182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
DJ BP #44166 csak ha MS senki, akkor Monty mi? :D -
Egy senki pályafutása:
-2005 Team McLaren Mercedes: 60 points; fourth in the Drivers’ Championship; winner in Britain, Italy and Brazil; second in Germany; third in Turkey.
-2004 BMW WilliamsF1: 58 points; fifth in the Drivers Championship; winner in Brazil; second in Malaysia; third in San Marino.
-2003 BMW WilliamsF1: 82 points; third in the Drivers Championship; winner at Monaco and Germany; second in Europe, France, Britain and Italy; third in Canada and Hungary.
-2002 BMW WilliamsF1: 50 points; third in the Drivers Championship; second in Australia, Malaysia, Spain and Germany; third in Austria, Britain and Belgium. Fastest ever quali fying lap at Monza.
-2001 BMW WilliamsF1: 31 points; sixth in the Drivers’ Championship; winner in Italy; second in Spain, European Grand Prix at the Nürburgring and Japan.
Ha gondolod nézd meg a többi eredményét az F1 előtti időszakról, már ha érdekel egy senkit. Vagy nézzük meg Kimi pályafutásást? az sem hűde sokkal jobb ( F1 ), tehát ő is egy senki? bár nála előző kategóriákról ne beszéljünk, mer fele ennyit sem tett le az asztalra mint Monty. -
DJ BP #44164 én nem is szidtam Montyt, mondtam, próbálják ki egymást valahogy, ne csak itt üzengessenek :) -
Igen, mondjuk ez igaz:) Ez a 2 srác annyira szereti egymást, tuti azért mondta ms is hogy beszóljon neki:D -
Senna anno kipróbált egy Rally autót, de ő pl. lebőgött vele és a csapata szétizgulta a fejét.
Prostnak pl. a jégrally is bejött. -
érdekes megközelítés :))
Bármekkora klasszis MS, nem kell neki olyan dologról véleményt alkotnia amihez nem ért.
Monty-tól meg sztem senki nem várt mást aki egy kicsit is ismeri, sosem filózott hosszan egy riposzton.
Én sztem itt Monty-nak volt igaza,...MS sőt az egész F1 az amiknál egyáltalán nem azt jelenti már mint nálunk.
...és egyébként MS valszeg még azok a kivételek közé tartozik akiket nem vigyorognak ki a vezetési segítségekkel telitömött autóik miatt,..mert olyan régóta nyomja hogy több szabályváltoztatás alatt is mindvégig sikeres volt, és nyomást gyakorolt a mezőnyre.
Na de szal az a lényege, hogy ha én 7× rally VB vagyok, se akarjak véleményt alkotni a Dakar-ról, mert teljesen másról szól.
Főleg lebecsülő véleményt.
MS még nem nyomott egy versenykört sem oválon mezőnyben.
..és onnan indult az egész.
Ha MS azt mondja Monty menjen csak a Nascar-ba és remélhetőleg ott megtalálja a számításait, akkor nem ilyen választ kapott volna.
Ez egy ilyen dolog. :) -
Majd ha nyer Nascarba pár bajnokságot akkor majd arcoskodhat:D -
DJ BP #44159 "Schumacher egy senki Amerikában.
Monty egy senki Európában :DDD
Na kíváncsi lennék akkor mit tudnának Ausztráliában egy raliautóval. :DD Na akkor az lenne fair meccs, nem? :DDD Ha sportemberek, ezt csinálnám a helyükben ezután -
Ebben tévedsz... Nézd vissza az indianapolisi futamokat, a lelátó 70% őirosban van, szal valamennyire ismerik ha csak a ferrarin keresztül is.
Montoya a senki, ha nézni kell, az F1ben csúnyán leszerepelt, nem csoda hogy elhúzta a csíkot. -
-Azért leírni azt, hogy 6 év sikertelenség (szerintem kicst félrefordították a szavait, de ezt már megszoktuk), szóval enyhén szólva "erős" (mert ugye többször volt Kimi 2. a VB-n, és nyertek is futamot, nem egyszer, nemcsak ő), bár tény, hogy bajnok 1x sem volt a csapat (sem a pilóták) Mika óta.
-Mindenki mosolyog - mondja. Nekem az ilyen beszólásokról mindig a Halál 50 órája Guffyja jut eszembe, aki amikor jött Kyle ezredes akkor rámosolygott - még az elején "Itt egy nagyfejű!" résznél - és azt mondta: "Dögölj meg!".
-Kedvencek?: ha a Ferrarihoz igazol, akkor Alboreto figurájáról beszélt volna ...
Monty.
Szerintem pofára esnének az amerikaiak, mint amikor Nigel elhúzott a Cartba és rögtön bajnok is lett, oválon, városin, mindenhol nyert. Rakat rekordot megdöntött és az "év újonca" lett ...
-
Olvass, Sumi kezdte:) Hihet is magáról, amerikában sztár, és letett már valamit az asztalra. -
Komoly lenne ha Schumi kipróbálná és menne egy jó időt:)
Égne monty...
Mit hisz ez magáról?Ki ő?
-
Jóhát nascar-nak meg F1 nek annyi köze van egymáshoz mint az amerikai meg európai focinak:D Kár összehasonlitani.) -
Sumi VS Motny : 1-1
A kolumbiai versenyző egyik pillanatról a másikra döntötte el, hogy az amerikai NASCAR szériában folytatja pályafutását, és azonnali hatállyal - év közben - elhagyja akkori csapatát, a McLaren Mercedest, melynek vezetőségével már egy korábbi ügy kapcsán összeveszett.
Montoya remekül érzi magát Amerikában, és határozottan kijelentette, többé nem kér a Forma-1-ből. Azonban mikor az újságírók Schumacher egy korábbi nyilatkozatával - melyben lesajnálóan beszélt a NASCAR szériáról - szembesítették, a temperamentumos versenyző kifakadt.
"Schumacher egy senki Amerikában. Ha elvinnék a floridai Homesteadbe és megmondanák neki, hogy próbáljon meg fél másodpercen belül maradni a legjobbhoz képest, akkor biztos vagyok benne, hogy szívrohamot kapna" - vágott vissza Montoya az időközben visszavonult hétszeres világbajnoknak. -
OK hogy izgalmasabb lesz, de ennyi erővel pénzfeldobással is dönthetnénk ki nyerjen futamot, azis izgalmas lenne... -
Szabadedzésen is, és versenyen is. -
DJ BP #44150 De versenyeken írja, vagy versenybe szabadedzés is beletartozik? -
Na igen, bár ez inkább a renault vezetését minősíti, olyan büszkék hogy alacsony a költségvetésük, hát persze mikor a VB pilótájuk fele annyit kap mint Button a Hondánál:D -
Az a lényege hogy mindekét keverékkel pályára kell lépni. Tehát a teszteken kikell tapasztalni hogy melyikkel érdemes és hogyan kezdeni, melyik hogy birja a benyát, hosszabb etapot stb.. Több taktikázási lehetőséget ad, és izgalmasabb is lehet tőle a verseny. -
DJ BP #44147 A világbajnok gárdától távozott egy olyanhoz, ami tavaly futamon sem győzött. Miért?
Azért, mert 2005 végén, amikor aláírtam a McLarenhez, úgy láttam, a Renault-val nem tudok hosszú távon a világbajnokságért harcolni, úgy éreztem, 2007-ben már nem lenne esélyem. A fő ok ez volt, persze néhány emocionális tényező is közre játszott.
Na meg a lé :DDDD (amivel teljesen egyet is értek :)
-
DJ BP #44146 akkor minek kétfajta gumi, ha úgyis felhasználják mindet? :), ezt nagy baromságnak érzem FIA-tól, max. több előzést hozhat. De épp taktikát is erősítheti, pl. az élról indulóról sejtik, hogy lágyabbal megy, és előbb jön boxba, dönthetnek úgy, hogy felszerelik a mögötte indulót kemény gumival, így gyorsabb leht boxkiállás előtt -
Jólbeszél, kezd megkomolyodni
-
Alonso: Mintha még egy versenyt sem nyertem volna
"Nem kétszeres világbajnokként ülök az autóba, hanem mitha még egy versenyt sem nyertem volna."
Ehhez jobb lesz hozzászoknia.
-
A koala is kívülről olyan mint egy kábszeres, csak zabálja azokat a qurva leveleket, más nem érdekli, aztán mégis szeretjük, mert jópofa ... -
Akkor Flavio volt? :) -
Azért elképesztő, hogy egy újság bármit hazudhat, csak hogy növelje az eladásait... -
Azért tegyük hozzá hogy Kimi maximalista, tehát neki csak az első hely örömünnep, márpedig ebbe mostanában nem volt része -
Amikor feláll a pódiumra olyan mint aki mindjárt elalszik :D -
Mióta a Ferrarinál van nincs verseny és csak piár rendezvényeken bukkan fel, ahol kell mosolyogni nevetni, és ahol eddis is ezt tette. Kimi csak a versenyen zombi, a pódiumon nem áll neki "normálisn" ünnepelni. Minden csapattársának fülig ért a szája ha nyert, vagy pódiumon állt DC, Mika, Monty mind kibujtak magukból csak ő nem vagy csak nagyon ritkán. -
Esküszöm mióta Raikönen a Ferrarinál van már többet mosolygott (vagy leagalábbis több mosolygós kép készült róla) mint az elmúlt években összesen! :D -
hmm... -
sztem minden versenyzőnek fell kell használnia mindkettőből egyet -
Hmm érdekes. Tehát van lágy és kemény keverék. A versenyen ezeket el kell használni. A csapat dönthet arról hogy ki melyiket kapja? vagy egyénileg van mindenki számára egy adott db. Ha a csapat dönt akkor az első számú megkapja a lágyabb, jobb keveréket, a másik meg szenvedjen a lassabbal? -
edeleny #44133 [URL=http://www.formula.hu/index.php?lap=cikk&id=10631]Ilien cáfolja a "tankos" nyilatkozatot.[/URL] -
edeleny #44132 Több dolog.
Egyrészt én is ugy érzem,hogy több csapatnak is van sansza,ha nem is a VB cimre,de a futamgyözelemre.Igazábol azt nem tudom,hogy ki is lesz a sereghajto:Spyker,Aguri,STR,Willimas(sajna)?
Kimire én is kiváncsi leszek,mindenféle statisztikákat hoztak már,hogy hogyan is állt a csapattársaival edzésen,futamon,pontokban,gyözelmekben,viszont az is tény,hogy mind D.C.-nél,mind Monty.nál több motorhibája volt,majd meglátjuk,itt a lehetöség bizonyithat.
Nem lesznek szines gumik
Ami ebböl az érdekes a számomra:
Az idei évtől a csapatoknak a rendelkezésükre álló mindkét gumikeveréket fel kell használniuk a versenyeken, és csak arról dönthetnek, milyen sorrendben teszik fel autóikra a különböző keverékeket. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) célja ezzel az, hogy izgalmasabbá tegye a versenyeket.
"Míg az esős, vagy extrém esős gumik használata nem indokolt a futam alatt, mindegyik versenyzőnek kötelessége legalább egy garnitúra abroncsot felhasználni az egyes száraz gumikeverékekből a verseny alatt" - áll a FIA 2007-es Sportszabályzatában.
Erröl idáig nem sok szo esett,ez sok mindent eldönthet,a hiányzo gumimelegitökkel együtt. -
Én leírtam anno hogy ki mit alkothat, szvsz nem negatív modba, egyik csapatot sem leírva, hanem a jelenlegi dolgokat figyelembe véve. Renault, Ferrari, McLaren, Honda, Toyota, BMW, RedBull mind harcolhat a győzelemért. A vb cím egy másik dolog, az már a megbízhatóságon fog múlni. -
Igen, de az utóbbi két évben egy jó pilóta - Alonso - egy nagyon megbízható és gyors autóban - Renault - ült, pontosabban azzá tette, ami nagy kombináció volt. Csapitársa pl. beleszürkült a mezőnybe. Meglepődnék, ha Alonso nélkül a Renault idén is a toppon lenne.
