182273
  • Istencsászár
    Nem elég jol nézted... volt amikor pályabírót lökte el, nem 1szer.
  • sharpshooter #48160
    ha nem bukja, akkor 1-2-n él célba, de amúgy lökött meg egyszer egy pályamunkást és vagy kesztyűt vagy a kormányt áthajította a garázson:)
    oké ez 2 alkalom...

de a "best of" a monacói lelépés volt és piálás a haver hajóján:)
    simán verte Senna "hazamegyek és lezuhanyzok" esetét (szintén Monaco)
  • a.carkey
    Kimi nem az a dühöngő típus. Sokat iszik, sokszor részeg IRL, de nem dühöng a boxban. Hányszor láttam őt kiesni! Egyszer sem dühöngött, csapkodott. De megértem, hogy nem jópofizik 100000. alkalommal, mikor mindenki más aki hajt a VB címért az 1., 2., 3. helyen ért célba, és ő az első az éllovasok közül, aki sok pontot bukott. Szám szerint min. 6 pontot. Ha nem bukja, 3. helyen célba ér, most 2. lenne a VB-ben (minimum). Erre ő a 4., 8 ponttal lemaradva Hamiltontól.
  • Istencsászár
    Tavaly is rajtnál estek ki ütközés miatt.
  • DJ BP
    Indianapolisban a Meki utoljára 2004-ben fejezett be versenyt.

Mondjuk 2005-ben nem is indultak :DDD, szóval 1x kiestek van ilyen :)
  • DJ BP
    nem azt mondom, hogy nem értem meg, csak ennek ez a következménye, hogy ettől még nehezebb lesz beilleszkednie, ennyi.
  • Count Adyn
    Ez a 19ezres max fordulat nagyon jól jött a mekinek szvsz
  • sharpshooter #48154
    ez egy meglepően értelmes komment hetek óta a topicban először
  • a.carkey
    Az kb. olyan, mint a Mekinél: Alonso sztárként jön oda, aztán az kezd kiderülni, hogy lassabb, mint Hamilton, gyengébb versenyző? Persze, persze ...

És a Ferrarinál? A korábban szinte semmit fel sem mutató Massa, meg szárnyal. Akkor ez azt jelenti, hogy Kimi lassabb mint Massa, gyengébb versenyző? Persze, persze ...

Massa ugye pár éve ott van ilyen vagy olyan szerepben. Imádják csapaton belül, együtt fejleszti a mérnökökkel az autót, stb. Schumi is ott golyózik a képen, csak Kimi fasza lett tele azzal, hogy itt is baromságok miatt esik ki.

Enyhén szólva megértem.

Az év végére mégis miért hiszem azt, hogy annak nagyobb a valószínűsége, hogy Alonso és Raikkonen között döl majd el a VB, mint Massa és Hamilton között? Talán mert MOST MÉG jobbak, mint a másik kettő ha VB címről van szó? Sok minden kell a jó szerpléshez. Alesi pl. 1990 első felében mekkora nagy versenyzőnek lett kitalálva, aztán a szezon másik felében meg semmit sem csinált.

Miért jöhet ki a végén a tapasztalat? Talán azért, mert a szezon elég sok versenyből áll. Bár valóban nehéz sok pontot ledolgozni ilyen kiélezett körülmények között, de azért nem lehetetlen. Ha Raikkonen ráérez a Ferrarira, szerintem nem Massa fog dominálni, bár kétségtelen, hogy most nagyon eltalált valamit. Kérdés, hogy ha teszem azt ő is kiesik 1x, vagy 2x baromságok miatt (ütközés startnál, elektronikus probléma egy 100 forintos alkatrész miatt), akkor is ilyen lelkes lesz-e?

Az biztos több ilyen baromság miatt nem kéne kiesnie senkinek sem az éllovasok közül. Ha hibázik, az ok, na de műszaki, nem motor jellegű probléma miatt? (Még a motor is érthető(bb)).

