182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
fb2 #38557 "bennfentes" = Mit jelent ez a szo?
-
húúú te ilyen bennfentes vagy, nem is tudtam :) Egyébként én is látom TV-n, hogy a kerekek be vannak döntve, csak nem akartam hülyeséget mondani :DD -
fb2 #38555 Toyota, meging nem akarok bele szolni a NASCAR dologba, de ha jol megnezed a kepet, ott latott, hogy nemcsak a kulso kerek, de a futomu is ugy van beallitva hogy a szelso oldal az magasab. Sot, az elso futomu beallitasa igy van: A ball oldal kap + (positive) dolles-szovet, es a job oldal kap - (negative) dolles-szoget ugy, mint igazi verseny autok.
Ha jol tudom, nascar nem hasznal suritett levegot, hanem inkabb nitrogen't ami megtartja a nyomast miutan felmelegszik. De lehet hogy ezt csak a DTM ben hasznaljak, nem tudom. Americaban, a Formula BMW ban Nitrogent hasznalnak. Tudom hogy te szereted tudni azt hogy en ezt honnan szedem....nem google bol, hanem inkabb a palyarol. Itt lakok 10 merfoldre a Monroe Speedway tol, ahol a fiam annak idejen gokart ozott. itt vannak a helyi nascar versenyek, es ismerek egy par csapatot szemelyesen es latom a beallitasokat.
Ezzel kapcsolatban:
"A NASCAR-ban szabadon falrakenhetik és kilökhetik egymást a versenyzők.
Nem igaz. Van egy szabály, amely a "Reckless Driving" névre hallgat és szigorúan bünteti a szándékos lökdösődést. Pont annyi szándékosság szokott előfordulni, mint más szériákban."
Nem ertek eggyet veled, mert igazad van, ott van egy szabaly, de senki sem tartja be....
Ugyanez a szabaly a Suzuki Marka Kupaban is, es erdekes modon senki nem tartja be ott sem, es nincs buntetes. Honnan tudom? Mert sajnos en vagyok az akinek fizetnie kell a karosszeria javitast, mikor a 'kemeny-legeny' bele-rohan a fiamba hatulrol nem egyszer, ketszer hanem 5 szor, es nincs buntetes.
-
Igen ezt irtam "futomü állitáson lehet variálni és a légnyomáson," -
NASCAR sajátosság az oválpályák miatt,hogy az autó külső és belső oldalán más nyomást alkalmaznak a csapatok. -
Hát ezt nem jól tudod.. Mi nem csak beszélünk róla de ismerjük is. _Lehet hogy te 40 felett vagy,de sajnos még mindenhez most sem értesz. A NASCARban a futomü állitáson lehet variálni és a légnyomáson, más tiltott!!!!!! -
Gabor_(HSF) #38551 Abban továbbra is egyetértünk,hogy a technika sokat könnyitett a mai F1 en,de attól még ez nem gyerekjáték..én csak ezt állítom..... -
Inkább fogalmazzunk úgy h mindenkinél vannak hibák.
-
Ja az automata váltóról, nem tűnt még fel, oválpályán tulajdonképpen nem kell váltani, csak boxkiálláskor meg sárgazászlónál. Normális menetben 4.-ben mennek végig :DDDD -
:DDD -
edeleny #38547 Huu,basszuskulcs,valamit igen elkurtam,ezer bocs,ha lehetne törölni az elözö Hsz.-t -
edeleny #38545 Meg egy tevhit az ovalpalyakkal kapcsolatban:valojaban nem is ovalok,mivel a ket visszafordito iv nem egyforma,igy az egyik egyenesben van egy töres,es ez valtozik palyankent,tehat nem ugyan az minden palya. -
edeleny #38544 Valoban van nehany palyan,nehany kanyarban ilyen,de a 75%-ban full piros csik utan,full zöld,es villog a TC felirat(tractionConrtroll=kipörgesgatlo)
mindegy,teljesen eltertünk attol amitöl indultunk.Az a nevetseges,hogy ezt mar megbeszeltük parszor,Gaborral is egyetertettünk abban,hogy ez a mostani F1 elegge keveset kivan vezetes teren,es sokat a G erök teren,es hogy sokkal jobb lenne,ha nem az autok tudas,hanem a pilotak tehetsege döntene,hogy most miert vedi a technikat nem tudom.
A Honda szeretett volna kesziteni az utolso futamra,mikor mar csak azt az egy futamot kellett volna kibirnia,egy 1000 loerös motort,de nem jött nekik össze,ha jol tudom olyan 970-980 volt,de az sem birta ki a versenyt.
A Chosssi.-nal nyilatkoztak,hogy ha lenne egy kicsivel több zsetonjuk,23 000-ig feltornaszva a fordulatszamot,csak 25-50 LE vesztesege lenne a kissebb motoroknak.Ami igazan valtozott az a nyomatekgörbe,es nem csak a motorok miatt,hanem mert valtoztak a szivocsatornara vonatkozo szabalyok.(nem lehet a hosszukat menetközben valtoztatni.) -
Gabor_(HSF) #38543 Nyugodj meg,mert minden ovál pályán ez alkalmazott és bevett beállitási forma,hogy a külső kerék nagyobb,ami nem csak a könnyebb kanyarodást,hanem a jobb tapadást is biztositja az iven...
A másik,hogy ha valaki most szeretne ismerkedni a nascarral,az nem hinném,hogy éppen itt az F1-es topicba tenné...
A gyilkosságot,meg a lopást is büntetik,mégis jelen van,az hogy ezt mikor és hogyan lehet bizonyitani,már egy egészen más történet... -
azért hibák vannak másoknál... -
de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön
ezt honnan veszed. Mert amikor kiírják, látszik, hogy folyamatosan növekszik a gáz, nem egyből taposnak bele -
A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fűződik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel.
Egyértelmű, hogy a mai F1-ről volt szó -
Totya000 #38539 Tudomásom szerint nincsenek nagyobb kerekek a jobb oldalon a NASCAR-ban. Ennek csak körpályán lenne értelme, amiről meg szó sincs ott. Oválpályákon mennek, amelyeknek ráadásul a két kanyarja sem egyforma. Az egyenesekben meg valószínűleg igen nagy hátrány lenne a különböző méretű kerék a két oldalon.
...de ha már itt tartunk, még néhány tévhit:
"A Nascarban még 50 évesen, pocakosan, átlagos kondícióval is lehet futamokat nyerni."
Ez igaz, Harry Gant 52 évesen és 219 naposan nyert.
A Forma-1-ben ugyanez a rekord (utána néztem) Luigi Faioli nevéhez fűződik, aki 53 évesen és 22 naposan nyert versenyt.
Érthetetlen, hogy a T. F-1 fan miért hozta ezt fel. Nem ismeri a saját sportjának történelmét?
A NASCAR-ban szabadon falrakenhetik és kilökhetik egymást a versenyzők.
Nem igaz. Van egy szabály, amely a "Reckless Driving" névre hallgat és szigorúan bünteti a szándékos lökdösődést. Pont annyi szándékosság szokott előfordulni, mint más szériákban.
Nekem nem azzal van gondom, hogy egyes embereknek nem tetszik a NASCAR, hanem azzal, hogy leírnak valótlan dolgokat és mivel a fórumokat olyanok is olvashatják, akik most ismerkednének a NASCAR-ral, esetleg nyitottak rá, elhiszik és befolyásolja őket ez az állítás. -
Gabor_(HSF) #38538 Az is inkább volt 1050, de ez is mind1..
A váltóra még visszatérve,nem csak hogy nem létezik ilyen váltó,de még értelmetlen is..felváltásnál a beállitott fordulatnál felvillan a led és elváltod,ennyi ez egyszerű,de a visszaváltás, az okoz gondod,ide kéne a segitség(ha létezne ilyen egyirányu automata válto)mert vagy beleváltasz és túlpörgeted a motort,vagy nincs elég motorfék.....
egyébbként meg még a blokkolásgátló is volt engedélyezve 1 évig....
