58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • totyak
    Én mindenesetre nagyon megköszönném, ha egyszer megcsinálnád, mert ezek szerint lehetséges fordítani. De már az is haladás lenne, ha rájönnél hogy kell belepiszkálni és akkor már lehet valaki elvállalná, ha neked sok a munkád. Sajnos nekem semmi affinitásom az ilyesmihez, nem értek a magyarítások készítéséhez, angolul sem tudok valami fényesen. De természetesen nem várok el senkitől semmit, csak érdeklődöm.

Esetleg, ha utánaérdeklődsz a spanyoloknál, netán segítenek is, adnak hozzá programot, írnál itt egy rövid beszámolót, hogy tudjunk róla, mi történik? Nem tudom mekkora érdeklődés lenne a magyarításra, nekem kizárólag úgy lenne élvezhető a játék.

Syberia3-ra is addig vártam, míg el nem készült és szuperül szórakozom. Ezt is neked köszönhetem.
  • claydove
    Muchas gracias mi amigo! :R
  • FEARka
    Ez a honlapuk.
  • claydove
    Köszi! Tudsz esetleg valami elérhetőséget oda? Jövőre visszatérek rá, bár nekem elég sok a munkám, lehet hogy jobb lenne ha valaki olyan fordítaná, aki semmi máson nem dolgozik.
    Utoljára szerkesztette: claydove, 2018.10.08. 16:20:39
  • FEARka
    Ha valaki fordítani akarja érdemes lehet felkeresni a spanyolokat, hátha segítenek, ők már a Final Cut verzióhoz igazították a fordításukat. A spanyol telepítése után ez marad a mappában: text Ha valakinek sok a szabadideje összeszámolhatja kb mennyi sor lehet. A fájlok elején látni, hány sorból áll: <texto lineas="15">, de van ahol egy ilyen "sorban" több sornyi szöveg is van.
  • nulladik
    köszi, megkaptam már aryol -tól
  • claydove
    Én próbálkoztam vele régebben, de nem sikerült kiszedni a szövegeket semmilyen módszerrel. Ha van valami részletes használható leírás hozzá (hogyan lehet kiszedni, módosítani és visszaültetni a szövegeket), akkor megnézem, de csak jövőre.
  • totyak
    Dreamfall Chapters magyarításról esetleg nincs híretek? Foglalkozik vele valaki, lehetséges egyáltalán magyarítani? Más nyelvekre megoldották, gondolom van rá módszer.
  • grebber
    Nekem megvan, de most nem leszek otthon reggel 7ig.Ha addig nem kapod meg reggel linkelem. De azt hiszem a teljes szinkronos van meg...
  • nulladik
    Nincs meg valakinek a Brothers in Arms: Hell's Highway magyar lokalizációja? Csak a szöveges fájlok kellenének, a szinkron nem érdekel.
    Ez a szutyok steam nem támogatja a magyar nyelvet...

• RED BULL F
    Azt gondoltam, hogy nem maszek. konkrétan az érdekelt volna, hogy melyik fordítóirodával csináltatták meg, mert hát... öhm... hogyan is fogalmazzak. Hagy némi kívánnivalót maga után a munka. Bár lehet a munka jelzőt idézőjelbe kellene tennem.
  • frem
    Várjuk!!
  • Baker1
    Az gyárilag magyar és a Microsoft készítette. Egyébiránt novemberben Battlefield 1 teljes magyarítás, amely nem olyan minőségű lesz, hanem sokkal jobb!
  • RicoKwothe #52933
    Ha jól rémlik, az nem maszek fordítás, hanem gyári.
  • RED BULL F
    Valaki egész véletlenül nem tudja, ki volt a felelős a Forza Horizon 4 lokalizálásáért? Vagy az MS házon belül oldotta meg?
  • chris0000
    hi.
    azt lehet tudni,h mikor zárjátok a jelentkezést és mikor indul a teszt időszak?thx.üdv.
  • Sunsetjoy
    Meg kell keresni az összes asset fájlt egyenként kibontva, hogy melyikben vagy textasset (én a resource.assets-re gyanakodnék). Ráállsz a listában az olyan textasset típusú fájlra a sorban, a plugins gombot megnyomod, ott van hogy export to txt, import from txt. Elég nyilvánvaló, mire valók.

Csak ugye azt kell kitapasztalni, hogy milyen kódolással kell menteni notepad++ programban (unicode, utf-8, utf-8 with BOM, little endian), hogy ne fagyjon ki a játék, jelenítse meg jól a játék.
    Amikor kiexportálod, a fájlnevet is eleve úgy adja meg automatikusan, hogy lásd, melyik assetből jött ki, melyik sorszámú, stb.
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.09.29. 14:25:50
  • grebber
    Ez megnyitja ,de mivel én nem vagyok magyarító nem tudom mit kéne keresnek a rengeteg fájlnév között + hogy bontom ki hogy rakom vissza stb...Aki dolgozott már unity-s game-el segíthetne...
  • Sunsetjoy
    https://github.com/DerPopo/UABE/releases
    AssetsBundleExtractor
    Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2018.09.28. 18:50:57
  • grebber
    Hegis' Grasp játékra nem nézne rá valaki? Unity engine-es és assettek vannak nem tudom mivel kell szerkeszteni vagy lehet-e érdemes-e vele foglalkozni nehéz-e stb?

