58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • masterthief
    Jó lesz ez, de a Wolfenstein szó elé tedd be a The névelő-t is. :)
  • greco
    Indítottam egy oldalt magyarítás témában.Még elég kezdetleges, de szerintem többen is vagyunk akik hiányoltak már egy ilyet.
    http://magyaritasok.pe.hu/

Külön kérésem lenne a fordítókhoz, h regisztráljanak és jelezzék az éppen folyamatban lévő fordításokat.Köszönöm.
  • MoRT2196
    "viszonylag rend volt.".
    Igen, viszonylag, de nem teljesen.
    Hadd emlékeztesselek, hogy te is kaptál moderációt a kulturálatlan stílusod miatt, nem is egyszer. Nekem az a véleményem az MP moderátorairól, hogy eléggé "furcsák" és régimódiak, de legalább érett gondolkodásúak és mérlegelnek (még ha egy kicsit begyöpösödöttek és gyanakvóak is), mégis csak jobb, mintha egy önkényű, tapasztalatlan moderátor lenne a helyükön, akit az érzelmei vezérelnek moderálás közben.
  • sakhalin
    A baj az ,hogy legtöbbszőr a suttyót kiáltó suttyókkal volt a baj....
  • St3vEn
    Jah, azt hittem a fejlesztőkre vársz még, utolsó esélyként még haladékot adva, hátha mégis csak jelentkeznek :)
  • lostprophet
    Hát, mivel még mindig nem találtam meg a szövegeket a játékban, ezért nem tudom kiadni :D
  • experto11
    http://huzopakli.blog.hu/2014/10/25/beyond_earth_forditok_kerestetnek
  • grebber
    Hm valaki nem vállalja be a fejlesztőkre ráírást?
  • St3vEn
    Vacilálsz még a Legends of Persia külön kiadásán? :)
  • Tehasut
    Neked is megvannak a saját szabályaid az EJ topicban, és nekik is, az MP fórumban. A sok követelőző kis suttyó miatt nagyon hamar anarchiába fulladt volna az a fórum. Így legalább viszonylag rend volt.
  • masterthief
    Köszi a választ! Így már tisztábban látom a helyzetet.
    Nagy szívügyem a Thief sorozat. Pár hónapja megkérdeztem KGy-t is, de neki sajnos nincs ideje foglalkozni vele. Remélem az idén tényleg lesz valami belőle, ahogy Gmiki is írta.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha úgy üzemelne, mint régen, akkor inkább ne üzemeljen :)
    Sértődés ne essék!

Ami azon a fórumon moderálás címén működött adott némi szemöldökrángatásra okot...
  • IMYke2.0.0.0
    GMiki csinálja.
    Én félretettem. Ráadásul, én a kínaiak módszerét vettem górcső alá korábban, és azzal haladtam.
    GMiki meg később vágott bele, egy a Xentax-on elérhetővé vált programmal - szerintem -, aminek az a gyermekbetegsége, hogy első indításkor semmi sem változik, és csak a játék újraindítását követően magyar minden. S ezt mindig el kell játszani.

Remélhetőleg, ez utóbbiban már változások álltak be.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.25. 11:50:57
  • Gza1
    A Blackguards és a King's Bounty: Dark Side játékokhoz készül-e magyarítás? A magyarítások portál fog üzemelni valaha úgy, mint régen? Köszönöm a választ.
  • masterthief
    IMYke2.0.0.0.
    A Thief fordításával mi a helyzet, Hogy halad?
    Egyáltalán kivel csinálod? Gmiki-vel? Vagy hogy van most ez? Bocs hogy kérdezem, de nem tudom eldönteni hogy te készíted vagy Gmiki, esetleg mindketten. :)
    Utoljára szerkesztette: masterthief, 2014.10.25. 11:38:04
  • Tehasut
    Biztos ő volt az a programozó, aki lelépett bakertől.
  • grebber
    Valaki nincs aki alphazik a Kingdom Come-al?
    Cryengine-es cucc hátha.
    Vagy még jobb ha valaki rájuk ír meg kickstarteres hátha a népek kedvébe járás miatt jófejek lesznek.
  • RAMyMamy
    de undorító ez a design
  • lostprophet
    Egyébként volt az a srác MP-n, aki legelőször belekezdett, ő vajon honnan szerezte meg a programot?
  • Panyi
    Valakinek lenne kedve lefordítani a Broken Age játékot? Lenne hozzá toolom.
  • Tehasut
    Úúú és mekkora arca volt bakernek a MP fórumán, mikor büszkén bejelentette, hogy van hozzá programjuk és hogy fordítják.
  • masterthief
    Ezért nem találsz semmit.
    Hitman Absolution magyarítás
  • magyi76
    Sziasztok!

