58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Durin kovácsa
    A Metal Gear Rising: Revengeance című játék fordítható?
  • NiGhTM4R3
    http://kingmakersteam.com/gta5.php
  • lostprophet
    Nekem annyi szerencsém van, hogy a kapcsolatom még fent van Skype-on és aktív is.
  • TSL16b
    Jaja, már a szemük sem áll jól. Bár valószínűleg nem éppen ugyanazok a kínaiak nem segítenek, mint akik panaszkodnak.
  • grebber
    kínaiak háhá megérdemlik az oltást nem segítenek másoknak a fordításokban
  • TSL16b
    A kínai és a japán nyelv is megszűnt benne, a kínaiak szinte naponta reklamálnak érte, de simán le lettek oltva, hogy „majd lesz”. Egyébként mindhárom nyelv utolsó ismert változata benne van, egy-egy bájt átírásával bármelyik kiválaszthatóvá tehető, csak a pár megváltozott és új sor miatt kisebb-nagyobb gondok előfordulhatnak.
    Utoljára szerkesztette: TSL16b, 2015.05.11. 21:15:49
  • laacika
    Sziasztok,lenne egy gondom a Batlefield 1942 játékkal,a kis fiamnak feltettem a gépére de induláskor elindul a játék de a monitor azt irja ki hogy "nem támogatott" mit kell tennem?Köszönöm válaszaitokat
  • lostprophet
    Hivatalos fordításnál ha nincs annyi "igényesség" a fejlesztőben (főleg ha van dedikált ember, aki összefogja a lokalizációt), hogy verziófrissítésnél ilyesmi történik, az azért elég gáz.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem hiszem, hogy kötelessége lett volna szólni...
  • Rita79
    Van infója valakinek a GTA V magyarítás státuszáról?
  • lostprophet
    A Shadow Warrior fejlesztője elfelejtett szólni, hogy a DirectX 11-es változatból kimaradt a magyar nyelv, mikor a DirectX9-ben még benne volt. Elvileg holnap megkapom a maradék szöveget és kipótolhatom a maradékot.
  • Panyi
    Nem tudom kinek lett elküldve, de én nem emlékszem hogy megkaptam volna, illetve az emaileim között sincsenek. Sajnos ha exe fájlt is küldött, akkor azt nem kapom meg. Mostanában talán a google küld már vissza emailt, hogy nem küldte el nekem, mert futtatható állomány volt benne, de ezt nem tudom. Szóval ha így osztotta meg velem akkro azért nem kaptam meg.
  • Panyi
    Este kiteszem.
  • Sunsetjoy
    Magyarán szívesen szívatod magad :)
  • grebber
    Fogalmam sincs mik ezek. Tulajdonképpen csak magam miatt csinálom.Emiatt nem akarok számomra ismeretlen programokkal bibelődni.
  • noname06
    Használj valamilyen json szerkesztőt, úgy talán nem lesz hiba. Vagy időnként validáld.
  • Anonymusxx
    Vajon a Memento mori 2 is hónapok múlva kerül ki?
  • cikasz
    Próbálom telepíteni a gog-os verzióra, de nem aktív a "A kijelölt elemek telepítése" gomb.
    Nem tudja valaki mi lehet a gond?
    köszi.
  • grebber
    Kezdem elölről.Ma most jobban figyelek és oldalanként ellenőrzöm majd, hogy indul-e a játék.
  • noname06
    Próbáld meg bemásolni valamelyik online Json validatorba, talán kiírja mi a hiba.
  • chris0000
    most 7,81-ért meg is lehet venni.
    link
  • Spirit6
    Igen, abbahagytuk, mert nem volt rá elég emberünk se állandó fordítók, 1-2 hétnél tovább senki se maradt fordítani, plusz a javítások miatt a magyarítást mindig frissítenünk kellett volna... hosszú távon nekünk ez ment volna, valamint az utóbbi időben annyira nem haladtunk vele, hogy jobbnak láttuk, ha abbahagyjuk és átveszi más, aki hamarabb elkészül vele és talán jobban meg is csinálja mint mi tudtuk volna.
  • greco
    Abbahagyták sajnos.
  • Anonymusxx
    Már nem a kingmakersteam fordítja?
  • greco
    The Sims 4 felhívás!
  • HJ
    Talán a Mass Effect 3. A fórumán azt írták, hogy talán, ha minden jól alakul akkor májusban kész lesz.
  • genndy
    Magyaros, jó a sorrend, jók a ragok... Mi ezzel a baj?
    Scriptes meg változós szövegek ennél rondábbak szoktak lenni, szerintem ebből kihoztad amit lehetett Ami meg kiemelt, azzal semmi gond, figyelemfelhívásra pont jó (ezért is nincs különösebb bajom a Nagybetűs Írásmóddal, ha az tényleg a játékon belüli fontos képesség, vagy tulajdonság, és emiatt jól észrevehető).
  • TBTPumpa
    Sneak Peek Time - Ori and the Blind Forest

Most látom először, hogyan is működik teljes mértékben a fordítás, viszont nem igazán tetszik a dolog... Bár ugye a nyelvi fájl meg tele van szórva scriptekkel, azokból meg nehéz kitalálni, hogy mire akar utalni. Valamilyen gombra (egér vagy billentyű), betűszín vagy stílus módosításra.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.05.10. 11:36:43
  • TBTPumpa
    A Windows áruház alkalmazásai nem fordíthatóak?!
    Az áruházban van egy rakat kis játék, amik szórakoztatóak is a maguk módján, nem mellesleg még fordíthatóak is lennének - hisz egyszerű TXT fájlokban vannak a szövegek is.
    Viszont hiába módosítod a fájlokat, nem engedi felülírni őket/rámásolni a már módosított szövegfájlt az eredeti angol fájlra (még rendszergazdaként sem). És az eredeti angol fájlok sem írásvédettek, csupán a Windows "védekezik".
    Kár érte...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.05.10. 10:17:10
  • MoRT2195
    És tényleg, de jó, nem is tudtam, hogy készül. :) Most erősen el is gondolkozok a steames akción, Memento Mori Collection 6 euróért.
    Amúgy Bacter-nak nincs valamilyen oldala? Adja itt ki sorban a jó kis P&C játékok fordítását, de arról, hogy készül, vagy, hogy elkészült, sose hallani, csak ha valaki véletlen ide beírja, hogy "srácok, ehhez is van ám már magyarítás".
  • Anonymusxx
    Amúgy elkészült a Memento mori 2 fordtása is...

http://www.adventuregames.hu
  • TBTPumpa
    Nem csak téged hibáztatlak, hisz te csak egy vagy a többi főszerkesztő közül. A magyarítás pedig több alkalommal is el lett küldve a készítő szerint. Valaki elsumákolta!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.05.09. 20:27:48
  • Panyi
    A broken sword fordításáról én csak most kaptam értesítést szóval én csak most tudtam kitenni.

Ami pedig a hírekben szereplő letöltés blokkot érinti ott jelenleg csak a méretet és a leírást tesszük ki, de akkor a készítőket is ki fogjuk listázni. Illetve dolgozunk azon is hogy a fordítók képekkel is megjelenjenek.
  • experto11
    Mostanában fog megjelenni nagyszabású magyarítás?
  • TBTPumpa
    A hírekben általában és a magyarítás telepítőjében meg van nevezve a magyarítás készítője és ez a lényeg. A magyarítás telepítőjét meg úgyis letöltik a felhasználók. Viszont az már más kérdés, hogy a játékosok jelentős része egyenesen átugorja a telepítőben leírtakat (így nem mindenki tudatáig jut el, hogy egy-egy magyarítást ki készített). Utána meg jön az oltás, hogy ez meg az miért nem működik. Ez szomorú, de igaz!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.05.09. 15:48:38
  • Teomus
    Ha külön kéred, akkor a te nevedben kerül ki a dolog, illetve ha megírod te az adott cikket. :)
    Példa: http://magyaritasok.hu/hirek/4430/bound-by-flame
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem meg az a furcsa, hogy a cikkeknél a cikk írójának ott a logója, és erős a gyanúm, hogy sokan csak a "letöltöm" gombra, meg a felette lévő logóra néznek és a kettőt összemossák...
  • TBTPumpa
    Csak szerintem gáz, hogy egy 2014 szeptemberében elkészült és akkor elküldött magyarítás csak most kerül ki a Magyarítások Portálra?

Mert ez egy az egyben a Bacter féle magyarítás, ami anno ide is ki lett hírezve!
    Azt hiszem erre írtam is, hogy ez baromi lassan fog kikerülni a Portálra, de hogy ilyen "lassan", azt még én sem gondoltam volna.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.05.09. 13:37:41
  • grebber
    Vártam én is, de nem nagyon :(
  • kirol
    A SH- Crimes and Punishments -hez készült magyarítás?