182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
spect16 #48121 Csak azt akartam ezzel érzékelteni, hogy hiába van egy csomó szerencsés, csak egy kapja a koronát. -
spect16 #48120 Igazad van. Visszaszívok mindent. Előre a jövőbe:) -
Gabor_(HSF) #48119 Cak az a baj,hogy itt teljesen felesleges 10 évvel ezelőtti távlatokról beszélni,mert hát ugye az interneten már mindenki kiokosodott és zsebből jön a válasz mindenre..
A statisztika buvárai,egyből megis állapitották,hogy Suminak Hakkinenen kivül nem volt ellenfele,ezért volt olyan könnyü dolga...
Mintha csak Prost,Senna,Mansel,Hill abban az időben egy másik F1-ben versenyeztek volna..
Nos azóta én igyekszem tartozkodni a régmúlt felelevenitéséről,legalább is itt a topicban.. -
Privátba jöhetnek a példák ha már ennyire nagy az összhang. Nem szeretem ezt... -
spect16 #48117 Talált. Patrese-t is ide akartam még írni, meg a többieket akik végül a futottak még kategóriát szaporították. Sok volt a tehetséges pilóta csak sajnos szinte mindig egy időben versenyeztek. -
Sohasem váltották be a hozzájukfűzött reményeket. Alesi 1 futam győzelemig jutott, Berger azért lényegesen messzebbre. -
Na igen... -
berger és alesi velük mitörtént? -
spect16 #48113 Na igen, Alonso-t onnan ismertem, hogy a Minardi-ban mutatták amikor lekörözték. Utána Briós elvitte a Renault-hoz és berakta a mókuskerekébe. Világbajnok lett és elhitették vele,hogy bekerült az F1 istenek közé. Nálam elásta magát amikor Kanadában nem tudta megelőzni Fisicót és sírt mint egy kisgyerek. Talán most a McLaren-nél kilábal ebből.
Ralfi egy nagy talány számomra. Jordan-nál mutatott valamit, egy jó Williams ha lett volna, jobb lett volna. De utána meg a Toyotánál elkezdte a süllyesztőt. Szomorú. Monty gyerek, hmm, ne lenne annyira önfejű. Nekem a Cart-s eredményei után mindig az egyik kedvencem lesz. Ott láttam egy jó csapatban egy akkori jó kocsival igazi élményautózást bemutatni. Schumit kritizálni se merem. DC, igazatok van a feltámadását illetően, szegény a McLarennél majdnem a nyugdíjba került.
A szimpátia meg szerintem veszélyes egy sport, volt már, hogy öltek miatta.
Kimi-t meg féltem, hogy nehogy úgy járjon mint Berger és Alesi. -
most néztem a GPshop.hu-n vagy min 4000FT 1 BMW-s kulcstartó 

-
Hajrá BMW! -
edeleny #48110 Igazábol senki sem hibáztathato a balesetért.
Massa nyilvánvaloan nem akart még egy Sepangot,és nem akarta a gázról elvenni a lábát-
Alonso meg,mivel jobban rajtolt,gyorsabb volt az egyenes végén,egyértelmű volt,hogy megprobál elözni.
Igazábol a rázokö volt a ludas,az dobta meg Massát,és ugy lökte meg kissé Alonsot,aki ezután gépészkedte magát a fűre.
Massának a rázokö volt a szerencséje is,ugyan is ha Alonso nem megy a für,nagyon nagy valoszinüséggel a következö balosban ö fordul kedvezö helyzetbe. -
Figy, arról nem tehetek hogy nem tudok a Ferrarinak szurkolni ( nem is akarok ), és Kimi-nek se ( mivel odament ), sőt ez nem az a Kimi aki a McLarennél versenyzett, Sumit meg 1szerűe sose volt szimpatikus, de ezt tudod. -
grat az első körhöz:D -
a képeből én '98 Spa-t mondok
a győztes innentől gyerekjáték... -
Gabor_(HSF) #48106 Tudod veled is úgy vagyok,minden évben mást mondasz,ezért nálam ez már a komolytalan kategoria...
Az a probléma,hogy én pontosan emléxem,hogy értékelted Sumi vs Kimi státuszát...
És még jónéhány érvelésed...
Tudod ezt sem sértésnek szánom,de aki ennyire ingatag és változékony,azzal én nemtudok vitába szállni.... -
Spa a pálya? -
Az RB játék második köre -
Egy határozott ember!
