Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Felhõkarcolóba <#vigyor1>

Nah, azt nem mondtam h melyik ablakon, amire Én gondoltam az 2m magasan van a talajtól <#hehe>

Duddits
Panelba laksz? <#nevetes1>

Emléked örökké velünk marad!

(remélem, érthetõ voltam... <#vigyor>)

VÉGRE!!!
Na, ezt már vártam. Csak PCGURU-s verzió van, azt meg ahogy olvasom nem jó hozzá.
Gyerünk TEB, frissítsd az újabb verziókra 😊

Off
Vírus? Én biztos elkaptam, mert format c: volt a hétvégén (szokás szerint) Csak azt nem értem mi a fenének a vírusírtók ha lóxarra se valók.
Norton Internet Security 2005 + Ad-Aware + SpyBot együttesen sem hatékonyak...(pedig mind "regisztrálva" vannak, najó, a SpyBot ingyenes <#wilting>)
Most váltottam az F-Secure Internet Security 2005 + NOD32 + Ad-Aware felállásra, ha ezek sem jók kiugrom az ablakon! <#eplus2>
Off off

Hi!
Szerintem böngészte az oldalad "legutoljára a gamehunter csapat vállaltbe be de õk se léptek semmit a témában..és ennek már több hónapja"Õszinte leszek,én se tudom hol kellene látnom változást mondjuk az 5 hónappal ezelötti állapothoz.Ugyanis én nem találtam állapozjelzõt.Ez nem kritirka csak kíváncsiság.Tényleg ,hogy álla fordítás?

Van -e élet a halál elött?

ibrik
imyke: Felfedeztem két hibát a Marine Sharpshooter II magyarításában. Privátban részletesebben is leírtam, mirõl van szó...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Igen, most már rémlik valami. Minden kép elõtt van egy fix méretû fejrész, amely adott számú négy bájtos értéket tartalmaz (azonosítók?, flag-ek?), és egy változõ méretû lista, amely egyforma long (vagy word?) értékekkel van feltöltve, hogy a kép 16-tal (vagy 32?, 1024?) osztható címen kezdõdjön. Én megnézném a becsomagolt JPEG állományok végét is, lehet, hogy a fejlécek is bájthatárra vannak igazítva, ezért a képek vége is fel van töltve azonos értékekkel.
A tömb nem változó hosszú, fixen 15x4 byte-ból áll, egy 4x#255 lesz a bevezetõ karakter, és a fennmaradó néhány byte-ban továbbra sem látok file-hosszra utaló információkat. A file-ok méretének oszthatósága legalább 4, de lehet akár 8 vagy 16 is.

😮FF: bár másnak annak látszhat, nem érzem teljesen offnak ezt a társalgást, pláne, ha esetleg csak ennyin múlik egy játék (Sherlock Holmes) teljes magyarítása.

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Mondhatsz valamit, bár a tömb elemei nem byte méretûek, hanem 4 a hosszuk, tehát ez a feltevés így nem egészen igaz. Azonban minden állomány mérete osztható kettõvel (néztem más jpg állományokat, azoknak ez nem szokása), majd keresgélek legkisebb közös többszöröst 😊

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

A JPEG állományok elõtt van egy változó méretû tömb, amelynek minden bájtja ugyanazzal az értékkel van feltöltve. Az is lehet, hogy ez a tömb azért van, hogy a képek kezdetének címei valamilyen bájthatárra legyenek igazítva. De lehet, hogy keverem valamelyik másik játékkal, tényleg nem emlékszem már pontosan a fájl szerkezetére.
De ha sikerült már kicsomagolnod a képeket, akkor már jó úton haladsz, hogy a fájlok szerkeszthetõvé váljanak.
Duddits
Akkor haladsz vele? Bocsika, hogy már nem tudok segíteni benne.

A 'buttons' nevû állomány képeit (31 db.) kiszedtem (a 10 byte hosszú JPG azonosítóra kerestem rá), de eddig az állomány elején sem file-hosszra, sem akár csak egy-egy kép hosszára hasonlító értéket sem láttam. Azért megnézem majd a file (képek) végét is.

😮FF: nekem most kb. egy fél órája a 'magyaritasok' portál nem jön be.

uv
aha... már majdnem elkeseredtem<#nyes>

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Gregorius
Ez csak kamu szöveg volt amúgy.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

uv
az Empire-ben ilyen dumák vannak:

uv
igaz!

köpjetek le<#guluszem1>

Gregorius
Igen, az elefántok és a zsiráfok esetében azért kell elhagyni, mert tönkreteszik az autódat, és az állatkert biztosítja, amíg a parkolója területén állsz, és nem akarnak fizetni. A gyíkok esetében viszont azért, hogy mire odaérnek a gyíkok ne legyen ott autó, mert akkor te taposod össze õket. <#vigyor><#vigyor> Mit nem lehet ezen érteni? <#hehe>

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

uv
a gyíkok???<#wilting>

Gregorius
Igen, itt meg úgy megy, hogy;
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-002" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-003" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-004" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekbõl."
<...*...>
"Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert az elefántok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-002" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekbõl."
<...*...>
"Megkérjük az "ZZZ-999" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a zsiráfok kiszabadultak a ketrecekbõl."
"Megkérjük az "AAA-001" rendszámû gépjármû tulajdonosát, hogy haladéktalanul hagyja el a parkolót, mert a gyíkok kiszabadultak a ketrecekbõl."
<...*...>

Persze ahova nem kéne változó, ott van, nehogy ragozni lehessen. 😄

uv
nálam is cseszekedik a net. a freemail sem jön be, nem tudom elolvasni a leveleimet. az SG most jó de fél órája buzerás volt itt is

