182279
  • b-type
    sztem is kegyetlen fifikás a vonatozás, ki hogy helyezkedik, ki mennyire nyomulós éppen és kik mennek vele, ki áll ki hűteni kicsit, és ezt ki veszi észre.
    Idegileg meg pl. nekem egy halál volt, én egy futamon mentem a HungarianNascarRacers tagjaival, 28 kört bírtam asszem a vonatban, ..de lehet szépültek az emlékek.
    aztán elfáradtam, kegyetlen nagy
    és hogy ki milyen tatkikával jön fel, összeállnak kisvonatba..stb.
    komoly fékes pályán meg pláne eszméletlen.
    sztem óriásiak, az autók is egy őserős masinák, és ugy egyáltalán király az egész.
    Én ha tehetem nézem, de ez azért ritkán van, mert nem áll igazán közel hozzám pilóta, de Monty-val kaptak egy nézőt :)...mert odafigyelek hogy lássam majd.
  • Totya000
    Nem, ez hatalmas poén volt. Az lett volna még nagyobb poén, ha azt mondod, hogy egy félmérföldes pályán 43 autó 500 kör alatt nem ér egymáshoz. A szándékos lökdösdést büntetik a NASCAR-ban, ezt tudtad? Viszont egy olyan sorozatban, ahol az autók egymáshoz érhetnek anélkül, hogy szétesnének, rendkívül fontos az agresszív és határozott fellépés, ami nem azt jelenti, a falra kenik egymást akarattal, hiszen azt büntetik, mint már mondtam. Ne a Tom Cruise filmből indulj ki meg abból, amit itt látunk a média jóvoltából.
  • G_ArchAngel #38394

2006. július 10., hétfő - [16:15]
    Newey nagyot bukott Le Mansban

Komolyabb sérülés nélkül úszta meg Adrian Newey azt a közel 300 km/órás sebességnél bekövetkező balesetet, melyet a hétvégi Le Mans Classic egy futamán szenvedett el. A Red Bull Racing technikai főigazgatója, aki rendszeresen részt vesz hasonló viadalokon 1965-ös Ford GT40-esével, így emlékezett vissza az eseményekre az autosport.com megkeresésekor: "Az utolsó futam első körében második helyen haladtam Ray Bellm mögött. A Mulsanne-egyenes második sikánja előtti féktávon az autó hirtelen kitört jobbra, és a hátsó rész jobb oldalával a kerítésnek vágódott. A jobb hátsó gumi defektet kapott, és ezt követően már csak utas voltam az autóban, amely körülbelül 290 km/órás sebességgel csúszott a gumifalba. Nagy baleset volt, de a GT40 erejét bizonyítja, hogy egy vágással az ujjamon megúsztam."
  • Gabor_(HSF)
    "Juan rendkívül agresszív, határozott versenyző, aki leginkább szenzációs előzései miatt lett népszerű. Amerikában ez a fajta hozzáállás célravezetőbb. Átigazolása egyfajta hazatérésnek is felfogható." -mondta Frank Williams."

Hát ez milyen igaz,pont oda való...Gyere vazeg,úgyis a falhoz qrlak ...fejezetű vetélkedő műsorba.
    Amerikában pont erre van szükség,bár hiányolok egy dárdát a motorháztetők tetejéről,azzal még látványosabb lenne....
    (szólj ha ez is gyenge poén,mert akkor még csiszolok rajta)
  • Totya000
    Poénnak gyenge volt, de ebben az esetben :
  • Gabor_(HSF)
    Ez mind nagyon szép,de hol van itt a Ferrari?vagy csak én nem látom?
  • G_ArchAngel #38390
    van aki érzéketlen a rejtett poénokra...:)
  • Gabor_(HSF)
    Mit is?
  • Totya000
    Idei termésből:

Jeff Gordon 2006. Pocono.

Tony Stewart 2006. Talladega
  • G_ArchAngel #38387
    Williams: Montoya hazatér

Juan Pablo Montoya Amerikából való átimportálása Frank Williams-nek köszönhető, hiszen ő volt az, aki előbb tesztversenyzői, majd versenyzői állást ajánlott a kolumbiai számára.

Montoya pedig jött, látott és többször is győzött. Többek közt rajongók millióit, arról, hogy valóban tehetséges. Hiszen a Williams csapattal 2003-ban majdnem világbajnok is lett. 2005-re a McLaren csapathoz igazolt, mely csapatban látta az igazi lehetőséget arra, hogy egyszer valóban megszerezhesse a címet. Célja azonban a csapatnál nemhogy közelebb, de egyre távolabbivá vált. Vasárnap ennek ellenére bombaként robbant a hír: Juan Pablo Montoya a Nascarban folytatja tovább pályafutását. Visszatér tehát Amerikába.