A Red Bull Racing versenyzője, David Coulthard az ötödik helyen ért célba a Spanyol Nagydíjon, így a rangidős versenyző továbbra is motivált marad. "Ennél többet nem lehetett kihozni az autóból. Többen kérdezték, hogy miért nem hagyok fel a versenyzéssel, ha nem nyerhetek. A válasz pedig az, hogy szeretném elérni a saját céljaimat."
"Ha a leggyorsabb autók egyikében ülsz akkor a győzelem a cél, ha nem, akkor az, hogy kihozd a maximumot az autóból."
Coulthard bízik az újabb előrelépésekben. "Nagyon elégedett vagyok a csapat előrelépéseivel. Ha az autóról és fejlesztésekről van szó, ragaszkodom az elveimhez. Ha csapat tartja magát ehhez, akkor újabb előrelépéseket tehetünk." -
Képessége minden pilótának van aki versenyez, mert azért került oda, de a tűz, az akarat, a mégjobban odateszem magam egy idő után elmulik pár embernél, de van akinél visszajön ( lásd DC ) van akinél nem ( lásd Ralf ). Nemhiszem hogy valaki lenézné az F1eseket, főleg pl én aki millió kategóriát néz, még mezei Kamion versenyt is ami brutálisan izgalmas, és vannak, vannak állatabb plóták egyéb helyeken, mint Alonso vagy Kimi... -
Gabor_(HSF) #48101 Attól,hogy én utálom Alonsot,Montyt,Ralfot..az még nem azt jelenti nem ismerem el a képességeiket...
Kimit sem azért támadom,mert nem tatom jó versenyzőnek,nála inkább a képességéhez mérten csalódás amit művel...
És ha olvasgattad a hsz-met,láthatnád szinte én vagyok itt az egyettlen,aki nem vonja kétségbe a tudását senkinek, csak azért mert nem szimpatikus.... -
Hát azt a szett gumit mindenesetre már baszhatta bárkinek is hiszünk:) -
:))
Igen én igen csptem Monty-t, bár most eszembe se volt,
(Biaggi-nál sem helyeseltem, pedig nálam ő a full).
Egyszerűen a szándék sem volt meg a baleset elkerülésére egyik általam felhozott esetnél sem (Monaco/megitt).
ez ami feltünt. -
spect16 #48098 Valahol igazad van. Vesd össze a mentalitásukat, ki hogyan vezet az egész versenyen és hogyan rajtol.
Ezért fizetik őket és nem azért, hogy kis első bálozóként kinnt pipiskedjenek a pályán. Monty-t nem kell szidni, megvan a kurázsija neki is. Cart-s korszakára emlékezzél vissza légy' szí. -
Gabor_(HSF) #48097 Nem csukott rá.. ezt össze sem lehet hasonlítani a Monty féle kisérlettel...
A sikán 2. kanyarivének vonalát foglalta el hamarabb,igy nem az első kanyarhoz kell vizsgálni..
Természetes b type kicsit hazabeszél Alfonz minősitésénél,mert amit írt az inkább igaz Monty-ra,de ő a kedvence volt,igy a véleménye is más..
Én egyiket sem csipáztam soha,sőt!
De az az igazság a realitások talaján maradva,nemigen hbáztatható Alonso ezért..
És akkor nézzük a természetes emberi tulajdonságot is,"Hát bazzeg én vb vagyok,huzzá már innen te láma"
És ez mindenkiben benne van,beszélhetünk Senna,Sumi,akármelyik nagy bajnokról.... -
Gabor_(HSF) #48096 Nekem pedig továbbra is az a véleményem,mindketten tették amit tenniük kell.. centiken múllott az is,hogy ütközzenek,de az is,hogy sikeres manőver legyen...
Példaként emlithetném a tavalyi Brasil nagydijjat,nézd meg Sumi,hogy ment el Fisiconak,de inkább azt Kimit hol kajáltatta meg... -
Szerintem örülhet Alonso,hogy nem tört össze a kocsija... -
hát ha megcsúszik hamilton meg rainkönnen is lehet hogy belemegy,egy csúszó autót nehezebb irányítani és ha roszul reagálnak(bár ritkán szoktak) akkor csatt és 3 versenyzőnek vége,massa meg arat egy olyan rajt cél győzelmet hogy 4 kiáll egyszer meg pisilni is van ideje:D -
Ezt a kis izgalmat ne vegyük el, ha már más nem történt a másfél óra alatt:)
Neki is mehetett volna, de nem ment, bár azt nemtudom ha ott beleáll a fékbe és netán becsúszik a pályára, lehet nagyobb a gond mint hogy nyomta neki, betapadt és ment tovább. -
Mondjuk pont erről a képről jut eszembe, ami Monaco-ban is feltünt hogy Alonso ha a tipus aki teszi a dolgát a tér meg idő pedig hajoljon hozzá.
