182273
  • DJ BP
    599GTB gyártása? mert az volt már párszor, de érdemes megnézni
  • Count Adyn
    Amugy ma este 8 tól a National Geographic-on a Ferrari gyárról lesz valami műsor:)
  • b-type
    Nem néztem most utána, így nem tudom hogy mi a helyzet a Fiat-tal...de utána lehet gondolom.
    A Ferka büdzséje is olyan dolog hogy én is úgy tudom, hogy a Ferrari F1-s költségvetése az csak a Ferrari döntési köre.
    De azt nehéz lenne kikezdeni, vagy éppen alátámasztani hogy a Fiat milyen módon milyen pénzeket csoportosít...gyakorlatilag képtelenség.
    Viszont a csapatok F1-s költségvetési adatai azok elérhetőek, így inkább visszakövetkeztetek. :)
    Amennyiben a Fiat úgy dönt hogy neki szívás a Ferrari, úgy biztos vagyok benne hogy többen szivesen kivásárolnák.
  • G_ArchAngel #48285
    úgy tudom a FIAT jelenleg jól áll, bejött a Grande Punto és az ezt a designt követő Bravo/Brava is jól indult a kereskedőknél...
  • spect16
    OK most nem bonyolódok bele. Ahogy írtad olyan szép ördögi kört lehetne kihozni, hogy a végén megbánnám, hogy leírtam:). Arra gondoltam az előbb a Ferrari & FIAT költségvetéssel, hogy az F1-s fejlesztéseik elég komoly pénzösszegbe kerültek.
    OK az más lapra tartozik az autóeladás és más egyébb amit nem lehet konkrtétan az F1-re hárítani.
  • b-type
    A FIAT megszívta??
    Akkor most kevesebb a Ferka költségvetése?..illetve akkor év közben visszafogták a költségvetést?
    Esetleg a következő évi költségvetést?
    Mert logikus lépésnek tünne, ha az anyavállalat 'megszívta'.
    Az mellett nem érvelhetek hogy a Fiat nem pénzel bele esetleg a Ferka F1 dolgaiba,..mert honnan is tudnám és ez alapon hogyan is lehetne érvelni mellette vagy ellene.
    De ha egy cég megszívja, akkor következtetni lehet egy megnyírbált költségvetésre,..vagy ha nem akkor egy bevételnövekedésre vhonnan.
    Általában ha egy cég megszívja és direkt úgy marad, akkor az az ága ami viszi a pénzt, és folyamatosan igényli is a pénzt, szal az még véletlenül sem marad az élcsoportban, igazol élversenyzőt nagy pénzekért...stb.

Tehát közvetlen érvet nem lehet ellene hozni, de nem klappol be hogy a Fiat megszívta volna, a Ferka fejlesztései miatt.
    A Fiat szívta már meg párszor a múltban, és lehet hogy szív manapság is, de annak teljesen más okai voltak.

Lehet több éve folyamatosan élvonalbeli költségvetést hozni, és manapság a világ legnagyobb autógyárának is lenni..pont van rá egy példa. :)

• Count Adyn
    a 2 közt kéne találni valami középutat:D
    Még mindig azt látom a legértelmesebbnek, ha a pole ért és a leggyorsabb körért is kapnak 1 pontot. De majd jól kitalálják jövőre, és minden szép lesz. Vagy nem.
  • Shiwo
    nahigen...épp ezért eldönthetnék, hogy most ki legyen a bajnok..aki fixen jól teljesít, vagy aki hullámzóan hol nyer, hol nem..

