182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
DJ BP #50449 És olyan mondás is hírlik hogy aki elsőnek fordul az fél győzelem... az idei futamokon aki elsőnek fordult azt nem tudta senki sem megofgni legyen az Alonso, Hamilton Kimi Massa vagy akárki... ez egy ilyen játék.
Jó de miért is indult második kockából? :) Mert idén már többedszerre hibázott, és ez nem véletlen, fokozódik a nyomás, épp erről beszélünk
Hamilton meg nem hibázik, fentiekből következik, hogy eddig Hamilton jobbat nyújt, ennyi. Ahogy Massa is Kiminél -
gondolom ez csak az elsővel van és azért volt hátrébb előzés...ez nem kifogás,mindenkinek fogy a gumija csak a pilótán múlik menyire -
kifogások kifogások, csak az megy:)
Nyert hamilton, most jobb volt, ennyi. -
"az idei futamokon aki elsőnek fordult azt nem tudta senki sem megofgni legyen az Alonso, Hamilton Kimi Massa vagy akárki.." - ez talán annak köszönhető amit alonso mondott, hogy ha az élen haladsz akkor jobb tempót tudsz teljesiteni nem fogyasztod annyira a gumikat sem és könnyebb koncentrálni, és szerintem ezért nem lehet már megfogni az elsőt, mert miután kell vonatozni utánna sokkal nehezebb,mert ugye a gumik is fogynak meg minden.... -
jefferson83 #50445 Igazad van és tudom, hogy mit mondasz. Lehet mögötte fényévekkel is gyorsabb, ha nem tudja megelőzni (semmit nem ér). pl.: Kimié volt a leggyorsabb kör, ha jól emlékszem (legalább is a vége felé ment egyet). Én csak a száraz tényeket akartam közölni, hogy aki X kört időben hamarabb teljesít az gyorsabb volt és ezen nem érdemes vitázni, ez tény.
Egy mindenre elszánt céltudatos pilóta meg ne mondjon ilyet, hogy a rajtnál eldőlt minden. Ez a véleményem. Nem értek, hozzá, de ez a pálya nem teljesen indokolja a kijelentését meglátásom szerint.
Az alázás nem az időkülönbségnek szól, hanem annak, hogy egy újonc, egy új pályán egy tapasztalt "öreg" rókát vágott haza. Egyébként én nem mondtam, hogy alázás lett volna (nem emlékszem). -
Ha nem néztél volna F1et az elmult években akkor azt mondom hogy jóvan, DE láttad te az Alonso-Sumaher, Sumaher-Alonso csatákat 2005-06-ban San Marinoban? a mögötte levő volt a gyorsabb, mégse tudott előzni... a tegnapi futamon Alonso kerül az élre akkor Hami voantozik mögötte, mert aki hátul megy annak egy kicsivel mindig szarabb... volt a versenynek olyan szakasza ahol Alonso volt gyorsabb ( láttuk ) és volt ahol Hami, de mivel kb 1 szinten mentek egyiknek sem volt esélye semmire...
Persze lehet 2 mpre fogni hogy alázás, de akkor a Ferrarik mit kaptak? túlzás kicsit.. az ilyen kijelentések...
És olyan mondás is hírlik hogy aki elsőnek fordul az fél győzelem... az idei futamokon aki elsőnek fordult azt nem tudta senki sem megofgni legyen az Alonso, Hamilton Kimi Massa vagy akárki... ez egy ilyen játék. -
Alonso tisztelné Hamiltont? Szerintem nem. Láthatóan nem örült a futam végén, és szerintem egyre nagyobb a nyomás rajta. A szezon elején nem hiszem, hogy számított volna rá, hogy őt - a kétszeres világbajnokot - egy zöldfülű újonc így leiskolázza, mint Hamilton.
Ha tetszik, ha nem, Hamilton jobb teljesítményt nyújt a McLarenben, mint Alonso. És ezt nem könnyű megemészteni, főleg úgy, hogy erre nem számított.
Tavaly Alonso talán egyszer sem hibázott, mostanában viszont egyre többet, ami szerintem annak tudható be, hogy fokozódik rajta a nyomás, mert Hamilton személyében méltó ellenfelet kapott.
Szerintem idén a McLaren lesz a bajnok, mondom ezt annak tudatában, hogy nem nekik szurkolok. -
jefferson83 #50442 1. Aki nyer egy futamon az igenis gyorsabb volt a többi pilótánál, ha tetszik, ha nem.
2. Számomra Kimi nem volt meggyőző ezen a futamon sem. Nagy csalódás, egyáltalán nem teszi oda magát, ha vannak előtte akkor inkább vonatozik.
3. Massa teljesítménye dicséretes az eddigi versenyeket nézve. Én elhiszem, hogy csak ennyit tud kihozni az autóból.
4. Hamilton káprázatos, amit művel annak a szerencséhez köze sincs.
5. Alonsoról meg majd kiderül, hogy ilyen nyomás alatt (értsd: csapattárs) mire képes és, hogy felülkerekedik-e az idegein. Kérdés i tudja-e küszöbölni a hibáit (sztem, ha megnyugszik mindenképpen)?
Azért Alonso beismerhetné, hogy most jobb volt Hamilton (ettől nem lesz rosszabb pilóta), mert az interjún megint terelt. Mi az, hogy már a rajt után eldőlt, hogy 2. lesz, mert másodikként fordult? Talán nem lehet előzni a pályán? Meg ugye vigyázni kellett a két kocsira nehogy egymásba menjenek, igen persze. Kiváncsian várom, hogy még egy pár futam után mit fog kitalálni :) -
Tényleg az viccen kívül.. örülök hogy Meki az első meg halomra nyerik magukat 1-2vel de hosszú távon unalmas, mert ott elöl sose történik semmi... -
WNW #50440 Megint ket szurke kocsi az elen, kezd unalmassa valni... Legalabb is mikor pirosak voltak az elen, mar 1 futam utan ezt szoktak mondani..
-
Teis pont így szoktál viselkedni:D (első sor) -
jefferson83 #50438 Ajéndékba? hmm. :DD -
nem úgy értettem, hanem mint plusz súly ott van rajtuk, és az bizony idő...
-
Nem gyorsabb hane kb 1 szinten vannak, de Alonso 2 versenyen is hibázgatott ( vagy csak akart nagyon, mindkenki azt gondol amit ) igy sikerült neki 8 pont hátrányt összeszedni... de 2 győzelemük van, és ezen a futamon is látszott, hogy pokoli erős csapat, 50-50, és az autójuk is ilyen. -
Ez teljesen normális dolog, képzeld 5 percig magad a helyébe!Mien mikor 1 "zöldfülü" lenyom hibátlanul, másodjára, te ugye teljesen nyugodt lennél nem is érdekelne, nem lennél stresszes, nem lennél ideges, és ugye nem is érdekelne. Szerintem tök normálisak alonsó reakciói.....amellett,hogy fájt neki a tegnap mert ez szemmel látható volt h fájt neki h nem tudta megelőzni hamiltont, oda ment és megveregette a vállát,mert tiszteli. -
Úgy rühellem az ieneket mint pl aki iesmit tesz ki msnen személyes üzi ként: " Hamilton ismét bizonyitott!Meg Alonso is,hogy mekkora egy szar!Raikkönen végre mutatott valamicskét" szerintem az ien emberek nem szánalomra hanem már sajnálatra méltók.Ugyanis f1 es autót vezetni nem egy könnyű meló 73 körön vezetni és mint alo is mondta h ha mész valaki után akkor jobban fogynak a gumik is meg minden. Szerintem Hamilton és Alonso nagyjából egyszinten vannak és mikor mejknek jön ki jobban a lépés, de ezt csak úgy zárójelbe mondtam..... -
Az én véleményem szerint nem mindig neki kéne világbajnoknak lennie.(Mármint Alonsonak)Mert az úgy nem sportszerü.Mindenki jól vezet,mindenkiből lehet még VB-s egyszer.Szerintem Heidfeld-nek is eljön majd az ideje,meg Massa-nak is,meg Raikenennek is.De a lényeg hogy hiába idegeskedik Alonso mert nem mindig ő lesz a VB-s ebbe belekell törödnie.Régen se mindig mndjuk Fittipaldi volt a VB-s....meg nem mindig Daemon Hill,meg ezek az őskövületes pilóták. -
a haj meg a köröm nem sokat ,ugyanis mind a kettőt védi valami a hajat a sisak, a körmöt meg az a kesztyű féleség...... -
tényleg, a versenyzőkben benne maradó pisi-kaki, haj, köröm mennyi időt jelenthet egy versenyen? :D -
jaja
a Sutil amúgy nagyon rosszul hangzik nekem :D(jól tudok németül)
Zutil-nak kéne ejteni -
Meg amúgyis, szarni kell, azis súly!:D -
G_ArchAngel #50428 loál
ja, Kimi megnyerte az összes futamot 30 kör előnnyel, majd bekapcsolta a követő 3rd nézetet MS autójára és elkezdett tanulni, de ezt budin is lehet notebookkal...
