58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • hykao
    Hát igen, abban még volt belsőnézet és némi fizika...
  • Mayday
    Nem mondhatnam, hogy nekem bajom volt az uj NFSU jatekokkal, csak az elsovel jatszottam valamennyit, es meguntam. A masodikkal mar szinte csak fel orat jatszottam. Nem kotott le. Azert kiprobalom az ujat is majd, de nem kapkodok a beszerzesevel, raer.
  • IMYke2.0.0.0
    Én a NFS III: Hot Pursuit-tal játszottam a legtöbbet. Brümmmm-brümmmm, beeeeeeeeee....!

• hykao
    Az utolsó NFS számomra a Porsche Unleashed volt...a legtöbbet sztem az első NFS-sel játszottam, de ennek már majd 10 éve...
  • Mayday
    Hat azert sokkal tobbet jatszottam a WR1-el, mint az eddigi osszes NFS-el egyutt :)
  • Tusy
    - Minden más jogilag támadható.
    Amiért mágsem támadnak, az:
    1. ingyen készítjük és terjesztjük

- abba nem mennék bele, hogy jogilag mi támadható meg mi nem (erre való a bíróság amúgy támadni akármit meg lehet legfeljebb nem érdemes)
    - tanulmányaim szerint amig a program eredeti funkciója nem módosul és a módosítónak nincs anyagi haszna belőle addig lehet, hogy a fordítás jogilag támadható de nem büntethető (amúgy saját copyright jogok vonatkoznak a fordításra is). Ezt 1 jogász talán jobban képes értelmezni de a jelenséget elég érdekesnek tartom...
  • Lacika 79
    most őszintén: egy ilyen játékhoz minek magyarítás? azt az 5 szót nem tudod megjegyezni?
  • hykao
    Apropó, nem t'om írtam-e már, de a WR2-ét készítgetem...(nem akkora sláger mint az NFSMW, de legalább majdnem biztos, hogy nem rugaszkodtak neki még vagy tizen...legalábbis remélem...)
  • Duddits
    Sorry.
  • ibrik
    Ez már nem poén - kicsit unalmas...
  • Duddits
    Need for Speed: Most Wanted felirat kész van má'??

• mike369
    hagyd már, mert a végén még te se fogsz létezni emelkedett (elszállt) társunk számára és akkor mi lesz veled?
  • mike369
    Nem értelmezem,mnert rangomon alulinak tartom a téma folytatását....ebben a bejegyzésben láccik is(#28781 )hogy passzivba tettem a témát,meg ezután Téged is

részemről nem létezel..és pont

a személyeskedésed pedig nem tud érdekelni

Ezek szerint akkor nem csak demagóg vagy (biztos van még egyéb közhely a tarsolyodban erre is), de ostoba is, koma.
    Ezt megbeszéltük.
  • Mayday
    "Reszemrol nem letezel", LOL :)

Mi, tobbiek, orulunk, hogy letezik, igy sok jo magyaritassal lehetunk altala gazdagabbak! :)
  • Ryleh
    figyuka akárki is vagy,és baromira nem érdekel a korod.....
    Nem értelmezem,mnert rangomon alulinak tartom a téma folytatását....ebben a bejegyzésben láccik is(#28781 )hogy passzivba tettem a témát,meg ezután Téged is.
    Nem hinnném hogy folytatnom kellene Veled a csevejt....és arra sanszot adni hogy rajtam köszörüld a nyelved...részemről nem létezel..és pont.a bejegyzésemben inkább válaszoltam egy másik user kérdésére..mivel lehet hogy inkább erről szól a topic....a személyeskedésed pedig nem tud érdekelni....téma leo....eztán szólózhatsz.Hali
  • mike369
    próbáld meg ÉRTELMEZNI amit írtam, ha a valós korodat adtad meg, akkor kicsit értelmesebben is állhatnál a dolgokhoz.
    de nem, inkább megint góg és (de)magóg gyermekeként reagálsz.
  • Ryleh
    Remélem most jol érzed Magad...akkor már nem hiába keltem fel
    Más!
    FoToS -nak...én a Honositoműhely röl szedek ilyenmit....néha érdemes ránézni
  • FoToS
    Sziasztok egy kérdés tudotk olyan helyet ahol Appz progik magyaritásai vannak esetleg?
  • mike369
    Szép kis vitát sikerült összehozni, nem mondom...

