58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • experto11
    Egy vmit nem értem azt hogy itt van egy kész magyarítás(murdered és senki sem csinálja meg a pcre való átültetést.Tudom hogy ott pontrendszer van de biztos hogy vkinek itt már összegyűlt a pontja és elküldhetné egy profi magyarítónak.
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy írtam, állítsd át a kódlapot egyszerűsített kínaira.
    Ezután, szerkesztéskor már használhatsz UTF8-at.
  • IMYke2.0.0.0
    Most akkor publikusan csinálod? Privátban azt írtad, hogy saját célra készülne.

Amúgy:

• Ewox
    Sziasztok!

Megpróbálkoztam ezzel a kínai fordítással, de valahogy az ékezetes betűket másképpen vagy sehogy sem kezeli.
    Notepad++-ban írtam, de akárhogy állítom a kódolást nem javít rajta(köztök kíniai egyszerűsítettre is).

Van esetleg valakinek tippje mi lehet a baj ?

• Sunsetjoy
    A Distant worlds universe változatát fordítja valaki? Ahogy nézem, kapásból jó a txt utf-8 formátumban- csak az ő és ű betű lóg ki (a fontfájlok xnb-be csomagoltak).

Egyedül én meg sem próbálkoznék vele, pedig szeretek space 4x játékot fordítani.
  • IMYke2.0.0.0
    A DLC-k nincsenek meg hozzá STEAM-en, de nem-hivatalos-formában majd megnézem.
  • IMYke2.0.0.0
    Folyamatban van.

• Hunter of Deer
    Hali!
    Darksiders 2-hoz keresek magyaritast, nem tudom keszult e hozza, vagy estleg folyamatban van. ha barki barmit tud irjon koszi.
  • MoRT2195
    Köszi, így valóban jó. Viszont a szinkron az német. Nem lehetne valahogy angolra varázsolni?
  • genndy
    Tényleg, az évszám
  • MoRT2195
    Jah, igaz... :D Bár azért már oda írják ők. Mondjuk először azért szólni kellet nekik.
  • Evin
    Meg persze elhagyjuk a nevüket, természetesen!
  • MoRT2195
    Nem fogják csak úgy oda adni. Valakinek le kell töltenie. Azzal gondolom nekik sem lenne bajuk, ha kérdezés nélkül átportolná valaki, hisz ők is ezt csinálják. :)
  • Sunsetjoy
    Patyek már az UFO-korszakra készül, hogy a jövőbe lát:D
  • Maxtreme
    ja hogy egy ilyen is van.. :) Na ezt nem tudtam, azzal próbálkoztam ami itt is linkelve van a fejlécben.
    Köszi!
  • experto11
    Tudom hogy itt a fórumba utáljátok azt az oldalt meg már kérdeztem is de nem lehetne a retroconsole oldaltól elkérni a Murdered magyarítást és átültetni pcre?
  • genndy
    Ezt próbálod?: http://patyekmagyaritasai.hu/projektek_bureau.html
    Ez a link van Patyek Steam oldalán, szerintem a bannerban lévő elavult.

"The Bureau: XCOM Declassified
    Feldolgozottság: 100% Utolsó frissítés: 2015. július. 15.
    Várhatóan a hónap végéig véget ér a magyarítás tesztje.
    A játék DLC-jének magyarítása elkészült ide kattintva tölthető."
  • Maxtreme
    srácok.
    Érdeklődnék hogy a bureau xcom declassified honosításával mi a helyzet?
    Már múltkor is kérdeztem, panaszkodva arra hogy Patyek oldala konkrétan nálam SOHA nem működik. Aznap 1x bejött, de azóta se. Pedig van mikor naponta 2-3 alkalommal is ránézek. (ránéznék)
  • Rusy
    Sniper elite 3-at nem tervezi valaki fordítani? Jó kis játék, ráadásul nincs benne olyan sok szöveg, mondjuk nem is kevés.
  • grebber
    lostprophet:

Valami tipp/ötlet miért nem indul az Among The Sleep ha fent van a magyarítása? Amint uninstalálom azt elindul a játék minden gond nélkül.
  • FEARka
    Ha felrakod a patchet és utána egy külön mappába a psylog féle fordítást, akkor az ott lévő data.b25hun-t átnevezed lang_hu.b25c-re és bemásolod a játék mappájába akkor felismeri.
  • lostprophet
    Nem csúszik, nincs jég. Viccet félretéve, Scourge: Outbreak már kész van, és szerintem hamar végzek a Betrayerrel is.
  • MoRT2195
    Ezt hogy sakkoztad ki? :D
  • Triantafillo
    Ez azt jelenti, hogy a State of Decay csúszik?
  • Banderas1990
    Ezt tényleg elírtam :) .

