58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Rusy
    :)))))))))))))
  • hykao
    Há' ja...igazán kibújhatna már belőle a jó UFO... :)))

(a magvakkal meg csak óvatosan...inkább a szélbe szórja...vagy gumiba...mer aztán ha a magvaknak gyümölcse lesz idejekorán...akkormár inkább tényleg a gép előtt ücsörgés...:D)
  • IMYke2.0.0.0
    Sajna igen. Ide direkt nem kopiztam be semmit az ügyről, nem akartam jajongó kislányt játszani...
    A srác annyire sem vette a fáradtságot, hogy változtasson valamit is a nyelvi fájlon, egyszerűen bemásolta egy könyvtárba, a "Credits" fájlt persze már módosította és berarozta és elküldte szegény (jó értelemben) "balek" Panyinak, aki kihírezte, mint hat óra alatt elvégzett magyarítást...

Részletek itt...

-----------------------------------------
    Első számú honlapom -|- [b]Második számú honlapom
    Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.
    Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
    Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtualDub
    Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

• andriska
    Pffff már megint lopják IMYke magyarításait... Erre már nem tudok mit mondani...
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is nehezemre esik a válaszadás a 100. ugyanolyan kérdésre... De erőt az ilyen hozzászólások adnak, mint a Tiéd. Bár érződik, hogy ingerült voltál, mégis emberi hangon válaszoltál neki.
    Nekem nem mindig menne

Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.

• ibrik
    Duddits: Már mondtam neked többször is, hogy ilyen hozzáállással jobb, ha abbahagyod a "magyarítás-kínlódásaidat".
    Már megint olyan kérdéseket hajtogatsz újra meg újra, amelyekre már régebben is megkaptad a válaszokat.
    Meg különben is, imyke aláírásában ottvannak a szükséges programok is (pl. EXE-k szerkesztéséhez a Restorator...)

Na meg ez, hogy a saját helyesírásodat lusta vagy ellenőrizni és arra vársz, hogy mondjunk egy programot...
    Arra ne nagyon számíts, hogy minden egyes játék magyarítása során lehetőséged lesz ezt valamilyen programmal ellenőrizni, mert az eseteknek csak kis részében olyan formátumú a nyelvi fájl (vagy az azt tartalmazó fájl), amit kezelni tudna egy helyesírásellenőrző program. Nem beszélve azokról az esetekről, amikor a játék (vagy a játék motorja) nem kezeli a magyar ékezetes magánhangzókat - ez igazán ki tud akasztani szinte minden helyesírásellenőrző progit...)
  • IMYke2.0.0.0
    [Az Eszter női névre gerjedek... a másik az Andrea. Életem egyik legnagyobb szerelme is Andrea volt.... húúhhúhúhúúú]

Duddits: ha vagy annyira okos, mint a Stephen King regény hőse (kinek nevét viseled magad is), akkor szót fogadsz és elmész csajozni, szórod a magvaidat és majd 25-30 éves korodban, amikor már elértél valamit az életben, állsz neki a szellemi munkának!

• mike369
    jól mondja hykao apó!
    menekülj, amíg nem késő!
  • mike369
  • hykao
    Miért erőlteted ezt a magyarítás dolgot bazz? :)
    Ne baszd el a fiatal éveidet a gép előtt bazz! ...na meg vár az Eszter vagy ki a rák... :PPP
  • IMYke2.0.0.0
    Használd a szemedet:

• Duddits
    És ha .exe-be van?
  • mike369
    keresgélsz, amíg valami gyanúsat nem találsz...
  • Duddits
    Azt tudom, de mondjuk ha nem tudod hol keresd a fájlt..
  • mike369
    kiterjesztés alapján lehet találgatni...
  • Duddits
    Ti mivel nézitek meg, hogy mivel fordítható egy játék? Vagy ezt manuálisan teszitek? Mert én a Crazy Taxi 3-ra lennék kiváncsi, hogy mivel lehetne nekiállni.
  • thomascs
    i2k!
    Szerinted a Locomotion-t mivel lehet fordítani?Szerintem exe tipusú file-ban van a cucc.(ugyan az a motor mint a rollercoaster tycoon-ban(szerintem))Szivesen belekezdenék.
  • Duddits
    Street Racing Syndicate mivel fordítható? És mit kell megnyitni?
  • mike369
    összehozzuk!
  • Rusy
    Jaja egy sima f3 total commanderbe és ott vannak sorba a fájlok, remélem megoldható lesz majd...
  • Hunter of Deer
    Hellóka csak azt szeretném kérdezni hogy a Punisher-hez van már magyarítás?????
  • mike369
    nem baj, ha lesz rá megoldás én állok elébe!
    amúgy ha belenézel a hvp-kbe, "egyszerű" tömörített fájlok, "csak" ki kellene őket csomagolni...
  • IMYke2.0.0.0
    The Banished
    ==================================
    FORDÍTHATÓ!
    A Játék "Data" könyvtárában található "Dialogs" és "Txt" alkönyvtárak tartalma fordítandó. Sima szöveges fájlok - Jegyzettömbbel megnyithatók. Ékezeteket NEM kezeli! Fontos a sortörések megtartása!

