182273
  • Istencsászár
    Jaja, nemvolt itt semmi isteni Sumaher tett, egyszerűen hibáztak és tovább volt a boxban mint kellett volna, de ezen már megsem lepődök.
  • G_ArchAngel #37628
    olvasva a cikket elég borzasztó, hogy megint a McLaren miatt vesztett poziciót Kimi...
    Ha nem a technika szar be, akkor felgyújtják tankoláskor az autót...:(
  • Zsoltika 007
    Az Indianapolis volt te
    Bocsi vkit kiütöttem :)
  • Dodo55
    Indianapolisban nem indultak tavaly.
  • G_ArchAngel #37625
    miért, volt olyan, hogy nem indultak Kanadában?
  • passatgt
    Remélem a michlennes csapatok megint nem indulnak kanadában:)Akkor a ferrarinak lehet még esélye
  • G_ArchAngel #37623
    2006. június 12., hétfő - [14:45]
    Hamilton jövőre a Forma-1-ben végzi, ha így folytatja

Előbb lesz győztes, mint Button
    A McLaren elnöke, Martin Whitmarsh szerint nehéz döntés elé állítja őket jó teljesítményével Lewis Hamilton, aki ha továbbra is hasonlóan versenyez a GP2-ben, akkor mindenképpen a Forma-1-be kerül 2007-ben.

Azokkal a híresztelésekkel, melyek szerint Juan-Pablo Montoya szerződését nem hosszabbítja meg a McLaren, a jelenleg GP2-ben vezető brit Lewis Hamilton esélyei jelentősen megnőnek, hogy jövőre már a Forma-1 mezőnyének tagjaként érkezhessen Silverstone-ba.

"Az ilyen teljesítmény nehéz helyzetbe hoz minket, nem?" - mondta Whitmarsh, aki szerint Hamilton három előzéssel tűzdelt vasárnapi versenye a GP2-ben újabb lépés volt számára a Forma-1-hez vezető úton.

"Az életkora és az idő neki dolgozik, és nagyszerű, ha hozzá hasonló versenyzők vannak a csapatunkban, amikor a jövő évi versenyzőpáros kiválasztásán dolgozunk. De egy McLarenbe ülni nagy változás és nagy felelősség, és biztosak akarunk lenni benne, hogy nem helyezzünk túl nagy nyomás alá."

Mindazonáltal Whitmarsh nem akart jóslatokba bocsátkozni afelől, hogy mi a valószínűsége Hamilton szerződtetésének 2007-re. Az elnök szerint még hónapokba telhet, amíg eldöntik, ki legyen Fernando Alonso társa a következő évben.

Whitmarsh szerint a még debütálás előtt álló Hamilton akár előbb is lehet futamgyőztes, mint a több, mint száz versenyt maga mögött tudó honfitársa, Jenson Button.

"Nem akarok túl szigorú lenni Jensonnal. Azt hiszem, hogy nagyon tehetséges, gyors versenyző, de a jövőjét a Hondához kötötte. Éppen ezért most nem kívánhatom a győzelmét, igaz? A mi istállónk versenyzőiért szorítok."

Hamilton Silverstone-ban mutatott teljesítménye nem csak a boxutcában aratott elismerést, hanem a szurkolók között is, akiktől még nagyobb ovációt kapott, mint Alonso vagy Button.

"Fantasztikus volt. Megérzik, ha egy jövendő bajnok áll előttük" - mondta a közönséggel kapcsolatban Whitmarsh.

Nem irigylem Alonso-t, csak Montoyával járt volna jól, mint csapattárs...
  • G_ArchAngel #37622

2006. június 12., hétfő - [11:40]
    A Ferrari nem tárgyal Coultharddal

A csapatfőnök Jean Todt cáfolta azt a Silverstone-ban elterjedt híresztelést, amely szerint David Coulthard tárgyal a Ferrarival az egyik 2007-es pilótaülésről. "Soha nem léptünk érintkezésbe David Coultharddal, soha. Ez az egyetlen, amit erről mondhatok" - jelentette ki Todt az autosport.com-nak. - "Illetve ez így nem teljesen pontos, mert tavaly, a szezon végén beszéltem vele, amikor eljött hozzánk tesztelni egy utcai autót. Megkérdezte, hogy vezethetne-e Fioranóban. Azóta viszont nem beszéltünk. Akkor a Bajnokok Tornája miatt akart eljönni." A rutinos Coulthard, akinek a Ferrari-motoros Red Bullnál jó esélye van a folytatásra, Silverstone-ban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
  • Kit--Kat
    Ember abban az évben talán az 1. poleja volt, addig a McLarenek 7-8 tizeddel vagy akár másodpercekkel verték a Ferrarikat így a legjobb hely a 4. volt ált. Láttad azt az évet 1általán???
  • G_ArchAngel #37620
    Fernando Alonso megnyerte a bajnokságot?

