182273
  • Count Adyn
    Másrészt meg malajziában trtöntek után én se vettem volna el a gázt vasárnap, inkább essek ki, minthogy beégjek megint hogy lerajtolnak, ezuttal a poros oldalrol:D
  • dav1d
    bár Alonsonak szurkolok de itt ő volt hibás. ezt nagyon elkapkodta helyet kellet volna hagyni Massának...Massa kiment a rázókőre ott megállni nem lehet (nem tud fékezni) rácsúszott Alonsora és bang...
    ha azonban így sül el a helyzet Alonsot még meg is büntetik:http://www.youtube.com/watch?v=Rp16q688Nzg
  • Count Adyn
    Én igazából nemtudom eldönteni többszöri nézésre se...
    Ha ez nem a rajt után történik szvsz tuti másképp alakul minden.

Amikor Alonso látta hogy Massa belső ívre húzódik tudnia kellett, hogy hiába fordul el elsőnek külső íven, nem fogja tudni olyan sebességen tartani a kocsit mint a brazil, ergo nem fognak elférni, ha nem veszi el a gázt valaki. Massa meg úgy volt vele, hogy ő ugyan nem lassít, hamár az élről indult:)
  • Gabor_(HSF)
    :) Hát igen a biztos..
    Tavaly és tavalyelőtt is jobban szerepelt Ralf Trullinál..de mint látom a jó öreg internet ismét kéznél volt..
    Látod mig te a statisztikákat bújod,bennem felelevenednek a versenyek....
    Szenvedély, hát én azt egyiknél sem látom...
  • Gabor_(HSF)
    Két oldala van az éremnek,hamár vissztértünk ide..
    Massa kemény volt és határozott..(nekem tetszett)
    viszont van egy szabály..
    Ez régen igy szólt../Ha az előzni szándékozó autó első tengelye,az előllévő hátsó tengelyét elhagyta,el kell engedni!
    Ez változott,a SUMI vs Vilnöv összecsapás után a következőre..
    /Az előzni szándékozó aotó előrbb van,el kell engedni..
    Itt pedig ez volt..
    Tehát 2 féleképpen lehet értékelni,ezért marad a 3.,hogy versenyszitu volt....
  • dav1d
    Trullinak van több dobogója ez biztos, de rá nagyon rájárt a rúd.. még ennek ellenére is csak 2-5 pontal tudta elverni Ralf.Ráadásul Trulliban megvan még a szenvedély, meg előz is ő rendesen, egy rossz szó nem illetheti...
    nem tudom miről beszélünk
  • DJ BP
    hát ezek a spanyolok, húzodjanak félre Alonso elöl? :) Ráhúzta a kormányt, Massa meg nem hagyta. Tipikus versenybaleset, nincs olyan hogy csak egyik hibás
  • Count Adyn
    Spanyol lapoktol nem is várhattunk mást:D
  • sharpshooter #48073
    Sajtó: Massa sportszerűtlen volt

Spanyol Nagydíj - sajtóvisszhang

ANGLIA

Daily Mirror: "Hamilton szárnyalása - Alonso fájdalma. Minden tisztelet Alonsot illeti, de Hamilton teljesítménye szenzációs. Ez az ember két hónappal ezelőtt még egy Formula-1-es versenyen sem vett részt, most pedig a tabella élén ál."

Daily Telegraph: "Hamilton a világ élvonalában. Újabb bejegyzés a rekordok könyvébe."

The Guardian: "Hamilton történelmet írt. Ő a legfiatalabb versenyző, aki valaha a tabella élén állt."

OLASZORSZÁG

Corriere dello Sport: "Massa Ferrarival meghódította Spanyolországot. Ő az új trónörökös. Visszaverte Alonso támadását míg Räikkönen kiesett."

Gazzetta dello Sport: "Szuper-Massa: tűz és láng! Felipe Massa csodálatraméltó. Ellenállt Alonsonak Spanyolországban. Kimi peches volt, és ez most a Ferrari ügye."

Tuttosport: "Csodálatraméltó Massa. Méltó utódja Schumachernek. Hamilton áll a bajnokság élén, de Massának vannak a legjobb esélyei."

SPANYOLORSZÁG

As: "Massa tönkretette Alonso versenyét. Fernando Alonso elveszítette a győzelmet Felipe Massa sportszerűtlen manővere miatt. A harmadik hely is értékes."

El Mundo Deportivo: "Alonso a harmadik helyre szorult vissza. Alonsonak keményen kell dolgoznia. A Massa által okozott eset miatt került hátrányba Alonso. A pódium a vigaszdíj."

El Pais: "Alonso túl nagy rizikót vállalt. A merészség miatt nem tudott nyerni."

