182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
/*apád lehetne:D*/ -
dav1d #48040 "innen szép nyerni:)" azt meghiszem de nem fog xD -
dav1d #48039 "Mulass inkább a saját ostobaságodon.."
"Amióta itt garázdálkodz,egy értelmes gondolat nem volt még a hsz-idben.." ezt betudom annak hogy nem bírsz normális indokot összeszedni és muszály kitölteni valamivel a komentedet...
"Valakit megvisel egy baleset,valakit nem,van aki könnyen átlépi van aki nem ,ez ilyen egyszerű.."
Nem való Forma1be ilyen egyszerű ha ennyire fél menjen golfozni vagy sakkozni, Fisichella is elsírja magát ha meglőzik... az F1 nem ilyen embereknk való, ez van barátom!
"Ha most meg kellene válaszolnod a 2. 10 ben melyik pilóta jobb nála,sz@rba lennél megint.."
Liuzzi,Button,Davidson,Webber,Kovalien,Trulli,Kubica,Heidfeld,Albers,Wurz
"Te is azok közé tartozól akik az utóbbi 3-4 évben véletlenül megnézett 1-2 futamot és a saját nyelvén leforditja Palikék marhaságait...
Ennél sokkal komolyabb volt ez a topic,de hát a F1 sem a régi már.."
nem rég, 2003 óta nézem de azóta nem hagytam ki egy futamot sem és az időmérőt is 80%ban megnézem, számolj utána az hány nagydíj. Palikot nagyra tartja az egész család mint komenmtátort de a szavain csak röhögünk nem beszélve Apámról aki külföldi csatornán nézett elöször Forma1-et még valamikor az öskorban amikor te még azt sem tudtad hogy létezik ilyen! Csak annyit mondok ha egyszer még győzni fog Ralf az F1-ben elismerem tudását és elnézést kérek tőled itt nagybetűkkel a forumon! de szerintem ez volt az utolsó éve (ha így folytatja évközben száműzik) -
kell egy kis esélyt adni a lúzereknek - innen szép nyerni:)
Gábort megidézve: a finn annyira nem tud vigyázni az autóra, hogy eltörte a vodkásüveget és a szilánkok elvágták a kábeleket... -
dav1d #48037 Na kiesett ki a 4pilóta közül Vasárnap délután? 

-
DJ BP #48036 kipörgésgátló kivétele sztem javítani fog ezen az előzmésmentes helyzeten. Nem sokat, de lesznek apró hibák kigyorsításkor 1x-2x. -
Jaja a Forma 1 az újításról szólt mindíg is. -
spect16 #48034 Hát nem tudom. Elég talán a Tyrrell-re,Lotus-ra gondolni. Vagy a többi más csapat próbálkozására az aerodinamikai kisérletek terén.
Kütyük meg az akkori technikai színvonalat képviselték, az egységesítés meg egyen kasztni, egyen motor. Az már nem Forma-1. -
jaja, az a sok szárny arra van, hogy felkavarja és kellemetlenné tegye a szélárnyékot -
egy klasszikus stock car vagy éppen túraautó esteében így van, de a forma-1 autó esetén az első szárnyak a tapdóerőnek lényeges részét adják. És ha beállsz draftba egy autó mögé eza tapadóerő nem fog érvényeslni nem beszélve arról, hogy a menetszél sem biztos, hogy megfelelő lesz a motornak és szétdurran ha sokáig ott maradsz.
A mostani hátsó szárnyak elég méretes légörvényt kreálnak maguk mögött és nem pedig folyamatos légáramot ami befogható és ami még fontosabb hatásaiban kiszámítható lenne. Egyedül a draft behúzását szokták kihasználni közvetlen előzés előtt, de nem folyamatos szélárnyékban utazással. -
Dodo55 #48031 A szélárnyék nem hogy épp elősegíti az előzést?
Mert úgy tudom, hogyha valaki szélárnyékban van, akkor az előtte lévő autó szinte magára szívja, és ha kiugrik mögűle, akkor elég nagy lendülete lesz, és meg tudja előzni.
Úgy tudom, hogy a turbulencia az, ami az előzést nehezíti, mert amiatt nehéz szélárnyékba kerülni, és ez szerintem így is van, mert elég ritkán látni most azt, hogy valaki 3-4 méternél közelebb tudna menni a másikhoz. -
zoloz #48030 2009-ben biztos nem , mivel 5 éves szerződése van a Ferrarival -
2009-ben megy el, egyik nyilatkozatában volt még régen, bár lehet azóta megváltozott az álláspontja -
Djemba #48028 Raikkönen sajnos soha nem lesz világbajnok szerencsétlen és ezt tuti egyszer megunja és elmegy nyugdíjba
-
De most fáradt vagyok ezen vitázni! -
nem egészen van ez igy -
zoloz #48025 lehet bármilyen szabály az F1-ben, az előzések számát mindíg a pilóták és a csapatok aktuális formája fogja meghatározni -
99 előtt még nem volt egy csomó kütyü (ami sztem öli a versenyző szerepét).
