Játékmagyarítások fóruma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!
Egy kis kedvcsináló. 😊
Observer játék magyarításának előzetese
Úgy tűnik a ME: Andromeda magyarítás is befuccsolt.. kár, pedig én bíztam a srácokban de érthető azért

takysoft
Na, ránéztem.
A játék szövegei a Data/level* fájlokban vannak eltárolva. Pl ha a level10 fáljban rákeresel, megtalálod a "Your objective is" szöveget. És ott a környékén sok másikat is. Sajnos ez nem plain text....

Ezeket a fájlokat meg tudod nyitni a Unity Assets Extractorral. De ebben viszont nem sikerült pontosan behatárolni, hogy melyik adattípus az, amiben a szövegek vannak.
Van ilyen, h gameobject_text, meg gameobject typetext
De ezeknek túl kicsi a mérete.
Eddig jutottam, na

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Márpedig az lesz, és jó eséllyel fordítható lesz.
könnyelműség kijelenteni, hogy az lesz a következő projekt úgy, hogy még meg sem jelent a játék... erre szerettem volna célozni csupán
takysoft
Elfelejtettem, bocsi, de most felírtam magamnak 😄
Foglak keresni

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

ránéztél?
Panzeradler
K9szi, végül felraktam simán telepítősbe, így is jó lett.
darkSectorxxx
Várós.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Nincs telepítve a játék, így a pontos könyvtárszerkezetet nem tudom megmondani. Az alapjátékkal nincs gond azt oda kell telepíteni ahova a letöltötted. A két modot külön külső mappákba telepíti, ezek itt találhatóak: .......\Steam\steamapps\workshop\content itt lesznek a telepített modok. A mappák neve egy sorszám, de ha belépsz valamelyikbe, ki lehet találni, hogy melyik mod melyik mappa. Na ide kell telepíteni a modok magyarítását és jó lesz.
A magyarítás leírásában benne vannak a lépések, ráadásul külön van dobozos és Steam-es verzióhoz is.

grebber
Átírtam erre áéíóöüőű pár szót működik a játék nem esik szét.

Next PC upgrade: 2022

Miből gyanítod, ha még meg sem jelent? 😊
Panzeradler
Valaki nem emlékszik, hogyan kellet működésre bírni a KOTOR 2 +TSLRCM mód magyarítását? Steames minden.
még megjelenési dátumot sem kapott tudtommal, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy fordítható lesz (gyanítom egyébként, hogy nem)
Sunsetjoy
Már azt hittem, jó lesz, de úgy tűnik mégsem. Nem biztos, hogy a mérettel van a baja.
Meg lehet próbálni rövidebb szót átírni (hogy más ne legyen), de úgy, hogy csak ennyi legyen ott: áéíóöüőű
Azért nem az árvíztűrő tükörfúrógép, mert az lehet, hogy hosszú...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

A következő projekt a Call of Cthulhu lesz.

grebber
Mégsem az... pár szó átírása után megváltozik a méret és csak krix krax jelenik meg a játékon belül...Erre esetleg van valami?

Köszönöm az élményt!
Akkor a következő projekt a Wasteland 2, hol lehet majd nyomon követni a fordítást?

Csak bátran!

Milyen önérzetes itt valaki, aki nem türelmetlen, de azért kettő levelet is küld 😊
blackcalibra
Kérdezem ,nem türelmetlenkedek.
Csak azért kérdezem, mert láttam, már tegnap este elolvastad a levelet, de nem kaptam választ.
Barátok lennénk..... ? <#ejnye1>
Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.09.02. 12:50:00
Leginkább az alapján, hogy gép előtt ülök-e, kedves türelmetlenkedő barátom...
grebber
Este megnéztem a notepad++-al.Tökéletes vele ,amit átírok magyarul is jelenik meg. Akkor kiszótárazom

blackcalibra
És mi alapján dől el, hogy ki kapja meg, ha ír is?
Kettő levelet is küldtem!
Wastaland 2
Gyors volt! Következő projekt? 😛

Csak bátran!

Jó játékot! 😊
Köszönöm szépen hogy elküldted.
Solid Snake
Türelem magyarítást terem. Köszönöm a gyors munkádat előre is <#law>
A tesztelés vasárnap zárul, úgyhogy hivatalosan jövő héten adom ki.

Aki viszont már most játszani szeretne, az írja meg privátban a címét, és elküldöm neki.
Solid Snake
Közel az idő <#pias>
grebber
Nem vagyok magyarító...ezért kérdezgetek.. Fogalmam sincs ezekről a dolgokról.
Ki akarom szótárazni a tárgyak neveit ,mert anélkül csak clickfest a game...és a game a gyorsaságot arannyal díjazza amiből rohadt sok kell...

Mivel kéne szerkesztenem stb az érdekelne... 155MB-os a game aki ért hozzá rápillanthatnak.... De ha az xml is segít privátban elküldhetem.

Sunsetjoy
A kódolásra figyeltél?
Az Endless Space is sima xml volt, de ha sima jegyzettömbben (ahol nincs olyan kódolásra figyelem, hogy mondjuk little endian, vagy utf-8 BOM nélkül) szerkesztette az ember, nem notepad++ vagy hasonló progiban (ami figyel rá), akkor magasról tett mindenre, "képes volt magyar sorokból is angolt megjeleníteni". 😊

Ráadásul valami cache is volt benne, mert amikor hibajavítást végeztem és visszaállítottam az angol fájlt, elsőre még a magyar szöveg jelent meg (és nem játékmentésből, már a főmenüben). Másodszor indítva kaparta elő azt a fájlt, amivel kellett dolgozni.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

grebber
A Farmington Tales-re nem nézne rá valami hozzáértő? Point and click game..a szövegek "sima" xmlbe vannak de hiába írok át bármit magyarra a game-en belül angol marad...

köszi szépen
takysoft
este ránézek, ha nem felejtem el 😊

a szöveget ki lehet nyerni, ha igen akkor nekiállok
Utoljára szerkesztette: Piko888, 2017.08.30. 22:56:53
takysoft
Early access játékot? Nem nagyon. hetente változhat a struktúrája

Valakinek nincs kedve lefordítani?
Tavern Tycoon
takysoft
Írtam nekik, majd kiderül 😊

cikasz
Sziasztok.
Nem tudjátok, hogy a Deadlight Director's cut-hoz nem igazította valaki hozzá a simát?
köszi.

Utoljára szerkesztette: cikasz, 2017.08.29. 10:57:51

http://www.akciofigura.hu

Pár kiegészítés: az apk-t root nélkül is simán lehet menteni (általában) pl. a Super Backup nevű ingyenes cucccal. Persze ha olyan az app, hogy telepítés után még töltöget a netről akkor már más a történet. Az apk kibontása és visszacsomagolása semmi perc alatt megvan, utána már könnyen lehet módosítgatni ezt-azt benne. Persze ez általában igaz csak, előfordulhat, hogy a fejlesztők megvariálták. A visszacsomagolt apk viszont nem lesz kompatibilis a playről letöltött játékkal a publikus kulcs használata miatt. Összességében azért érdemesebb megvárni mit reagálnak a magyar fordítás ötletedre.Az a tiszta!

takysoft
Köszi, megpróbálom 😊

takysoft
A probléma az, hogy...
APK fájl letöltése a telefonról: Root kell hozzá. (mindenhonnét máshonnét pedig illegális, és valószínűleg nem kompatibilis mindennel...)
APK fájl editálása: illegális, ÉS elég nehézkes...

A legpraktikusabb, ha ráírsz a fejlesztőkre hogy megcsinálnád a magyar fordítást. Azt majd elválik.... van aki nem is reagál rá, van aki kedvesen leráz, van aki örömmel veszi és minden segítséget megad a fordításhoz. Próba cseresznye, egy emailt megér. Igaz én csak felhasználói alkalmazásokat fordítok Androidon, de a tapasztalatom a fentiekről: 20% - 10% - 70%. Jellemzően akik pozitívan állnak a lokalizáláshoz, egy legális licencet szoktak küldeni ha kész a fordítás.
Utoljára szerkesztette: HJ, 2017.08.28. 20:05:05

Csak a szöveget tedd közzé, és egy leírást a módosítás menetéről, amit majd a felhasználó elvégez.
takysoft
Srácok, Androidhoz esetleg aki ért...
Lefordítanék egy játékot, egy ilyen kisebbet. (Devil's Attorney)

Az APK-ban benne is van a szöveg egyszerű text fájlokban. Csak a gond az, hogy ez egy fizetős játék, és az APK módisítás illegális volna.
Nem lehet valahogy megadni egy droidos játéknak, hogy XY fájlokat ne onnét használjon?

Bakker, ezt nem is láttam anno. <#pardon1> Köszi szépen!

"Baker, a II. világháborús játékfordítók céhének nagymestere."

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/