182273
  • Gabor_(HSF)
    Abban továbbra is egyetértünk,hogy a technika sokat könnyitett a mai F1 en,de attól még ez nem gyerekjáték..én csak ezt állítom.....
  • Zsoltika 007
    Inkább fogalmazzunk úgy h mindenkinél vannak hibák.
  • DJ Bee18
    Ja az automata váltóról, nem tűnt még fel, oválpályán tulajdonképpen nem kell váltani, csak boxkiálláskor meg sárgazászlónál. Normális menetben 4.-ben mennek végig :DDDD
  • DJ Bee18
    :DDD
  • edeleny
    Huu,basszuskulcs,valamit igen elkurtam,ezer bocs,ha lehetne törölni az elözö Hsz.-t
  • edeleny
    Meg egy tevhit az ovalpalyakkal kapcsolatban:valojaban nem is ovalok,mivel a ket visszafordito iv nem egyforma,igy az egyik egyenesben van egy töres,es ez valtozik palyankent,tehat nem ugyan az minden palya.
  • edeleny
    Valoban van nehany palyan,nehany kanyarban ilyen,de a 75%-ban full piros csik utan,full zöld,es villog a TC felirat(tractionConrtroll=kipörgesgatlo)
    mindegy,teljesen eltertünk attol amitöl indultunk.Az a nevetseges,hogy ezt mar megbeszeltük parszor,Gaborral is egyetertettünk abban,hogy ez a mostani F1 elegge keveset kivan vezetes teren,es sokat a G erök teren,es hogy sokkal jobb lenne,ha nem az autok tudas,hanem a pilotak tehetsege döntene,hogy most miert vedi a technikat nem tudom.
    A Honda szeretett volna kesziteni az utolso futamra,mikor mar csak azt az egy futamot kellett volna kibirnia,egy 1000 loerös motort,de nem jött nekik össze,ha jol tudom olyan 970-980 volt,de az sem birta ki a versenyt.
    A Chosssi.-nal nyilatkoztak,hogy ha lenne egy kicsivel több zsetonjuk,23 000-ig feltornaszva a fordulatszamot,csak 25-50 LE vesztesege lenne a kissebb motoroknak.Ami igazan valtozott az a nyomatekgörbe,es nem csak a motorok miatt,hanem mert valtoztak a szivocsatornara vonatkozo szabalyok.(nem lehet a hosszukat menetközben valtoztatni.)
  • Gabor_(HSF)
    Nyugodj meg,mert minden ovál pályán ez alkalmazott és bevett beállitási forma,hogy a külső kerék nagyobb,ami nem csak a könnyebb kanyarodást,hanem a jobb tapadást is biztositja az iven...
    A másik,hogy ha valaki most szeretne ismerkedni a nascarral,az nem hinném,hogy éppen itt az F1-es topicba tenné...
    A gyilkosságot,meg a lopást is büntetik,mégis jelen van,az hogy ezt mikor és hogyan lehet bizonyitani,már egy egészen más történet...
  • DJ Bee18
    azért hibák vannak másoknál...
  • DJ Bee18
    de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön

ezt honnan veszed. Mert amikor kiírják, látszik, hogy folyamatosan növekszik a gáz, nem egyből taposnak bele
  • DJ Bee18
    A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fűződik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
    Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel.

Egyértelmű, hogy a mai F1-ről volt szó
  • Totya000
    Tudomásom szerint nincsenek nagyobb kerekek a jobb oldalon a NASCAR-ban. Ennek csak körpályán lenne értelme, amiről meg szó sincs ott. Oválpályákon mennek, amelyeknek ráadásul a két kanyarja sem egyforma. Az egyenesekben meg valószínűleg igen nagy hátrány lenne a különböző méretű kerék a két oldalon.

...de ha már itt tartunk, még néhány tévhit:

"A Nascarban még 50 évesen, pocakosan, átlagos kondícióval is lehet futamokat nyerni."

Ez igaz, Harry Gant 52 évesen és 219 naposan nyert.
    A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fűződik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
    Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel. Nem ismeri a saját sportjának történelmét?

A NASCAR-ban szabadon falrakenhetik és kilökhetik egymást a versenyzők.

Nem igaz. Van egy szabály, amely a "Reckless Driving" névre hallgat és szigorúan bünteti a szándékos lökdösődést. Pont annyi szándékosság szokott előfordulni, mint más szériákban.

Nekem nem azzal van gondom, hogy egyes embereknek nem tetszik a NASCAR, hanem azzal, hogy leírnak valótlan dolgokat és mivel a fórumokat olyanok is olvashatják, akik most ismerkednének a NASCAR-ral, esetleg nyitottak rá, elhiszik és befolyásolja őket ez az állítás.
  • Gabor_(HSF)
    Az is inkább volt 1050, de ez is mind1..
    A váltóra még visszatérve,nem csak hogy nem létezik ilyen váltó,de még értelmetlen is..felváltásnál a beállitott fordulatnál felvillan a led és elváltod,ennyi ez egyszerű,de a visszaváltás, az okoz gondod,ide kéne a segitség(ha létezne ilyen egyirányu automata válto)mert vagy beleváltasz és túlpörgeted a motort,vagy nincs elég motorfék.....
    egyébbként meg még a blokkolásgátló is volt engedélyezve 1 évig....
    A potméteres gázpedálról meg csak annyit,manapság már mindenhól ezt használják,ami nem azt jelenti le "TILT" mint egy flipper gép..
    aztán meg a jobbak még a kipörgésgátlót ki-be kapcsolgatják,mert vannak kanyarok amiben inkább árt mint használna...
    Na végülis ennyi,mielőtt még oda fajulna a dolog,hogy ez gyerekjáték és 20 perc alatt meg lehet tanulni...
  • edeleny
    Pedig ez igy van ahogy irtam.Jo nagy aza minusz jel,de nem ez a lenyeg,azok a kipörgesgatlok megfognanak ezer loeröt is,egyreszegy elektronika nem engedi kipörgetni a kerekeket,masreszt,pedig elektronikus gazpedal van,az az hiaba padlozik a pilota,ha a központi agy felülbiral,es csak keves gazt ad.Ezen az elven müködnek a mostani "nem rajtautomatikak" is.
    Ja tavaly 920-950 LE-s motorok voltak,most kb.800 körül vannak.(egyes becslesek szerint 780-850 között.
  • Gabor_(HSF)
    Te honnan veszed ezeket? váltani kell le-fel,csak kuplongolni nem..
    és kanyarstab. sincs,ami a túl vagy az alulkormányozotságot hivatott korigálni..
    a mostani kb300le-vel gyengébb motoron meg mit nem értesz?
    ennyi erővel a motogp be is elektronika van? mert felvátásnál ott sem kuplongolnak.....
  • edeleny
    ????????????? 300 LE?????????
    A teljesen automata valto a tiltott,felfele az automata pakolja,lefele meg a pilota,a rajtautomatikat meg azota helyettesiti mas,a többi minden van amit irtal.
    Gondolom az összes csapat merö joindulatbol csökkenti az elektrika mennyiseget,amit az is jelez,hogy lassan mar annyi gomb lesz a kormanyon,mint egy regi magyar 4 soros röhögenyen.
  • Norbi7
    Biztos hogy hátrányban vannak a gyengébb kocsikban űlő pilóták de ez szerintem nem is fog változni, nem hiszem hogy valaha is mindenki alá azonos kocsit tennének, az már egy más sorozat lenne.
  • Gabor_(HSF)
    Ez már megint nem igaz! mert már 3 éve nincs automataváltó,rajtelektronika,kanyarstabilizátor és még jópár apróság...
    Aztán, ezek már csak 2.4 literes motorok és 8 hengeresek,idén persze hogy már elviseli a kipörgésgátló ezt a -300 le-t
    Tény,hogy alig maradt olyan nagysebességü kanyar amit nem lehet padlógázzal venni,de ez nem nascar ami magától kanyarodik,itt nincsenek nagyobb kerekek a jobboldalon,hogy kormányozni se keljen....
  • edeleny
    Tevedsz,meg soha nem volt ennyi elektronika F1-es autoban mint most,ha az FIA nem nezne szigoru szemmel,a mai technika mar lehetöve tenne,hogy a GPS segitsegevel,az autok maguktol fekezzenek,es kanyarodjanak.Ezek mar közelebb vannak a taviranyitasu autokhoz,mint egy hagyomanyoshoz.Azt elhiszem,hogy pontosan kell eltalalni a fektavot,de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön,a kipörgesgatlo,es a többi kütyü teszi a dolgat.Mikor lattal utoljara kigyorsitaskor kipördülni autot?
    Tudom,hogy semmilyen ertelemben nem Fangiot akarta Sumi leamatörözni,csak azt a technikat amivel mas sorozatokban mennek(most mar direkt nem irok neveket),de ha ezt a következtetest nezzük,akkor igen csak helytallo amit irtam.
    Meg egyszer,en mikor elinditottam ezt a vitat semikepp nem a ket sorozatot szerettem volna osszehasonlitani,csak az nem tetszett a nyilatkozatba,hogy van aki sajat magat istenkent allitja be,es mindenki mas,aki mast csinal,vagy szeret az szolga.
    Ha jogosan szidtuk Briatoret,Alonsot,vagy barki mast a hülye duma miatt,most azt hiszem ra kell jönni,hogy a Ferrarisok se kernek kölcsön hülyeseget mastol.
    38509-el maximalisan egyet tudok erteni,es ezt tartom a mai F1 legnagyobb bajanak,es nem a költsegeket,es egyeb mellekes dolgokat.
    Ja Kubica volt az elsö edzes legjobbja.
  • Norbi7
    Nem, hiszen te elismered mindkettő nagyságát és persze hibáit, hiszen tudom hogy azok is vannak. Szeretem a NASCAR-t én is és tényleg nem is szebadna a kettőt összehasonlítani. én nem vagyok ilyen szerencsés mivel '89-ben még nem sok mindent tudtam magamról, nemhogy Forma 1-t nézzek. kb. 8 éve nézem, és lehet egyesek szerint akármilyen unalmas, én mindig nagyon várom a futamokat.
  • Punker
    ezért nincs Kimi sehol.
  • Zsoltika 007
    Határon autóznak ez tény. Csak nem mindegy melyik verdának hol a határ...
    Ezzel az erővel Albers is határon megy mindíg. Arról nem tehet hogy csak erre elég. Vagy pl Kimi is szinte mindíg a maximumot nyújtja.
  • DJ Bee18
    Tudja mindenki hogy 1000% hogy van sumiunál jobb pilóta vagy volt az elmúlt 5 évben az f1-ben.

Ezt senki sem tudhatja. De elég csak a csatájukat megnézni, Alonso és Sumi, láthattuk, hogy határon autóztak több 10 körön keresztül és nem hibáztak. Hidd el nem csak az autójuk jó...

• Norbi7
    Bizony, nekem is tetszett!!!
  • gordon 24
    Engem remélem nem ide sorolsz. Én is imádom az F1-et jó sport. Ráadásul vagy 89-óta nézem. Hájrá Schumi és Ferka.
  • Punker
    pedig jó volt
  • Norbi7
    Hé én veled vagyok, én azt cinikusan írtam mert egyesek szerint a Forma 1 csak erről szól! szerintem is csodálatos autósport az F1, aki meg bealszik rajta vagy nem nézi az ne is alkosson róla véleményt.
  • gordon 24
    Van benne valami. Igazság szerint nem a versenyzőkkel és a csapatokkal van baj hanem a szabály alkotókkal.
    Ha meglőzől valakit és hozzáérsz stopßgo, ha átléped avonalat stopßgo, ha bármit csinálsz stopßgo szóval igazság szerint én nem is csodálkozom hogy nem versenyeznek. A boxba ha megelőzöm akkor jó ha nem leszek 2-dik.
  • Gabor_(HSF)
    "talicska"? már egyátalán nincs annyi elektronika bennük mint pár évvel ezelőtt,DE! nagyon nincs még1 olyan széria,amiben ennyire pontosan kell menni,itt 15 cm-el elrontott féktáv vagy 1-2 mm-el több gázadás már végzetes,mig nagyon sok más szériában ez még tolerálható könnyedén...
  • Zsoltika 007
    Sz*rok rá. Az elmúlt hétvégén a futamot már meg se néztem 2002 óta először. Ez már nem f1 ez csak cirkusz. De már annak is selejt. Ha valaki azt mondja hogy forma 1-es verseny, rámjön a röhögő görcs. Ez max forma 1-es menet. De hogy verseny? pff
  • gordon 24
    Szerintetek hétvégén ki nyer? Schumi vagy Alfonso?
  • Zsoltika 007
    Miért nem arról? Ültesd be a kedvencedet a Red Bull-ba aztán majd rájössz.
    Coulthard meg szét alázná az ő ferrarijával.
  • Norbi7
    Hát én is főleg azt hogy a Forma 1 egyesek szerint csak arról szól hogy jó kocsival jó időben. azt is vezetni kell de hát a sok elektronika miatt olyan mint a talicska!
  • Zsoltika 007
    Én már 2002 óta unom. (Na jó 2003 kira volt.)
  • Gabor_(HSF)
    Szerintem rosszúl látod,de mind1...
    Az tény,hogy kiállok mindig a véleményem mellett és nemigen vátoztatok rajta..
    De az is tény meg tudom külömböztetni a "stuff"-ot a valóságtól
  • gordon 24
    Én befejeztem.
  • Punker
    kezdem unni!
  • MrSpock
    Igazad van,hosz sajnos nemtudjuk meg xy mire lettvolnaképes ha kap egy jó technikát,és beleszokik.Persze elismerem Shumi egy jó pilóta,de azért sokat köszönhet a jó autóinak is.Sajnos Senna volt az utolsó akiért úgyültem le,hogy tudtam szurkolni.
    Jó néha Mika-ért is!Más világ volt anno.
    Sajnos kevés az előzés kevés az esemény egy versenyen,túl kötött minden.Nagyok a különbségek,és ez versenyről versenyre megmutatkozik.
    Nemcsak az épp adott pályán,épp nemsikerült beállítani a technikát.
  • Zsoltika 007
    Pont ez az ami miatt sz*r a mostani F1. Sok csapat nem képes felnőni a feladatoz. Ilyen helyzetben bárki(aki tud vezetni) vb lehetne annyiszor ha övé a legjobb technika. Ezért nem értem miért kell így isteníteni egyeseket. Jó helyen volt jó időben jó technikával. Ennyi.
  • gordon 24
    Nem nem mentem. Mert nem vagyok versenyző. Én mind két sporttal csak gamékel tudok versenyezni. De szerintem eszméletlen nehéz mind kettő.
    a másik az hogy nem küldtelek el a Picsába, de azért ezek szerint te is tudod mi a gond, ezek a versenyzők akiket igy lesajnálsz legalább akora versenyzők mint az F1-esek. És tudod miért azért mert az ut ahogyan a NASCAR-ba jutottak ugyan az mint az f1. Gokart, turaautóbajnokságok stb.Pl Robby Gordon mint mondtam megy a DAKARon amerikába sivatagi Rally versenyeken. Tony Stewart, Dale Earnhardt Jr az amerikai 24 orás versenyeken szerepelnek. Casey Mears szintén ment már ilyen versenyeken. Szóval elég jó versenyzők ezek. És szerintem az F1 és a NASCAR között túl nagy ahozz a különbség hogy hasonlítgatni kéne.
    De ha megteszitek akkor Az f1-es autók mind televannak különböző elektronikai kütyükkel. A NASCAR-ban ez mind tiltott dolog és régi hagyomanyos hátsóhidas felfügesztésük van nincs kipörgésgátló és az autók 700-800le között vannak és ezzekkel az autókkal mennek azon a pályán is ahol volt F1 2x anyit. Ja és nem csak ezen a pályán mert van még egy az INFINEON. Ja és nem 20-indulnak hanem 43-an.
    De mindegy gondolom igy se fogjátok azt mondani hogy jó mert amerikai meg stb.
    Ugyhogy leszarom.