182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #44280 Hamiltonnak alkalmazkodnia kell Alonso stílusához -
hát ez már szánalom -
DJ BP #44278 engem marhára nem érdekel ki hova tartozik, ezek butaságok...
nem szurkolástól teszem függővé ki okos ki hülye... -
G_ArchAngel #44277 Alonsót letiltotta az olasz nyelvről a McLaren
Új év, új istálló, gyökeresen megváltozott körülmények. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso minden lépését árgus szemekkel figyeli a McLaren-Mercedes főnöke. Ron Dennis a spanyol pilóta frizurája és bukósisakja után a kommunikációs szabadságát is korlátozni akarja.
Mostantól nem beszélhet olasz nyelven Fernando Alonso. A fiatal spanyol Forma-1-es versenyző kizárólag anyanyelvén és angolul adhat interjúkat, különben magára haragítja a McLaren vezetőségét. Meglepően szigorú lépéseket tesz tehát új kedvencével szemben Ron Dennis csapatfőnök, aki két hete ráparancsolt Alonsóra, szabaduljon meg latinos hajkoronájától és felejtse el, hogy a Renault színeire emlékeztető világoskék sisakban vezeti majd az ezüst nyilat. Egyelőre jól bírja a lelki hadviselést a kétszeres világbajnok, hiszen rövidre borotváltatta a haját, fejvédőjét pedig hófehérre cserélte. Azt azonban nehezen viseli, hogy a jövőben hivatalos keretek között nem beszélhet olaszul.
A McLaren valenciai tesztjén olasz újságírók egy csoportja viccelődve kérdezgette Alonsót új csapatáról, aki meglehetősen szorongva angolul
motyogott. Pedig remekül ismeri az olasz nyelvet, Flavio Briatore és Giancarlo Fisichella mellett sokat tanult. Hogy mivel magyarázza a brit istálló a szokatlan megszorításokat? Dennis és csapata minden elkövet, hogy a Ferrari és a Renault hosszú évekig tartó uralkodását megtörve ismét a McLaren jusson a száguldó cirkusz csúcsára. Mindehhez pedig elengedhetetlen a haj, a sisak és a nyelvhasználat szabályozása. -
Pedig így legalább jól néz ki... -
G_ArchAngel #44275 Briatore idiótának tartotta Massát
A 2006-os szezon során rengeteget javult Felipe Massa megítélése. A korábban nagy autótörő hírében álló versenyző annyit fejlődött Michael Schumacher oldalán, hogy még az ellenfelek is elkezdték tisztelni – köztük Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke.
„Őszintén szólva nem hittem, hogy Massa ennyire jó. Ha az elmúlt szezon kezdetén kérdeztél volna róla azt mondtam volna, hogy egy idióta. De a megfelelő autóval fantasztikus volt. Két-három verseny után elkezdett nagyon jó teljesítményt nyújtani.” – mondta az olasz szokásos kendőzetlen stílusában az autosport.com-nak.
Éppen ezért Briatore azzal kapcsolatban sem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni, hogy a Ferrarinál Kimi Räikkönen vagy Massa lesz-e a jobb: „Fogalmam sincs. Tavaly nem számoltam komolyan Massával, de jól teljesített.” – mondta, s arra is rámutatott, hogy egyáltalán nem tartja szényennek, hogy változott a véleménye a brazilról: „Csak az ostobák nem változtatják a véleményüket.” – mondta. -
Nem, asszem zöld lesz, de majd csak a futamon lesz az uj festés ha jól tudom, teszteken végig feketék lesznek. -
Hol maradnak a reklámok?
Ennyi lesz össz? -
rönyó megharakiszik(
) mekire jól öszeütköznek és ferkáé a pálya
-
Ha bunkó is, a nagy sumit ő fedezte fel:), de ez az F1 szempontjából teljesen mind1, életben lehet jófej, a médián keresztül bárkit is, igen nehéz megítélni.
És hergeljék csak egymást, ha ettől jobb futamok lesznek:D, senkit sem kell félteni:) -
DJ BP #44270 ez a faszi szándékosan ilyen (hergelni akar), de ez sztem butaság amit csinál... Egyszerűen bunkó, na -
G_ArchAngel #44269 A McLaren ismét Briatore célkeresztjében
Flavio Briatore 2005-ben a sajtóból értesült arról, hogy védence, Fernando Alonso elhagyja a Renault istállót és a McLaren-Mercedeshez igazol. Az olasz csapatfőnök azóta neheztel Ron Dennisre és minden alkalmat megragad arra, hogy megjegyzéseket tegyen angol kollegájára, illetve az Ezüstnyilak csapatára.
"A sikerhez szükség van egy jó autóra. Fontos, hogy az autó teljesítménye rendben legyen és be tudja fejezni a versenyeket. Biztosnak kell lenni abban, hogy a mérnökök is felfogták, hogy egy verseny 64 körös, nem 58 vagy 18. Ezt fontos tudniuk." – jelentette ki Briatore, aki nevetségesnek tartja, hogy a McLaren át akarja formálni a csapat imázsát a Vodafone hatására.
