58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Duddits
    Amit kijavított.
  • nagykispeter
    Akkor újra tőltsem le?Mi volt a hiba az előzőbe?
  • IMYke2.0.0.0
    Marine Sharshooter II: Jungle Warfare HUN JAVÍTVA!

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
    -----------------------------------------

• uv
    nem, ez a véres valóság
  • NiGhTM4R3
    Ez vicc?
  • mike369
    bezonyááám!!!
  • NiGhTM4R3
    Na, ilyen vagy?
    Ha-ha, végre megmutattad az igazi arcod! Te..gonosz!
  • mike369
    na ja!
    csak még azt nem tudod, hogy mit teszek az ablak alá!
  • uv
    nálunk F-Secure Internet Security 2005 + NOD32 + Ad-Aware + spybot van mégis kéthetente vissza kell ghostolni az egész kramancot
  • NiGhTM4R3
    Felhőkarcolóba
  • NiGhTM4R3
    Nah, azt nem mondtam h melyik ablakon, amire Én gondoltam az 2m magasan van a talajtól
  • Duddits
    Panelba laksz?
  • mike369
    Emléked örökké velünk marad!

(remélem, érthető voltam... )
  • NiGhTM4R3
    VÉGRE!!!
    Na, ezt már vártam. Csak PCGURU-s verzió van, azt meg ahogy olvasom nem jó hozzá.
    Gyerünk TEB, frissítsd az újabb verziókra :)
  • NiGhTM4R3
    Off
    Vírus? Én biztos elkaptam, mert format c: volt a hétvégén (szokás szerint) Csak azt nem értem mi a fenének a vírusírtók ha lóxarra se valók.
    Norton Internet Security 2005 + Ad-Aware + SpyBot együttesen sem hatékonyak...(pedig mind "regisztrálva" vannak, najó, a SpyBot ingyenes )
    Most váltottam az F-Secure Internet Security 2005 + NOD32 + Ad-Aware felállásra, ha ezek sem jók kiugrom az ablakon!
    Off off
  • indy32
    Hi!
    Szerintem böngészte az oldalad "legutoljára a gamehunter csapat vállaltbe be de ők se léptek semmit a témában..és ennek már több hónapja"Őszinte leszek,én se tudom hol kellene látnom változást mondjuk az 5 hónappal ezelötti állapothoz.Ugyanis én nem találtam állapozjelzőt.Ez nem kritirka csak kíváncsiság.Tényleg ,hogy álla fordítás?
  • ibrik
    imyke: Felfedeztem két hibát a Marine Sharpshooter II magyarításában. Privátban részletesebben is leírtam, miről van szó...
  • mmster
    Igen, most már rémlik valami. Minden kép előtt van egy fix méretű fejrész, amely adott számú négy bájtos értéket tartalmaz (azonosítók?, flag-ek?), és egy változő méretű lista, amely egyforma long (vagy word?) értékekkel van feltöltve, hogy a kép 16-tal (vagy 32?, 1024?) osztható címen kezdődjön. Én megnézném a becsomagolt JPEG állományok végét is, lehet, hogy a fejlécek is bájthatárra vannak igazítva, ezért a képek vége is fel van töltve azonos értékekkel.
  • Tusy
    A tömb nem változó hosszú, fixen 15x4 byte-ból áll, egy 4x#255 lesz a bevezető karakter, és a fennmaradó néhány byte-ban továbbra sem látok file-hosszra utaló információkat. A file-ok méretének oszthatósága legalább 4, de lehet akár 8 vagy 16 is.

:OFF: bár másnak annak látszhat, nem érzem teljesen offnak ezt a társalgást, pláne, ha esetleg csak ennyin múlik egy játék (Sherlock Holmes) teljes magyarítása.
  • Tusy
    Mondhatsz valamit, bár a tömb elemei nem byte méretűek, hanem 4 a hosszuk, tehát ez a feltevés így nem egészen igaz. Azonban minden állomány mérete osztható kettővel (néztem más jpg állományokat, azoknak ez nem szokása), majd keresgélek legkisebb közös többszöröst :)
  • mmster
    A JPEG állományok előtt van egy változó méretű tömb, amelynek minden bájtja ugyanazzal az értékkel van feltöltve. Az is lehet, hogy ez a tömb azért van, hogy a képek kezdetének címei valamilyen bájthatárra legyenek igazítva. De lehet, hogy keverem valamelyik másik játékkal, tényleg nem emlékszem már pontosan a fájl szerkezetére.
    De ha sikerült már kicsomagolnod a képeket, akkor már jó úton haladsz, hogy a fájlok szerkeszthetővé váljanak.
  • Duddits
    Akkor haladsz vele? Bocsika, hogy már nem tudok segíteni benne.
  • Tusy
    A 'buttons' nevű állomány képeit (31 db.) kiszedtem (a 10 byte hosszú JPG azonosítóra kerestem rá), de eddig az állomány elején sem file-hosszra, sem akár csak egy-egy kép hosszára hasonlító értéket sem láttam. Azért megnézem majd a file (képek) végét is.

