58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • lonvard
    Persze, komoly szervezőmunka kellene, odaszánás, hogy egyáltalán létrejönnek az alapfeltételek, és higgyen benne mindenki , hogy működni fog. Kellene egy jó nagy hájp neki, ehhez a média szerintem asszisztálna. Néha vannak ilyen szent őrültek, akik ezt meg tudják csinálni. Illetve lehet hogy a fordítóknak kellene szövetkezni és létrehozni egy ilyen oldalt.
  • NiGhTM4R3
    Én támogatnám, de szerintem ezer probléma nehezítené a dolgot
    Talán 10-15 éve mikor sokkal jelentősebb volt a magyarító közösség működhetett volna
  • lonvard
    Szerintem mert az ilyen ad-hoc amatőr kalapozásban nem fognak hinni. Úgy képzelném el, hogy van erre egy külön weboldal, amolyan kickstarter szerűen, és fel vannak dobva a játékok, és hogy mekkora összeg után kezdenek bele a fordításba. Mellette hogy kb. hány hét-hónap a fordítás. Megtámogatva az összes gamerújság reklámjával. Azért ha megvan a bizalom, és ha ott van egy Red Dead mellett, hogy 3 hónap múlva kész ha összejön a pénz, akkor azért meg kell hogy mozduljon a gamerközösség, ami egyébként adakozik például játékfejlesztésekre is.
  • hunbalee
    "Akik azt lefordították a játékhoz pénzért, mért ne csinálnák meg a Red Dead-hez is, csak általunk finanszírozva"

Erre elég egyértelmű a válasz. Ha foglalkoznának a sima hétköznapi emberekkel ezek a hivatalos pénzért magyarítok akkor se lennénk előrébb... Elég régóta vagyok ebben a környezetben és jártam meg ilyen olyan oldalakat ,de amikor pár ezer vagy pár 10 ezer ft-ot se tud a közösség összedobni hogy valami létrejöjjön, szerinted akkor ezeknek a fordítóknak a több millió ft-os kérelme ki által dobódna össze? Felejtős a dolog :(
  • lonvard
    Itt nem összefogni kellene társadalmi munkában, hanem kellene egy profi csapat, ami minden nap csak ezzel foglalkozik, és megcsinálja x idő alatt (záros határidő). Ehhez ők természetesen kapnának fizetést, amit mi, a feliratot igénylők raknánk össze. Megmondanák, hogy mekkora összeg kell hogy bejöjjön, hogy nekik megérje ezt csinálni, biztos vagyok benne, hogy pillanatok alatt összejönne, ennek lehetne valami garanciális része, hogy nem kapják meg az egészet egyben hogy ne mondják azt, hogy kösz szépen, és lelépnek :D, szóval valahogy ezt meg kellene még oldani, és utána mindenki boldog lenne. Ők, hogy nem a semmiért csinálják, és mi, hogy megkapjuk a játékhoz a fordítást relatív rövid időn belül. Egyszerűen tök béna, hogy éveket kell erre várni. Valaki találja ki már ezt a rendszert!

Lehet hogy azokkal kellene felvenni a kapcsolatot, akik amúgy is csinálják a nagyobb játékokhoz a magyarítást. Pl. most jön ki a Day's Gone. Akik azt lefordították a játékhoz pénzért, mért ne csinálnák meg a Red Dead-hez is, csak általunk finanszírozva?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.05.12. 09:59:22
  • hunbalee
    Lehet számodra az de baromira rátapintott a lényegre.
  • RED BULL F
    lol
  • NiGhTM4R3
    Vajon lesz-e összefogás az RDR2-ért?
    Mármint ha egy középfos Mad Maxért összetudtak állni páran (aminek a faék sztoriját alap alatti angollal is meglehet érteni) akkor érthetetlen számomra, hogy az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb, legnagyszerűbb játéka miért hagy hidegen mindenkit. Persze tudom a szövegmennyiség nem ugyanannyi de akkor is szomorú
  • cikasz
    És ez hír?
  • Piko888
    Basszus ez gyorsan ment, lottóznom kellene: "A Baker Online® 14 évnyi működés után megszűnt."
    Elég gyorsan meg lett a 88% a RDR2-ben.
    Szerintetek a támogatók visszakapják a pénzüket?
    Utoljára szerkesztette: Piko888, 2021.05.11. 16:48:50
  • IMYke2.0.0.0
    Tessék abbahagyni egymás vegzálását!
    Menjetek a manapság divatos online beszélgetős alkalmazások egyikére és ott élőben mehet a szidalmazós móka, ezt a helyet hagyjátok meg a kulturáltan fórumozók helyének!
    Köszönjük.
  • Piko888
    Baker: "A projektek titkosak és bizalmasak. Elkészültükkor váratlan módon fogunk értesíteni Titeket."
    Gondolom most végzett a nevek és városok lefordításával, így már csak arra kell várnunk, hogy mikor unja meg és törli a semmit, ahogy a Mad Maxet.