Ron Dennis meg boldog lett volna, hogy az Ő kis finnje MS Ferrari-vezetési technológiáját elemzi...
én sem aludtam 4 óránál többet, de ilyen baromságot hogy lehet kitalálni? -
Ha jól sejtem, akkor ez a Vettel egy német srác, márpedig a németek "f"-nek ejtik a "v"-t. A Volkswagen-t is folkszvágen-nek ejted. A sutilra nem tudok mit mondani. -
Talan ha Raikkonen nem allandoan szarni jarna a futamok utan, elleshetett volna MS-tol valamit, hogy is kell a Ferrarit vezetni. De a szukseg nagy ur... -
G_ArchAngel #50425 aha, de rendesek a McLarenes fiúk, előbb Hamilton ad Alonsonak győzelmet ajándékba, majd vissza - tiszta karácsonyi hangulat van egész évben az angol csapatnál:)))
-
Hamilton kegyetlen jó, ez nem kétség, de a két győzelmét Alonso adta neki ajándékba .....Hamilton nem gyorsabb mint Alonso, de most jobban tud koncentrálni ....Jó , igaz: nem csak gyorsnak kell lenni, hanem illik odafigyelni, ilyen pozicióban már nem szokás a legfontossabb pillanatokban hibázni, mint ahogy Alonso szokta mostanában .... -
"A verseny utolsó harmadában Kimi nagyon közel került hozzám, mivel küszködtem a keményebb keverékű abroncsok miatt."
Mekkora hangember ez a Massa
-
Van még egy jó hírem:
Megnéztem egy külföldi műsorújságot, és két hét múlva vasárnap élőben, angol kommentátorral adni fogja a Forma1-et:)
Majd valahova kilehetne ezt írni -
Esetleg megköszönte a csapatnak a munkát? -
Jaja
-
Akkor lehet nyert volna mert az 4 mp 
mekkora hülye..:D
-
Vagy kitette a vizet:D -
ja és az integetéssel csak a port legyezte el maga elől:D -
2 mpvel, a 73 kör alatt azaz 0.027-el volt jobb körönként átlagosan:)) Ez kb annyit tesz hogy ő rajtolt a Plolebol és a két kocsi 99%ban egyforma teljesítményre volt képes a 73 kör alatt. -
Amugy nem Alonso a szar, hanem Hamilton az embertelen jó:D -
Nem tűni mérgesnek, sőt a piszkos overáll rejtélye is kiderülni látszik:)
"Nem nyertem, de végre sikerült egy kupát szereznem Indianapolisban. Azt gondolom, hogy a verseny az első kanyar után eldőlt, márpedig ott nem sikerült előznöm. Csak annyit tehettem, hogy olyan közel maradok Lewishoz, amennyire csak tudok. Egyszer nagyon közel kerültünk egymáshoz, de minden teljesen fair volt, és jó verseny volt. Folyamatosan közvetlenül Lewis mögött voltam, és rengeteg kosz jutott a fékekből az overálomra, az autóra és a sisakomra is, ezért időnként letértem az ívről, hogy kapjak egy kis friss levegőt. Az autó jól működött, és várom a hátralévő versenyeket. A mai nap végén a csapat növelte az előnyt a Ferrarival szemben a konstruktőrök versenyében, és nyolc pont több a semminél. Várom már, hogy visszamenjünk Európába." -
Naja a kanyargós részen érték utol, ott csak nem fog a poros részre lemenni... jól csinálta. -
spect16 #50412 Ez még nem az igazi harc volt. Alonso párszor megmutatta magát és...
Liuzzi-t nem hiszem, hogy kellene vádolni a feltartással, ő is megpróbálta a helyét védeni csak pont rossz szakaszon érték utól. -
Azért ideges még lehet nem? vagy már azt sem szabad neki? -
Ugyan miért lenne elégedetlen Alonso ?
Megelőzni nem tudta pedig hagyták hogy harcoljanak ...
Az időmérőt elszúrta az meg az ő maga hibája, ha az élről rajtol , Hamilton tuti második .Egy dologban jobb most Hamilton, sokkal jobban koncentrál, nem enged meg semmi hibát magának.Alonso remélem összeszedi magát, bár eléggé ideges ettől, hogy a média is meg mindeki szarnak tartja, de túl fogja tenni magát ezen, és akkor már nem lesz egyszerű a dolga Hamiltonnak .Nem kell félteni Alonsot: fiatal, nagyon jól vezet ,jó az autó ...Én nem mernék egyikre sem fogadni, kettejük közül ki nevet a végén ....