyzet, hoyg halállal is végződhet - a hanyaggságnak nem lehet helye. Pláne nem egy ilyen profi csapatnál...
  • desigo
    Tegyük fel ha Kimi esetleg a tűz miatt megsérül.
    Vajon mit mondott volna Ron Dennis?
    -Bocs! Nem volt időnk tesztelni.

Szerintem ez elég nagy felelőtlenség volt!