Marca: "Felipe kikényszeríttette Alonso kicsúszását. Hamilton a történelem legfiatalabb tabella-éllovasa."

Sport: "Felipe Massa megnyerte a versenyt, aminek már az első kanyarban vége volt."
  • Gabor_(HSF)
    ez az amit én szintén másképpen értékelek..
    Egy jó versenyzőt tökmind1 mibe ültetnek,hiszen pont attól jó,hogy gyorsan ráérez..
    Persze ez most se a Toyotara sem pedig a Hondara nem igaz,mert nem tudhatjuk mennyire is sz@rok..
    De hogy mire gondolok, ott van pl E.West a tegnapi supersportban,aki látta nemnagyon kell kommentálni..
    Mind a Toyotának mind a Hondának az a fő problémája,hogy nincs olyan versenyzőjük, aki épiteni is tud.. az még nagyon kevés,hogy a tervezőmérnök megálmod valamit..
    És hogy ebben kik voltak a nagyok,az már le sem merem írni...
  • Punker
  • Gabor_(HSF)
    Még mindig a Palikék kommentjeit érzem a hsz-edben..
    Ha összevetjük Trullival,mindig is többet alkotot mint ő,tavaly is is előrébb végzet és dobogon is volt..
    Kettejük közül,inkább Trulli nem mutatott még semmit,azon kivül,hogy néhénéha összejött neki egy gyors kör..
    Tehát tovabbra sem értem miről beszélünk...
    És akkor idézem a mestert "HOFI!"
    "Tudod anyukám én az éretségin nem buktam meg,csak az ötöshöz,hiányízott még 4 jegy"
  • Istencsászár
    Inkább azt érdemes feszegetni hogy Bari és Button 1 szinten van, eddig sokan Barit leirták, de hamar beilleszkedett, és hozza azokat amit Button, sőt versenyen azt látni hogy előtte végez vagy ott vannak egymás mögött-előtt.
  • dav1d
    szerintem ma már a kutya nem nézi mit alkotott a jordannel Ralf ...
    ha átmegy valamelyik csapathoz a nevét és az útbbi 2-3 évet nézik max az F1ben hamar el lehet értéktelenedni...
  • Istencsászár
    Jordanba minden pilóta alkotott valamit, mivel annyira rossz nemvolt mint egy Minardi, de volt benne néha kis potencia, amit a jobb pilóták kihasználtak, pl Ralf vagy Fisico.
  • Gabor_(HSF)
    Ezzel az erővel Barrit és Buttont is kirugathattyuk az F1 -ből..
    És akkor ehez hozzateszem,hogy hányan mondták ebbe a topicba,hogy Barri jobb mint Sumi,csak nem nyerhet..
    És akkor mond azt,hogy ne álljon fel a nemlétező szőr a hátamon...
  • Gabor_(HSF)
    Tudod én világéletemben azannal hoztam meg a döntésemet,akár miről is volt szó,sokszor persze téveset,de az alapszabály mindig az volt,hogy az első megérzés és ez nem csak versenyzői koromban volt igy az élet minden területén,még feleséget is igy választottam 20 évvel ezelőtt..
    De Ralfra visszatérve , én nem a BMW-s korszakáról beszélek,hanem még előtte a Jordenesről..
    És ha már a tavalyi évet hoztad fel,hogy is volt az évvégi összesités Trulli és közte?
  • Istencsászár
    Ne dühödj fel, és ne irj olyat amit később vissza vonnál:) ( vagy várj pár percet ^^ )

