58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Rapid81
    Akkor mondj nekem egy ilyen patch progit, és akkor még videót is kaphattok a Tunguska fordításhoz, és nem lesz több száz mega. :D
  • Piedon
    Szerintem az a baj, hogy benne van a feliratkezelő rész, csak a játék maga nem használja amikor meghívja azt a dll-t. Ha jól emlékszem a Thief3-ban is .bik-ben vannak a videók és ott volt felirat alatta.

Amúgy miért nem próbáljátok ki a un. patch készítő progikat? Csak egy ötlet, mert az ilyen progik által készített fájl csak az eltéréseket tartalmazza az eredeti (ebben az az esetben felirat nélküli videó) és a változtatott (értsd: feliratos) között.
  • Rapid81
    Igen, valaki megtehetné. :D
    Továbbá valaki mondja már meg, hogy hogy a csudába lehet a nerovisionben a szöveget több sorba törni, mert kitossza nekem egy sorba az egész mondatot.
  • ibrik
    Gondolom mindenki észrevette már, hogy az ilyen játékokban mindegyiknél ottvan az ilyen videókat megjelenítő "binkw32.dll".

Már régebben is felvetettem azt az ötletet, hogy valamelyik ügyes programozóguru meghekkelhetné ezt a DLL-t úgy, hogy képes legyen a BIK-ek mellé rakott feliratfájlokat a lejátszás közben megjeleníteni (mint pl. sok lejátszóprogi önmagától nem tud feliratot kitenni AVI lejátszása alatt, de ha a háttérben fut a VobSub, akkor az megjeleníti a különböző formátumú feliratfájlokat a filmlejátszás alatt).
  • Rapid81
    Sajnos bik-ek. Át tudom varázsolni aviba, meg tudom feliratozni is, de ha már 1 videóhoz is hozzányúlok, akkor a többit is mellé kell rakni, és ott az 1.3 giga. A szöveges magyarítás meg 300 mega.
  • Evin
    Milyen videók ezek, bik? Mert akkor tényleg így van, de ha más, ott még lehet trükközni.
  • Rapid81
    Ó, hogy a. A videókban is van szöveg, meg intro videóban is, és az meg külön fájlban van, ami 1.3 giga. Most mégis mit csináljak? Nem csinálhatok egy 2 gigás magyarítást, amiben csak a szövegek magyarok, és a videók vannak feliratozva, az már durva lenne. De 2 gigát még a szinkron sem érne meg.
  • kirol
    Na jó, ott az elsőben rosszul írtam (úgy értettem, ha kész, ha nincs, az ember nem ér veli semmit mivel nem jut hozzá), bocs.
    De szerinted nem igaz, amit a #32289-ben írtam, most őszintén?
    Keresek egy békepipát, jó? :)
  • ibrik
    Nézd, erre senki sem kötelezi őt. Majd ha fel akarja tenni és lesz rá lehetősége, majd ő eldönti, hogy megteszi-e.

De térjünk csak vissza, hogy mennyire is vagy képben és milyen össze-vissza beszélsz itt.
    A #32285-ben azt írtad: "Én is nagyon vártam, hogy kész legyen, de nem lett."
    Én erre reagáltam, és leírtam mégegyszer, hogy kész van.
    Erre most teljesen mást írsz a #32289-ben: "Én totál képben vagyok, nem tudsz ezügyben újat mondani nekem."

Ez mi, ha nem ellentmondás, vagy félrebeszélés sértettségből, mert kijavítottalak?

Na mind1, szerintem hagyjuk...
  • kirol
    Én totál képben vagyok, nem tudsz ezügyben újat mondani nekem.

De gondolom azért azt te is érzed, hogy ennyi idő alatt, ha nagyon akarnám valamelyik ismimnél, netcafeban fel tudnám tölteni, esetleg a TLJ-fórumban valakinek postán átpasszolni, sokan szivesen feltőltenék, persze az ő nevében.

Remélem a fentiek nem gázolnak senki lelki világába, de én így gondolom.
  • Szabi1991
    meloztál már ? :)
  • ibrik
    Látom, nem figyelsz.
    Na akkor mégegyszer: imyke megcsinálta a feliratozott videókat.
    Ismétlem: feliratozott videók, tehát magukra a filmkockákra kellett rákódolni a feliratozást. Mindez több, mint 400 MB-ot jelent, amit már imykének szeptemberben nem volt ideje és lehetősége feltölteni. Ekkor szűnt meg az internete.
    Ajánlom figyelmetekbe a #31981-es hozzászólását.
  • Alwares
    Hát mindegyik játékot más és más módszerrel, persze a legtöbb esetben müködik a jó örge jegyzettömbös módszer...
  • kirol
    Én is nagyon vártam, hogy kész legyen, de nem lett.
    Aztán a játék is elég nagy csalódás volt számomra, így már nagyon nem is izgat az az igazság.