• xymano
    Egy boldog ember szavait olvashattuk.

Köszi a Mafia magyarítást lányok és srácok
  • Baker1
    Inkább egy ilyen lúzerfost bannolnék a picsába, meg úgy az SG-n, mint amilyen te vagy, azt kötnéd fel magad! Boldogabb lenne nélküled a világ!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.05.03. 23:28:34
  • ricsa008
    Nem lenne helye a fórumon egy ekkora faroknak ha egy moderátor komolyan venné a feladatát ...
  • Baker1
    Ment pm!
  • Baker1
    Rendben, akkor b/szd meg anyád. Ezek után gondolom alázattal és tisztelettel tekintesz reám.
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.05.03. 21:38:49
  • KaOz
    Minden rendben van, a látásommal nincsen baj. :D
    Természetesen az sem korrekt, amit neked kívántak de én nem az elmúlt pár napra gondoltam, hanem visszamenőleg egy egész hosszú időszakkal kapcsolatban írtam. Részemről nincsen harag csak sokszor nem értettelek, az embereknek írt válaszaidat és reakcióidat kifogásoltam és nem arra gondolok itt, amit te is írtál de mondom nincsen harag. Az is benne lehet a pakliban, hogy így irkálva félreismerjük a másikat, pedig lehet online játékban simán menne a közös csapatás, ahogyan egy buliban egy frankó sörözés.
    Erre is volt már példa. A legjobbakat.
  • Baker1
    Rendben i2k, részemről lezártam!
  • Baker1
    Meg a francokat...alázatot és tiszteletet, azt ki kell érdemelni, nem adják csak úgy mindenkinek. Egyébként neked szelektív a látásod? Lentebb írták, hogy dögöljek meg covidban. Te hogy reagálnál? "Nagyon szépen köszönöm a jókívánságot, aranyos vagy!" vagy mifene? Ha igen, akkor valami nagyon nincs rendben odabent!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.05.02. 14:17:34
  • eddie999
    Minden szavaddal egyetértek!
  • KaOz
    Régóta olvasom a topicot és játszom a fordítók munkáit használva, melyet ezúton is köszönök nekik.
    Sokadik hozzászólásod után is azt gondolom, hogy alázat és tisztelet nem igazán szorult beléd és a megnyilvánulásaid ezt csak megerősítik.
    Eddig sem használtam a fordításaidat és ezután sem fogom. Egyet sem. Gondolom ezen majd röhögsz és megvonod a vállad, hogy haha nagy cucc 1 ember de hidd el majd körbeér ez. Remélem es bízom benne, hogy találkozol egy olyan szituációval, ahol majd megismered, hogy hogyan kellene/illene kommunikálni, talán még tiszteletet is fogsz tanulni de erre kicsi az esély.
    Addig pedig ajánlok egy tükröt, reggelente nézz bele...
  • IMYke2.0.0.0
    Tessek kulturaltan, visszafogottan forumozni, felnottekhez meltoan!
    Szol ez a most magukbol kikeloknek eppugy, ahogy a jovoben nagyfiuzni akaroknak.
  • lonvard
    Mad Maxben ezer éve reménykedem, köszi szépen!
  • Baker1
    Vigyen el téged ricsapicsa, te csóró büdös gyökér! Rajtam az sem fog! Menjél és akaszd fel magad, te boldogtalan paraszt!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.05.01. 23:03:59
  • ricsa008
    vinne el a korona .... utálom a magadfajta kiskirályokat...
  • Baker1
    Te meg túl boldogtalan kisugárzást árasztasz magadból és fogalmazni sem tudsz. Kerülöm az ilyen tudattalan embereket! Szeretném, ha nem rondítanának bele a kiegyensúlyozott, vidám életembe. Nem ér annyit!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.05.01. 20:51:21
  • cikasz
    Engem meg szétkaptak egyből mert azt mertem írni amit ezzel kapcsolatban...
  • xymano
    Ilyen
  • xymano
    Tuti nem fogsz csalódást okozni, hiszen akitől nem várnak sokat abban csalódni sem lehet. Pozitív csalódás meg egy ijen embertől akit ugyan nem ismerek, nem is remélek.
    Nem sok jó indulat szorulhatott beléd az írásaid alapján, sajnos.
    Cod magyarítás meg persze, hogy rekord lett, hiszen a fele aki letöltötte nem tudta, hogy hova mentette és ezért még 2x letóltötte.
    Inkább fordíts hátat, leléphet.
  • NiGhTM4R3
    Nagyon korrekt
  • St3vEn
    Akkor lehet rosszul emlékeztem
  • The_Reaper_CooL #57227
    Amit egyedül kezdtem el az mire utal? A Mad Max-et soha nem akartam lefordítani, most kezdtük el többedmagunkkal. Ha más játékra gondolsz azt igyekszem befejezni
  • St3vEn
    Egészen biztosan, nagyon sokan le fogják tölteni, én nagyon régóta várom. Ha jól tudom még anno Te egyedül kezdted el, csak parkolt kicsit, én már akkor megvettem a játékot, csak ezért, szóval várós :)
    UI.: Szerencsére most elég sok jó játék fordítás érkezik, vagy érkezett már, csak beszerezni magát a játékot még nem sikerült.
    pl: Chernobilete, Metro Exodus, titan quest 2 DLCje stb. mondhatni célegyenesben, Hellsign, Darksiders Genesis, Phoenix Point, SW:Fallen Order ezekhez meg már elkészült. :)
  • The_Reaper_CooL #57225
    A fordításról tudtunk, hogy készül, és mint ilyenkor szokás senki-semmihez se nyúl hozzá, nem illik más fordítását lenyúlni (én pl. sose tenném, hiába van több olyan játék, amihez készítettem volna fordítást). De az, hogy állítólag 87%-nál dobják a projektet és felháborodnak az emberek (jogosan), ott lépni kellett. Úgyhogy nulláról fordítottunk 8-an ennyit, és ha csak 1 ember is letölti már megérte :)
  • NiGhTM4R3
    Kicsit furcsa, hogy tudtak baker fordításáról ennek ellenére ők is hozzáfogtak / folytatták de utólag úgy tűnik jól csinálták és bárcsak láthatnánk baker sértődött fancsali képét