:OFF: nekem most kb. egy fél órája a 'magyaritasok' portál nem jön be.
  • uv
    aha... már majdnem elkeseredtem
  • Gregorius
    Ez csak kamu szöveg volt amúgy.
  • uv
    az Empire-ben ilyen dumák vannak:

• uv
    igaz!

köpjetek le
  • Gregorius
    Igen, az elefántok és a zsiráfok esetében azért kell elhagyni, mert tönkreteszik az autódat, és az állatkert biztosítja, amíg a parkolója területén állsz, és nem akarnak fizetni. A gyíkok esetében viszont azért, hogy mire odaérnek a gyíkok ne legyen ott autó, mert akkor te taposod össze őket. Mit nem lehet ezen érteni?
  • uv
    a gyíkok???
  • Gregorius
    Igen, itt meg úgy megy, hogy;
    "Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-002" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-003" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-004" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
    [...*...]
    "Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-002" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
    [...*...]
    "Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekből."
    "Megkérjük az "AAA-001" rendszámű gépjármű tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a gyíkok kiszabadultak a ketrecekből."
    [...*...]

Persze ahova nem kéne változó, ott van, nehogy ragozni lehessen. :D
  • uv
    nálam is cseszekedik a net. a freemail sem jön be, nem tudom elolvasni a leveleimet. az SG most jó de fél órája buzerás volt itt is
  • Gregorius
    OFF:
    Szerintetek is valami vírus pusztít a neten? Már harmadik napja alig jönnek be oldalak. SG fórum is haldoklik, a FreeWeb is tegnapelőtt este állt helyre, most az atw oldalak sem mennek. És máshol is vannak ilyen jellegű problémák
    OFF off:

Az egyik legnagyobb poén ebben a Zoo Tycoon 2-ben, hogy az enciklópédia bejegyzések ügye abc sorrendben vannak, hogy így egy kicsit könnyebb legyen benne keresni. Node ezt nem ám a program rendezi, hanem ilyen sorrendben szerepelnek a gyakorlatilag az xml-t és html-t ötvöző fájlookban. Ez persze fordítás után a legkevésbé sincsen sorrendben, és azt még nem látom, hogy mennyire rugalmas ez a fájl a kavarásra. Mindenesetre azért egy élmény lesz egy randomsorrendű telefonkönyvet átbújni.
  • uv
    köszönöm.

egyébként a Zoo Empire szövege is űberszáraz - mindenttízszerelmondunk hülyeség
  • Gregorius
    Úgy terveztem, hogy egy beta kész lesz e hónap végére, ami gyakorlatilag mindent lefed az enciklopédia bejegyzéseken kívül, ami a játék 80%-át teszi ki és gyakorlatilag az értelmét adja, :D vagyis, hogy az ember közben tanuljon minden érdekeset. Ezek nélkül azonban vígan lehet játszani a játékkal úgy, hogy közben nem tudunk me semmit az állatokról, ha nem értünk angolul. :D
    De 58 szónak is kb 75 a vége; az Alpha Centauri, a Syberia 2 fényezése, valamint a vizsgaidőszak, és egyéb dolgok úgy betettek, hogy valószínűleg ez nem lesz kész. Éppen ezért egy folyamatosan frissített alpha verzió fent van a honlapomon. Ha eléri a béta változatot, akkor felkerül a magyarítások honlapra szerintem. Persze felőlem előbb is mehet, de azért alphákkal nem kéne teleszemetelni azt az oldalt, úgyhogy addig szerintem marad az én oldalamon.
    Sajnos annyira száraz a szöveg, és annyira hülyén van megoldva a szövegfájl, hogy kész kínszenvedés fordítani.
  • uv
    bocs nem tudtam, hogy csinálod
    mikor lesz kész?
  • Gregorius
    Úgy érted túl azon, hogy csinálom?
  • uv
    az most zárva van, majd tavasszal megyünk zsiráfot buzerálni. az asszony bele van szerelmesedve a Rudiba
  • mike369
    ...vagy menjetek ki az állatkertbe...
  • uv
    gáz. az asszony kínoz. pedig montam neki, hogy várja meg amíg megkapom a Zoo Empire-t és nyomkodja azt. ahhoz készült egy minden igényt alulmúló szinkron
  • mike369
    akkor valsz nincsen...