Persze azért ha meglenne a videófelirat is, akkor elkezdeném lehet.
  • ibrik
    imykének nem volt ideje feltölteni sehová a többszáz megás cuccot, így az senkinek sincs meg rajta kívül - egyelőre...
  • Travelos
    Imikéről tudtok valamit?
    Főleg a Paradise mozifeliratozása érdekelne, hogy megvan-e már valakinek esetleg?
  • Szabi1991
    mivel lehet +nyitni(és szerkeszteni) a szövegfájlokat ?
  • nagykispeter
    Így van,ha a szöveges kész lesz akkor már az is nagyon nagy segítség az angolul nem tudóknak!
  • Alwares
    Majd én megnézem... Csak még le kell szedni és ma még melóznom is kell... Elvileg ugyanavval ki lehet csomagolni a szövegeit mint amivel az MW-t kellet. Remélem este megtudom csinálni, de nem csodálkoznék ha megelőznének vele...
  • Szabi1991
    nemcsinál vki egy magyarositást a NFS Carbon Pc demó-hoz ?
  • RaveAir
    Valahová Panyi és Andy eltüntette őket... PANYI!!! Remélem, hogy olvasod, és intézkedsz... :D
  • blackgamer
    thx
  • ibrik
    Bocs, GMiki helyes link: Amit érdemes a magyarításokról tudni...
  • ibrik
    Nehéz lenne egy ilyen leírást csinálni, mert szinte minden játék esetében más és más a módszer - márha egyáltalán lehet fordítani...
    Amúgy a GH-soknál még megvan néhány általános cikk, ha érdekel:
    GH Cikkek
    vagy GMikinél: Amit érdemes a magyarításokról tudni...

Ha jól emlékszem, a Portálon is voltak valamikor régen hasonló jellegű leírások, de azokat már jóval régebben megszűntették.
  • blackgamer
    Magyaritasok.hu fórum? múltkor olvastam, most megint akartam és látom... örökre elszállt minden adat?
    Engem játékból szöveg kinyerés és visszarakás technikák érdekelének, esetleg valami tutorial félét össze lehetne dobni az oldalra.
    Fórumra is csak meghívással lehet regisztrálni?

#32269: 12 éves gyerek még nehezen fordít, de amúgy 8-9 éves kortól játszanak ilyenekkel
  • Rapid81
    Majd meg látjuk hogy alakul, először befejezem a szöveges fordítást.
  • ibrik
    Még a hónap elején Piedon megnézte és a portál fórumának "Fordítgatóság" topikjába azt írta, hogy (idézem):
    "Szövegek: Valószinüleg a 1.5gigabájtos cement.crf fájlban.
    Én egyelőre nem tudok szerkesztőprogit hozzá."

Megjegyzés: Most, hogy egy jóideig nem volt elérhető a Portál fóruma, amióta újra elérhető, az összes régebbi hozzászólás eltűnt. Én is csak úgy találtam meg ezt a hozzászólást, hogy a gugli találatok közül a tárolt változatra kattintottam.
  • RaveAir
    Ebben a mondatban is legalább 2 db hiba van. :D
  • M@TriX
    Scarface-t nem fordítja senki?
  • ibrik
    Mit értesz azon, hogy "kisebb gyerekek"?
    A játék 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
  • blackgamer
    Tunguska szinkron jó lenne, mert kisebb gyerekek is szivesebben játszanának vele
    mondjuk demot próbáltam, nem tudom utána hogyan alakul a történet (remélem nem lesz horror)
  • ibrik
    Már működik.
    (Csak a régi hozzászólások eltűntek...)
  • Alwares
    Panyi a portálos fórum mikor fog megint müködni?
  • Panyi
    Bocsánat!
    Tényleg az voltam, de most már van egy kiterjesztésem foxhoz, azt ellenőrzi helyesírásilag a kommentemet és alá is húzza!
  • Alwares
    Jóvan már fáradt voltak akkor, éjfél tájban...
  • RaveAir
    Mennyé' aludni! Már a becenevemet sem tudod normálisan leírni... :D
  • Panyi
    Ja és mint mondta RaceAir lehet minket szidni ha nagyon rossz lett:)
  • Panyi
    "Magyarul jön ki november 2-án. És ott tutira van lokalizálva a borító, a kézikönyv és a játék szövegei." - RaveAir --- Csak olvasni kellenbe visszafelé
  • Alwares
    Az itthoni megjelenés idejéről mit tudsz? Bár nekem hamarosan megjelenik a winyómon igaz elég nagy méretü (7GB)...
  • RaveAir
    Magyar lesz a doboz, a kézikönyv, valamint a játékban található párbeszédek, tárgyak, valamint az ezeken kívül megjelenő szövegek.