182273
  • Count Adyn
    Csak 99% ban:)
  • INeedspeed
    Niki Lauda szerint Hamilton minden 1es Győzelmével tönkreteszi a spanyol Fernando Alonsot,ő is igy járt annak idején Prost-tal.

"Ismerem ezt az érzést. Ez a csata az 1984-es bajnoki párharcra emlékeztet Prosttal. Prost lépésről lépésre próbált tönkretenni. Kimentem a pályára, futottam egy gyors kört, és alig visszaértem a boxba, ő még gyorsabb időt teljesített. Teljesen kész voltam."

Lauda sajátos módon vágott vissza. "Majd stratégiát váltottam. Hagytam, hogy Prost az edzésen kibontakozzon, de az év végén fél ponttal sikerült nyernem, mert én voltam az okosabb."

• Istencsászár
    Most az autó építésen van a hangsúly, mivel a gumik is egyformák itt a mechanikai tapadás és az aeroé a főszerep, ezt kell a Ferrarinak behozni, amiben 2004 s előtte kiváló volt ( tavaly is a 2. felében ), most lemaradtam, mellé fogtak, de ebben a két hétbe mindenki sokat fog fejlődni vagy visszaesni...
  • INeedspeed
    Úgy gondolom, hogy a merci teljesitménye sok mindentől függött,és mindig is élcsapat volt és nagy multtal rendelkezik,mint a ferrari mégis a teljesitményük az elmúlt években igen egyenetlen volt.De most úgy tünik,hogy megint verseny képes a csapat, azt meg szerintem mi már nem tudhatjuk pontosan,hogy ez a szabályváltozásoknak köszönhető-e 100% ban.
  • INeedspeed
    Nem akarlak megsérteni,de fordulj egy oan emberhez aki el lát tanáccsokkal és segit orvosolni a rögeszmés idegbajaidat......
  • Kit--Kat
    Ez a motorszabály megint nem a Ferrarinak kedvezett, a McLaren aki csak minde szökőévente tudott motorhiba nélkül befejezni 1 futamot, így, hogy lebutították az egészet már bírja, de az F1ben az volt mindíg a lényeg, ki tud jobb motort csinálni ami jobban felpörgetve gyorsabban megy, már sajna nem a legügyesebbé az érdem.
  • Istencsászár
    Veled nem fordult elő hogy ülsz a volán mögött szabályosan mész ( vagy ugy gondolod ) és valaki betesz neked ( idióta motors szabálytalanul előz vagy szórakozik ), vagy egy gyalogos kiugrik, mert figyelmetlen? biztosan... akkor te is odaszolsz és/vagy mutogatsz, legyintesz neki... de ezt alapjában nem csinálod, csak ha ilyan helyzet adódik...
  • DjDano
    Nem reálisabb... Én a tetteik alapján ítélem meg a versenyzőket, pl Massa mutogatása többet mond 1000 szónál
  • Istencsászár
    Akkor olvasd a 4féle képpen leírt, 6 féle képpen lefordított anyagokat... az biztos rálisabb -.-
  • DjDano
    Hát szerintem meg pont az ilyen interjúk alapján nem lehet megítélni őket... persze, hogy a legjobb arcát mutatja mindenki
  • passatgt
    tékvolt:(
  • Istencsászár
    Amugy ne az írott média után ítéld meg hanem nézd az interjukat vele, pl itv ahol sokat beszélnek Hamival Aloval Ronnal... kedves fickók, jópofák mind, és vidámak mindig... sosem látszik rajtuk az amit a médiában összehordanak...
  • Istencsászár
    Látod ilyeneket én sose írok még akit utálok arra se... tudom fórum meg minden a valóságban jót söröznénk és dumálnánk... nemértem miért kell, ezt meg nem is értelek...

Amig Alonso, Hamilton és a pilóták vezetik a kocsikat addig az ő versenyzésük az ő mozdulataik jelennek meg a telemetrián... láttál már telemetriát? ... minden mozdulata amit a kocsinak lead rögzítve van... és igen ez ő, mert ő irányítja azt az autót, ha robot lenne akkor igazad lenne...

