Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Hát, jómagam már készítettem egy olyat...
De természetesen nem zárkózom el az elõl, hogy te készíts el egy sokkal jobbat.
A lényeg, hogy szerepeljen rajta ez:
Magyar verzió: .:i2k:., ibrik, mike369, RaveAir; 2005.
Enélkül ki sem adjuk a magyarítást! <#vigyor>
Jó, mondjuk a "2005" lemaradhat"...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gregorius
"mipmap" egyben = minipage mapping
Az eljárás leírását most hanyagolom. 😊

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
modell LOD, decals, UI head LOD, automatic mip levels, particle LOD, mip selection

modell részletesség, matricák, UI=FF LOD=részletesség, mip=mip(minipage vagy miszösz) automatikus mip szintek, részecskesûrûség, mip választása

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

mip-map : valamilyen textúrázási eljárás, ha jól rémlik (mintha ennél lehetne 3 félét megadni, hogy milyen messzirõl (közelrõl) nézed ... )

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

akarsz valamit a Vampire: Redemption felirat alá a belépéshez?
(HUN,...)

IMYke2.0.0.0
Amirõl nincs szó, ahhoz nem létezik editálási lehetõség - tiszta, nem?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

RaveAir
Mit gondoltál, hogy mindet õ fordítja? 😛

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Duddits
Hát itt egy csomó játékról nincs is szó.

nem is ez a vicc, hanem majd mikor megnézed és kiderül, hogy minden el van csúszva... <#zavart1>

IMYke2.0.0.0
No, megy ez neked... <#vigyor>

na, ez is megvan............
171/279 kész.

ok.
amúgy elvileg:
LOD = Level of Detail
mip= ..... in pixel

IMYke2.0.0.0
Talán:
- automatikus mip level
- particle LOD: részecske mennyiség

IMYke2.0.0.0
Nem bántjuk. Szöveges részben sem nyúlnék hozzá.

modell LOD, decals, UI head LOD, automatic mip levels, particle LOD, mip selection
(mind grafikus beállítások)

IMYke2.0.0.0
Én sajna - proxy - nem látok semmit...
Otthonról tudnék esetleg.

Na, errõl egyeztessünk, mert 6 darabból áll, úgyhogy ha egyszer megcsináltam, nincs visszaút! 😊
Mit minek fordítsak?

RaveAir
Vagy lehet, hogy mégsem... 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

RaveAir
Az a tippem, hogy az ui user interface... bár lehet, hogy messze járok a helyes megoldástól.

IMYke2.0.0.0
3D-s kezelöfelületi arcképek.
Én 3D-s arcoknak fordítanám.

De, igazság szeirnt, már nem emléxem, hogy kell-e ez nekünk...
De régen is volt február, amikor végignyomtam a gammát...!

"3d ui heads" mi a túró lehet???

háááááát igggggen.... <#nyes>

IMYke2.0.0.0
Vertex: nem fordítjuk
Lightmap: nem fordítjuk
(elég bután nézne ki: "fénytérkép" <#nyes>)

ilyeneket lefordítsak, hogy vertex, lightmap,... ?

IMYke2.0.0.0
Épp most válaszoltam neked.
A Big Mutha Truckers-hez nem létezik editor, a lista tanúsága szerint.

IMYke2.0.0.0
Érdemes ITT megnézni, hogy melyik játékhoz milyen EDITOR használható!
Ha itt nem találsz hozzá, akkor nagy eséllyel nem is létezik.

serito: <#wink><#worship><#vigyor>

Duddits
Jah, és ezek az .lda-k mivel szerkeszthetõk? Mert Jegyzettömbbel kicsit össze-vissza van. UltraEdit-tel meg mindig szívok. Esetleg valaki elküldhetné az UltraEditjét meg egy serialt hozzá.

serito
Köszi szépen megpróbálkozom vele, és eszméletlem tudományos, intellektuell hatása volt az elõbbi megfogalmazásoknak. Tetszett.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Duddits
Big Mutha Truckers.

miért ne lehetne? melyik játék?

Duddits
IMYke! Vagy valaki! Az lehet, hogy egy bizonyos lang könyvtárba vannak a szövegek .lda kiterjesztéssel?

IMYke2.0.0.0
A Still Life olyan különleges tömörítési algoritmust használt - hú, ma nagyon "szakmai" vagyok <#vigyor> - , melyhez nem találtam megfelelõ eszközt. Ellenben, van egy nagyon önzetlen úriember, aki eddig sem fukarkodott tudásának és annak gyümölcseinek közkincssé tételével - á, de szép! <#vigyor> -, és elkészített egy egyszerû ki/betömörítõ programocskát. Ennek segítségével már pofonegyszerû a szövegállomány szerkesztése.

Válaszolva: minden játéknál más és más az eljárási metodika - ejh, jó napom van! <#vigyor> -, általános recept nem létezik. Persze, univerzális editorként mindig ... (na mit? Persze, hogy az) UltraEdit-et szoktam ajánlani.

Duddits
Grat! Hajrá! <#wink>

serito
Még valami. Hogy veszed ki a szövegeket a game-bõl? Olvastam már rengeteg progit amivel ki lehet szedni õket, de pl a Still life -hoz mi kell?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

serito
Szóval akkor a szavakat lehet, hogy nem is tökéletesen tanúltad meg, mármint kiejtés szempontjából? Igazából engem is a fordítás érdekel, mert részt szeretnék venni ajátékok magyarításában. Németrõl már rengeteg szöveget fordítottam magyarra, igaz nem játékokból, de ezt is megpróbálnám, persze angolról magyarra. A megértés nekem is könyebben megy, bár én beszédben vagyok jobb , mivel azt használom többet.Szóval a fordítást (játékoknál) milyen tudásszint elérésekor érdemes elkezdeni?

IMYke2.0.0.0
Nos, az utóbbi évek passzív angolhasználata miatt a nyelviségem szóbeli része - finoman szólva - finomításra szorul. Köntörfalazás nélkül: nem nagyon szeretek megszólalni angolul.
Bár, magamat is sikerült már meglepnem, amikor az egyetem idején, a külföldi hallgatókkal bajlódásaik során a portások és mások hozzámfordultak, ha ott jártam és tudtam segíteni...
Írásban és megértésben vagyok leginkább otthon.

serito
Én is hasonlókat csinálok, a filmeket, is angolul nézem, a game-ket is elõször angolul csinálom végig szótarral,majd utána használom a honosításaidat, a pontos megértéshez.Én olyan helyen dolgozom , ahol minden nap használom az idegen nyekvet (a német leginkáb ) de az angol nagyon tetszik és ha már jól megy szeretnék a honosításokban részt vanni. Magadtól, hogyan tanúltad meg a kiejtést? Nekem azzal vannak problémáim, szótárból nem lehet pontosan megtanúlni.Németböl középfokum van, még akkor csináltam mikor kinn éltem austriában. Én is magamtól akarok tanúlni angolul adhatnál pár tanácsot.
Köszi a tájékoztatást a game-ekrõl.

IMYke2.0.0.0
Oké-zsoké.

ja, meg majd otthonról küldd el lécci még1x az angol képeket (az összeset), mert véletlenül töröltem párat, ami kellene...

IMYke2.0.0.0
Still Life:
- az én munkám és "Solo" visszaküldött szövegei alapján: kb. 25%-on állunk.

Boiling Point:
- saját, egyedüli (<#schmoll2>) munkám eredménye: kb. 30%.

SWAT 4:
- most pihen, bele-belefordításokkal, egyedül: kb. 85-86%.

The Longest Journey:
- szintén egyedül: kb. 15%.

Angol:
- középsuliban 4 évig - négy tanárt fogyasztott el az osztályunk, szóval, az alapokat jól megtanultuk, de nem nagyon haladtunk <#vigyor>, ezért érettségin nem is választottam a nyelvet.
- suli után, autodidakta módon, szómagolás, "csakazértisangolulnézem" filmbámulás
- egyetemen pedig nyelvi kurzusok felvétele (alap újra és középhaladó).

S érdekes módon, nyelvvizsgám még mindig nincs - a diploma kézhezvételéhez fogom most a nyáron letenni, miközben már köztisztviselöi státusznak megfelelõ helyzetben dolgozom <#vigyor>.

Szerk.:
2000 óta pedig ugye ott vannak a fordítások és a direkt feliratosan, néha pedig anélkül nézett filmek.

serito
i2k milyen stádiumban van a Still life honosítása? Már lejátszottam, de érdekelne magyarul is a game.A pcdome-on már kérdeztem, de ott kevesebbet vagy ezért itt is megkérdezem: hol tanúltál andolul, persze, ha nem titiok?

IMYke2.0.0.0
Ghoul: Ghoul

Kindred: Vérrokon

a "ghoul"-t és a "kindred"-et te minek fordítottad?

IMYke2.0.0.0
IMG Tool kell hozzá.

TothLaci
De van! Iripper 1.8b! Az oldalamon megtalálhatod!
Methos from GH
Nekem megvan, és sikerült megoldani a problémát. Kár h IMG Editor még nincs, így a táblakiírások egyenlõre nem fordíthatóak.

GameHunter TEAM - Boss :: http://www.gamehunter.hu :: [email protected] Játékszinkron Stúdió :: http://www.jatekszinkron.hu :: [email protected]

TothLaci
Igen, de csakis GTA: SA textúra szerkesztõvel. Már nagyon keresem, de egyenlõre nem találtam semmit.
<#eljen>

gameplusz
kíváncsi

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

gameplusz
Ok, én is törtem rajta a fejem, már nem akarom, feladom. Told az infót, mert már olyan híváncsi vagyok, hogy mit nem tudtam megcsinálni...

Meg jöhetnek a szövegek bõven...

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn