58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    Nikopol HUN 2.0 by kcst
  • MerlinW
    Igen, nem egyszerű "olvasmány":) Amolyan sci-fi művészfilm.
  • kjhun
    Már 9 napja feltettem. Link

Ha, már szóba került ez a játék. Hkoenig-gel vagy Titto-val kapcsolatban van valaki? Több mint 2 éve, a gépen pihen a "PREMASTERED" (új) telepítője a magyarításnak. (Mivel a régi "vírusgyanús", eleve úgy volt fent a Portálon. Ezzel a figyelmeztetéssel.) Ez, annyival mássabb, mint az eredeti, hogy nem kell a játékot eltávolítani, ha a magyarítást eltávolítod, mivel backup-ot csinál az eredeti fájlokról, így ezt megúszod. És csak 5-5.5MB (Licenc, readme és egyebek finomhangolása és kiadható-e így vagy tartsam meg magamnak.)

Ez is megoldva: :D
  • Alcatraz1313
    Valaki megdobna egy The Godfather: The Game magyarítással?
    [email protected]

Köszi
  • Steve Q
    Mindig elfelejtem, hogy ezt a filmet újra meg akarom nézni. Egyszer láttam, és akkor sem értettem egészen. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Montanosz | ma 16:58 | privát | galéria | válasz | #40087 | 
    Az egyik legzseniálisabb alkotás, igazi vizuális-szellemi élmény a film, már 8-szor láttam.
    Nézd meg és ne szóld le előre ezt az "univerzumot".

Mivel Youtube videót ágyazott be, ezért töröltem a hozzászólását, de fent idéztem, amit írt számodra.
  • Innovatív terra
    Próbáltam letölteni,de egy külön oldalra visz ahol a link nem található,vagy csak én bénázok,ha tudnál benne segíteni az szuper lenne.
  • Innovatív terra
    Az nagyon jó lenne,mert már mindenhol kerestem.Nemrég újratelepítették az oprendszerem és akkor majdnem minden elveszett.Ez a játék az egyik kedvencem,ha el tudnád küldeni e-mailben annak is nagyon örülnék.
    emeron(kukac)hotmail.hu
  • Innovatív terra
    A Nikopol Benoit Sokal munkája,aki megalkotta a Paradise-t,a Syberiát és többek között a Sinking Islandot.A legelismertebb a műfajban,úgyhogy maradtál volna inkább csöndben.
  • MerlinW
    Attól hogy te nem hallottál róla, nem jelenti azt, hogy no-name:) Nikopol egy zseniális alkotás, ahogy a film is.
  • genndy
    Wayback Machine lementett oldalán ez is megvan:
    https://web.archive.org/web/20130522154829/http://magyaritasok.hu/downloads/details/1175/nikopol_-_secrets_of_the_immortals
  • IMYke2.0.0.0
    No name?

A Nikopolhoz kapcsolódik: Immortel (ad vitam) (2004)
    "The French video game studio Quantic Dream helped produce much of the cinematics."

Az egész pedig egy képregényből született:

The Nikopol Trilogy
    "The books have been adapted into the video game Nikopol: Secrets of the Immortals, published by White Birds Productions, and a movie, entitled Immortal."
  • MoRT2195
    Láttam, de azok mind az ismertebb fajtából vannak, amik tényleg jók és a legtöbb P&C rajongó biztos hallott róla. Ez a Nikopol meg nekem semmit nem mond, és az ilyen "no name" játékokhoz szinte senki nem tartogat magyarítást.
  • MerlinW
    Csak az én kis gyűjteményemben - amit linkeltem korábban - van 13 "ilyen kalandjáték" magyarítása:)
  • IMYke2.0.0.0

Sajnos, nincs most nálam [nekem nincs otthon internetem, és itt meg nincs a teljes DVD-gyűjteményem]. Vélhetően, időközben valaki úgyis felteszi, de ha mégse, és nem felejtem el, akkor holnap majd én.
  • MoRT2195
    Ilyen kalandjátékok fordítását elég esélytelen, hogy valaki megőrizze. Főleg az ilyen nagy játékok fordítását töltik fel, amik amúgy is megtalálhatók más fordítók oldalain, tehát értelmetlen, de mindegy...
    Szerintem írj neki emailt, neki csak megvan: [email protected]
    Evin: Ez is egy publikus email cím...
  • MerlinW
    #40060-ban levő linken nincs fent?
  • Innovatív terra
    Sziasztok,a Nikopol-The Secrets of the Immortals magyarítását keresem. 2009-es volt és KCsT munkája,ha vkinek megvan hálás lennék egy linknek.
  • Rusy
    Köszönöm szépen már ki is próbáltam, illetve köszönöm KDS-nek is
  • TBTPumpa
    Nem, ugyanazt a megoldást használja, mint a régi fordítás.

Illetve a Multiplayer rész és a Történelmi rész nincs teljesen lefordítva. Ezt anno KDS így hagyta és ezt én sem módosítottam.

A GameHunter Team fordítása alapján hozzá akartam illeszteni a Történelmi rész fordítását ehhez (mert ugye ők lefordították, de bár ne tették volna), de inkább meggondoltam magam. Úgy a 400.-ik fájl átnézésénél már a sírás kerülgetett...
    Első problémám azt volt, hogy egyszer sem tudták helyesen leírni a kapu szót. Mindenhol kapú szerepelt. Nameg Alytó. Az alvilág alytaja.
    De rendben, ez könnyen korrigálható. A másik problémám a fogalmazás volt: "Neked kell megfelelő látótávolság, hogy lehetőséged legyen használni ezt az isteni erőt az adott területen."
    Na, itt már komolyabban kellett koncentrálnom.
    Ami nálam kicsapta a biztosítékot, az az Angol nevek idétlen magyarítása volt. A görög mitológiát rengetegen ismerik, de hogy ilyen tanult emberek (mert a GH tagjai azok voltak) ennyire ne legyenek képbe a Mitológiai dolgokkal, az már-már megbocsájthatatlan.
    Talán csak Héra, Zeusz és Herkules nevét sikerült jól eltalálni, az összes többi Isten neve akkora kapufa lett, hogy felhúztam magam és töröltem a faszba az egészet.
    Nem értem, hogy lett Helénából Hélena (Helene az angol neve), Pallasz Athénból Athéna (Athene az angol neve). De a legjobb a földrészek fordítása volt! Crete - Kráta!!! ami Kréta lenne. Vagy Mycenae, amiből Micénia lett - Mükéné lenne. Az, hogy Trója csak simán Troy maradt, az már nem is zavart. Na meg azt is megtudtam, hogy az Istenek nem az Olümposzon élnek, hanem az Olimposzon és az Olimpián.

El nem hiszem, hogy 10 évvel ezelőtt nem volt internet és nem volt görög mitológia. Ráadásul, amikor ezekkel a srácokkal beszéltem anno mindegyik azt hangsúlyozta, hogy fontos egy fordításánál, hogy mindennek utánanézz és hogy mindent a lehető legjobb tudásod szerint fordíts. Ez elmondva jól hangzik, de a gyakorlatban nem ezt látni. Ezek után nem is csodálom, ha sok helyen (a GH oldaláról sem) érhető el az Age of Mythology magyarítás.

Viszont 10 évvel ezelőtt volt internet és volt görög mitológia is. Érdekes mód KDS utánanézett a dolgoknak és megfelelő magyarítást készített!
  • Szerzetes89
    Sikerült megoldani az ékezetproblémát?
  • TBTPumpa
    Age of Mythology: Extended Edition magyarítás tölthető az alábbi linkről!

A telepítőben leírtakat mindenképp olvassátok el!
  • lostprophet
    Már írtam neki, hogy az oldalam attól még működik, hogy az MP nem, ott elérhető minden eddig készített fordításom.

Tudjátok ;) Lostprophet Magyarítások
  • gorgiasz
    "Valaki megtudná osztani a Jagged Alliance Back in Action és a JA: Crossfire magyarítását? "

Nem tudom, hogy időközben megkaptad-e valakitől, és ha jól láttam akkor a
    Wayback Machine link se jó, így itt eléred a magyarításokat:

data.hu/get/7686291/jacrossfire_1.0.zip
    data.hu/get/7686290/jabiahun_1.1.zip

• lostprophet
    LOL! Ahhoz az oldalhoz már nincs hozzáférésem és totál úgy emlékeztem, hogy arról a tárhelyről mindent töröltem. Hálás köszönetem!
  • Evin
    Nem tudom, kikre gondolsz. Akikkel tartom a kapcsolatot, csak sajátot raknak ki, gyűjtőoldalukról, mint nálunk az MP, nem tudok.
  • kjhun
    A kimaradt lista:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2014.05.19.

nfh2.exe (Hun Tech TEAM)
    Bioshock_hun.exe (Carlryder, Saint, Evin, Spokeman)
    Rald_Polski_hun.zip (?? Ehhez:Rajd Polski vagyis Lengyel Rally)
    Chrome Specforce HUN.rar (EVM)
    AoP2HUN.exe (Komoney, Patrik2991)
    The_Secrets_of_Da_Vinci_Magyaritas_Bacter.rar (Bacter)
    Mafia_2_DLC_HUN.exe (blackroy)
    LANoire_hunv10.zip (Evin)
    GoTHun1.0_byTeomus.ZIP (Teomus)
    EmpireEarth2_120_HUN.rar (??)
    romehun_v2.exe (Hungarian Total War Team Eredeti fájlnév:romehun.exe, nem egyezik meg a Romehun.exe fájllal, a 2 telepítő különböző, az ikonját leszámítva)
    OverlordII_hun_no_png_icons.exe (Hunosítók Team Az OverlordII_hun.exe telepítőfájl módosított változata. A PNG ikonfájlok eltávolítva.)
    NFS_Run_Hun.zip (NightVision Tesztelői változat! Nem 100%-os készültségű)
    Air_Conflicts_Czech-Hungarian_Patch_v1.52.rar (?? Magyarítás/Patch/Egyéb???)
    XIII_GoG_HUN.zip (??)

Bekukkantottam, a játék topikjába és 1-2perc alatt meglett az elveszettnek hitt magyarítás. :D

Evin: Ezt elpostázhatod a brazil fordítóknak. Azt, hiszik hogy nincs hozzá, pedig van. A net feneketlen bugyraiból halásztam ki 1 éve. Hadd örüljenek neki.
  • kjhun
    A mai pakk:

Ilyen telepítőt se látni mostanában.

Lostprophet: Ajjaj, elfelejtetted, hogy az oldalaidon mit tárol(sz/tál)??
    Ott kuksol, a Vampire: The Masquerade Bloodlines magyarításod a szerveren vagyis az egyik régebbi(?) oldaladon. Katt
  • Maxtreme
    okk köszi :D
  • wesker24
    3 hsz-al lejjebb ott van Merlin honlapján ! :D
  • Maxtreme
    Srácok.
    Egy torchlight honosítással meg tudna valaki dobni?
  • lostprophet
    Az én oldalam még működik, onnan elérhető az összes eddigi fordításom (kivéve a VtmB-t, azt próbálom még előkeríteni).
  • MerlinW
    Itt próbáld letölteni
  • MerlinW
    Egy adag magyarítás tőlem is
  • Prince23
    Sziasztok!

Valaki megtudná osztani a Jagged Alliance Back in Action és a JA: Crossfire magyarítását?
  • kjhun
    A mai pakk:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

2014.05.18.

relaks_unreal.zip (RelakS?)
    HUNreal_1_by_i2k.exe (i2k)
    bfv.exe (Hun Tech TEAM)
    battlefield1942.exe (GH)
    Starship_Troopers_HUN+patch.part1/2/3/4/5/6.rar --> starship_troopers_hun.zip és starship_troopers_5.24patch_hun.rar (EVM, i2k, Gmiki)
  • acsati
    köszi szépen! :)
  • robi3
    baldurs gate 2 enhanced editionnnak van teljes fordítása?
  • wesker24
    Tessék parancsolj nekem az pont megvolt még régebbről !

X-Men Origins Wolverine
  • acsati
    sziasztok
    valakinek nincs meg véletlen az x-men origins wolverine magyarítása?