De a lényeg az, hogy - bármilyen hülyén is hangzik, - a magyarítások helyzete jogilag kérdéses. Csak az teljesen tiszta, amit modként lehet alkalmazni, azokból is csak az a rész, amelyeket hivatalos editorral vagy egyszerű átírással készítettek.
    Minden más jogilag támadható.
    Amiért mágsem támadnak, az:
    1. ingyen készítjük és terjesztjük
    2. inkább emelik az eladásokat, de semmiképp nem csökkentik

Hogy miért zavarná a magyar cégeket a hivatalos magyarítás közreadása? Mert - ahogy Petuz is írta - sokan rendelnek külföldről szoftvereket és ha egy cég veszi a fáradságot, hogy lemagyarít valamit, akkor azzal - fura módon - a saját bevételeit kívánja növelni, nem pedig mondjuk az Amazon.com-ét.

Az meg, hogy ez nekünk egyszerű gamereknek tetszik, vagy sem nem igazán számít.

Ennyi a sztori...

Arról meg hogy ki hogy reagál:
    Ha visszanézel, kedves Demagógia Kapitány, ki Ryleh néven járod épp a bitdzsungel rengetegeit, akkor láthatod, hogy #28770-ig minden nagyjából megy a maga útján, amikor is a kispajtásod besértődik egy teljesen semleges hsz-től és már kezditek is felváltva az "oda neki ,1000 rel,hadszóljon"-t.

Úgyhogy azért te is beférsz abba az általad oly érzékletesen bemutatott arcvisszavételre kárhoztatott bandába...
  • Lammer
    csak ennyit Petruz forumtars!

idezek toled!
    "Álszent duma. Te is nagyon jól tudod, hogy száz sírósból talán egy, ha megvette eredeti angolban a játékot..."

NAmost te probaltad kesobb kimagyarazni, hogy engem nem soroltal a 100ba, hatakkor az "alszent" szot, kinek mondtad, ha nem nekem cimezted? NEm serto egy kicsit???
    mehetunk tovabb???

"Nem izgat, hogy ki, mikor, mennyit költ eredeti szoftverekre, az sem, hogy képes bizonyítékul beszkennelni a számlákat, meg a dobozképet/akármit (én is tudnék jópárat, de minek)..."

NAmost a "gunyoros" megjegyzesedet akkor nemertem... komolyan, most erdekel, vagy nem?

De nem gond... lekoccolok, tovabbi jo hozsannazast, es talpnyalast egymasnak, tisztelettel Lammer forumtars!