Mert Monaco-ban is mikor MS keresztbeállt Alonso max fél másodpercet bukott az egész befejező szakaszon, amikor már tudta hogy nem tiszta a dupla jobbos.
Bárki lett volna ott, szerelő, MS..mittomén (hülyenéző), az kasza.
..és itt is nagyon visszacsapódott a pályára, semmi izé hozé, gázelvétel...azért ezen a rövid szakaszon a lendület megóvta volna a megsüppedéstől.
Max Biaggi (nagy kedvenc motorversenyzőm) jött vissza így Assen-ben pár éve, ki a sóderágyba-be a pályára, csóri (talán) Kawasaki-s srác meg ráugrott a hátára.
elég kemény szitu volt.
Egyébként az elsőkanyaros eset nekem sima versenyszitu, Alonso előrébb volt de nem jó helyen.
Nem volt meggyőző. Massa-nak ezt kellett csinálnia.
-
na a jó édes innen már tudjátok,ez anyira szánalmas hogy bórzasztó,először hogy verseny után vizsgálják meg másodszor hogy a vak is látja hogy nagy sebességnél hajlik,jobban mint ahogy a ferrari első szárnya hajlott ezeket le kéne lőni,ilyen erővel én is lehetnék ott bazz -
"A belsőkamerás felvételeken egyesek látni vélték, hogy a McLarenek újonnan felszerelt légterelője nagy sebességénél elmozdul, tehát flexibilis."
Nem vélték, hanem látják. Ezen nincs mit vitatkozni. Egyértelműen látszik, hogy az a lap mozog/hajlik.
Azon pedig senki ne csodálkozzon, hogy a FIA szabályosnak találja, hiszen ők szabályosnak találtok a hátsó flexi szárnyakat, padlólemezeket a méréseik alapján. Nem azért kellett ezeket leszereltetni mert a FIA nem találta szabályosnak...... -
Szabályos a McLaren formabontó első szárnya -
Jó, hoyg a spanyolok szerint, ha megelőzi Massat autómatikasn győztes Alonso, mert ugye csak erről szól a verseny, a maradék 50 kör nem számít:D -
Szerintem ott kapott a kocsi ahogy belerongyolt a sóderba majd a kerékvetőn visszadobta a kocsit, és ha jól vettem ki néhány cikkből össze is értek Massával. Ezek után nem nehéz elhinni hogy sérült a kocsi, mivel olyan pontosan vannak beállítva hogy egy kis odacsapás és felborul a balansz, de persze lehet hogy semmi baja nemlett, ez olyan dolog h vagy hiszel a pilótának, csapatnak vagy nem.
Egy jó kép:
-
DJ BP #48086 mellesleg ha Alonso nyerhetett volna, akkor hogy van az, hogy Hamiltonról így lemarad? Akkor Massával mit tudott volna kezdeni? Ha tényleg ezen a ,,kicsúszáson" múlott a győzelme, akkor 2. helyre be kellett volna hoznia a gépet. -
"Ha nagyobb lett volna a sebesség különbség akkor össze jött volna simán."
Erről van szó. Tavaly a Hungaroringen Alonso sokkal gyorsabb volt az egész mezőnynél - köszönhetően a gumiknak - ezért tudta megcsinálni. De itt most nem volt gyorsabb, annyival semmiképpen sem. Bele is 'bukott'. -
Kivéve amikor körbeautózzák őket, emlékezünk a tavalyi Magyar futamra, ahol Alonso végig a külső iveken autózta körbe a többieket. Ha Massa elvette volna a gázt, akkor Alonso kerül belülre, de Massa ott már nyomta, igy ment ki az ivre, ahol ha Alonso nem megy még kiljebb akkor nekimegy... Ha nagyobb lett volna a sebesség különbség akkor össze jött volna simán. -
És egy kanyarban, hogy döntöd el, hogy ki van előrébb? Aki belül van, vagy aki kívül? Sztem ennél az esetnél nem lehet ilyet megállapítani, mert a kanyarba Alonso ment be gyorsabban, de a kanyarból meg Massa tudott kijönni gyorsabban. (nem véletlen, hogy a versenyzők a belső ívről mennek kifelé) -
Gabor_(HSF) #48082 Ezt én nem mondanám hibának...
Kő kemény volt mind2ő,nekem minkét oldalról tetszett,még akkor is,ha Alfonz nem jött ki jól belőle..