A két pilótának két külön teamja van, külön mérnökök, szerelők stb... persze csapatként működnek, de mégis csak ellenfelek és egymés ellen dolgoznak... nemtudom ezen mit nem lehet érteni... valszeg nem szokás vagyis eddig nemvolt hogy mások telemetriát nézegeti a másik pilóta mert ezt az adott pilóta szokta elemezni... valszeg ez kivételes eset a Mekinél és ha ez nem tetszik neki nem tetszik, max szolni tud, de erről Ron dönt...
  • G_ArchAngel #50554
    elegem van abból, hogy mindent ennek a ****nak tulajdonítanak szerencsétlen elvakultak, miért nem bírják egyesek észrevenni a felszín alatti igazi személyiséget?

elkellene olvasni pár antropológiai tanulmányt, talán leesne nekik, hogy valójában emberi mércével mennyit ér a spanyol...

(hogy jó autóversenyző azt nem tagadom, de itt PONT, ami utána jön az nem tartalmaz pozitív jelzőket...)
  • WNW
    Mintha Alonso nem nezegetne Hamilton telemetriai adatait... Ha meg nem teszi lama, mivel jonehany palyan Hamilton volt gyorsabb az edzeseken is....
  • desigo
    Vegyél már vissza egy kicsit ebből a stílusból.
    pls
  • Count Adyn
    Ez már majdnem a szánalmas magyarázkodás kategória:DDD
  • G_ArchAngel #50550
    na most állj le, eddig Te voltál az aki a csapatjátéknak nevezte az F1-et!

akkor legyél már következetes, mert unalmas, hogy gyorsabban változtatod a véleményed, mint más az alsógatyáját...

Alonsonak NINCSENEK, ismétlem NINCSENEK telemetriai adatai!
    A McLaren Mercedes-nek vannak, a technikusoknak vannak, a mérnököknek vannak.
    Alonso csak egy apró láncszem, aki semmit nem ér és könnyen kiváltható.

Hamilton vagy Kimi soha nem mondott ekkora hülyeségeket, mi a következő baromság?
    Alonso számolja ki a gumikopást vagy a fékkopást?

Alonso semmit nem tett a McLaren évek óta halmozódó adatbázisáért, a csávó egy senki és semmi De La Rosához vagy Wurzhoz képest.

Minden ilyen nyilatkozata után egyrejobban érzem, hogy szívességet tennék, ha kamionnal elgázolnám, csak az a baj, hogy lehet olyan büntetést kapnék, ami egy emberért járna...
  • b-type
    Lehet hogy megmagyarázza, de hogy ez pusztán nem elég hozzá azt én zihernek tartom. :)
    Alapvetően a telemetria nem a versenyzőnek szól...böngészheti de hogy egy körben lévő tizedes különbséget találjon, ahoz mérnöknek kell lennie,...és még akkor sem biztos hogy ér vele valamit, hiszen más stílusban mennek.
    Hamilton gyorsasága nem látványos, ha visszagondolsz Alonso a hátsó egyenesről forduló balos féktávját elsokalta és lefüvezett (uott ahol Kimi is),...ha Hamilton vezetésében látványosságot keresnék akkor nekem a hátsó rész tünik úgy hogy másképpen használja mint Alonso.
    Vhogy jobban játszik az autó hátuljával.
    Sztem a vezetése a szokásos dolgokban keresendők, simán 'rajzolja' a pályát..azaz tökre felveszi a ritmusát és a tapadás határain mozog..de még innen.
    Semmi látványos, MS vezetésében sem volt semmi látványos csak qva gyors volt.
    Alonso gyorsaaságában volt látványosság, kegyetlen támadta a kanyarokat még a Renault-val, itt másképpen vezet...piszok gyorsan de be-be hibázik.
    Ezt nem teszi egyenlőre Hamilton.
    Nincs neki szvsz semmi előnye, szimezhet-telemetriázhat, ha fejben összeszedett akkor a képességei ezt a sebességet hozzák.
    Szal sztem jól rajzolja fejben a pályát, kicsit jobban rakja az autó hátulját a szűkekben, vmint képes összerakni a köröket nagyjából uazon köridőben. ...vmint kellően védekezik, a rajt utáni féktávra volt egy kis mozdulata..ami azért mutatta hogy tudja ő mit kell tennie ahoz, hogy ne férjen oda a másik, Alonso-nak bele is kellett korrigálnia kicsit.
  • INeedspeed
    Szerintem, meg örüljenek h elfogadta alonso a szerződésüket.......akkor nem lehetett még tudni h hamilton ien jó lesz még csak nem is lehetett sejteni......
  • Istencsászár
    Az ő adatai, ő csinálta miközben ment... amugy simán igaz lehet, mert volt a discoveryn egy műsor erről, hogy a telemetria mennyit segíti a pilótákat és ott megnézi hogy lehet jobban menni, a mérnökökel ezt megtárgyalják és amikor ujra beül a kocsiba gyorsabb lesz... szal igy lehet tökéletesíteni a dolgokat... de ez a szimek világában is igyvan, a telemetria fontos hogy minél jobb legyél...

Nem ettől gyors Hamilton, de ez segíthet neki kicsit.
  • G_ArchAngel #50546
    verném szívlapáttal szét a fejét, mi az, hogy az Ő adatai?
    örüljön neki, hogy versenyezhet egy csapatban, felkellene fogni, hogy nem Fernando Alonso van, hanem Team McLaren-Mercedes...

idióta spanyol nagyképű majom - egyrejobban utálom
  • INeedspeed
    Talán ez megmagyarázza miért is volt gyors usában hamilton hiszen még nem is ismerte azt.....

Alonso, majd elmondta, hogy - a korábbi jelentésével ellentétben - nincsen semmi problémája azzal, hogy Hamilton is betekinthet az ő telemetriai adataiba.

"A csapat ezen a téren remekül dolgozik. Lewis újonc, így nem ismeri a pályákat. Emiatt péntekenként hozzájuthat az adatokhoz. Ennek következtében jobban megismeri a pályát, és rájön, hol lehet még időt nyerni."
  • G_ArchAngel #50544
    ’Tanulékony szörnyeteg’-ek
  • b-type
    Hát mindent még nem tud az biztos, vagy egyenlőre még nem kellett hogy mutassa.
    Pl. hogy elsőszámú VB esélyesként hogyan kell besöpörni egy címet...ez a Vb esélyes szóhasználat természetesen még piszok korai, de mégis ezt kell használni hiszen egy versenyen behozhatatlna előnnyel vezeti a tabellát.
    Vmint az autó fejlesztésében milyen mutatókat tud hozni, az autó egy futamra való beállításában valószinűleg jókat, hisz ezt mutatja az eddigi futamok képe.
    De egy autó fejlesztésére elképzeléseknek kell lenni, illetve meglátni olyan dolgokban is az esetleges előrejutást, amik pillanatnyilag nem hoznak eredményeket...stb.
    Szal van még mit tanulnia. :)
  • Istencsászár
    Lesz még ő jobb formában még nemtud mindent, lesz még gyorsabb is pár év mulva, de lehet jövőre már nem lesz alatta ilyen autó... ki kell használni, de még nem nyert... majd év végén kiderül... kitudja lehet még Kimi is Vb ha a Ferka összerántja magát meg a finn is.
  • b-type
    "..De az idei és az idei és, és az idei sansz az idei sansz,.."
    hű de meleg van
    szal:
    De az idei év az idei év, és az idei sansz az idei sansz,
  • b-type
    Hát azért még van dolga :),...például elsődleges célja kell legyen megnyernie a VB-t.
    Azzal hogy 10 ponttal vezeti a pontversenyt nem lehet más célja.
    Ezt várja töle minden legendára kiéhezett F1 rajongó, és egész Anglia.
    Lassan pedig ő maga is, hiszen mi tökért nyomná ha nem ezért, sansza van ez tisztán látszik.
    Az amit mondott hogy milyen elvárásokkal indult az idénynek az már a múlté...túl jó a kocsija, és túl jól kezdte az évet.
    Bukhat futamot..mitől ne bukhatna, de célja már csak egy dolog lehet szvsz.
    VB címet szerezni, ha már ott van. :)
    Veszteni valója úgy tünik nincs...és lehet hogy jövőre jóval nagyobb dolgokra lesz képes.
    De az idei és az idei és, és az idei sansz az idei sansz,...jövőre bármi lehet.
    Ha már odakerült, akkor meg kell nyernie szvsz :)
    Tud egyébként, sokszor tünik nekem úgy (bőven lehet hogy tévesen) hogy alacsonyabb TC-vel fordul el a szűkekben, mint pl. a csapattársa.
  • M@TriX
    szerintem nem csoda, én ezt vártam tőle... ügyes gyerek+jó kocsi
  • bujcsik555
    nekem a kedvencem massa de az idén a ferrarija nem tul jó
    Raikkonen szerintem még a meclarenes éveiben volt a legjobb formájában csak rossz volt az autoja
    alonsot utálom mert mióta világbajnok lett nagya képe, nagyon nagy
    hamilton nagyon jó,szimpatikuspilóta de örülnék ha végre massa nyerne nem ő
  • desigo
    Hamiltonnak semmi vesztenivalója!
    Ha többet nem indul akkor is csoda amit művelt...
  • b-type
    Csak a tényekre támaszkodva írta Bucser azt is hogy Hamilton egy javuló formát mutat, és a teljesítménye nem ingadozik.
    Ez kerek tény egyébként.
    Hamilton azért vezeti a tabellát jelenleg, mert az eddigi futamokon végig dobogón állt, és egyre jobb helyen.
    Alonso pedig azért nem mert az ő eredményei hullámzóak.

Ahogy az elmúlt két verseny időmérője is mutatta, Hamilton nem hibázik, Alonso be-be hibázgat...ezért volt az elmúlt két versenyen Hamilton előrébb.
  • passatgt
    a licitálás automatikus, beírsz 180000 fontot, akkor a licit nem annyi lesz, hanem csak egy 100 fontal rárak, és ha valaki licitál rá, akkor a gép automatán rak neked megint, max 180000 fontig
  • DJ BP
    Mondjuk Alonso kapcsán mindenképp érdemes megjegyezni, hogy az elfüstölés mindkét VB címében szerepet játszott, Sumi tavaly a végén (Alonsot is érte mondjuk balsors tavaly), Kimit ilyen szempontból ezért nem bírálom annyira, kemény dolgokat élt át, erre Alonso a füstölésről híres Mekihez kerül, ami megbízható. Kijelenthetjük, más pilóták azért leélték pályafutásukat balszerencsésebben is finoman szólva :D, szóval kicsit örülnék neki ha 2x elfüstölne idén, és sztem ettől nem vagyok rossz ember.
    Bár érdekesmód nem lesz Hamiltonnak erre szüksége eddig úgy néz ki :DDD
  • Istencsászár
    A limitált fordulatszám miatt van.
  • INeedspeed
    Nem mondtam hüeséget, jó lenne ha kinyitnád a szemeid....

Current bid: GBP 27,100.00
    Place Bid >
    (Approximately US $53,717.62)
  • guardian hero
    Nekem úgy tűnik, hogy mostanában úgy az egész mezőnyben nagyon kevés a motorhiba miatti kiesés, elfüstölés. Mondjuk a statisztikákat nem ismerem, csak érzésre mondom ezt, de lehet, hogy a kétversenyes, V8-as motorok hozadéka ez is.
  • passatgt
    hülyeséget ne mondj mielőtt nem licitáltál ebayen:)
  • a.carkey
    :)

Sőt hozzátenném, ami évekig szar volt, az hirtelenjében nem lesz totálisan jó, szezont mindkét kocsi műszaki hiba nélkül bírja, csak mert "olyan kifinomult" mindkét versenyzője.
    Jelenleg nuku műszaki hibája volt annak a McLarennek, ami tavaly totál szar volt. Ha valaki azt hiszi, hogy ez a szezonban végig így lesz, "mert most jók és ez egy más csapat", és olyanokat számol, hogy Hamiltonnak csak mindig másodiknak kell lennie, más verzióban Alonso győzelmet győzelemre fog halmozni, a többiek "sehol", "semmi veszély", stb, na annak lesz pofára esés, ha végre-valahára menetrendszerűen, első helyekről elkezdenek elfüstölni a Mercik, ahogy tették éveken át.

Hosszú még a szezon, gondolom a Ferrari csapat sem a farkét veri és nézi a Mekiket, hanem a Ferkát ápolgatja, meg reménykedik.

Versenyt amúgy - mint már írtam - nem várok a csapaton belül, mert ahol a csapatfőnök fia az egyik versenyző menedzsere, ott nem is nagyon várható. Amikor Kimi beérte Massát vasárnap, Massa egyik nagy hibája után, egyszerűen csak azt láttam, hogy vissza kell fognia magát, nehogy megelőzze. Mindegy, ez van ...
  • desigo
    hogyne érné
    tudod mennyit fog ez érni ha világbajnok lesz Hami...