illetve ennyi erővel használhatnának 2 különböző pontozást..az egyik a pilóták versenyére vonatkozna, a másik a konstruktörökére, és akkor külön lehet variálni a pontokkal, hogy ki mennyit kap..vagy akár a versenyzőknek pont se kéne, csak azt néznék, hogy hányszor lett első...
  • spect16
    Akkor lehet, hogy rosszul értelmeztem a 2002-05 közti kapcsolatukat.
  • Kit--Kat
    A Fiatnak azon kvíül, hogy a tulajdonát képezi a Ferrari, semmi köze hozzá. A Ferrari maga teremti meg a saját anyagi hátterét, és abból pénzeli a csapatot is.
  • spect16
    "túl jók visszafogásával valamilyen módon"
    A Ferrari-t is részben ezért fogták vissza ami a következő szezon elején meg is látszott. Csak mellette volt az is, hogy amíg a Ferkát agyonfejlesztették addig a FIAT is megszívta anyagilag. Így nem volt csoda, hogy a kiscsapatok ennyire rosszul szerepeltek pilótában és technikában is.
    Akkor van egyfajta esély a mostani reform próbálkozásokban is, hogy megpróbálják megint érdekesebbé tenni a királyt.
  • INeedspeed
    nekem a 2004-es autók fizikája tetszett a legjobban akkor volt igazán a csúcson a dolog!
  • Vucli
    Igen, ez így leírva tényleg problémásnak hangzik, de emlékeim szerint a régi pontrendszerben sem volt több előzés.
    Egyébként ,ha könnyebb lenne előzni, szerintem biztos megtennék a pilóták, hisz versenyzők, ezért kéne támogatni az ilyen tecnológiák bevezetését, amelyek megkönnyítik ezt vagy pl pályákat is ennek megfelőlen átépíteni.
    Jelenleg tényleg elég kockázatos, az ideális ívről lekerülve egyből a pálya piszkos részére kerül a versenyző, és pl. szélárnyékba sem érdemes f 1 es autóval "utazni"
  • Istencsászár
    Ezt nem a pontrendszerrel kell megoldani, hanem variálásokkal, a versenyt illetően, illetve a túl jók visszafogásával valamilyen módon. Egyéb kategóriáka számtalan jó 5let működik amitől jók a versenyek... ide is az kell.
  • Count Adyn
    Nemtudom, én jobban élvezném ha harcolnának az első helyért, kockáztatva a kiesést akár, mint ami most megy, menjük biztosra, nem kell előzni, fő a ponteszerzés..
  • dav1d
    csak úgy kell tekinteni mintha az egész vb egy futam lenne és közben nem lehet lazsálni... szerintem tökéletes a jelenlegi pontrendszer, az nyer aki legjobban telejsít egy évben nem csak néha néha beugrik az első helyre
  • b-type
    Ez sztem összetettebb, azt lehet hogy kapjon pontokat az aki a legtöbb futamgyőzelmet szerezte, de csak a győzelem az húzos.
    Nagyon kihelyezett lenne szvsz az első számú versneyző és a második számú versenyző szituja.
    Szvsz egy az egybe beáldoznák az egyik pilótát.
  • Count Adyn
    A problémát úgy nézd, hogy ha valaki nyer 13 versenyt és 4-en kiesik, az ellenfele mindig második 17 versenyen át, akkor a 13x os futamgyőztes elvesztette a VB-t...
  • Count Adyn
    Régen azon ment a nyígás hogy MS már az év eflénél megnyeri a VB-t, ezért találták ki a mosani pontozást:D
  • Shiwo
    ...az nyerjen, aki a legtöbb futamot nyeri...

hmm.. az jó.. valaki nyer mondjuk hatot, és az összes többin kiesik..másvalaki nyer ötöt, és az összes többin második.. a többi győzelem megoszlik a maradék versenyző között... akkor ki érdemli meg jobban a bajnoki címet ? ha meg sokkal több pontot kap az első, akkor meg azon lesz a nyigás, mint régen, hogy valaki nyer 4-5 futamot, és úgy otthagyja a többieket, mint a huzat..
  • szitya01
    Fontos az is ,hogy ki nyer, de gondolj bele egy rally versenyen milyen lenne nah jó akko a Forma 1 -ben, csak ilyes süvítő, sipolós hangot hallanál, főleg ha diesel lesz és turbós. A hang hozzá tartozik az autóhoz, ugyanúgy mint pl az utcai motorokhoz vagy a H-D-hoz.
  • szitya01
    Elmentem Letenyére de ott 6 óráig nem mentek ki, sztem meg nem is Rédicsnél, de erről lekéstem úhygogy mindegy.
  • Istencsászár
    ... remélhetőleg lassan nyugdíjba vonulnak, de ha ettől látványos és izgalmas lesz az F1 hát csinálják, enél csak jobb lehet mint ami most van.
  • INeedspeed
    Mosley ha nem hal meg addig a forma 1 egy nagy darab kaka lesz^szerintem meg kéne öletni vagy vami mert ez nem normális!
  • Punker
    Mosley addig remélhetőleg megpusztul :)

jó lenen ez a bio dolog, de ne lefelé szabályozzák már a fenébe is hozzanak ki belőle 900-950 pacit :)
  • spect16
    A távolabbi jövőben akkor a Gp2-vel mi lesz? Mert ha így megy tovább a Mosley reform, a kicsik jobbak lesznek mint a nagyok.
  • DJ BP
    És milyen hangjuk lesz 10000-es fordulaton?

Hát épp akkor lenne szebb hangja szvsz
  • Mauro
    bocsi csak most jöttem fel megint.
    De csak annyit tudtam volna mondani hogy szlovén határnál valahol.
  • Punker
    jó lenne ha elkezdenék keresni a bio motorok max teljesítményét :)
  • GregSB
    És szerinted mi számít, az hogy nyer vagy hogy neked nem tetszik a hangja? :D
  • szitya01
    És milyen hangjuk lesz 10000-es fordulaton? Kb mint egy Suzukinak:)
    Vicces az egész így kéne hagyni, a Le Mans Audi is gázolajos és hangja? Az nincs szar az egész, hiába nyer versenyt.
  • Kabuki
    idióta marhák.... 10 ezres fordulatszám? Ha így folytatják, lassan egy városi autóban is több szufla lesz D: LOL Ez már nem Forma 1...
  • Istencsászár
    770 lóerős, bioüzemanyaggal működő turbómotorok hajthatják 2011-től az F1-es autókat - derül ki az FIA kiszivárgott tervezetéből, amely az egységes kasztni bevezetését sem zárja ki
  • passatgt
    magyarba számolva 20000Ft körül volt
  • G_ArchAngel #48254
    20 font?
    az jó ár:)
  • desigo
    komoly nagyon!
  • passatgt
    egyébként a jobb talpán Power felirat van, a bal talpán Break:D
  • passatgt
    keresztapám küldte angolból, ott 20 körül volt, de nem engedte hogy kifizessem:)
  • buldozer99
    mennyi volt?és honnan?
  • passatgt
    off:
    most kaptam meg:

on: