58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Amit kijavított. 
-
Akkor újra tőltsem le?Mi volt a hiba az előzőbe? -
Marine Sharshooter II: Jungle Warfare HUN JAVÍTVA!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------
-
nem, ez a véres valóság
-
NiGhTM4R3 #21259 Ez vicc? -
mike369 #21258 bezonyááám!!! 

-
NiGhTM4R3 #21257 Na, ilyen vagy? 
Ha-ha, végre megmutattad az igazi arcod! Te..gonosz!
-
mike369 #21256 na ja!
csak még azt nem tudod, hogy mit teszek az ablak alá!
-
nálunk F-Secure Internet Security 2005 + NOD32 + Ad-Aware + spybot van mégis kéthetente vissza kell ghostolni az egész kramancot -
NiGhTM4R3 #21254 Felhőkarcolóba
-
NiGhTM4R3 #21253 Nah, azt nem mondtam h melyik ablakon, amire Én gondoltam az 2m magasan van a talajtól
-
Panelba laksz?
-
mike369 #21251 Emléked örökké velünk marad!
(remélem, érthető voltam...
)
-
NiGhTM4R3 #21250 VÉGRE!!!
Na, ezt már vártam. Csak PCGURU-s verzió van, azt meg ahogy olvasom nem jó hozzá.
Gyerünk TEB, frissítsd az újabb verziókra :) -
NiGhTM4R3 #21249 Off
Vírus? Én biztos elkaptam, mert format c: volt a hétvégén (szokás szerint) Csak azt nem értem mi a fenének a vírusírtók ha lóxarra se valók.
Norton Internet Security 2005 + Ad-Aware + SpyBot együttesen sem hatékonyak...(pedig mind "regisztrálva" vannak, najó, a SpyBot ingyenes
)
Most váltottam az F-Secure Internet Security 2005 + NOD32 + Ad-Aware felállásra, ha ezek sem jók kiugrom az ablakon!
Off off -
indy32 #21248 Hi!
Szerintem böngészte az oldalad "legutoljára a gamehunter csapat vállaltbe be de ők se léptek semmit a témában..és ennek már több hónapja"Őszinte leszek,én se tudom hol kellene látnom változást mondjuk az 5 hónappal ezelötti állapothoz.Ugyanis én nem találtam állapozjelzőt.Ez nem kritirka csak kíváncsiság.Tényleg ,hogy álla fordítás? -
imyke: Felfedeztem két hibát a Marine Sharpshooter II magyarításában. Privátban részletesebben is leírtam, miről van szó... -
mmster #21246 Igen, most már rémlik valami. Minden kép előtt van egy fix méretű fejrész, amely adott számú négy bájtos értéket tartalmaz (azonosítók?, flag-ek?), és egy változő méretű lista, amely egyforma long (vagy word?) értékekkel van feltöltve, hogy a kép 16-tal (vagy 32?, 1024?) osztható címen kezdődjön. Én megnézném a becsomagolt JPEG állományok végét is, lehet, hogy a fejlécek is bájthatárra vannak igazítva, ezért a képek vége is fel van töltve azonos értékekkel. -
Tusy #21245 A tömb nem változó hosszú, fixen 15x4 byte-ból áll, egy 4x#255 lesz a bevezető karakter, és a fennmaradó néhány byte-ban továbbra sem látok file-hosszra utaló információkat. A file-ok méretének oszthatósága legalább 4, de lehet akár 8 vagy 16 is.
:OFF: bár másnak annak látszhat, nem érzem teljesen offnak ezt a társalgást, pláne, ha esetleg csak ennyin múlik egy játék (Sherlock Holmes) teljes magyarítása. -
Tusy #21244 Mondhatsz valamit, bár a tömb elemei nem byte méretűek, hanem 4 a hosszuk, tehát ez a feltevés így nem egészen igaz. Azonban minden állomány mérete osztható kettővel (néztem más jpg állományokat, azoknak ez nem szokása), majd keresgélek legkisebb közös többszöröst :) -
mmster #21243 A JPEG állományok előtt van egy változó méretű tömb, amelynek minden bájtja ugyanazzal az értékkel van feltöltve. Az is lehet, hogy ez a tömb azért van, hogy a képek kezdetének címei valamilyen bájthatárra legyenek igazítva. De lehet, hogy keverem valamelyik másik játékkal, tényleg nem emlékszem már pontosan a fájl szerkezetére.
De ha sikerült már kicsomagolnod a képeket, akkor már jó úton haladsz, hogy a fájlok szerkeszthetővé váljanak.
-
Akkor haladsz vele? Bocsika, hogy már nem tudok segíteni benne. -
Tusy #21241 A 'buttons' nevű állomány képeit (31 db.) kiszedtem (a 10 byte hosszú JPG azonosítóra kerestem rá), de eddig az állomány elején sem file-hosszra, sem akár csak egy-egy kép hosszára hasonlító értéket sem láttam. Azért megnézem majd a file (képek) végét is.
:OFF: nekem most kb. egy fél órája a 'magyaritasok' portál nem jön be. -
aha... már majdnem elkeseredtem
-
Ez csak kamu szöveg volt amúgy. -
az Empire-ben ilyen dumák vannak:
-
igaz!
köpjetek le
-
Igen, az elefántok és a zsiráfok esetében azért kell elhagyni, mert tönkreteszik az autódat, és az állatkert biztosítja, amíg a parkolója területén állsz, és nem akarnak fizetni. A gyíkok esetében viszont azért, hogy mire odaérnek a gyíkok ne legyen ott autó, mert akkor te taposod össze őket. 
Mit nem lehet ezen érteni?
-
a gyíkok???
-
Igen, itt meg úgy megy, hogy;
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-002" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-003" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-004" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
[...*...]
"Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-002" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
[...*...]
"Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a gyíkok kiszabadultak a ketrecekből."
[...*...]
Persze ahova nem kéne változó, ott van, nehogy ragozni lehessen. :D -
nálam is cseszekedik a net. a freemail sem jön be, nem tudom elolvasni a leveleimet. az SG most jó de fél órája buzerás volt itt is -
OFF:
Szerintetek is valami vírus pusztít a neten? Már harmadik napja alig jönnek be oldalak. SG fórum is haldoklik, a FreeWeb is tegnapelőtt este állt helyre, most az atw oldalak sem mennek. És máshol is vannak ilyen jellegű problémák
OFF off:
Az egyik legnagyobb poén ebben a Zoo Tycoon 2-ben, hogy az enciklópédia bejegyzések ügye abc sorrendben vannak, hogy így egy kicsit könnyebb legyen benne keresni. Node ezt nem ám a program rendezi, hanem ilyen sorrendben szerepelnek a gyakorlatilag az xml-t és html-t ötvöző fájlookban. Ez persze fordítás után a legkevésbé sincsen sorrendben, és azt még nem látom, hogy mennyire rugalmas ez a fájl a kavarásra.
Mindenesetre azért egy élmény lesz egy randomsorrendű telefonkönyvet átbújni.
-
köszönöm.
egyébként a Zoo Empire szövege is űberszáraz - mindenttízszerelmondunk hülyeség
-
Úgy terveztem, hogy egy beta kész lesz e hónap végére, ami gyakorlatilag mindent lefed az enciklopédia bejegyzéseken kívül, ami a játék 80%-át teszi ki és gyakorlatilag az értelmét adja, :D vagyis, hogy az ember közben tanuljon minden érdekeset. Ezek nélkül azonban vígan lehet játszani a játékkal úgy, hogy közben nem tudunk me semmit az állatokról, ha nem értünk angolul. :D
De 58 szónak is kb 75 a vége; az Alpha Centauri, a Syberia 2 fényezése, valamint a vizsgaidőszak, és egyéb dolgok úgy betettek, hogy valószínűleg ez nem lesz kész. Éppen ezért egy folyamatosan frissített alpha verzió fent van a honlapomon. Ha eléri a béta változatot, akkor felkerül a magyarítások honlapra szerintem. Persze felőlem előbb is mehet, de azért alphákkal nem kéne teleszemetelni azt az oldalt, úgyhogy addig szerintem marad az én oldalamon.
Sajnos annyira száraz a szöveg, és annyira hülyén van megoldva a szövegfájl, hogy kész kínszenvedés fordítani. -
bocs nem tudtam, hogy csinálod 
mikor lesz kész? -
Úgy érted túl azon, hogy csinálom? -
az most zárva van, majd tavasszal megyünk zsiráfot buzerálni. az asszony bele van szerelmesedve a Rudiba
-
mike369 #21226 ...vagy menjetek ki az állatkertbe...
-
gáz. az asszony kínoz. pedig montam neki, hogy várja meg amíg megkapom a Zoo Empire-t és nyomkodja azt. ahhoz készült egy minden igényt alulmúló szinkron
-
mike369 #21224 akkor valsz nincsen...