58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Hm, látom, megint én voltam napirenden.
Nem szeretem ezt. Tessék engem békén hagyni!
Eleget baszogatnak engem a magánéletben (meló, suli, szülők, néha Kedvesem, haverok a honlapok, filmek és PC miatt, stb. stb. stb.)!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
Na, remélem, még vagy Methos:
Egy remek codec-ekkel foglalkozó oldalon találtam, s kiderült, működik is a dolog:
3. What is DXGM codec
I have 3 video clips with *.avi extensions that i can not play. Using codec information software GSpot, i got an answer that i need a codec caled DXGM. Any idea what it is and where i can downlod it from?
This is actually just divx format. They used video with this fourcc code in the video for the lord of the rings 3 game, and I wanted to watch it, so I simply Hex Edited the video files you change the top two 'dxgm' to 'divx' and then save, and you're set, using Ultraedit or another hex editor.
A Játékkal már nem tudtam tesztelni, ugyanis, az első, konfiguráló indítás után, azonnal az állóképpel kezd, majd jön a Főmenü.
Szóval, nektek kellene csekkolni, akik jobban tudjátok, hol, milyen fájlt kell buherálni ahhoz, hogy ismét megjelenjen a logo+intro videó páros.
De az is lehet, hogy azért nem jelenik meg nálam, mert a módszert alkalmaztam a relic_intro.avi-n ...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
NiGhTM4R3 #20821 Nem csak várom, hanem nagyon várom. Ok, fejezzük be. Jóéjt.
ui.: "elméletileg semmi bajom" --> és gyakorlatilag?
áá, inkább ne válaszolj :) -
Értem. Mindegy veled elméletileg semmi bajom, szóval zárjuk le a kettőnk közötti vitát mostmár. Ha jóltom, úgyis várod már DOW hunt, az normálisabb téma.. De most meek, majd reggel átnézem mit írkáltatok. Jóccak mindenkinek! -
NiGhTM4R3 #20819 öö, szerintem befejeztük már. -
#20809 -
Lentebb említettem, de mégegyszer leírom: hagyjátok abba a vitát!!!
Az az okosabb, aki abbahagyja.
Aki folytatja, az meg ugyanolyn szintre süllyed, mint a másik. -
NiGhTM4R3 #20816 Persze, tartsunk össze, de jobb leírni a véleményünket, megbeszélni a dolgokat mint sunyiban a hátad mögött kibeszélni, vagy nem? -
NiGhTM4R3 #20815 Figy, Én írok vmit, te erre rögtön "de i2k így meg úgy" nemértem...ha bajod van vele írd le neki, ne nekem írd be minden 2. mondatodba...
Nemtom, érted-e. -
Igen. Sorry, ha félreértettem... -
NiGhTM4R3 #20813 Öö, áruld el hol írtam h keveset fordítasz? Leírom még1x mit írtam:
"Azon kevés általad fordított játékok közé tartozik" Én ezt nem arra értem h keveset fordítasz, hanem azt, h olyat fordítasz (többségben) ami engem nem izgat. Így érthetőbb? -
Szerintem én is reggelig sorolhatnám, hogy kiknek nem tetszik i2k megváltozott, jelenlegi stílusa... -
Itt nem azon húztam fel magam konkrétan amit i2k mondott most! Ez már régóta érlelődött i2k irányában... És ezzel nem csak én látom így, hogy i2k bizony megváltozott az elmúlt évekhez képest, csak ezt egyedül Ő nem vett észre! -
NiGhTM4R3 #20810 Ha Én most sorolnám kikkel nemvagyok jóba akkor reggelig ülhetnék itt. De őszíntén, lényeges? Most nemfogok aludni h összevesztem a fórumon xy-al? Mikor minden más dolog fontosabb ennél? Ugyanmár... -
no végre
-
A CM10 25%-on áll, mivel igen nagy mennyiségű szöveg egyedül lassan haladok vele. És fogy, az, hogy most mondjuk én 10-11 játékfordítást csináltam az csak egy dolog. Nem érek rá suliban fordítani, mint ugye i2k a melóból... no comment... Egyébként csak miután több fordítást csináltál mint én, csak azután mondhatsz véleményt arról, hogy mennyiségileg kevés játékfordítást csináltam-e... -
Szomorúan konstantálom a vitát.
Egyrészt mindkét félnek van méni igaza és tévedése is.
A lényeg: mindenki máshogy végzi a munkáját, az a tény, hogy egy logót piszok nehéz elkészíteni, az tényleg tény (húúú ezt a szófordulatot).
Az viszont szintén TÉNY, hogy a játékot a GH-s kollégáim fordították le cseppet sem laza munkával, már túl vannak a nehezén, tehát cseppet sem derék dolog az, hogy nagyképűen belekacagtok a képükbe, amikor a "relatíve" kemény részhez (logók meg egyebek) értek el.
