58390
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Rapid81
    Ja, elfelejtettem, 339MB lett. :(
  • Rapid81
    Örömmel jelentem, hogy a Secret Files Tunguska honosítása elkészült!
    A telepítő most készül, és utána elkezdem feltölteni. nem tudom, hogy a magyaritasok.hu-ra mikor teszik ki az illetékesek, de remélem holnapra már kint lesz, és élvezhetitek.
    Aztán ne felejtsetek el visszajelezni, hogy hány száz hiba is van benne...
  • wantonly
    "A regisztráció mostantól meghívós rendszerrel működik, vagyis ahhoz, hoyg valaki regisztrálhasson, kell keresnie valakit, aki meghívhatja őt. Minden felhasználó egy meghívót kap kezdetben. Az új rendszer augusztus 1.-étől lép életbe teljes egészében, addig a regisztráció szünetel."
  • kirol
    Meghívót? Hogyhogy? Már ide is kell?
  • kirol
    Aha, értem.
  • wantonly
    Hali! A magyaritasok.hu-ra tudna valaki meghívót adni?

• Rapid81
    A bekerült néhány dologot olyanra értettem, amit az 1.00ból kihagytak, valószínű véltelenül. Például az Írországi kocsmánál a motorra húzva a mutatót nem ír ki semmit, meg a kastélynál a kútra sem, meg a vasútállomásnál a kamerára asem, na pl ezek. Meg szövegjavítások.
  • Ombika
    BS4-re gondoltam! :P
  • kirol
    Az jó lenne.

"meg bekerült pár kimarad dolog"
    Hát én most írtam be, hogy mi változott, és ott az van, hogy csak a végső videó. Akkor miféle kimaradt dolog? Ezt nem csak mondta valaki neked? Mert a lenti felsorolás, ami a készítőktől ered, nem említ ilyet.

Bár tök jó, hogy egyikünk (én legalábbis tuti nem) se látta és beszélünk róla, hogy mi a változás. :)

• Rapid81
    Ja, amúgy privibe valaki leközölhetné, hogy mi az alternatív befejezés, és, hogy van-e benne szöveg, mert az update filejaiban nem találtam, feltéve, hogy nem a video2.spr-ben van, amit nemtommér, de nem tudok kicsomagolni.
  • Rapid81
    A feliratot úgy érintette, hogy van benne új menü, meg bekerült pár kimarad dolog, de azt beraktam a fordításba. Elviekben a 2 között a különbség, mármint a honosításban az 1.00 és az 1.02 között, az archive.ini. Ez nem komoly, de nem tudom, hogy egyáltalán megy-e a honosítás az 1.02vel, mert ha nem akkor kell utána bütykölni.

De ha estig nem találok semmit hozzá, akkor este feltöltöm, és akkor ennyit erről, elvileg megy, a gyakorlatot meg majd valaki kipróbálja.
  • kirol
    Hát nem tudom akkor, hogy megvárjam e, hogy kész legyen a magyarításod.
    Mert hát biztos jobb lenne úgy, de ha sokat kell még várni, akkor inkább kihagyom.

Pedig ha eltudnád indítani, akkor gondolom nem kellene sokat várni.
    Bár az is kérdéses, hogy a némettel menne e, vagy muszáj hozzá az angol.

Bár azt se értem, hogy miért van más szöveg az 1.02-ben, amikor eszerint ez a változás:

Features:
    - alternatives Ende + neuer Creditsequenz
    - Optimierungen für ältere Grafiktreiber
    - Cutscene-Cinema
    - Umfangreichere Unterstützung von Dualcore-Prozessoren

És ez egyik se érinti a feliratot, kivéve, ha magát a videót feliratoztad.
  • kirol
    Na igazam lett:

"Korrekt, der neue Abspann ersetzt den alten. Wenn du also den alten Abspann sehen willst kannst du a) das Spiel ohne Patch durchspielen oder b) den Originalabspann aus den Spiel-Archiven extrahieren und ansehen."
    Deep Silver CM

Tehát az új finálé, lecseréli a régit!
    2 lehetőség van az alaf megtekintésére:
    a.) Patch, nélkül, b.)kibuherélni az archivumból.
  • Rapid81
    Az kb 60%.
    Nem kétféle honosítást akarok hanem 1et, amiben telepíctésnél ki lehet választani, hogy mi van fent neked. Ezért várok, hogy menjen az 1.02.
  • kirol
    Én neked nem a németet, hanem az 1.02 internationalt küldtem el!
    Magad is megnézheted: ITT!!!
  • kirol
    Hát én úgy veszem ki, hogy sokan kérték, hogy más legyen a vége, ezért a Patch -ban megváltoztatták azt.

Most mivel én nem vittem még végig, ezért nem tudom, és nem is akarom időelőtt megtudni a zárást!!

Azt írják, hogy ahhoz, hogy más legyen a vége, nem kell alőrről kezdeni a játékot, hanem elegendő egy megfelelő játékállást visszatölteni.

Na ebből én arra következtetek, hogy:

- Alap finálé: ha 1.0 a játék.
    - Variált finálé: ha 1.02 a jéték.

Ha igazam van, akkor viszont muszály a honosításból is kétfélét csinálni, ha azt mondod, hogy az 1.0 nem indul el az 1.02-vel.

Ha máshogy van, akkor szóljatok, mert már nagyon érdekel.