Remélem a háttérben valakik a RDR2-nek is hozzáláttak, mert ettől az embertől azt se szabad elhinni amit kérdez nem hogy bedőlni neki csinálja a magyarítást
  • Baker1
    Azért kíváncsi leszek a letöltési rekordra 1 hónap alatt. Kb. lesz vagy 500. A CoD: WWII magyarítását biztos nem fogja megdönteni. Amúgy fura, hogy pont én írtam MP-n, hogy nem vagyok köteles bejelenteni, milyen projekteket fordítok és miért szüntetem meg azokat. Erre ezt meg is ragadta pár fordító és lám, mi fog születni belőle. Sunyiság level 1000. Lehet én sem fogom bejelenteni a projekteket, csak úgy kidobok egyet-kettőt a CoD: WWII-höz hasonlóan. Sajna néha hangosan gondolkodom. Most törlöm is a projekteket! Így izgisebb!
  • hunbalee
    Én is örülök hogy érted a viccet, ja nem
  • Baker1
    Jájj de bírom, mikor jönnek ilyenkor az összeesküvés-elméletekhez hasonló feltételezések... Semmi közöm hozzá, nem tudtam róla, elküldtem mindenkinek a programot, valaki(k) élt(ek) vele, örülök, hogy elkészül!
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2021.04.28. 19:28:13
  • hunbalee
    Na ez igen!! Nem gyengén titokban lett tartva. Vagy lehet Baker tudta és emiatt dobta a sajátot?