Erre mi van most? A F1 egyik legjobbja - Kimi - egy olyan autóba ült be, ami megbízható, erős, gyors, és évek óta BS gumikon megy.
Alonso meg a mezőny, megbízhatóság alapján az egyik leggázabb autójába került, volt csapatában meg nem igazán azok a VB címet megnyerni tudók ülnek.
A többi csapatban sem, ráadásul ott még a technika sem az igazi.
Ezért adott szerintem az, hogy idén a Ferrari fog nyerni, és adott az is, hogy vagy Kimi vagy Felipe.
Ez van. Legalábbis ha a jelenlegi viszonyokat nézzük. Ez persze csak személyes vélemény. -
G_ArchAngel #44129 én meg azt szeretném, hogy Lúí orrba-szájba alázza nyAlonzót, vagy legalábbis kergesse párszor a fűre, mint a GP2-es kiscsibéket:) -
:)))) ne felejtsd el, az utobbi 2 évben a Ferrari egyik címet sem nyerte meg, ami a múltban történt az egy dolog, bárki bárhonann felállhat. És megint csak :)))) -
Jaja. Dudrva lesz. Ha tényleg megússza motorfüstölés nélkül, véleményem szerint a mezőny felkötheti majd a gatyóját.
A Renaultnál ugye váltottak. Nem hinném, hogy bárki is pár verseny alatt hozzászokna az autóhoz úgy, hogy futamokat tudjon vele nyerni. Itt sok lesz az egyéni hiba is.
A Mekinél ugye Alonsonak hozzá kell szoknia az elfüstöléshez és az állandó műszaki problémákhoz. Ha nem fog füstölni, nem lesz gond, akkor viszont lassú lesz az autó. Ez sajnos tipikusan Mekis probléma. Meglepődnék, ha idén tudnák ezt kezelni ...
A Hondát nem érzem VB esélyesnek. Oda is kéne még pár fejlesztés, hogy egész évben jók legyenek. Dobogó simán, de győzni? Meglepődnék ha versenyben lennének a VB címért.
A Toyotánál miért pont idén váltanák meg a világot a fiúk? Ráadásul ez a társaság?!
A Williams sem hinném, hogy beleszólhatna egy VB címbe, de ugyanez áll a BMW-re is. Egyenletes teljesítmény, vagy nagy korai meglepetés/előny kell egy VB címhez.
A Redbullnál ugyan ott van kocka aki mindig megmutatja minden év előtt, aztán év közben meg ... Mindegy, nem alkalmas VB cím győzelemre az autó.
A Toro Rosso sem az a győztes fajta. Szerintem a kicsik (kis csapatok) örülhetnek, ha egyáltalán nyerni tudnak majd ...
A Spyker bár jól néz ki, de örülhet, ha pontokat szerez idén, mégha Ferrarival is megy majd.
A Super-Aguri eredményei kb. arra jók, mint anno az év eleji Arrows teszteredmények: semmire, csak a szponzorok miatt látványos.
És akkor itt van a Ferrari. Ugyanaz a gumiszállítója volt tavaly is, győzelemre esélyes csapat idén is, bár sokan "pihennek". (Mondjuk szerintem ha gond lenne, mozgósíthatóak.) Az év elején biztos Massa lesz a gyorsabb, "pontszerzőbb", de Kimi is fog pár pontot elcsípni. Amint Európába érnek szerintem Kimi lesz a meggyőzőbb, és a végére végre összejön neki a VB cím. Massa sem rossz, de szerintem még távol van egy VB győzelmtől. Ha a Ferrari hozza a megbízható formáját, akkor a többieknek nem lesz esélyük. Nem lepődnék meg egy 1988-as Meki csúcsbeállítástól sem. Szerintem most a legjobb csapat. De, hogy szűkítsünk: vagy Massa vagy Kimi lesz a bajnok 2007-ben! A csapat VB győztese pedig egyértelműen a Ferrari lesz.