58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Kiru #9168 Sziasztok! Nem tudjátok, hogy a Deus Ex 2-őt fordítja valaki?
Ja, és a Gothic 2 hogy áll, van frissítés? -
#9167 IMYke:
Far Cry nekem is problemas, de a legujabb driver ATI-nal nem valt be. (Ugy tudom, neked is ATI kartyad van!) Szoval en 3.10-el, majd 4.1-el probalkoztam, de semmi eredmeny, csak a fomenu futott. Most ajanlottak viszont, hogy readme a 3.9-et ajanlja hozza! Kiprobalom majd delutan, hathamilesz! -
#9166 IMYke!
Azt szeretném kérdezni hogy olvastam itt a fórumba nem is olyan rég hogy a NeuroTran nem valami jó fordító progi!Tudsz-e valami jót ajánlani és hol lehet letőlteni!Az oldaladon kerestem de nem találtam sehol!
A következő kérdés pedig az lenne hogy a Broken Sword 3-hoz készül-e magyarítás,legalábbis te tudsz-e rolla?!A fórumába olvastam hogy valaki talán készít,de többet nem írnak rolla!Nállad pedig úgy olvastam hogy nem!Akkor most melyik??!! -
#9165 A Far Craynál rakd fel a legújabb csakis a legújabb drivert a vid kártyának!Nekem is azt csinálta mint Neked de azóta fut rendesen és kibaszott szép játék! -
#9164 Ja,ja -
#9163 Nem minden a pénz.
Bár tagadhatatlanul elég sok.. -
#9162 Azért néha igazán tudok annak örülni, hogy némelyik játékkal egészen el vagyok maradva.
Az Aom -ból ha két pályát megcsináltam aztán félretettem, hogy ha lesz alkalmam akkor végigviszem. A Titans-ba meg még bele sem tudtam kezdeni ....... és....és megérte!
Most itt van mindkettőhöz a magyarítás, így elmondhatom "Milyen jó, hogy nem játszottam még egyikkel sem."
Köszönet az áldozatkész fordítóknak.
Minden fordítónak természetesen -
#9161 Imyke tudnál-e segíteni a RailRoad Tycoon 3 magyar nyelvű fájljainak felkutatásában? -
#9160 Bár Én lennék ilyen boldogtalan!! -
#9159 Köszi! -
#9158 Nem fogsz. Elhiheted.
-----------------------------------------
Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
------------------------------------------ -
#9157 Sziasztok!
Tom nem friss a game, és igen nagy munka lenne megcsinálni, de nem láttatok véletlenül Gabriel Knight 3 magyarítást?
Eddig nem találtam. (lehet nem is fogok) -
#9156 Huh, a 16 éves csaj becserkészése OFF-TOPIC téma jobban tetszett, mint a gyerekneveléses... -
#9155 Heaven & Hell stratégiai játékot fordította valaki??
Aki Ismeri szóljon vissza.
-
#9154 Beyond Good&Evil-t nem akarja valaki lefordítani?:D
Van benne öszvossz 200sor szöveg ,de az a játék csúcs.
Én mondjuk értem ,de nemtok hozzá progit. Akik meg nem tudnak azoknak kelhet. -
#9153 Ez szép végszó volt.
sziasztok
-
#9152 Ha már így szét-offoltuk, hát folytassuk
Én pedig mindenáron építészmérnök akartam lenni, mert anno imádtam - most is, csak már nincs időm rá - rajzolni és tervezgetni, középsuli végén azonban nem jöttek össze a dolgok és utána elvégeztem egy AutoCAD tanfolyamot...
Most meg szociálpolitikus leszek, s nem fogom halálra keresni magam.
Talán, egyszer majd a saját házamat megtervezem...
De hát az Élet ilyen, vanank beteljesületlen álmok...
Mindennemű, magyarításra vonatkozó kérdés előtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévő ".:Magyarítás lista:." -t!
#9151 Azért ez rosszul is elsülhet ám. Az én barátnőm szétkeresi az agyát a pénzügyi pályán csak éppen boldogtalan mert SZOCIÁLIS munkás akart lenni de az apja nem engedte.
Persze most örülnél az érmeidnek? de azt nem adják ám ingyen. nem mindenki világbajnok aki a billentyű helyett a labdát ütögeti... -
#9150 /OFF
Nos meg egyszer hozzaszolnek az OFF Topichoz, amit en inditottam el :-)
Szerintem egy mese lehet brutalis, ha van egy tanulsaga, miszerint a gonosz mindig elnyeri bünteteset!
Hallottam olyan hülye pedagogusrol, aki a sajat gyerekenek azert nem engedte nezni a mesefilmeket, mert ott az allatok beszelnek es szerinte a gyereket megzavarja, hogy a valosagban meg nem.
A lenyeg, hogy az ember vissza tudjon emlekezni a sajat gyerekkorara es tudja, hogy ö annak idejen mit erzett. Akkor tudni fogja, mit lehet egy gyereknek es mit nem.
A szülö reszeröl szerintem a legfontosabb, hogy együtt legyen a gyerekkel es megvalaszolja a kerdeseket es elmagyarazza a különbseget a valosag es a fantazia között.
A szülö mindig a sajat vagyait fogja a gyerekre eröltetni es szerintem ez igy van jol. A legtöbb gyerek inkabb nem csinal semmit, vagy playstationozik, ahelyett, hogy elmenjen karate edzesre. Nem azt mondom, hogy ne hagyjuk a gyerek sajat almait, vagyait teljesiteni, ha van neki, de ha nincs, akkor igenis eröltessük es akkor persze mi mast eröltet az ember, mint azt, amit ö szeret.
En nagyon örülnek, ha anyamek annakidejen rameröltetik mondjuk a müjegtancot ( tudom egy ferfihez nem illik, de en imadom :-) ). Akkor utaltam volna, de most biztos sportosabb lennek, jobb lenne a kondim, lenne nehany aranyermem, vilaglatott lennek, egyszoval lennenek emlekeim stb.
Van egy baratom, akinek tornazni kellett jarni. Rohadtul utalta neha, de csinalta. Mikor vegzett a 8 altalanossal, besetalt a fövarosi nagycirkuszba es felvettek artistanak. Most ha 2 honapot van magyarorszagon evente, az sok es szetkeresi az agyat.
Hat nem megerte?
Na kb. ennyi....
/ON -
#9149 Az enyém meg síléccel jön a világra, és bármilyen pulton táncolni fog, és marhára bírja majd a mojitot és a bacardi colat.
De ha valami visszahúzódó kölköm lesz hát én megőrülök -
#9148 Természetesen, a skac (mindegy, fiú lesz vagy lány, sőt akár mindkettő ) 4 nyelven fog tudni.
Szerintem, mire megszületik és PC-hez ül a "rohadt régi" No One Lives Forever 1-hez (ami akkor majd csak PC x86 emulátorral fog menni a 25GHz-es 128 bites PC (?) környezetben...) már lesz euro nyelv is (a jó öreg német meg satubbi pedig háttérbe szorul... az angolt meg gyűlölni fogja minden Euro-állampolgár )...
De ha mégse, angolul tuti tudnia kell!
#9147 Mindenesetre -és visszatértünk a topic témájához - a fordításaidat ne add a kezébe, hadd tanuljon meg angolul.
Így talán méltó követőd lesz.
Hiszen tudod a cipész maradjon a kaptafánál
Remélem jól tudom a mondást- ilyenekkel szoktam bebukni -
#9146 Ne haragudj de szerintem totál félreérted IMYkét. Fejtegethetjük amíg csak akarjuk de szerintem .:i2k:.
csak azt szeretné, hogy ne legyen gépfüggő a kiskölyke majd ha lesz. És higyjétek el látni ilyet rengeteget. Ti biztosan mind jó szülők vagytok és ezt őszintén gondolom de a saját BARÁTI körömben szinte csak ilyen példát látok. Pedig nincsenek rossz ember barátaim. Csak valószínűleg nem olyan egyszerű ez a dolog mint ahogy gyerek nélkül elképzeli az ember.