"Ron mint mókás figura? Ez lehetetlen! Édes Istenem! Ez teljességgel lehetetlen!" – tette hozzá Briatore. -
DJ BP #44268 Inkább maradna így :DD -
-
Dodo55 #44266 Úgy tudom, hogy lesz benne zöld. -
-
Rózsaszín, mint a Brabham volt anno. :) -
Oldalról undorító, de előről elmegy! -
Mert ők megtehetik, ne irigykedj
-
Legyen zöld az tök jó lenne^^ -
edeleny #44260 Bár a képek inkább elrejtik mint megmutatják az auto igazi alakját,de alaposan megváltozott. -
Az új Fekete özvegy -
Az mit jelent,hogy emocionálisra sikeredett? -
Hmm. Óvodás kifestő puncival az elején :P -
A Ferrari újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen szerdán is a csapat tavalyi versenygépével rótta a kilométereket, azonban a heves esőzések és a jégviharok miatt egyszerűen képtelen volt teljesíteni előre tervezett tesztprogramját.
Kimi 1:22.299 20kör
Felipe Massa 1:18.767 31kör
A rossz időjárás miatt a vezetőség úgy határozott, egy nappal meghosszabbítja tesztprogramját, és csak pénteken hagyja el a ringet.
Miközben a Ferka ezerrel szív ( mer nekik mindig olyan helyen kell tesztelni ahol senki sincs, csak ők meg az eső ( szerencsétlenek:D) ) a McLaren 3 autóval rótta a köröket Valensziai pályán, persze szárazon:)
Teszteredmények - Valencia - Szerda:
Poz. Pilóta Csapat Idő Kör
1. Alonso McLaren-Mercedes (B) 1:12.387 67
2. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:12.718 41
3. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:13.023 69 -
DJ BP #44255 mondom majd, nem MA :DDD -
G_ArchAngel #44254 ma is esik... -
DJ BP #44253 Majd lesz jobb is -
én tényleg ne makarok szemét lenni, de ez qrva ronda gyerekek:)
ha annyira jól megy amilyen ronda akkor nyert ügyök van:) -
G_ArchAngel #44251 Räikkönen többet várt az első naptól
Kimi Räikkönen kedden megtette első köreit a Ferrarival. A finn pilóta 39 kört teljesített a 248 F1-es géppel. Leggyorsabb köre során 0,733 másodperccel volt lassabb, mint Felipe Massa az F2007-es konstrukcióval. A Gazzetta dello Sport-nak adott interjúban Kimi elárulta, hogy többet várt az első naptól.
"Jól sikerült a bemutatkozásom a Ferrarinál, de az igazat megvallva többre számítottam. Szívesen mentem volna ötnél több kört száraz időben. Boldog vagyok, de többet ki lehetett volna hozni ebből. A héttized másodperces lemaradásom annak tudható be, hogy bizonyos dolgokat még nem tudtam a kedvem szerint beállítani az autón."
Räikkönen nem aggódik a bemutatott piruett miatt sem. "Ilyen előfordulhat, ha az ember keresi a határokat. Éppen ezzel próbálkoztam, de még nem ismerem elég jól az autómat. A megpördüléskor sem veszítettem el az uralmamat az autóm felett, emiatt még kicsit élveztem is." – ismerte be a Ferrari pilótája.
A Ferrari versenygépe más, mint a McLaren-Mercedes autója, ez azonban nem jelent komoly problémát. "Több dologban is különböznek, de boldogulni fogok, elvégre már nem vagyok újonc. Természetesen nagy nyomás nehezedik a vállamra, ebben nem különbözik a McLarentől. De erről amúgy sem szeretnék beszélni. Egy kicsit emocionálisra sikeredett az első tesztnapom, de a technikai dolgok jobban érdekeltek, mint az érzelmiek." -
DJ BP #44250 a Renaultnál soka fehér, a Ferrarin sztem kevvés. Osztozkodniuk kéne :DD -
Dodo55 #44249 ÚÚÚH
Hát ez nem szép.
A sötétkék-sárga az egész szép volt, de ez...
Azért sejtettem, hogy nem az lesz a végleges festés, mert az túl szép volt, egy Renault nem lehet olyan szép :D -
Huh mennyi szín, nagyon fura:O -
-
DJ BP #44246 ,,a narancs csíkok helyett sárga lett volna a szép."
Csak hülye hollandok (ING):DD -
Igen, erről volt is cikk. -
A főszponzorok határozzák eg egy kocsi külsejét. Eleje olyan rönós, a pilóta fülke s környéke IGN, majd a hátsó szárny szintén kék. Talán a sok szín benne az ami fura, a kék, sárga, narancs... a narancs csíkok helyett sárga lett volna a szép. -
DJ BP #44243 ja lehet hogy a spanyol Telefonica csak Alonso miatt támogatta a Renault-t? Létezik? Mert elment Alonso, Telefonica is eltűnt -
DJ BP #44242 az a fehér rész... ájj nem tetszik, a kék-sárga gépük jól nézett ki mindig -
Szebbre számítottam... A sötétkép jobb volt.