szerk: jah bocsanat, meg annyi, hogy nem veszitek eszre, hogy igy elloktok egy csomo joszandeku embert magatok mellol??? Jo persze vannak olyan arczok akik bejonnek es a doom4 magyaritasat kerik, ebben talan 1etertunk, hogy az ilyenek meg valaszra sem meltathatoak, de ha bejon egy tok normalis kerdessel egy ember, es egybol rarontotok, meg "lenezitek" (regota figyelem a topikot, tan a kezdeketol es nekem is hasonlo a velemenyem, mint Ryleh forumtarse, es nemazert mert baratok vagyunk...)...mind1... very szomoru... :(
  • andriska
    Hát van benne valami,de tény,hogy én is a magyar szinkron miatt vettem meg anno a SC - PT-ot..
  • PetruZ
    :sóhaj:
  • Ryleh
    Bőlére eresztett,sztem kissé szánalmas monolog után részemről annyit:
    1-2 tagnak vissza kéne venni az arcából,mert nagy észosztónak titulálják magukat,elsiklanak alapvető dolgok felett,és csak a saját okoskodásukat szajkozzák...(lehet moderálni)...Öszintén...ne télleg!!!aranyos és kellemes dolog ha találok honositást,és télleg le a kalappal...de azért ugye nem kell hasraesnem ,ha viszont vki szimplán feldob egy opciot,esetlegesen mer ajánlani alternativát,akkor oda neki ,1000 rel,hadszóljon....élen a mesterrel,és a sleppjével.....ugye nem kell 1-2 user fényképeét gyüjtenem azért,mert hobbyból magyaritanak,és ezt publikussá teszik....me az má kicsit abszurd lenne....
    Én nem irom ho részemről ennyi,mert sosem mondom azt hogy soha...ergo: nem csinálok popsit a beszélőkémböl....
    mindenki gyakoroljon önkritikát...az önjelölt észosztók általában komikusak...tragikomikusak......
  • IMYke2.0.0.0
    Szívemből szóltál, összeszedettebben, mint én szoktam...
  • PetruZ
    Utoljára, lassan, és tagoltan, hátha érthetőbb lesz így:
    Nem izgat, hogy ki, mikor, mennyit költ eredeti szoftverekre, az sem, hogy képes bizonyítékul beszkennelni a számlákat, meg a dobozképet/akármit (én is tudnék jópárat, de minek). Dícséretes, pirospont, miegyéb, de a felvetés szempontjából semmi jelentősége. A kérdés/válasz ("miért baj blabla?") a #28761-ben hangzott el, ami egyszerűen csak duma. Azért duma, mert ugyanezzel takarózik még 99 ember, aki Kongóból, a Brunei szultánságból, meg az eszkimóktól "vette" a játékot, és neki kell a hivatalos magyarítás. Mer' az neki jár. És mekkora genyóság már, hogy az, aki megvette, nem teszi ki valahová a közösbe, hogy mindenki elérhesse. Pfuj, rohadt, önző szemetek.
    Na, most tessék továbbgondolni, hogy ennek milyen hatása lenne a magyar játékfejlesztésre, a hivatalos fordításokra, vagy pl. az EA magyarországi jelenlétére (csak mondtam egy jó nagy nevet, amit pl. a Sims 2 okán itthon is mindenki ismer), a becserélős bulira... vagy egyáltalán a magyar nemhivatalos fordítói világra, ami valahol a törvényesség és a törvénytelenség határán egyensúlyozik, és pont azért nem b*sztatják őket, mert nem másznak bele a warezolós / jogi anyag terjesztős (a hivatalos fordítás ugyanis jogvédett) buliba. Hja, jópár magyarítás felmegy warezolt játékra is. Hát.. ezen nem lehet segíteni, ez van. De senki nem mondta/mondja, hogy "ezt azér' csináltuk, hogy amit Pistike letöltött otthon, ércse' is". Tudjátok, egy kis kacsintás itt, egy kis félrenézés ott, nincs ezzel semmi baj, az egész világon így mennek a dolgok. De amint a hivatalos magyarítások is bekerülnek a buliba, a "másik oldal" nem fog tovább vacakolni, és akkor lesz/lenne csak igazán sírás-rívás, meg rohadtbsadögöljönmeg-ezés.
    Ez - jelenleg - így működik, ezt kell elviselni / elfogadni / belátni.
    Van, aki felfogja ezt, van, aki kereszteshadjáratnak tekinti a warezolást (hátha egyszer eljön majd a "Mennyek királysága", és szabadon lehet majd terjeszteni mindent - csak az a bökkenő, hogy nem lesz mit, mert senki sem fog fejleszteni, a GPL-kommunizmus meg egyszerűen utópia), és van, aki azt hiszi, hogy ez vmiféle haverság, egy afféle "belső brancs", akik kiszorítják szegény Pistikéket és Juliskákat. Kinek-kinek az elmebéli képességei szerint, ugye...
    Pont, részemről ennyi.
  • Ryleh
    látom megint egy "jopofi" topic...osztják az észt 1000 rel.....ez az...kell is ez...(de kinek is???:).....a lényeg: hozsannázzzatok,hátha leesik egy-egy morzsányi szmájli a nagy ŐŐŐŐ-töl.....na thx.......
  • Lammer
    latom kozben beirt Ryleh baratom is(koszike! ezert megigerem 7vegen te lehecc a bilinccsel :D), meg utana te is... igy ertelmetlen amit irok, csak leirom, hogy a havi keresetembol mindig kiszoritok egy 10-12ot eredeti szoftikra... most scanneljem be???

szerk volt......
  • Lammer
    hmm ezt ensem tudtam... csak van egy bokkeno... nem szeretnem a jokis angol szinkront egy Jozsa Imrere lecserelni... thnx!!! nekem a felirat kellene, de tudod mit??? most elgondolkoztam... sz@rok ra, en vagom annyira az angolt, hogy elboldoguljak vele(gondoltam hugomnak, meg a haveroknak, kik tok suketek az angolhoz, igen legyek gonosz warezbacsi, hogy lemasolom nekik ingyen...) innentol kezdve mintha nem is irtam volna semmit... en kerek elnezest!!! MESTER!
  • PetruZ
    Mondtam én, hogy ő a 99-be tartozik, vagy az az egy? Nem is izgat. Csak amit beírt, arra reagáltam.
  • Ryleh
    Lammert ismerem....Bazz...ez a pasi télleg veszi az eredeti játékokat...(számomra ismeretlen ez a fogalom ,hogy eredeti)de Ő télleg fanatik!!!!:)))))))
    Inyenc,és igényes!!!!!....(de én akkorsem költök ilyenre:))))
  • IMYke2.0.0.0
  • Methos from GH
    Senki sem úgy születik, hogy tudja... Többek között ilyen célokra találta fel Bell, a telefont... Vagy bemész a boltba és megkérdezed. Ehhez aztán nem kell főiskola.
  • PetruZ
    Álszent duma. Te is nagyon jól tudod, hogy száz sírósból talán egy, ha megvette eredeti angolban a játékot...
  • IMYke2.0.0.0
    Reméljük, remélem, most egyre többen megtudják...

• Duddits
    Csak tudod, ezt senki nem tudja (vagy csak páran)...
  • IMYke2.0.0.0
    A helyzet megoldása - mai trend, nem mondok újat - : beviszed a boltba az eredeti angol nyelvű szoftveredet és kapsz helyette magyar verziót...

• Lammer
    mar ne haragudj de ez miert baj??? most ne a magyar cegre meg a panzerra asszocialj, hanem arra, hogy vannak oylan jatekok, amiket az ember megvasarol jogtisztan angol verzioban, es kesobb jon egy magyar verzio belole(en igy voltam a Splinter Cell egyik reszevel, tudod korabban be is irtam...) akkor most vegye meg az illeto meg1X magyarul??? miert olyan borzaszto szemetlada dolog a magyaritast felrakni kulon??? ezt sosem fogom megerteni... Ugyis felraktok egy kilometer nagyon jo minosegu magyaritast, ez miert utkozik problemaba? hmmm
  • ibrik
    Szerintem próbálkozz itt: http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=SuperSubtitles
  • Rusy
    jaja videots, és nins feliratsáv, ezt írtam lentebb is sajna semmilyen felirat sincs, csak hallás alapján lehetne fordítani...
  • IMYke2.0.0.0
    Gratula - így kell tönkretenni a magyar fejlesztő cégeket, akik nagylelkűen magyarul fejlesztenek nekünk...! Bármíly furcsa, megtehetnék, hogy CSAK angol és angol verziót adnának ki...