Frank Williams, aki az utóbbi időben nem igazán titkolta abbéli vágyát, hogy Montoyát ismét csapatában köszönthesse, a hír hallatán elismerését fejezte ki volt pilótájának.

„Juan rendkívül agresszív, határozott versenyző, aki leginkább szenzációs előzései miatt lett népszerű. Amerikában ez a fajta hozzáállás célravezetőbb. Átigazolása egyfajta hazatérésnek is felfogható." -mondta Frank Williams.
  • Punker
    csattanás alatt balesetre gondoltam.....
  • Totya000
    Sztem nem. Gilliland győzelme, Terry Labonte top5-je és Said Pepsi 400 Pole-ja elég nagy csattanás volt idén és még csak a szezon felénél vagyunk.
  • Punker
    szerintem csak kevés a nascar-ban a csattanás most, és látva monty fantasztikus indy teljesítményét lecsaptak rá.....
  • Totya000
    Ezt gondold át mégegyszer...
  • Totya000
    ..nem Bush :-D

Köszi a válaszokat, full timer-ként tényleg Ő lehet az egyetlen színesbőrű a Cup-ban. Part timerek között már volt egy-két színesbőrű: Lester, Fukuyama. A NASCAR Diversity program nagyon erős. Jó hallani egy amerikai véleményét a NASCAR-ról.
    A Redneck kultúrára építették, ez egyértelmű, hiszen ők voltak azok, akik naggyá tették ezt a sportot, de most már a NASCAR szeretne túllépni rajtuk.

gordon 24 : a Busch sörről van szó, a Busch széria főszponzoráról, nem George W. Bush-ról.
  • Totya000
    Busch sör, nem Busch. :-)
  • G_ArchAngel #38380
    JPM már idén indulna a NASCAR-ban?
    Így elegánsan rúgnák ki, és Pedro vezethetné a másik gépet, vagy Paffet, vagy Hamilton...
  • fb2
    Itt a valasz:

Neither could NASCAR, which will benefit from the Colombian's star power and international appeal. Montoya will become the only foreign-born and nonwhite driver regularly competing in Nextel Cup.

itt a link: http://msn.foxsports.com/nascar/story/5769338?FSO1&ATT=HMA
  • Gabor_(HSF)
    Sztem razziát tarthattak náluk és lefoglaltak több tonna kokot,így mennie kell bohockodni egy kicsit a nascarba,hogy pénzt keressen az új ültetvényekre...
  • fb2
  • gordon 24
    Hát van benne valami. Én ezzel pont fordítva vagyok. Most is a NASCAR-t nézem élőben Chicago-ból Kenseth vezet. De hajrá Gordon (ő a 2-dik)
  • fb2
    Neztem egy kicsit az Infineon raceway'n a verseny palyan.... Boris Said tetszett, mert o palya auto versenyzo, es egeszen jol megy a dolog neki. Hogy valaszoljak a kerdesedre: nem fogsz megtalalni engem a TV elott ulve hogy nezzem a nascart. Viszont, felebredek 330 reggel ahoz hogy nezzem a F1-et. Ez mindig igy van. Az tetszik ami nem kaphato.... :)
  • gordon 24
    Igaz te látsz rá erre a dologra. De ha kiveszed a politikai részét azért tetszik nem?
  • fb2
    ezt nehez megmagyarazni itt a forumon. ahoz hogy ertsed, itt kellene elned.....Sajnos nincs mese, muszaj neznem nascart mert mikor az autoverseny csatornara megyek, ott csak az megy.. de oszinten nem is birom halgatni a southern beszedjuket mert kiraz a hideg. Ez a deli oldali 'good ol boy system' re van epitve. A legnagyobb kritika a sportrol itt Americaban, hogy az egesz egy redneck sport. Ezt nascar mar evek ota akarja megvaltoztatni ugy, hogy behozzanak egy ket szines boru, vagy pedig Minority szemelyt.. Engem nem erdekel kulonben, csak azt nem ertem hogy Montoya miert adta fel Monacot, es cserelte BBQ ra, es BUSH sorre... ha ha... Nem tudjatok, de Americaban a BUSH sor az ojan mint a mosogato-viz... De ha szeretsz vadaszni, horgaszni, meg persze a nascar, az akkor jol jon... haha.
  • gordon 24
    Én sem értek egyet vele, de nekem sem tetszik ez a nagy nyitás a világ felé.
    De ez már nem ebbe a topikba tartozik.
  • REALista
    Most hallottam a hírt hogy Monty elmegy a F1-ből és azt kell mondanom hogy jól teszi!Ha nekem valaki pár évvel ezelőtt azt mondja hogy nem fognak érdekelni a futamok hát kiröhögöm!!!Sok sikert kívánok neki!!!!!
  • Totya000
    ha, amerikai, az csak a helyesírását magyarázza meg, de a NASCAR-ról leírt véleményével nem értek egyet. Néhány évtizeddel ezelőtt jellemzőbb volt a NASCAR-ra a "fehér"-jelző, de ma már nem erről szól a történet, sztem.