DC a Mekinél temetve lett, mert a nagy Kimi elverte, ott Monty is temetve lett, habár kiválóan teljesített amikor tudott, hagyták, vagy nem keveredett balhéba.
    Sokan látták Ralfot a BMW-nél nyerni és az élmezőnnyel menni, de nem volt olyan kimagasló pilóta, de egy jó csapatban volt, jókor.
    Vannak akik csak 1 embernek drukkolnak 1 csapatnak, a többinek nem. A Red Bull drukkerek is Webber sikereit várták a tavlyi év után ahol habár DC dobogó szerzett de egy elég lassú konstrukcióval mentek és nem voltak sikeresek, nem ugy mint 2005ben. Idén már első futam után temették, hogy Sumi elment akkor őis, mit keres itt... hát az elmult 2 futamon megtudta mindeki mit keres itt, pedig az autó még nem a legjobb. És akkor nézzük a Toyotát, Trulli jóvol jobb eredményeket szállít, Ralf pedig nem, pedig ha csak az RB-hez mérjük akkor Ralf egy sokkal jobb autóban ül. Ralf már nemfog nyerni, és túl sokra tartják, túl jól tartják el ( fizetése ). A Toyotának egy fiatal pilóta kell. Trullinak pedig még van 1-2 éve, mivel a tapasztalat kell oda, és az uj csapattársát valakihez kell mérni, de ettől függetlenül ralf még mehet más csapathoz, de sok ifjonc pályázik a helyekre.
  • Gabor_(HSF)
    Az a fő probléma,ti mindent rögtön személyeskedédként és lekezelő stilusként kezeltek,ha mondok valamit...
    Pedig ez messze nem igy van,csupán egy pillanat alatt feldűhit,mikor egy adott pillanatnyi tömegvéleménnyel érckednek...
    coulthardot is hányszor eltemette már itt számolattlan mennyiségű ember,most meg megy a nagy éltetés...
    Ralf nemkem se szimpi,sosem volt az,az árnyéka a báttyának mindig ezt mondtam,de ez messze nem azt jelenti,hogy egy fakezű balfék..
    Én láttam őtt versenyezni, küzdeni és mutatott szép dolgokat,mégha olyan szürke is mostanában,főleg az igazi okát nem is ismerhetjük..
    Arra leszek kiványcsi,ha Kimi az év 2. felére sem hozza majd az eredményeket,akkor it mindenki majd fakezűként kezli és eltanácsolja az F1-ből..
    Nekem az nemtetszik itt és emelem fel miatta a hangom,mégha sértőnek is tünik (pedig nem annak szánom)hogy javarészt az aktuális divat szerint jönnek a hozzászólások...
    Amire viszont egyből rávetődőm,mikor is olyan valaki analizál egy versenyzőt,akinek fogalma sincs az előzményekről..
    És akkor itt jön az,hogy hát de én megnéztem az interneten és máris emelkedik a vérnyomásom..Mert a külömbség kb annyi,mint TV-ben látni egy gyönyörű nőt,vagy az ágyamban hemperegni...
    Ja és Dav1d! igaz én csak majd 30 éve figyelem a Forma 1 et,apád meg lehet a születésekor is jelen volt,ez ügyben ezt nézd el nekem...
    És ha visszaolvasnátok az elmúlt 3 év hsz-eit,itt sokan sírva fakadnának..
    Természetesen legyen meg mindenkinek a véleménye,de azt tudja megmagyarázni és tartson is ki mellette,vagy ismerje be,hogy tévedett..
    Én igy tartom normálisnak.....de lehet már ez sem divat
  • b-type
    Majd vívják ha akarják :)
    Ez kb. olyan tegnap benéztem Punker hozszólását, egyfelől vmiért a 99-t 89-nek néztem, másfelől az előzést előzgetésnek olvastam.
    Gondoltam hogy javítok de Punker-nek sem volt fontos rámszólni, hogy mit hordok össze hevet-havat, így aztán ennyiben maradt. :))
  • DJ BP
    persze ő dolguk, csak zavar amikor így beszél valaki egy ilyen marhafontos vitában...
  • b-type
    Nem felelhetek. :)
    Egyfelől törekszem arra hogy a hangnem rendben legyen, másfelől rólam általában lepereg ha velem nem megfelelően beszélnek.
    Ez még személyes találkozásnál is sokszor így van, ott van kivétel ahol érdekem van (pénz, vagy érzelmi..stb). Ott viszont rugalmasságom kb. betonsiló.

Szal ez Gábor és Dav1d dolga.
  • Count Adyn
    Azzal egyetértek, hogy nem a legjobb a pontozás, a régi tán jobb volna, viszont teccik az állás, még ha kimi bejött volna tergnap 3.iknak akkor teljesen elégedett lennék:)
  • Istencsászár
    Na elindult a sírás...És ha nem nyert... atom stabilan hozta a dolgokat, ahogy Massa nem pl Ausztráliába. Meg ezen mi a bonyolult? -.-
  • b-type
    huh...kicsit erősre sikeredett a kávé :))
  • DJ BP
    Tehát utánaolvasással is rengeteget meg lehet tudni, de mindig értékén kell kezelni ha vki tapasztaltabb...pedig még az is lehet hogy pont az adott témában esetleg nincs igaza.

De ez nem jelenti azt, hogy egy tapasztaltabb csupán a tapasztalatai miatt semmibe veszi a tapasztalatlanabb véleményét, főleg ilyen hangnemben. Mert most erről volt szó, senki nem vonta kétségbe a tapasztalatait, annál inkább ő a másik ember kompetenciáit.
  • sharpshooter #48055
    Surer: rossz a pontrendszer

A Premiere szakértője, Marc Surer nincs kibékülve a pontrendszerrel. "Nem értem miért kell ilyen bonyolult szabályzat a Formula-1-ben. Más sportágakban egyértelműen értékelnek. Nem lehet, hogy egy olyan versenyző áll a bajnoki tabella élén, aki még nem nyert futamot. A bajnoki címet annak kellene kapnia aki a legtöbb győzelmet szerzi."
  • b-type
    szvsz tök igazad van,...simán lehet igazad.
    Mint ahogy sok éve közvetítő ember is beszélhet hülyeséget.

Van egy dolog..legalábbis sztem.
    Amikor van vkinek véleménye (ami érveken áll), az nem megdönthetetlen.
    Sem az övé, sem pedig a tapasztaltabbé.
    Tehát ha egy a témában tapasztaltabb ember mond vmit azt azért értékén kell kezelni, mert bár tévedhet is, de mindenképpen sok dolog van a fejében,...akár lehet ez a sok felmerülő megérzés ami aztán egymás oltja ki, vagy éppen táplálja.
    Tehát utánaolvasással is rengeteget meg lehet tudni, de mindig értékén kell kezelni ha vki tapasztaltabb...pedig még az is lehet hogy pont az adott témában esetleg nincs igaza.
    Persze ettől még simán lehet vitázni, hiszen az (általában) építő jellegű dolog.
    A vita jó dolog...szvsz jobb mint ha vége van egy vki igazával.
    Szal sztem igazad van.
  • Count Adyn
    Nekemse a szivem csücske^^
  • Istencsászár
    Verstappen visszatér?
    Holland sajtóértesülések szerint Jos Verstappen hamarosan újra Formula-1-ben rója a köröket. A Spyker istálló egyik szponzorának közbenjárásával a Belga Nagydíjon sor kerülhet a visszatérésre. 'Jos the Boss' a tervek szerint a pénteki szabadedzésen lépne pályára.

• Istencsászár
    Ő ekkor kezdte, én 97 után, de arról senki sem tehet hogy a másik 2szer idősebb és többet látott, ez nem lehet annak az alapja hogy mást leugasson, lenézzen, semmibe vegye a véleményét... erről senki sem tehet, de mindenkinek nyitva áll az ajtó hogy megnézhesse a régebbi futamokat, erre is jó az internet.
  • dav1d
    pontosan eről beszélek! gyors csak nála nem látok lekesedést az egész iránt, ez zavar...
  • DJ BP
    az a baj, hogy MOST nem csinál semmit, és mellé még elsüt néha nagypofájú nyilatkozatokat... Ha tényleg tehetséges, akkor még nagyobb 0, mivel van tehetsége és nem megy neki, akkor már vagy nem érdekli vagy lusta. Ami nagyon nem sportemberhez méltó. Idősebb Suminak is voltak balesetei, Alonso is brazíliában mekkorát bukott anno, szóval ez nem lehet indok. Aki F1-ben van, azt egy ilyen nem viselheti meg, de nem is erről van szó. Egyszerűen beleszürkült, vagy az asszony b*sztatja :), mindegy, mindeközben azt vallja, hogy a TOP3 pilóta közt van, ez tényleg unszimpatikus.
  • dav1d
    azért 4 év +3x élőbe hungaroringen... mégis csak ad egy kis képet a pilótákról...pl nem 1 futamot bepótoltam..(senna , prost ,stb) sőt még régebbieket is igaz azokból csak részletek voltak. Nem teheetk róla hogy idáig tartott míg megszeretették velem a Forma1et, de azóta elég sokat "tanultam" róla...
  • Count Adyn
    Persze, én értelek, RS tényleg elég szürke, de nyert már pár versenyt, szal valamit mégis tud, a tehetsége megvan valahol, csak nem mutat semmit.
  • sharpshooter #48046
    neked meg nem lehet véleményed a II. Világháborúról...:)
  • dav1d
    szerintem nem a kor lényeg... lehet igazam nálam idősebb emberek ellen is

Az én véleményem csak ennyi: látok egy focimeccset nagyrészük már lelkes fiatal, de vannak még öregebb "focisták" is akik ugyanugy rugjáka bőrt mint rég és ott van bennük a lekesedés, és látok egy embert aki csak duzogva áldogál a pályán néha felé gurul a labda belerug...na ő lenne Ralf Schumacher... ebben nem is lenne semmi baj ha nem olyan emberek elől venné el a helyet aki valóban szeretne focizni nem csak pénzt kapni a semmiért! indolokja meg ha nem így van!!!
  • DJ BP
    Ralfról azért had lehessen már véleménye
  • Punker
    2003 óta? és ki mered nyitni a szád? hát akkor neked lövésed nincs mi is volt az F1, igazi futamot még nem láttál.....
  • DJ BP
    na most még idegesebb lesz :DDD Nem mondhat ellen neki egy fiatal sem, különben jön a személyeskedés, ez most is megtörtént...