A potméteres gázpedálról meg csak annyit,manapság már mindenhól ezt használják,ami nem azt jelenti le "TILT" mint egy flipper gép..
aztán meg a jobbak még a kipörgésgátlót ki-be kapcsolgatják,mert vannak kanyarok amiben inkább árt mint használna...
Na végülis ennyi,mielőtt még oda fajulna a dolog,hogy ez gyerekjáték és 20 perc alatt meg lehet tanulni...
-
edeleny #38537 Pedig ez igy van ahogy irtam.Jo nagy aza minusz jel,de nem ez a lenyeg,azok a kipörgesgatlok megfognanak ezer loeröt is,egyreszegy elektronika nem engedi kipörgetni a kerekeket,masreszt,pedig elektronikus gazpedal van,az az hiaba padlozik a pilota,ha a központi agy felülbiral,es csak keves gazt ad.Ezen az elven müködnek a mostani "nem rajtautomatikak" is.
Ja tavaly 920-950 LE-s motorok voltak,most kb.800 körül vannak.(egyes becslesek szerint 780-850 között. -
Gabor_(HSF) #38536 Te honnan veszed ezeket? váltani kell le-fel,csak kuplongolni nem..
és kanyarstab. sincs,ami a túl vagy az alulkormányozotságot hivatott korigálni..
a mostani kb300le-vel gyengébb motoron meg mit nem értesz?
ennyi erővel a motogp be is elektronika van? mert felvátásnál ott sem kuplongolnak..... -
edeleny #38535 ????????????? 300 LE?????????
A teljesen automata valto a tiltott,felfele az automata pakolja,lefele meg a pilota,a rajtautomatikat meg azota helyettesiti mas,a többi minden van amit irtal.
Gondolom az összes csapat merö joindulatbol csökkenti az elektrika mennyiseget,amit az is jelez,hogy lassan mar annyi gomb lesz a kormanyon,mint egy regi magyar 4 soros röhögenyen. -
Norbi7 #38534 Biztos hogy hátrányban vannak a gyengébb kocsikban űlő pilóták de ez szerintem nem is fog változni, nem hiszem hogy valaha is mindenki alá azonos kocsit tennének, az már egy más sorozat lenne. -
Gabor_(HSF) #38533 Ez már megint nem igaz! mert már 3 éve nincs automataváltó,rajtelektronika,kanyarstabilizátor és még jópár apróság...
Aztán, ezek már csak 2.4 literes motorok és 8 hengeresek,idén persze hogy már elviseli a kipörgésgátló ezt a -300 le-t
Tény,hogy alig maradt olyan nagysebességü kanyar amit nem lehet padlógázzal venni,de ez nem nascar ami magától kanyarodik,itt nincsenek nagyobb kerekek a jobboldalon,hogy kormányozni se keljen.... -
edeleny #38532 Tevedsz,meg soha nem volt ennyi elektronika F1-es autoban mint most,ha az FIA nem nezne szigoru szemmel,a mai technika mar lehetöve tenne,hogy a GPS segitsegevel,az autok maguktol fekezzenek,es kanyarodjanak.Ezek mar közelebb vannak a taviranyitasu autokhoz,mint egy hagyomanyoshoz.Azt elhiszem,hogy pontosan kell eltalalni a fektavot,de nezd majd meg az elökepen,padlo fek utan padlo gaz jön,a kipörgesgatlo,es a többi kütyü teszi a dolgat.Mikor lattal utoljara kigyorsitaskor kipördülni autot?
Tudom,hogy semmilyen ertelemben nem Fangiot akarta Sumi leamatörözni,csak azt a technikat amivel mas sorozatokban mennek(most mar direkt nem irok neveket),de ha ezt a következtetest nezzük,akkor igen csak helytallo amit irtam.
Meg egyszer,en mikor elinditottam ezt a vitat semikepp nem a ket sorozatot szerettem volna osszehasonlitani,csak az nem tetszett a nyilatkozatba,hogy van aki sajat magat istenkent allitja be,es mindenki mas,aki mast csinal,vagy szeret az szolga.
Ha jogosan szidtuk Briatoret,Alonsot,vagy barki mast a hülye duma miatt,most azt hiszem ra kell jönni,hogy a Ferrarisok se kernek kölcsön hülyeseget mastol.
38509-el maximalisan egyet tudok erteni,es ezt tartom a mai F1 legnagyobb bajanak,es nem a költsegeket,es egyeb mellekes dolgokat.
Ja Kubica volt az elsö edzes legjobbja. -
Norbi7 #38531 Nem, hiszen te elismered mindkettő nagyságát és persze hibáit, hiszen tudom hogy azok is vannak. Szeretem a NASCAR-t én is és tényleg nem is szebadna a kettőt összehasonlítani. én nem vagyok ilyen szerencsés mivel '89-ben még nem sok mindent tudtam magamról, nemhogy Forma 1-t nézzek.
kb. 8 éve nézem, és lehet egyesek szerint akármilyen unalmas, én mindig nagyon várom a futamokat.
-
ezért nincs Kimi sehol. -
Határon autóznak ez tény. Csak nem mindegy melyik verdának hol a határ...
Ezzel az erővel Albers is határon megy mindíg. Arról nem tehet hogy csak erre elég. Vagy pl Kimi is szinte mindíg a maximumot nyújtja. -
Tudja mindenki hogy 1000% hogy van sumiunál jobb pilóta vagy volt az elmúlt 5 évben az f1-ben.
Ezt senki sem tudhatja. De elég csak a csatájukat megnézni, Alonso és Sumi, láthattuk, hogy határon autóztak több 10 körön keresztül és nem hibáztak. Hidd el nem csak az autójuk jó...
-
Norbi7 #38527 Bizony, nekem is tetszett!!! -
Engem remélem nem ide sorolsz. Én is imádom az F1-et jó sport. Ráadásul vagy 89-óta nézem. Hájrá Schumi és Ferka. -
pedig jó volt -
Norbi7 #38524 Hé én veled vagyok, én azt cinikusan írtam mert egyesek szerint a Forma 1 csak erről szól! szerintem is csodálatos autósport az F1, aki meg bealszik rajta vagy nem nézi az ne is alkosson róla véleményt. -
Van benne valami. Igazság szerint nem a versenyzőkkel és a csapatokkal van baj hanem a szabály alkotókkal.
Ha meglőzől valakit és hozzáérsz stopßgo, ha átléped avonalat stopßgo, ha bármit csinálsz stopßgo szóval igazság szerint én nem is csodálkozom hogy nem versenyeznek. A boxba ha megelőzöm akkor jó ha nem leszek 2-dik. -
Gabor_(HSF) #38522 "talicska"? már egyátalán nincs annyi elektronika bennük mint pár évvel ezelőtt,DE! nagyon nincs még1 olyan széria,amiben ennyire pontosan kell menni,itt 15 cm-el elrontott féktáv vagy 1-2 mm-el több gázadás már végzetes,mig nagyon sok más szériában ez még tolerálható könnyedén...
-
Sz*rok rá. Az elmúlt hétvégén a futamot már meg se néztem 2002 óta először. Ez már nem f1 ez csak cirkusz. De már annak is selejt. Ha valaki azt mondja hogy forma 1-es verseny, rámjön a röhögő görcs. Ez max forma 1-es menet. De hogy verseny? pff -
Szerintetek hétvégén ki nyer? Schumi vagy Alfonso? -
Miért nem arról? Ültesd be a kedvencedet a Red Bull-ba aztán majd rájössz. 
Coulthard meg szét alázná az ő ferrarijával. -
Norbi7 #38518 Hát én is főleg azt hogy a Forma 1 egyesek szerint csak arról szól hogy jó kocsival jó időben. azt is vezetni kell de hát a sok elektronika miatt olyan mint a talicska! -
Én már 2002 óta unom.
(Na jó 2003 kira volt.)