Gregorius
OFF:
Szerintetek is valami vírus pusztít a neten? Már harmadik napja alig jönnek be oldalak. SG fórum is haldoklik, a FreeWeb is tegnapelõtt este állt helyre, most az atw oldalak sem mennek. És máshol is vannak ilyen jellegû problémák
OFF off:

Az egyik legnagyobb poén ebben a Zoo Tycoon 2-ben, hogy az enciklópédia bejegyzések ügye abc sorrendben vannak, hogy így egy kicsit könnyebb legyen benne keresni. Node ezt nem ám a program rendezi, hanem ilyen sorrendben szerepelnek a gyakorlatilag az xml-t és html-t ötvözõ fájlookban. Ez persze fordítás után a legkevésbé sincsen sorrendben, és azt még nem látom, hogy mennyire rugalmas ez a fájl a kavarásra. <#fejvakaras> Mindenesetre azért egy élmény lesz egy randomsorrendû telefonkönyvet átbújni. <#hehe>

uv
köszönöm.

egyébként a Zoo Empire szövege is ûberszáraz - mindenttízszerelmondunk hülyeség<#nyes>

Gregorius
Úgy terveztem, hogy egy beta kész lesz e hónap végére, ami gyakorlatilag mindent lefed az enciklopédia bejegyzéseken kívül, ami a játék 80%-át teszi ki és gyakorlatilag az értelmét adja, 😄 vagyis, hogy az ember közben tanuljon minden érdekeset. Ezek nélkül azonban vígan lehet játszani a játékkal úgy, hogy közben nem tudunk me semmit az állatokról, ha nem értünk angolul. 😄
De 58 szónak is kb 75 a vége; az Alpha Centauri, a Syberia 2 fényezése, valamint a vizsgaidõszak, és egyéb dolgok úgy betettek, hogy valószínûleg ez nem lesz kész. Éppen ezért egy folyamatosan frissített alpha verzió fent van a honlapomon. Ha eléri a béta változatot, akkor felkerül a magyarítások honlapra szerintem. Persze felõlem elõbb is mehet, de azért alphákkal nem kéne teleszemetelni azt az oldalt, úgyhogy addig szerintem marad az én oldalamon.
Sajnos annyira száraz a szöveg, és annyira hülyén van megoldva a szövegfájl, hogy kész kínszenvedés fordítani.

uv
bocs nem tudtam, hogy csinálod<#wilting>
mikor lesz kész?

Gregorius
Úgy érted túl azon, hogy csinálom?

uv
az most zárva van, majd tavasszal megyünk zsiráfot buzerálni. az asszony bele van szerelmesedve a Rudiba<#zavart1>

...vagy menjetek ki az állatkertbe... <#vigyor2>

uv
gáz. az asszony kínoz. pedig montam neki, hogy várja meg amíg megkapom a Zoo Empire-t és nyomkodja azt. ahhoz készült egy minden igényt alulmúló szinkron<#eplus2>

akkor valsz nincsen...

uv
ott niccsen<#wilting>

asszem... magyarítások portálon nézd meg!

uv
a Zoo Tycoon 2. magyarításásáról tud valaki?

(bocs, hogy eltértem a szmájli-témától<#nyes>)

<#vigyor1><#eljen>

uv
jaj de jó, nekem is megy!!!!!

uv

uv
<#taps>

namégecceraszonnyahogy...

http://marsipajti.uw.hu/vegyes/smiley01.jpg

uv
<#wilting><#nyes><#idiota>

<#zavart1><#integet2>

IMYke2.0.0.0
Ó, jajjjj...

===============================
.:i2k:. from meló <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

uv
<#wave> NOLF?

IMYke2.0.0.0
Szia bácsi! <#wave>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Egy büdös szót nem értettem belõle... <#wilting> De, nem is nekem szólt, Tusy biztosan ért. <#alien>

uv
Jó reggeltet!!!

Pontosan nem emlékszem már a fájl- és könyvtárnevekre, de a menüelemek, a képek, a jegyzetek, stb. kiterjesztés nélküli fájlokban vannak rögzítve a játék valamelyik könyvtárában.
A fõmenü elemei a 'button' vagy 'buttons' nevû állományban vannak.

Ezzel a módszerrel lehet próbálkozni a képek kicsomagolására:
Rákeresel a következõ hexa értékre FF D8 FF E0 00 10 vagy a JFIF sztringre. Itt kezdõdik a JPEG állomány. A mérete valahol elõtte van eltárolva az archívumban, de ebben már nem vagyok biztos. Lehet, hogy magából a képfájlból kellett kinyerni. Az archívum elején találhatóak a becsomagolt JPEG állományok azonosítói. Onnan lehet megtudni a fájlok számát is. A képek elõtti adatszerkzetet kellene feltérképezni, mert az tartalmaz egy változó hosszúságú adatstruktúrát, ami valamilyen módon kapcsolatban van az utána következõ JPEG állomány méretével.
A slowview (olvasásra) megnyitotta, tehát tényleg kép.
(A Sherlock Holmes játéknál próbálok segíteni, egy ötlet szerint a menü TGA képként van tárolva, és azt kellene átírni. Ezeken a TGA képeken viszont nincs szöveg, úgyhogy az eb máshol van elhantolva.)

ibrik
Ennek egyszerûbb oka is lehet.
Esetleg a fájl kódolva van (ha tényleg kép).
Sõt...
A Knife Edge Software-nek van egy RealFlight nevû repülõszimulátora, amiben a .TGA fájlok valójában "Radio Control Trim Scheme" fájlok.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu