182273
  • Gabor_(HSF)
    Lol!!
    Látom akkor nálad ez az álláspont percenként változik
  • INeedspeed
    Szerintem meg megpróbálta és bennt volt massa erőszakosabb volt a megszokotabbnál és ha alonso nem megy le a pályáról akkor mind2nek Game over ennyi!és Hami nyer :P
  • zoloz
    ugyanezen az állásponton vagyok én is !
  • zoloz
    sajnos igazad van, Alonso most hibázott, rosszul mérte fel a helyzetet
  • sharpshooter #47997
    Az első kanyarban történtekről…

Még bizonyosan sokáig téma lesz a 2007-es Spanyol GP első kanyarjában történt Massa-Alonso incidens, ám a belsőkamerás felvételeket nézve a helyzet egész egyszerűnek tűnik.

Fernando Alonso ugyanis remekül választotta ki az ideális ívet, és amennyiben Massa helyett valaki mással csapott volna össze, akkor nyilván sikerült is volna befordulnia elsőként. Ám azt, hogy ez nem így történt nagy részben magának is köszönheti.

Felipe Massa már anno megmutatta például Juan Pablo Montoya ellen is, hogy nem abból a fából faragták, aki csak úgy más előnyére hamar a fékbe tapos. A kolumbiaival a híres Eau-Rouge-ban csapott össze, ám azt talán rajta kívül senki nem gondolta, hogy ő lesz az, aki onnét győztesen jön ki. Már akkor meglepte a világot, és ez nem történt másképpen most sem.

Alonso azonban úgy gondolta, hogy mivel ő van már némileg előrébb, jogosult megválasztani a következő ideális ívet is, ám ott akkor -meglepő módon- még Massa gépészkedett. Miután más helye nem maradt (értsd: nem hagyott neki Alonso-, keményen ráhajtott a jobb oldali kerékvetőre, ami azonban megdobta a Ferrari hátsó részét, s emiatt Massa korrigálni kényszerült. A korrekció ellenére is vészesen rácsúszott Alonso autójára, és az ütközés elkerülését csak a spanyol reflexeinek köszönhetik, mert miután az észrevette, hogy jön a Ferrari, rögtön lerohant az útról. Hogy ezek után ki mentette meg őt attól, hogy ne álljon bele Lewis Hamilton, vagy Kimi Raikkönen autójába, az már megmagyarázhatatlan.

A némi érintkezéssel egybekötött eset tehát valódi versenybaleset, mely két rendkívül agresszív versenyző mentalitásából adódott. Hogy végül épségben mentek tovább, azt pedig a tapasztalatuknak és a zsenijüknek köszönhetik.

formula.hu
  • Gabor_(HSF)
    Már ne haragudj,de ez megint mi?
    Ja mert Palik azt mondta körbe?
    Massa jött le a versenyvonalról,mert belülről várta a támadást,Alonso taktikát váltott és előbb foglalta el a 2 kanyar pozicióját,De Massa nem sz@rt be és kitessékelte a pályáról.. ennyi történt,nézd újra..
    Hozzá teszem egy ilyen manőver miatt 9 éve Sumitól elvették az összes pontját,amikor egy hasonló megcsinált vilnövvel...
  • Kit--Kat
    Kimi kiesése, most a Ferrari szégyene:(
  • BaliBoy
    Ez nem meglepő. Mivel Alonso volt kívül, ergó neki kell megkezdenie a kanyarodást hamarabb. De ez akkor sem magyarázza miért húzott rá Massára. Massa meg (nézd meg még1x) az ideális íven tartja az autóját a kanyarból kijövet. Alonso 'bénázta' el mert nem tudott Massa elé kerülni mégis ráhúzta a kormányt. Ennek következtében a kanyarból való kijövetet megszívta.
  • sharpshooter #47993
    OFF

video
    ha kicsit értesz franciául és követed a külpolitikát, akkor megérted mit üzennek az afrofranciák a "magyar emigránsnak"

ON
  • INeedspeed
    Én meg úgylátom h alonso elsőnek fordul el a kanyarnál csak massa ott felejtette magát a belső iven és utánna miután összekoccoltak lezavarta lonzit a pályáról ennyi....
  • zoloz
    Alonso ott követte el a hibát amikor a rajt után az első kanyar előtt külső ívre húzódott és megpróbálta körbeautózni Massat
  • passatgt
    off:aláírásod mit jelent?

on:
  • Gabor_(HSF)
    Pedig olyan egyszerű rá a válasz,keresgélni sem kell...
    17 éve a Mcl-en mitől volt olyan jó,96-tól a ferka vajon mitől?
    95 benetton, 2006 rönö,hú és még mennyi példa volna erre....
  • bardocz
    jah és még heidfeldnek is gratulálok,hogy csavar nélkül 200-al mert menni :D kár hogy megadta magát alatta a kocsi
  • Count Adyn
    Olvasd végig mit irtam, aztán gyakorolj még ha nem megy a szövegértés, illetve nem érzed az iróniát. Rühellem az ilyeneket.
  • sharpshooter #47986
    Az a baj, hogy Einstein-nel nem tudom összehasonlítani, pedig szerinted még Albertnél is nagyobb zseni volt...
  • BaliBoy
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Alonso ráhúzta Massára a kormányt, aki nem mellesleg az ideális íven haladt. Nc.
  • INeedspeed
    Szánalmas miket irsz mehetnek nyugdijba mert van 1 pár balszerencsés versenyük istenem...rühellem az ilyeneket:S
  • Count Adyn
    Reméljük köv versenyen már megmutatja, hogy mit is tud.
    Első kanyarról: Alonso bepróbálta kivülről, meg akarta ijeszteni massát, és elmenni, massa ugy megijedt hogy lezárta az ivet és alonso kénytelen volt elmenni legelni.
  • zoloz
    Teljesen egyetértek !
  • Istencsászár
    Egy Vb-nek már nem kell bizonyítani, mert új arcok mindig jönnek... Msnek sem szégyen a pályafutásában hogy 2szer elverte Alonso vagy előtte Mika, hanem ez van, jött egy másik emberke aki abban(azokban) az években jobb volt. A nyomás Kimin van, persze Alonso is nyerni akar még és fog is, és biztos idegesíti, de már elérte azt amit egy pilóta elérhet 2szer is.
  • INeedspeed
    voltál a szektásbácsinál ?
  • Gabor_(HSF)
    Megin abba a hibába esel,Kimit meg Alonsot akarod összehasonlitani Sumival...
    Én elhiszem neked csak ennyi véleményed van,de minnél többet emlegeted ,annál jobban röhögnek rajtad
  • Dodo55
    Sok volt benne a benzin, megelőzte volna Hamiltont.
  • zoloz
    "Nem értem a Merci hogy lett ilyen jó" - új főszponzor (Vodafone) + xx millió dollár, Alonso (2x világbajnok), Hamilton (4 futam - 4 dobogó), 2007-ben az F1 legnagyobb költségvetésű csapata !
  • INeedspeed
    LOL az sg sry
  • sharpshooter #47975
    Lewis egyszerűen mindenkit lemos, ha Ő van a 2. rajtkockában akkor Massa vagy nem lesz első vagy kiesik az első kanyarban...
    Nagy szerencséje van MS-nek, hogy visszavonult, mert így csak Alonsonak és Räikkönen-nek kínos a dolog...
    Mondjuk a finn lehet csak ígéret marad, de egy 2× VB-nek ez már igazi lelki terror - lehet Alonso autója megsérült, ami majd kifogásnak jó lesz, hiszen láttunk már nem egy pilótát sérült autóval csodát tenni...
    Mert ugye tudjuk, hogy Alonso már azért is lassabb volt, mert lámpa esett az autóra - most meg egy kis fű és por összekoszolta...
    (MS-nek az sem volt akadály, hogy letört az oldalsó légterelő...)
  • INeedspeed
    Alonsórol inkább nem mondok semmit szépen bement elé az első kanyarban massa meg ledobta a pályáról enyhén megfogalmazva.......LOL és épp ezért mert sérült az autó alonso csodának tartja azt is h dobogós lett
  • INeedspeed
    Alonsórol inkább nem mondok semmit szépen bement elé az első kanyarban massa meg ledobta a pályáról enyhén megfogalmazva.......LOL és épp ezért mert sérült az autó alonso csodának tartja azt is h dobogós lett
  • INeedspeed
  • Gabor_(HSF)
    Én meg annyit tennék hozzá,nézzél meg több f1 es futamot,főleg belsőkamerásokat,fülelj és figyelj a részletekre....
  • bardocz
    akkor azt talán még ő sem tudja széthajtani:)
  • sharpshooter #47969
    elektromos hiba miatt esett ki
  • Istencsászár
    Hamilton Kimit mosta le a rajtnál. Alonsot azért előzte meg mert le kellett mennie a pályáról, és ott kapott az autó meg a gumi is... lehet másogy alakul ha nem igy történik, de lehet hogy nem
  • zoloz
    ehhez csak annyit, hogy egy F1-es szintű versenyző nem vált vissza 200-as tempóról "véletlenül" 3-as helyett kettesbe, pláne nem 20x egy versenyen!
  • bardocz
    na meg kimi alá meki nem tudott kocsit építeni,lehet most is ő hajtotta szét,amitől tönkre ment,igaz ez nem motor volt
  • Count Adyn
    Nem az a baj Kimivel hogy kiesett, hanem hogy rajtnál megint megelőzték, és utánna nem tudott közel se maradni Hamiltoihoz az a gáz. A technikai hib az benne van a pakliban sajna.
  • Gabor_(HSF)
    Ezen az alapon Kimi is,hogy már megint lerajtolta az a "kezdő"
    És akkor hogy tárgyilagosak is legyünk..Én is bepróbáltam volna azt az első kanyart,nem csak azért mert erre épült a taktikája,hanem azért is mert Massa ezeddig még nem mutatott ekkora agresszivitást..
    Aztán,hogy milyen lett utánna az autója,azt meg ő érezte..
    Természetesen , ez mit sem von le Hamilton zsenialitásából...
  • bardocz
    hu de jó verseny volt kár hogy raikönnen kiszált elején

massa nagyon odatette magát nagy bátorság volt otthagyni kocsit első kanyarban,alonso meg elgondolkozhat azon hogy egy "kezdő" hogy ver el egy 2szeres világbajnokot
    DC meg sato is nagyot alakított grat nekik is,meg hamiltonnak is hogy vezeti a ranglistát
  • Gabor_(HSF)
    "másodszor olyan, hogy autót "szétcseszni" nincs mivel nem lehet,"
    Hogy ez mennyire nem igy van,arra csak 1 példát mondok,a legegyszerübbet.
    Pl.200 nál nem 3-asba,hanem 2-esbe "sikerül" visszapakolni,ilyenkor a motor kipöröghet 20ezerig is és rohadtúl nem egézséges se a motornak se a váltónak..ez a durvább,de ilyet is láttam már bőven..
    Ebből a sürübben előforduló változat,egyszerüen csak a rossz ütemű visszgang...
    Ezt megcsinálod 20x egy versenyen,annak a motornak,vagy váltónak annyi...