N070: Eye of Basiron felbuzdulva ezt is elindítanám közösségi jelleggel.
  • Baker1
    Na, leszedettem a cikket a GameStarról, örülhet mindenki! Bár akkor is híre ment a fordításnak.
  • Baker1
    Elolvastam mindent, mr. kuncsorgó trc és 2002 kivételével egész korrekt kommentek vannak.
  • Baker1
    Én csak ennyit vettem észre a dologból: "már a trailer alapján színvonalasabbnak tűnik, mint a Forza Horizon 4 hivatalos magyar nyelve." A többi meg csak a szokásos kis irigy trollsereg műve. :P Ráadásul megint a híremmel kapcsolatban van a legtöbb komment a GS oldalon.
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2018.09.26. 11:24:52
  • blackcalibra
    "Miután többen is felhívtátok a figyelmünket a fordító megkérdőjelezhető és jogilag is támadható módszereiere, a cikket levettük a főoldalról és Facebookról. Természetesen, ahogy mindig, csak jó fejségből írtunk a magyarításról."

Nájsz.
  • nulladik
    :) azok a kommentek

bf4 magyar(os)ítás
  • grebber
    Kész!

No70: Eye Of Basir magyarítás

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek ,aki akár csak egy mondattal,de hozzájárult a magyarításhoz.
    Aki végigjátssza és szerinte valami nem úgy van és jobb "magyarosabb" tippje lenne nyugodtan jelezze és cserélem a szöveget.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.09.23. 20:41:08
  • scomcomputers
    Látom, de ott is sok a Troll (alias WhenShallIBeFree)....hej, ha csak 1 napra nem lennének törvények, annyi dolgom lenne..
    Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2018.09.23. 17:14:20
  • nulladik
    hiába na, békernek már híre van a köztudatban :)
  • hawkie22
    Én ezt a következöként fordítanám:

"Elkötelezte magát a kereskedés mellett, erre tette fel az életét. Soha nem házasodott meg, ebböl kifolyólag gyerekei sem voltak. A halál oka ismeretlen. Ki Alexis?"

Ennyit tudtam kiokoskodni, de sem a játékot, se a tágabb szövegkörnyezetet nem ismerem. Ettöl függetlenül örülök, ha segíthettem.
  • Sunsetjoy
    És hogy örülnek neki a kommentelők...!
    Jobb, ha a magyarítások olyan helyre kerülnek hírezésre, ahol legalább egy kicsit értékelik a befektetett szabadidőt, akár 100 mondatról, akár 100000 mondatról van szó. Mondjuk a legnagyobb 'szkalapság, ha olyanhoz szólnak hozzá, amihez/amivel amúgy se foglalkozna. Csak hogy BESZÓLJON.
    Én úgyszólván magasról teszek az FPS játékok magyarítására (egyetlen egyet fordítottam le poénból, az is milyen játék...), vagy bármilyen kis játékocska magyarítására, de nem pofázok bele abba, ami nem rám tartozik/nem nekem szól.
  • Baker1
    Nahát, a PC Guru Online is kitette hírbe! :D
  • grebber
    Találtam egy angolul maradt mondatot ezt valaki lefordítani?

"He was prone to trading by which he lingered on. He never got married, therefore he had no children. His reason of death is not certain.Who is Alexis?"
  • grebber
    Elkezdtem visszaültetni a magyar szöveget..3 után teszteltem mondom minden fasza haladjunk már majdnem kész voltam mondom teszt. Erre már crashel a játék. Elkezdtem visszafelé menni a kb 55 fájlból és 10-ig még jó... Ej most átnyálazni mindent mi a baja...76 x több idő lesz mint a fordítás volt.
  • nulladik
    Hamarosan elkezdődik a Pillars of Eternity magyarításának nyilvános tesztje.
    Lehet jelentkezni.

Jelentkezés tesztelőnek!
  • RicoKwothe #52912
    Kösz a javítást, igazad lehet.
    Az összetettebb mondatokkal a mai napig hadilábon állok, ezért nem fordítok nagyobb játékokat.
  • endorphinz
    az első mondat eléggé értelmetlen google fordítós, szerintem egy fokkal jobb így:
    annak gondolata, hogy békére lelek miközben felfede(ze)m a titkot adott nekem leginkább erőt, hogy tovább lépjek.
  • grebber
    Egyszer bundlezhanád már a magyarításokat mondjuk fél napig csak 500ft mind és hasonló opciók
  • Baker1
    Közben összedobtam egy pofás Battlefield 4 magyarításos' videót. :D

• Ainz
    Üdv!
    Star Ruler magyarításról lehet tudni valamit ?
    1 éve nem volt frissítve az állapotjelző és azóta 90%-on áll, ha a készítője nem szeretné befejezni, akkor én átvenném.
  • grebber
    Köszönöm. Ezzel elvileg kész is a No70: Eye of Basir "közösségi" magyarítása. Ha lesz időm már csak vissza kell illeszteni a szövegeket az angol helyére és ha a technika engedi és működni fog ,tesztelni kell már csak.

De ha itt is az lesz hogy amint megváltozik a fájlméret a magyar miatt és nem indul tökön döföm magam...ilyen volt az The Forest of Doom játék könyv is...ott is mivel 1az1be a könyvet vitték játékba csak a pdfből kellett másolgatni a magyar szöveget. De amint a szövegfájl mérete nagyobb lett game over :(
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.09.22. 18:24:17