Most jön ez a három pálya: Monte Carlo, Montreal, Indianapolis.

Ebből kettő nagyon technikás, harmadik motorérzékeny. Indianapolisban a Meki utoljára 2004-ben fejezett be versenyt. Alonso Montreal fenegyereke, Monte Carloban meg bármi történhet. Meglepődnék, ha Hamilton az élre kerülne. Ráadásul ugye nem az lesz, hogy 1 autó megy, majd a többiek egyenként, hanem mindenki egyszerre, és ha Sato nekicsapja, akkor ha pl. Raikkonen ha gyors körön van, rákefélhet. De bárki más is. Szóval ez megszórja majd a helyezéseket. Nem lesz ilyen egyértelmű az első négy ...

Montrealban meg minden megtörténhet. Emlékezzünk anno pl. Mansell az utolsó körben "esett ki" az élről. Kimi és Alonso is nyert ott, úgyhogy ha nincs technikai galiba, nem lesz rossz verseny.

És azért tegyük hozzá, amit egyesek hajlamosak elfelejteni, hogy a Meki még mindig Mercedes motorral megy. És hiába írják, hogy más időszámítás kezdődött Alonsoval ott, stb, azért mégis irtó szerencsétlen szezonokat tudtak produkálni a Mercivel, és sokszor buktak Vb-t a motor miatt. Nem hinném, hogy ez idén sokban változott, max. még várat magára ...

PS:
    Amúgy láttam egy hasonló képet az első nagydíjról, ahol meg Massa hiányzott a képről ...
  • a.carkey
    Jaj mekkora hülyeség már ez!
  • b-type
    Elvehették volna, de akkor beléjük megy a mezőny..sztem egyszerűbb egy pályán kivűl lévő versenyzőnek figyelni, mint az egész mezőnynek (ha Kimi/Luis elveszi a gázt, akkor Nick, Robert is el kell hogy vegye..és így hullámzik végig :) )
    De igazából nem téma, mert végül is nem lett belöle semmi, csak sztem lehetett volna tompább szögben is visszajönni a pályára.
  • Count Adyn
    Bizony főleg a rajt után mikor azért pörög az adrenalin tuti mindenkibe, tudják hogy az első kanyarba versenyek dőlhetnek el manapság...
    Inkább mormol egy gyors imát, minthogy elvegye a gázt bárki is:D
  • sharpshooter #48149
    rendszeres véradó vagyok (igaz, mostanában sört nem kapunk), a vizsgálatnál szokott 110/70-re felmenni a vérnyomásom (nagyapámé 90/60 volt, így örökség) - de biztos, hogy én sem vártam volna meg, hanem kiszedtem volna a ferrariból (így kisbetűvel, többet nem érdemel az a talicska) egy kábelköteget és a felelős tervező/technikus nyakára tekertem volna, hogy azzal játszon, ne az én VB pontjaimmal...
  • DJ BP
    gondolom ez sem segít a beilleszkedésnél...

De az sem hogy elhúz a versenyről :)
  • DJ BP
    mondjuk Kimi, Hamilton is elvehette volna gázt, de meg akarták előzni, így ő sem tették :). Csak a pozicíó, ez a lényeg, minden élmenőt ez érdekel, nem csak Alonsot :)). Ha Alonsoba belecsattannak ők is hibásak, felkészülhettek rá, hogy visszajön
    Monacoi eset más, sárgazászlós száguldás
  • sharpshooter #48146
    én azon csodálkozom, hogy nem hagyja el az egész F1-et, ha vki ennyire szerencsétlen, az inkább ne erőlködjön, mert még a végén egy komolyabb balesete lesz...

amit a srác mentálisan átélt, abba szerintem már mindenki belerokkant volna - Mika ennél kevesebb miatt is zokogott...