Abban a tekintetben viszont i2k-nak van igaza, hogy túlságosan felhúztad magad ezen, Methos. Hidd el, meg tudlak érteni, a Broken Sword 1-et mi is ISZONYAT kemény munkával és erőfeszítéssel fordítottuk le l_zooltan kollégával, én is felhúznám magam, ha mondjuk valaki azt írná: "Hát ez a magyarítás tele van hibákkal, egy rakás szar, inkább ki se adtátok volna, bameg!" Viszont nem ennyire. Megcsináltuk, teszteljük, hamarosan ki is kerül, akkor pedig mindenki elmondhatja róla a véleményét. Az pedig, hogy ki milyen kritikát fog róla mondani, ABSZOLÚT NEM ÉRDEKEL, mert TUDOM, hogy mennyit kellett dolgozni ezen a projekten.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy TARTSUNK ÖSSZE, ne azzal teljen el az idő, hogy egy istenverte logón vitázik a nép.
Csak ennyit akartam volna hozzáfűzni. -
NiGhTM4R3 #20806 Sokaknak nemtetszenek, naés?
Egyébként csak annyit mondtam h az a kép-magyarítása nem világrengengetően fontos dolog, nem éri meg a "több nap" vesződséget a haverodnak, inkább a szövegeket lehetne befejezni. Ha ez akkora beszólás, akkor elismerem, beszóltam. -
Hm... egyébként, i2k pár emberrel nincs jóba.. Zagash, Ranloth, HJ és most ugye én... Vajon tényleg bennünk van a hiba? -
NiGhTM4R3 #20804 Esetleg mesélhetnél h h áll valójában a Chessmaster 10th Edition magyarítás, mert elég rég elkezdted, azt azóta semmi hír, pedig azon kevés általad magyarított játékok közé tartozik, ami még érdekelne is.
Tehát? -
Mindegy én nem akarok balhézni Veled tovább, mert nem veled volt a bajom, csak nemtetszettek azok a beszólások amiket eleresztettél. -
NiGhTM4R3 #20802 ...más hátamögött... kibeszélő szó kimarad. -
NiGhTM4R3 #20801 Hát, az ilyen alamuszi, sunyi, más hátamögött emberről meg van a véleményem, ilyen elég sok van az életben is, jobb is ha nem tudok róla kik azok. Márha vannak ilyenek, és nem csak te találtad ki h ne legyél egyedül :) -
Nem. Csak a többiek nem vállalják, mert nem akarnak azért idejárni, hogy veszekedjenek. -
NiGhTM4R3 #20799 Nem csak te? skizo is vagy?
vagy csak nemmeri vállalni az illető?
-
Nem azért járok ide, hogy összevesszek az emberekkel, mégha ez most úgyis tűnik... Egyszerűen kimondtam, amit mások nemmernek kimondani itt a fórumon... Ennyi. -
Nem. Én csak elmondtam a véleményem. Egyébként ezt nemcsak én látom így... Most nem a nyalizásra gondolok, hanem az egész helyzetre... -
NiGhTM4R3 #20796 Most akármit mondhatok szted úgyis nyalizok neki, szal ezért nem is koptatom feleslegesen a billentyűzetet.
DE, ha nyalizok neki, akkor is lenne közöd hozzá? Jah, nem? akkor miről beszélünk "testvér"?
Egyébként, elég sokmindent köszönhetek neki szal, ha vkinek nyaliznék, igen, ő lenne az :)
Most jobban érzed magad? -
NiGhTM4R3 #20795 Nemtom fejből, google, esetleg mp-n ki van linkelve...
De egyébként is mikor legutobb voltam a weblapjukon karbantartották. -
A címük: http://www.iceboxstudio.tk/
De most nem üzemelnek oldalátalakítás miatt. -
titike #20793 Ne is keresd mert virust enged a gépre a szerverük
Én tegnap huztam ujra a gépet ez miatt -
Ice Box stúdio web címe ? -
NiGhTM4R3 #20791 Grrr...piros.. -
Ne aggódj, megteszik... :D -
Az idegállapotom meg nem egyenlő a nullával... Csak elmondtam a véleményem azokról a dolgokról amikr qrvára bökik a csőrömet. -
Én nem ragaszkodnék ezekhez a piros-(fehér)-zöld színekhez. Számomra nagyon hangulatrombolóak... De ez csak az én véleményem!
Lehet kövezni... -
LOL. Mondtam én ilyet, hogy ne tetszen? Csak annyit mondtam, hogy nyalizol neki, mert nem a képre teszel megjegyzéseket, hanem jössz a "kérjétek meg a MESTER-t i2k-t, mert ő profi, aki nektek készíti az meg nem". Kb ez jön ki a "profi"-t tartalmazó hozzászólásaidból. -
Rayman 3-hoz tud valaki magyarosítást? guglival és IMYkével egyenlőre semmire sem mentem -
NiGhTM4R3 #20785 Egyelőre nincs, Ice Box stúdió készíti, ha készíti.. -
NiGhTM4R3 #20784 LOL. Tévedtem. Ha a képbe nem tudsz belekötni, akkor inkább belém kötsz :D
Egyébként, halkan megsúgom h nem nyalizok senkinek. Bárkit megkérdezhetsz a topicban, h bárkinek megmondom a véleményemet (az életben is), tehát őszínte vagyok, és nem fogom azt mondani vmire ami jó, h nem jó, csakmert Methos uraságnak nemtetszik.
Az meg h az idegállapotod egyenlő a nullával, nem az Én gondom, ha vmi gondod van NE ITT töltsd ki a mérged.