Amúgy most ott járok, amikor Nina kiszabadult a "börtönből", és a repülőtérnél vagyunk. Ez kb hány %?
  • Rapid81
    Mert átküldted a vitalityt és nem megy, ugyanúgy indul el, mint az 1.00, és ha berakom az 1.02höz tartozó archives.ini file-t akkor Unknown Error felirattal leáll.
    Tehát az amit te küldtél az 1.00nak a crackje, vagy a németé, és az nem megy együtt az internationallel.
    Nekem az 1.02 international crackje kell, amit sehol nem találok 4 napja!!!
  • kirol
    Neked akkor most mi kellene? Hogy menjen?
    Még senkitől nem hallottam, hogy nem menne. Rajtad kívül.

Az International -ban is vitality van. Honnan veszed, hogy neked más kell?
  • Rapid81
    Nem tudom, hogy mi alapján választódik ki a játék vége a 2 lehetőség közül. Azt meg megint nem akarom, hogy akinek meg 1.02 van fent, annak utána ne induljon el.
  • kirol
    De figyelj már, arra a kérdésemre válaszolj már, hogy ha az alap véget akarom, akkor ne rakjam fel az 1.02-t?

Mert ha igen, akkor nyugodtan kiadhatnád szerintem az 1.0-ás honosítást.
  • kirol
    Nem rád gondolt! :) Hanem a hsz alapján a BS4-re. Vagy tényleg hülye a motor, és összekeveri a hsz-t és a felhaszálókat.

De azért, hogy ne legyen hiányérzeted, én mindkettőt sajnálom. :(
  • Rapid81
    Van hozzá egy vitality (német) meg egy sacred crack, ami az internationalhez kell az a sacred, de 2 napja keresem, és sehonnan nem lehet leszedni.
  • Rapid81
    Azért annyira nem kell szomorkodni, csak picit csúszok, már megint... Francba!
  • Ombika
    Ez szomoru hir!! :(
  • ibrik
    Úgy látom, valami hiba van a fórum motorral, mert ugyan az én hozzászólásom sorszámára, de Rapid81 nevére ment a válasz...

Na szóval a tény: a Broken Sword 4 már nincs fent a GH projektek listájában.
    Ennyit tudok, semmi többet.
    Hogy tényleg abbahagyták a munkát vagy csak titokban folytatják-e, ez csak merő találgatás.

Bár megjegyzem, már a játék megjelenésekor többen is megnéztük a játék fordíthatóságát és nem sok esély láttunk rá. Az is kiderült akkor, hogy a BS3 magyarításának megoldásai a BS4 esetében nem működtek.
    Ennyi.
  • kirol
    Ó de kár. :(
    Komolyan?
  • ibrik
    OK, köszi, megtaláltam a pontos infót a FIFA 06 topikjában.

Egyébként pont erről beszéltem, a sportjátékok az egyik nagy csoport, amivel nem játszom és nem is érdekelnek.
  • takysoft
    a nem magyarul kiadott fifa 2006-ben át kell nevezni egy file-t.
    de a fifások biztos tobbet is tudnak erről.
  • ibrik
    Más...
    Nem szándékosan reklámozom most az oldalamat, de ismét bővítettem egy kicsit a "Trükkök" résszel.
    Ide olyan leírásokat szeretnék összegyűjteni, amelyek arra vonatkoznak, hogy a magyar nyelvű szövegeket is tartalmazó külföldi (többnyelvű) játékok esetében hogyan kell előcsalogatni a magyar szövegeket.

Én igazából nem sok játékkal játszom, így az általam ismertek közül jelenleg csak két játék került ebbe a szekcióba (Boiling Point, NFS Carbon). Így szeretném megkérni azokat, akik tudnak még ilyen játékokról és ismerik az ilyen trükköket, azok dobjanak meg egy emaillel vagy egy PM-el, amiben megadják a konkrét játék nevét és a módszert.

Előre is köszönöm az esetleges jelentkezők fáradozását.
    Az oldalam címe az aláírásomban.
  • ibrik
    Nem tudni, mi van vele, mert a GH-n lekerült a projektek listájáról...
  • Rapid81
    Egy alaplapcsere meg egy friss vindóz megoldotta a telepítős gondot, de elindítani akkor sem tudom sajna.
  • Ombika
    Broken Sowrd 4 magyarositas projektrol vki tud vmit?
  • ibrik
    Esetleg tűzfal beállítások?
    Rendszeradminisztrátori jogokkal rendelkezel-e az asztalin?
    Vagy nincs-e véletlenül írásvédetté téve valamelyik fájl a játék mappájában?
    És stb stb sorolhatnám az alapabbnál alapabb kérdéseket - más nem jut az eszembe.
  • kirol
    Tuti biztos.

Ezekszerint az is csoda, hogy egyszer is el tudtad indítani. Nálad valami nagy gáz lehet, ha ennyire nem akar sikerülni.
  • Rapid81
    Biztos a jót küldted el egyébként, mert ez az exe csak akkor indul el, ha az archives.ini-ben a gyári 5 darab spr file van benne, ha a frissítettel próbálom, amiben 8 db van, azzal "Unknown Error" felirattal leáll.
  • kirol
    Tuti benne van, de gondolom nem ártana végigvinni, hogy elérhetőek legyenek ezek az opciók.
  • Rapid81
    Na ezaz, lehet a német patchban még benne sincs. :(
  • Rapid81
    Na ezaz, lehet a német patchban még benne sincs. :(
  • kirol
    A jobb alsó sarokban V1.02 van írva. Viszont nem látom sehol, hogy hol lenne az a lehetőség, amiről beszélsz. (videómegnézés)
  • Rapid81
    És neked mennek a videós menük? Meg a többi újdonság? A jobb alsó sarokban V1.02 van írva?