A Hitman.Absolution.Professionalhoz keszul magyaritas, baker irta meg 1 eve hogy elkedte, de azota nem talalok semmit.

http://bakeronline.hu/comment.php?comment.news.1785
  • experto11
    Letöröltem a magyarítást és utána már látszódtak a dolgok.Beállítottam a grafikát meg egyéb dolgot és utána visszaraktam.Eddig működik rendesen.
  • mooo
    Igen.
  • grebber
    Nem tudom nekem jól működött amikor ezer éve felraktam!
  • experto11
    Optionsnál nem tudok semmit se beállítani mert ott nem jeleníti meg a dolgokat.
    Ez most a magyarítás hibája?
  • grebber
    Jó!
  • experto11
    Civilization 5 steames verziójához jó a magyarítások portálon lévő magyarítás?
  • IMYke2.0.0.0
    Egyébiránt, az nagyon tetszik, hogy a hozzászólásoknál nem rohanták le a játékosok a Mass Effect 3 témát.
  • IMYke2.0.0.0
    Én már akkor olvastam, amikor kirakták.
    A cikkben olvashatóak mellé ott az illusztrációs képen pl egy "az" hiátus. :)

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.24. 18:37:46
  • genndy
    Interjú a MorroHun csapattal - érdekes ipon cikk.
  • experto11
    Civilization 5 steames verziójához jó a magyarítások portálon lévő magyarítás?
  • mooo
    Annak én is örülnék,de egyelőre marad az alapjáték.
  • Andriska86
    Így van, közben én is kielemeztem az anyagot.

A teljes szöveganyag elég pontos közelítéssel egymillió leütés, aminek picit több mint a felét teszi ki a Civilopedia.

-A játék szöveganyagában 380e leütés a ténylegesen új szöveg, 100e leütés már részleges találat, a többi 50e meg szinte már gépi kitöltés.
    -A Civilopediában 484e leütés az új szöveg, 40e részleges, illetve 20e gépi kitöltés.

Szóval nagyjából félmillió leütéssel számolhatunk.
    Ha összejön egy stabil csapat, 4 hónapon belül elkészülhet a fordítás.

Ami külön érdekesség, hogy tökéletesen megoldható a változók beillesztése a szövegbe:
    -a program képes megfelelően kezelni az a/az névelőket
    -az is megoldható, hogy pl. egy technológia neve (légicsapás) a szöveg elején nagybetűs, míg a szövegbe ékelve kisbetűs legyen
  • IMYke2.0.0.0
    Ezzel csak az a baj, hogy lehet - sőt! -, hogy az igazi Civilization-rajongót épp a Civilopedia érdekli, magyarul...
  • Anonymusx
    Hát én jobban örülnék ha a Civilization 5 dlc-k magyarítása lenne kész.
    Utánakérdeztem, és elvileg sajnos senki sem fordítja. Szerintem a civilopediat nem is lenne annyira fontos lefordítani, abban van a legtöbb szöveg.
  • Andriska86
    A patchekkel nem lesz gond. Szoftveres támogatással készülne a fordítás, ami nagyon leegyszerűsíti a szöveg utógondozását.

Viszont ez részemről is áll: "Akkor érdemes belekezdeni ha tényleg lefordítjátok"
  • experto11
    Akkor érdemes belekezdeni ha tényleg lefordítjátok és ha jön egy patch(biztos hogy sűrűn fog megjeleni)akkor megoldjátok hogy azzal is működjön.Ne az legyen hogy jön egy év múlva egy patch és ahhoz a verzióhoz nem lesz jó és senki sem foglalkozik vele.
  • Andriska86
    Megnéztem a Civilization: Beyond Earth fordítási lehetőségeit, és nagyon szép fordítást lehetne hozzá készíteni.

A szövegeket, videókat, hangfelvételeket nyílt formátumban tárolja a program.

Érdekesség, és le a kalappal a fejlesztők előtt: a program képes menet közben generálni a névelőket (többek között), így azok a szövegbe ékelt város/technológia/akármi nevétől függően helyesen fognak megjelenni.
    Ezt nagyon hiányolom más játékokból, pedig elég egyszerűen megoldható.

A szöveganyag elég nagy, azt még nem elemeztem.

Érdemes lenne elgondolkodni ezen, talán összejöhetne egy csapat.