Egyébként meg te mondtad hogy régebben 'előzgették' egymást...és mivel ezt a motor egyformaságával együtt emlegetted kézenfekvő volt arra gondolni hogy az azt megelőző időszakra gondolsz...ami lehet két évvel ezelőtt is.
...amikor viszont nagy 'előzgetések' sztem nem voltak, ezért is tettem idézőjelbe :) -
De 99ben meg előtte kocka autók voltak, nem ilyan aerodinamikai csodák, amivel nincs is baj, csak túlzás már... azt kéne hogy fél távnál leszedetni az összes elemet... de legkésőbb jövőre, vagy csak olyan elemeket lehessen használnai ami egységes. -
szerintem most már lassan eljutnak oda hogy oldalra is kihat pár métert. -
mit értesz régen alatt? nézz vissza egy 99 elötti futamot nagyon durván nyomták akkor a mostanihoz képest -
edeleny #48020 Akkor inkább olyan aero szabály kellene,hogy azért 10 m-en belül is legyen leszorito ero a mögöttes autonak.
Igaz láttuk már nagyon sokszor,hogy nem ezen múlik,aki akar és tud az előz. -
Sztem régen sem 'előzgették' egymást, de ha a GP2-t nézed ott sokkal nagyobb az uniformizáltság, és mégis tök nagyokat előztek.
..pedig jók a srácok (onnan jött Hamilton is meg még ezaz..)
-
építenék át úgy hogy kényelmesen elférjen 2 járgány ÉS a szélárnyék se zavarjon be -
Hát a pálya átépítése semmiben sem számít mivel, azon a részen nem is voltak, még kísérletek sem! -
hát ez részben a 4 hetes szünet miatt is van, meg a pálya átépítések stb :( -
Az egy dolog, de azért tudnak ők jó versenyt menni, pl előző futam ahol volt pár előzés ha jól emléxem, de itt még annyi se... annyira szánalmas ez a autóversenynek nem nevezhető körözgetés. Jó hogy sztárok ülnak az autókban, csúcsteknikás gépek, de valahogy nem ettől izgalmas egy verseny... olyan mintha egy 40 kmeres futásnál 20 elindul beáll egymás mögé és mennek, csak inni állnak meg féltávnál, aki előtte vagy utána gyorsabb, megelőzi amig iszik... ennyi az F1. -
edeleny #48014 Ralfi kezdhetne remegni,ha valami más normális csapatban lenne,az a gond a Toyotánál,hogy nincs egy épkézláb pilota a tartalék sorban sem,nincs kire lecserélni. -
a sok kis biszb@sz szárny nagyrésze szerintem azért van hogy a másikat akadályozza, bár ez csak saját vélemény. -
roppant egyszerű a dolog, régen erős motorrokkal előzték egymást, a motorokat lebutították így a kaszni lett az elsődleges, emiatt szinte lehetetlen előzni. -
hát szerintem Kiminek nincs sok köze hozzá ha elektronika szállt el, bár lehet tényleg el van átkozva -
Most komolyan, egy Spyker-Toyota előzésen kívül történt valami csata közbeni előzés a pályán??? vagy én aludtam el rajta vagy tényleg nem láttam, mert szerintem nemvolt, vagy nem mutatta a tv, de az egyenlő azzal hogy nem volt értékelhető. -
Bár nem volt valami sok előzés de izgalmas futam volt.
Massa hiba nélkül ment a legjobb autóval grat neki.
Kimi amibe beül az széthullik alóla:(
Hamiltonnak respect a VB elsőségért.
Alonso nem mutatott valami sokat de betudom az autónak...
Coulthard volt a legkomolyabb
Az egész Renault csapat űberszánalom volt.
Sato is jól tolta.
Ralfit meg remélem utoljára láttam... -
hírekbennem volt még Honda-ról valami? tömeges seppuku vagy valami?:)
durva hogy ennyire lesülyedtek...renault dettó. -
Mika óta Hamilton az első Mercis akinek tudok örülni, Massa a rajtnál nagyon jó volt, Sato hatalmas volt. -
edeleny #48006 Ha csak az élbojt nézem unalmas volt,de mind a nyolc pontszerzönek nagyon tudok örülni.Olyanok szereztek pontot,akiknek szurkolok,és már megérdemelték.
Még akkor is,ha ezen a futamon többet hibáztak a csapatok,mint az elmult évben összesen. -
nagyon jó futam volt (most néztem meg csak) Sato :))))))) -
zoloz #48004 mire gondolsz amikor azt írod "percenként változik" ? -
nirdo #48003 Egyébként 2003-ban ugyanitt a rajt után Barcelonában Schumacher is megcsinálta ugyanezt Barrichellóval. Hamiltonra kiváncsi vagyok hogy mostantól hogyan fog teljesíteni az élenállásának a tudatában. Kimit sajnálom, előfordulhat ilyen bárkivel, bár igaz hogy a Ferraritól ez nem megszokott. Monaco szerintem Raikkönen pályája, de persze ne jósoljunk semmit. Bár bízom benne. Forza Ferrari -
zoloz #48002 így van