a másik, hogy Massa-t látványosan jobban kedvelik, gondolom ez sem segít a beilleszkedésnél...
  • DJ BP
    nagyon ciki azért, hogy csak Kimi nincs rajta, sőt inkább durva... Ez nem tesz jót a csapatösszhangnak, Massat meg tényleg lesz*rja, hogy végig se nézte a futamot élőben, azért ilyet nem szokás csinálni. A bizalmam benne kezd inogni
  • sharpshooter #48144
    a finn szerintem totál padló most, Ő is tudja, hogy ebben a szar pontrendszerben 8 egységet behozni szinte lehetetlen...

elvan b*szva az egész 21.századi F1 ahogy van: nem jó a pontrendszer, nem lehet előzni, az autók lassan Clio Kupa szintre vannak lebutítva...
  • Kit--Kat
    Na ja, egy nem kicsit haloványabb technikával az élmenőkhöz képest.

Azért DC 97ben verte Hakkinent, még ő engedte maga elé az uccsó futamon ahol nyerte az 1. versenyét.
  • Kit--Kat
    Ha arracélzol Kimi nincsa képem nem illeszkedett be stb. Hááááát én is elmentem volna a halálba a kiesésem után rögtön, ilyen nincs tényleg.... De amúgy nem úgy tűnik mint aki 110%ban benne lenne a csapatban, ezt aláírom, elég másutakon jár, mintha még nem kötelezte volna el a csapathoz magát teljesen, hanem félig-meddig kívülálló lenne.
  • Gabor_(HSF)
    Egyébbként visszaköszön a McLarennél a 15 év,mikor is Hakkinent ültették be újjoncként a tapasztalt pilóták mellé,azthiszem volt Brundll,ugye Coulthard meg még Patrese is azt hiszem,(de majd a statisztika buvárok kijavítanak)és mindet rendre verte....
  • Gabor_(HSF)
    Na ez az a pálya ahól kökemény vizsga lesz neki koncentrációból..
    És mint láthattuk az elsö 3 futamon még,nem birta a végét,viszont itt a Spanyolon már igen..
    Én tutira vettem itt is elfárad a végefelé és befogja Alfonz, de nem..
    Ha ezt az akadályt is jól veszi,akkor már csak esőből kell vizsgáznia és akkor azt mondom Massa és ő közötte dölhet a el a vb sorsa..
  • Gabor_(HSF)
    Na nem is lett oda emelve,de az tény Sumi is igy kezdett,bár ő nem a top csapatban,de neki is a 92-es éve csak podium volt,vagy kiesett...
  • spect16
    Off
    Ne legyél már olyan negatív kisugárzású
    ON
  • edeleny
    Mifelénk az etnikáknak van ekkora családjuk,és speciel kereket leszerelni ök is tudnak ennyi idö alatt.Ralf tempoját elnézve alatta autot is.....
    DDDDDDDDDDDDDDDDDD.
  • edeleny
    Igen,a Ferrari érzelmileg túlfütött csapat,Kimi meg nem az.
    Nehéz dolga lesz.
    De ha mondjuk Kimi feljavul a szezon második felére,akkor legalább ugy fájhat a feje J.T.-nek is mint mostanság Ron-nak.
  • spect16
    Talán az lehet a magyarázat, hogy a Ferrari olyan mint egy nagy család. Kimi egyenlőre nem fér be(vagy még nem illeszkedett be).
  • passatgt
    most én vagyok hülye és azért nemértem?
  • Istencsászár
    Egyenlőre ez a Ferrari, nem pedig Kimi.

• spect16
    Majd Monacoban tapsolunk Kiminek. Jó lenne.
  • Kit--Kat
    Majd meglássuk:D
    Én végre 1 Kimi győzelmet várok, ideje lenne villantani valamit.
  • edeleny
    Persze igazad van.
    Csak ilyenkor tolulnak az agyamba a kérdések.
    Most akkor hogy is van ez,van egy szupertehetség,de oda adjuk egy kis csapatnak,hogy szerezzen tapasztalatot,aztán már ha meg tudja szerezni a 17. helyet visszahozzuk,és csinálunk belöle bajnokot.
    erre itt van ez a ficko,minimális Gp tapasztalat,zéro F1 tapasztalat,és stabil mint az atom.Hát ha még hozzá vesszük,hogy a csapata elbaxta a stratégiáját a második futamon.

Szerintem Monaco két esélyes Hamiltonnak,vagy oda csapja,vagy nyer.
  • spect16
    Hát nem tudom:
    Ralfi Indy balesete nem volt akkora mint DC lezuhanása. Embere válogatja, úgy látszik ha kis Schuminak nem megy a verseny akkor pénzpörgetésben már körrekordokat döntöget. Nem tudom, hogy kiírta a Toyotával kapcsolatban a kocsi építő pilótát, más szériákban ahol indultak jók voltak(mármint a Toyota). Vagy az F1 kemény dió lenne a számukra?
    2004-ben a BAR-t mint vb aspiránst emlegették, mára vége ennek hála az idei gépnek is.
    Hamiltonra kell vigyázni, kiváncsi vagyok ki lesz aki öt is ugráltatni fogja.
  • Kit--Kat
    Viccen kívül, minden elismerésem az övé szó sem róla, de ez azért még korai, hogy Schumacheri magasságokba emeljétek őt. Meg ugye kicsit más utat jártak be, Luis top csapatba került kapásból. Ahol viszont durván helytáll.
  • edeleny
    Én azt nem szeretem,ha néha a fiam kedvéért bohocot csinálok magambol,de hogy rajtam röhögjön a világ...

De tényleg érdekes,hogy egy egy csapat mélyrepülése,mennyire tudja csökkenteni egy egy pilota ázsioját.
    Ugye ott volt Villeneuve,akit maga alá temetett a BAR.
    Ha nem vigyáznak Button,és Rubens is igy járhat,máris kevesebbet ér a nevük mint pár éve,még jo partik voltak a pilota piacon.
    És ennek az ellenkezöje D.C. akit mindenki temetett a Mc-után,és most teljesen kivirult.
  • Kit--Kat
    Schumacher a köbön? Inkább köbgyökön
  • Count Adyn
    Bővebben: miért jó Ralfnek lenni?
    -Nem csinálok semmi komolyat, élvezem az autózgatást
    -Szénné keresem magam
    -Tarthatom magam harmadik legjobbnak igyis
  • Count Adyn
    Én lennék bárki:D
  • edeleny
    Na,ezt én szoktam mondani.
    Mondjuk ettöl igaz is lehet,nem csak statisztikailag.
    Sok embernek nem,de speciel az F1-böl 3 embernek nem lennék a börében.
    az elsö Ralfi,amit müvel az már az égö kategorián is túl van,ha nem a Toyotárol lenne szó már bármelyik más csapat uj fiut inditana Monacoban.
    Tetszik nem tetszik ö abbol él,hogy volt még egy Schumacher az F1-ben.
    Érdekes,hogy ö is azokközé tartozik,akik jobban mentek egy kis csapattal,mint egy esélyessel.mentségére legyen talán az Indianapolisi balesete.
    A másik ficko az Kimi.Számomra már már Manselli pech szériát mutat fel,ha igy halad akkor 2010 ben lesz bajnok a BMW-vel.De komolyra forditva,ott van Massa,aki ugy látszik kb. annyira jo mint ö,viszont az egész Ferrari csapat(Sumi-tol)szereti,mig Kimi még mindig csak idegen testnek látszik.
    És legvégül akinek semmiképp nem lennék a börébe az Ron.Van egy érzékeny,tapasztalt kétszeres bajnoka,aki valamiért nem ugy teljesit,ahogy elvárnák,vagy csak ennyi van benne.Mig van egy zöldfülü Sumaher a köbön,fickoja,aki lassacskán nem azzal szerez meglepetést ujjonc létére,hogy megnyeri a VB-t,hanem azzal,ha nem.És mond Ron te kit választanál?
  • spect16
    Elnézést: érzékeltetni.