Minden esetre szívesen fogadom egy amerikai véleményét a NASCAR-ról, mert Ő jobban rálát, talán.
  • gordon 24
    Ismeri, mert amerikai az ember.

Mondjuk nem értem miért irsz ilyeneket FB2. Mi bajod ezzel a sorozattal?
  • Totya000
    Láttál már NASCAR versenyt elejétől a végéig vagy te is csak rámondod, hogy bunkók és fajgyűlölők és ezzel el van intézve a dolog a részedről?
    Alapkérdések a Cup-pal kapcsolatban:

-hány pontverseny van egy évben a Cup-ban?
    -hány versenyző áll rajtkoz?
    -melyik autómárkák szerepelnek a sorozatban?

Tudsz rájuk válaszolni?

Nézz meg néhány versenyt, interjút és magazinműsort! Ismerd meg, mielőtt ilyeneket mondasz!

(kiszáll az két "l")
  • desigo
    Gyorsan felejthető lesz...

Pedig kezdetben még szimpatikus volt
  • Totya000
    Voltak és vannak külföldiek és színesbőrűek a NASCAR-ban. Már nem a Redneck-szemlélet jellemző erre a sportra.
  • Punker
    na ez most feldobta a napomat :)
  • fb2
    Lattam. Mikor Gordon kiszalt az autobol, szakadt rolla a viz. Mult heti US GRAND PRIX'n mondta, hogy nagyon nincs jo fizikai allapotban a F1 vezetesehez. Muszaj lenne neki sokat edzeni. A Montoyanak meg mondta Frank Williams, hogy foggyon le.... Legalabb a NASCAR ban senki nem fogja neki ezt mondani..... haha
  • Ch_Slater
    van egy ilyen videom: Trading Paint-Jeff Gordon and Juan Pablo Montoya (44 perc)
    biztos láttátok már. kocsit cserélnek benne... :D
  • fb2
    lehet... de itt americaban a 'nem-feher' emberek nem neznek NASCARt mert a NASCAR az egy gyulekezete a feher fajgyulloloknek.... 'boy'.. Monty lessz az elso hispanic (vagy inkabb nem feher americai) ebben a sorozatban. Lehet hogy ez a dontes a Montoya forro fejusege volt.. Nem hiszem hogy o nagyon rajongana a Nascar utan. Az is lehet hogy a NASCAR nagyot fizet neki a csapaton felul hogy jojjon, mert a NASCAR akarja valtoztatni a hirnevuket a fajgyullolo-bunko gyulekezet ellen..... szoval azt tudom, hogy mar par eve akarnak egy szines borut a sorozatban.
  • b-type
    viszont valszeg több nézőt visz a Nascar-hoz. :)
  • fb2
    Monty kiszal a Formula 1 bol es jon ide a BUNKOKHOZ 2007 ben! Soha nem voltam nagy Montoya fan, de szerintem nagyon be-illett a F1 be.... Abban viszont nem vagyok biztos, hogy be illik a Fajgyullolok koze... erre kivanchi vagyok.
  • gabor1968
    Kár érte! Szerintem töbre kellet volna vinnie az F1-ben!
    Egy meghatározó egyéniséggel kevesebb!
  • MrTressy
    Montoya kiszáll a Formula 1-ből
  • b-type
    :))
    Hát csak rakják bele...engem speciel nem érdekel a költségcsökkentés, csak a verseny..és ha ezzel a pénzmennyiséggel verseynképesebbek lesznek, akkor hajrá de ezerrel.
    Nem akarok matematikai esélyekben bízni, kőkemény esélyeket és nyitott bajnokságot szeretnék....hogy aztán ezt a McLaren-Renault, vagy Ferrari-Renault...vagy más hozza az mindegy...de ne legyen már féltávnál lefutott a VB.
    ..Ezt az egész költségcsökkentést amugy lesre rakják a nagy gyári csapatok...lehet akármilyen befagyasztás, akkor az lesz hátrányban akinek nincs még saját szélcsatornája...vagy több pénzt lehet futóműbe..mérnökökbe..szal bármibe beleölni.
    Kiscsapatok mindenképpen kűzdeni fognak az anyagiakkal. :(