Lock On: Modern Air Combat
    ==================================
    FORDÍTHATÓ!
    Ezeket kell fordítani:
    Simbols = "FUI/Simbols.cfg";
    UserInterface = "FUI/EnglishVersion/UserInterface.cfg";
    Common = "FUI/EnglishVersion/Common.cfg";
    Action = "Input/EnglishVersion/Action.cfg";
    Impact = "Input/EnglishVersion/Impact.cfg";
    JoystickConfig = "Input/EnglishVersion/Joystick.cfg";
    KeyboardConfig = "Input/EnglishVersion/Keyboard.cfg";
    MouseConfig = "Input/EnglishVersion/Mouse.cfg";
    Layer = "Input/EnglishVersion/Layer.cfg";
    Switch = "Input/EnglishVersion/Switch.cfg";
    NetworkTexts = "Network/EnglishVersion/NetText.cfg";
    Enciklopédia = "Enc/ teljes tartalma!"

A Játék az ékezeteket NEM kezeli!

Textúra módosításhoz:
    - Textúrák kitömörítése a *.cdds fájlból (ExtractTextures.exe fájl, gyökérben)
    - Textúra módosítása
    - Textúra elhelyezése a a LockOn\Bazar\TempTextures könyvtárban, kész.

• IMYke2.0.0.0
    Kénytelen leszel.

• Rusy
    Én is kerestem, de semmivel nem sikerült, jó kis játék megére egy magyarítást, de a jegyzetek elég durvák, valami hasonló lehet mint a syberiában nehéz lenne fordítani...
  • Donar
    Helló. Nem tudjátok véletlenül, hogy készül-e már a magyarítás a Championship Manager 5-höz?
  • Duddits
    IMYke!! Mivel szoktad javítani a szövegbeli hibáidat? Nem igazán akarom végignézni az egésszet. Vagy muszály leszek?
  • ibrik
    Egyrészt ez nem az a topik...
    Másrészt honnan veszed, hogy az csak zárt? Úgy tudom, az SG warez-témájú fórumait/topikjait mind törölték hónapokkal ezelőtt...
  • Maffya
    hogy tudok belépni a zárt forumba a 0 day apps forumhoz?
  • Beers
    Én itt jártam sikerrel (serial hiba miatt) egy próbát megér :[email protected] !
  • Panyi
    Valaki meg tudja nekem mondani az EA Magyarország marketingesének az email címét?
  • mike369
    Minden PHF figyelmébe!

Olyan megoldást keresek, amivel az Obscure *.hvp fájljait lehetne ki/becsomagolni magyarítás végett!
    Ha valakinek esetleg lenne valamai 5lete, azt szívesen venném!

Köfi!
  • Duddits
    Nem.... De ha én kérdeztem volna, akkor is már lehet, hogy valaki elkezdte...

gameplus: Mikor lesz S.W.A.T 4 Hun?
  • Mayday
    Meg mindig nem, de nem Te kerdezted mar eddig is egy csomoszor?
  • Duddits
    Nem tudjátok, hogy valaki csinálja-e az Immortal Chities: Children of the Nile-t??
  • mike369
  • sd54321
    Köszi!
    Benyomtam a linket Kezdőlapnak :)))
    biztos ami biztos :)
  • IMYke2.0.0.0
    Itt tudsz közelebb kerülni minden információhoz.

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2
  • sd54321
    őőőő...
    akkor én most rossz helyen járok?
    vagy csak egy kis orvosi kurzus 2 magyarítás között? :)

Tud vki vmit a SW Rep. Commando magyarosításáról?
    Van-e már vagy ne is várjak rá....
    örök hála...
  • IMYke2.0.0.0
    Én sem a szó szoros értelmébeni vitára / veszekedésre gondoltam.
    Tény, valóban mindenért fizetni kell itthon is, ám, csak ennyi a hasonlóság a két rendszer között.

Valóban, a topikban voltak ennél sokkal értelmetlenebb szócsaták is

===============================
    .:i2k:. melóból:
    Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2