Fernando Alonso idei ötödik futamgyőzelmét ünnepelhette tegnap Silverstoneban. A spanyol pilóta újabb két ponttal növelte előnyét Michael Schumacherrel szemben. A nemzetközi sajtó szerint azonban ez már csak formaság, a bajnoki cím Alonso zsebében van.

GAZZETTA DELLO SPORT: "Alonso legyőzhetetlen Schumacher és a Ferrari számára. Schumacher önmagával viaskodott. A német egy fiatal sportoló ellen küzd, és nehezére esik lépést tartani. Schumacher nem adja fel, de Alonso ellen semmi nem segít. A Ferrari számára újabb nehézséget okozhat, ha a jövőben Schumacher nélkül kell harcolnia."

TUTTOSPORT: "Alonso, a kegyetlen diktátor. Alonso térdre kényszeríttette Schumachert. Pályafutása végén ezt kell megtapasztalnia."

MARCA: "Alonso tökéletes versenyt futott."

DAILY MAIL: "Alonso, a mi adoptált fiúk, néhány kilométerrel oxfordi otthonától nyert. Hivatalosan a világbajnokság még mindig nyitott, de valójában senki nem győzheti le Alonsot."

DAILY MIRROR: "Előzés? Ilyen csak a nyolcvanas években volt. Schumacher nem előzte meg Kimi Räikkönent a pályán. Alonso 14 másodperces előnnyel diadalmaskodott. Jenson Button reményei füstté váltak."

L'EQUIPE: "Alonso ötödszörre is. Hosszú még az út a bajnoki címig. Schumacher éhes a revansra. Ezen a hétvégén a Renault volt a jobb."
  • edeleny
    Kezdünk belemenni egy olyan vitaba,mintha a fociba azt mondanank,hogy jo hogy kikapott a csapat 10:1 re,de a felidöben meg 0:1 volt.
  • Kit--Kat
    időmérő eddzést nézd.... ott megverte amire eddig nem igen volt példa poleból indult, az más kérdés, hogy lefulladt a ferrari
  • G_ArchAngel #37617
    amint láttad az utolsó futamhoz nem szóltam hozzá - nem láttam, felvették nekem, de nem érdekel...:)
  • edeleny
    Igaz abban a vitaban en nem vettem reszt,es ezt a dolgot is most hallom elöször.De ezt a gondolatot folytatva:Silverstoneban az SC-t,hazai palyan,Ron sirta ki,mert latta,hogy a rajt utan Kimi majdnem lenyomta Alonsot.Egyebkent mi masert volt bent az SC.?
  • MrTressy
    Schumi egy egy érdekes pillanatai az elmúlt 10 évböl
  • edeleny
    Montreal a Ferrari palyaja:
    27 verseny
    Leggyorsabb kör.R.Barichello F2004GA
    Legtöbb gyözelem: Sumi 7 gyözelem
    Legsikeresebb csapat:Ferrari 10 gyözelem
  • G_ArchAngel #37613
    az utolsó futamról annyit, hogy McLaren győzelem lett volna, ha Biatore nem sírja ki a versenybíróknál a Safety Car beküldését...

de ezt akkor már megbeszéltük...

az öreg Briós nem hülye (ezért van, ott ahol...), egy pillanat alatt felismerte, hogy tehet keresztbe Ron papának...
  • edeleny
    Az tenyleg viszonylagos,hogy egy futamon,meg ha az az utolso is,ki milyen gyors.Ha azt nezzük tavaly a masodik felevbena McLaren vegig joval gyorsabb volt mint a Renault,az utolso futamon,viszont ismet a Renault volt az elen.
  • edeleny
    Miert is unalmas?Ja,mert igaz!
    Az utolso 8 futambol 4:3 Mika javara.Belgiumban mindketten kiestek.Japanban Sumi kamikaze modjara ment,mert az elsö rajtnal a rajtracson ragadt,es igy a vegeröl kellett indulnia,szetküldte a Ferrarrit,illetve a gumik nem birtak a tempot.
  • Kit--Kat
    Nem, gyorsabb lett évvégére... Japán nagydíjon már jobb és gyorsabb volt.
    A 2. hozzászólásod meg már nagyon unalmas, ja és persze ez Szubjektív....
  • edeleny
    Majd megint kapok a fejemre,de talan,ismetlem talan mar ez lehet Sumi öregedesenek az elsö jele,hogy nem kepes 60 körön keresztül kimagaslot alkotni.Azert eleg sokat hibazgatott most is.
    A Merci motor viszont kibirta vegig.
    Talan ezert is fogta a Fejet R.B. vegig a futam alatt.Ha most par futamig azt latjuk,hogy Alonso,es a Renault ilyen meggyözö lesz,es a McLaren-Kimi parosa utolerte a Ferrari-Sumi parost,az az Sumi nem az elsö helyet tamadja,hanem vedi a masodikat,akkor ez a VB tenyleg eldölt.
  • edeleny
    Viszont kivetel nelkül mindenki azt mondta,hogy Silverstone hasonlit legjobban a Katalan ringhez.Viszont az eredmenyek nem azt mutatjak,hogy 98-ban lefejleszettek a Mc.-et,csak megbizhatatlabbak lettek az ev vegere,nem lassabbak.
  • G_ArchAngel #37607
    Montoyát menesztette a McLaren?

A silverstone-i paddock-ban elterjedt híresztelés szerint a McLaren a Brit Nagydíj hétvégéjén közölte Juan-Pablo Montoyával, hogy 2007-re nem hosszabbítják meg a szerződését. A Montoyára vonatkozó opció már korábban lejárt, s bár azt az istálló nem használta ki, a csapatnál azt mondták, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kolumbiai versenyző semmiképpen sem maradhat náluk. Amennyiben a hétvégi hír mégis beigazolódik, az két dolgot jelenthet: (1) ha Kimi Räikkönen a Ferrarinál vagy a Renault-nál folytatja a pályafutását, Lewis Hamilton esélyei megnőttek, hogy jövőre Fernando Alonso csapattársa legyen a McLarennél, vagy (2) Ron Dennis-nek sikerült összehoznia az Alonso-Räikkönen párost. Egyelőre az első lehetőség tűnik valószínűbbnek. Montoya lehetőségei a McLaren híján leszűkültek, mivel csak a Red Bullnál és a Toyotánál van reális esélye a folytatásra, de az RBR állítólag a David Coulthard-Tonio Liuzzi összeállítást preferálja - így JPM abban bízhat, hogy a Toyota nem hosszabbítja meg Jarno Trulli szerződését (ami egyébként jelenleg valószínű).
  • Kit--Kat
    Én bízok a Ferrariban, 98ban is lefejlesztette évközben a magasan első McLarent.
  • Istencsászár
    Nem 1 körön belül, hanem hosszú távon kell jónak lenni... ebbe a rötyó a legjobb.
  • Kit--Kat
    Remélem a más karakterisztikáju pályákban van még tartaléka a Ferrarinak, elvégre Barcelonába pályacsúcsot futott Schumi.
  • edeleny
    A Majomparaden is fenn van a futam.
  • b-type
    Sztem azért nyugodt mert tudja, ha nem jön közbe semmi rendkivűli, akkor Alonso megnyeri ezt a VB-t, ilyen pontelőnynél már általában úgy fogalmaznak hogy ő már az aki elveszíti a VB-t.
    MS nem tud ellene mit csinálni...nyomja ahogy tudja és ennyi, ha Alonso legalább egy versenyt nullára bukna, akkor talán..és erre mindig van esély, de számolni vele nem érdemes.
    ..egy nullára bukás Alonso-nál és egy esős verseny kellene ahoz hogy megvérezze a fogát MS.
    Addig vághat akármilyen ábrázatot...ha ennyi volt a versenyben akkor ennyi volt, esetleges túlerővel akár még ennyi sem lenne...Kimi nem viccelt, mutatta hogy őt nem fogja MS körbeautózni, és ha csata van akkor ő bizony nem áll félre azért hogy MS a bajnokságért nagyobb eséllyel kűzdjön...és ez szvsz így van rendjén.
    Szal MS tudomásul veszi az elért eredményt...ennél többet nem tehet.
  • edeleny
    Persze igaz amit irsz,söt van olyan erzesem,hogy Alonsoban is több volt.Szamomra az volt erdekes,es az elsö megallapitasohz kapcsolodo,hogy Sumi milyen nyugodtan viselte a dolgot autozva a 3. helyen.Kónnyen elkepzelhetö,hogy ezzel a megnyert +2 pontal lesz bajnok,de az is lehet,hogy a vesztett 2-vel veszit.Ev vegen majd mashogy itelkezünk.
  • b-type
    bocsánat:
    alonso=Alonso
  • b-type
    Ha tudta volna akkor megelőzi.
    Kimi-McLaren-t nem egyszerű megelőzni, ha szabadon ment volna MS akkor gyorsabb lett volna, ez megint csak saját vélemény...ahogy az is hogy ez még mindig kevés lett volna a alonso-Renault stabilan magas versenysebességéhez.
    De főleg olyan autóknál ahol tizedek a különbségek, nagyon nehéz előzni, tetézve ezt egy egészan kiváló képességű pilótával aki tudja.
    Szal könnyen lehet bukni tizedeket is akár azzal hogy vki ha csak részben is de zavarja a kanyarbemeneteli ív rálátását, és még nehezebb előzni.
    Raikkonen-t bárkinek nagyon nehéz lett volna megelőznie ezen a pályán ma, beleértve a nagyobb versenytempót diktáló Alonso-t is.
  • edeleny
    Ez nem kicsit tulzas,nagyon.
  • edeleny
    Erdekes modon,az regi idökban egyalltalan nem lett volna meg idös.Amikor nem volt elektrikus segitseg,akkor a tapasztalat,az erzekek Kb ilyen korra erettek meg.Ma viszont örült rohanas az egesz,a reflexeken kivül,a masik fontos tulajdonsag lett a G-erök türese,ehez viszont mar idös.Alonso mindig szörnyen nez ki a futam utan,ma viszont Sumi nala is kilatastalanabb arcot vagott mikor levette a sisakot,igaz utana gyorsan rehabilitalodott.
    Ja hogy mire gondoltam az elöbb.Meggyözödesem,hogy nem volt a Renault ekkora elonyben ma.Sumi szepen elkocsikazott 40 kört Kimi mögött,adva ezzel ennyi elönyt a Spanyolnak.HA,HA a masodik etap elejen,mikor mar kintröl is latszott,hogy Kimi egyertelmüen lassabb ,meg tudja elözni,haaat ..... lehetett volna szorosabb is.
    erre ertettem,hogy ha nem lesz 2004-es foleny.
  • gordon 24
    Igazad van!! Elég nehéz elképzelni a forma 1-et Schumacher nélkül.
    Ez kicsit tulzás de azért egy picit most ő a forma 1.
  • b-type
    Jah és persze a kort nem azért említem mert már emlegették, hanem mert biztos hogy bekövetkezik egyszer..nem tom mikor, de egyszer biztos.

Egyébként én nem igazán kedveltem..lehet mondani (ostoba ok miatt..mindegy), de ha visszavonul...azt nagyon, de nagyon fogom sajnálni, mert talán túlzás...de olyasvalamit testesít meg a számomra ami több ennél a sportnál, nem tom miaz pontosan..meg sem próbálom kifejteni, de nem hiszem hogy pótolni lehetne...talán csak ha kivágnák ezeket a nyavajás vezetési segítségeket, és egyéniségekké lehetnének a pilóták.
    Persze tom hogy sokak számára most is azok...meg MS sem mutat semmi különöset...de neki nem is hiszem hogy mutatnia kell..valhogy vele jön.
    Legalábbis én így gondolom.
  • gordon 24
    Igy van!! Szerintem az lenne az ideális hogy jövőre nyerne még egy vb-ét akkor meglenne a 8 és szépen abbahagyná. Én szeretem őt de azért 34-35 évesesn erőssen abba a korba lesz amikor már abba kell hagyni. És ha szeretne versenyezni ott DTM vagy ilyesmi.
  • b-type
    :))
    szubjetív hát mint malac :))
    Ennyi erővel lehetne mondani hogy Alonso-nál van a technikai fölény azért bajnok.
    MS-t nem lehet már kikezdeni, ezt ő is tudja. Főleg ezért tud ennyire higgadt lenni.
    Mindent tud amit egy pilótának tudnia kell, nagyon gyors, nagyon gyors esőben is..tehát az érzékekkel nincs baj..ment akkor is amikor nem volt ennyi veztési segítség, ért az autóhoz be tudja állítattni..és ki tudja autózni belőle a maximumot, versenyritmust tud váltani (nagyon fontos)...ennek köszönhető a megfelelő időben megfutott nagyon gyors körök.
    Tud csatázni, tud poziciót tartani..
    Mindent tud szvsz, lehet kedvelni-nem kedvelni, de MS mindent tud amit az autóversenyzésről tudni kell.
    A kérdés csak az hogy mikor kezd veszíteni ezekből a kor miatt...mert előbb-utóbb bekövetkezik.
  • edeleny
    Ez igy igaz.
  • gordon 24
    Ezt gondold át mégegyszer!!! Szerinted a ferrari most egyszinten van a Renaultal? Az idei mezőny ugy néz ki mint 2004ben csak most nem a ferrari javára. Amit Schumiról mondasz.... Azért 7x nem lehetett szerencséje és nem is mindig a legjobb autóban ült, ez nem lehet vita tárgya...
  • edeleny
    Egyszerüen annyira unalmas volt a futam,hogy nincs miröl irni.Talan egy dologerösödött meg bennem,igaz ezert majd meg megint megkapom,hogy szubjektiv vagyok.Szoval regebben is azt mondtam,es ez egyre erösebb,ha a Ferrarinak nem lesz akkora technikai fölenye,mint 2004.ben volt Sumi nem lesz bajnok.Ha csak egy szinten lesznek,a többiekkel nem lesz bajnok.De ez egyeni meglatas.