Köszi a linket!
  • MoRT2195
    Na megvan, csak a patch nem tetszett neki... patch nélkül viszont úgy látom, hogy párszor kifagyhatok. Na mindegy, akkor tolom pathc nélkül, de magyarul, majd sokat mentek, hogy ha véletlen kifagynék, akkor ne kelljen újból megcsinálni mindent. :D (psylog magyarítása sem működik patch-csel úgy látom, patch nélkül meg már nem is érdekel, annak jó kcst fordítás is)
  • MoRT2195
    A Broken Sword 2.5-höz kcst magyarítását hogy lehet használni? Sehogy sem akar működni, semmi leírás sincs, csak a magyaritasok.hu-n van annyi, hogy a C meghajtóra tegyem, ami meg is történt, de nem működik. Bár 10x feltelepítettem különböző helyre, a magyarítást is össze-vissza telepítettem, manuálisan is próbáltam behúzgálni, de nem akar működni. Ilyen bonyolult se volt még soha egy magyarítás berakása a játékba. psylog is készített hozzá magyarítást (bárki is legyen ő), de én kcst magyarítását szeretném használni.
  • MoRT2195
    Köszi! :)
  • FEARka
    http://www.szfki.hu/~selm/forditas/
  • MoRT2195
    A Broken Sword 3: The Sleeping Dragon magyarításával valaki megtudna dobni?
  • MoRT2195
    Ez most komoly? Hát menjenek már a picsbe. Tavaly ignite motor nem volt PC-n, most azt beletették, erre a magyarítást veszik ki? De gyűlölöm én az EA-t...
  • MoRT2195
    Alteregóm nagyon kreatív.
  • Angelmagyarítás
    Csak a PC verzió nem kap szinkront. A konzolos változatok magyar felirattal és kommentátorral érkeznek.
  • Angelmagyarítás
    Ezt ki találta ki?
  • MoRT2196
    Sötét éjszaka volt a városban, egy csillag sem volt az égen. Történetünk ennek a városkának az egyik hátában kezdődik. A háznak az egyik szobájában üldögélt egy furcsa mogorva férfi egy szótár fölött gubbasztva. A gyertyák halványan pislogtak, mellette egy idegen nyelvű könyv hevert.
    - Mennyi szó, mennyi idegen szó. - kérdezte elgondolkodva a furcsa férfi.
    Ránézett a szótárra.
    - Sajnos csak ennyi segítséget vehetek igénybe.
    Ekkor a könyvért nyúlt. Ezután kinyittat és gondosan elkezdte egy kis papírra vetni a könyv szövegének a saját nyelvére fordítását. Egész éjszaka fordított. Reggelre a szemei karikásak lettek, és alig állt a lábán. A munkának a feléig sem jutott el.
    - Sok ez nekem, nem bírom tovább. - mondta.
    Dühösen kirontott a házból. A szeme elé csodálatos látvány tárult.
    A város gyönyörű, de nekem itt nincs helyem. - gondolta.
    - "Nehéz a fordító dolga". - mondta ki hangosan és felsóhajtott.
    Ekkor egy alak lépett elé, körülötte minden fehér fényben úszott.
    - Üdvözöllek fordító, én az Elveszett Próféta vagyok. - mondta az alak.
    - Elveszett Próféta? Az mit jelent? - kérdezte a fordító.
    - Ó, semmi különös, csak egy jól választott név. - mosolyodott el - Látom rosszul érzed magad, ezért felajánlom a segítségemet.
    - Hogyan tudnál segíteni nekem?
    - Segítek a fordításban. Elvégzem a munkád felét.
    - Miért tennél ilyet? - kérdezte gyanakodva.
    - Nyugodtan megbízhatsz bennem, hajdanán én is fordító voltam.
    - Hajdanán?
    - Igen, hajdanán. Emlékszem, sok hivatalos fordításban vettem részt. - tekintete a távolba révedt.
    - Még a segítségeddel sem végzek a határidőre. - mondta, majd a földre rogyott, majd sírni kezdett.
    - Ugyan már! Hogy a kedvenc mondásomat idézzem: "Küzdj, és bízva bízzál!" - mondta, majd a kezét nyújtotta.
    A fordító vonakodva elfogadta, majd felállt és a könnyes szemét törölgette.
    - Hát akkor kezdjünk hozzá - mondta gyengülő hanggal.
    Bementek a házba, és egész nap fordítottak. Közben sokat beszélgettek, de az Elveszett Próféta nem akart sokat elárulni magáról.
    Amikor végeztek az összes munkával, kimentek a ház elé.
    - Köszönöm a segítségedet nemes Elveszett Próféta! - mondta hálálkodva a fordító.
    - Nem tesz semmit! Sajnos többet nem látsz. Amúgy örülök a találkozásnak. - mondta a Próféta, majd elmosolyodott.
    A világító alak, ahogy jött el is tűnt. A fordító csodálkozva meredt maga elé.
    - Képzeltem az egészet? - kérdezte.
    Bement a házba, majd leellenőrizte, hogy kész-e az anyag.
    Minden szöveg lefordításra került.
    - Mindegy is, legalább kész, és ez a lényeg. - mondta boldogan.
    Már nagyon fáradt volt, ezért leheveredett az ágyába. Hosszú idő óta most először nyugodtan aludt.
  • MoRT2195
    Eddig nem vettem észre sehol sem, hogy a nevemmel akartál volna feszültséget generálni, mindenhol értelmesen látlak írni. Nem értem, hogy ezzel mi a célod, nem is zavar egyébként, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki vagy. :) Persze gondolom nem mondod el, meg ha el is mondod, akkor se feltétlen hinném el, mert bárkit mondhatsz... :D
  • experto11
    Idén a Fifa 15 magyar felirat és szinkron nélkül jelenik meg.
  • MoRT2196
    Igen, rád gondoltam. Ha jól tudom többször érdeklődtél a játék fordíthatósága iránt évekkel ezelőtt, csak már valaki elkezdte, ezért rá hagytad a projektet. Miután eltűnt, mindenki téged keresett meg, de mivel el voltál foglalva, egyszerűen csak leülepedett és azóta senki nem beszélt róla.
    Ha jól emlékszem egy ideig tartottad a kapcsolatot az Arcanum fordítójával, csak aztán felszívódott.
  • lostprophet
    Én?
  • MoRT2196
    Ha jól tudom, lostprophet érdekelt az ügyben.