Húúú de belemelegedtünk -
#9145 Persze. Sőt, tovább megyek:
Én a gyerkőceimnek már most begyűjtöttem az összes, elérhető Magyar népmesék (video) és rajzfilm sorozatokat, meg nekik gyűjtöm a mai szuper színészek filmjeit (Robert De Niro az isten)... stb. stb.
Természetesen, mindenkinek igaza van akkor, amikor azt állítja, az Élet nem fenékig tejfel, és kell az egészséges mennyiségű erőszak is a gyerek nevelésébe (nem őt bántani, hanem nem elfordíttatni a valóság elől - persze, nem Face of Death videokat bámultatni velük... ). Gondolom, észrevettétek, még magam sem találom a hangom ebben a témában, de hát még nincs is porontyom...
Az tuti, amikor eljöttnek vélem az időt, akkor a fiam mindenképpen végig fogja nyomni az apu kedvenc gémjeit... És összemérjük mit tudunk ... én ugyanis a mentéseimet, statisztikáimat külön is el szoktam tenni...
#9144 Jah és még egy dolog. Messze a legdurvább(de mégis a legjobb mesék) a Magyar népmesék.
"És akkor Matyi úgy fejbekólintotta a farkast ,hogy az menten kimúlt."
"-Ugye királyfi ha átadom az aranygallyat nem ölsz meg.
-Persze ,te 3 fejű sárkány.
A 3fejű sárkony átadta az aranygallyat, majd Jancsi a legkisebb fiú megforgatta a kardját és egy csapással levágta min a 3 fejét."
Ezek is brutálisak ,de ki akarja megfosztani gyerekét Szabó Gyula mesteri mesélésétől? -
#9143 De ugye ez nem azt jelenti ,hogy megvonod gyerekedtől a Tom&Jerryt. Ha ezt megteszed gyermekedet egy örök élménytől fosztod meg. -
#9142 Bocs hogy beleszólok! Nekem 12 éves lányom van és igenis szeretik a horrort az ilyen korú gyerekek és nem csak az enyém hanem a vele egy korú gyerekek is!A lányom első kedvenc játéka a Drakula 1-2 volt és végig is játszotta!Az viszont igaz hogy a rázósabb jeleneteknél elfordítják a fejüket mert gondolom azért csak félnek tőle!Az pedig hogy érdeklődnek az ilyen dolgok irán5t az szerintem azért van mert a világ korántsem abbol áll mint aminek mi hisszük hanem annál sokkal másabb és ők sokka l jobban fogják ezeket a dolgokat!lásd pl:Halálközeli élmények -
#9141 Nagyon örülök, hogy legalábbis a terveinket illetően egy véleményen vagyunk, bár én továbbra is hangsúlyozom, hogy az elvesség szerintem nem vezet jóra. Nekem megvannak a terveim de szeretném ha ez majd a gyerkőcömmel közösen formálódna mindannyiunk örömére. ( ez azért nem is olyan kis kívánság)
Viszont visszatérve éppen arra a tanulmányra tudod mire jöttek rá végül is? Arra, hogy a gyerekeknek igenis szükségük van a kegyetlenkedő mesékre. Gondolj csak a mi meséinkre. Én nem értek hozzá de szerintem a gyerek nem tud éles határt vonni a valóság és nem valóság között. Ezért is hiszi ha eltakarja a szemét és nem látja miképpen pusztul el a gazella a gepárd fogai között, nem is történik meg.
Így vagy úgy de a gyerekeknek szükségük van rá mert tágítja a tudatot és a fantáziát.
És szerintem a H.P éppen azért nem egy rossz mese ( bár én csak az első részt láttam ) mert olyan gyerkőcök ültek le olvasni, akik különben könyvet kezükbe nem vesznek.
-
#9140 ·Olvastam a Far Cray-ba hogy nem indul a game neked sem:Én is pont úgy jártam ahogy Te!Hiába tettem fel a legújabnb drivert akkor sem!Abba bízok hogy a végleges majd elindul mert a Commandossal is így jártam a demó nem indult el a full pedig megy rendesen! -
#9139 Nos, visszatértem a Mátrix-ba... ööö, akarom mondanki a Virtual Reality-be... vagy hátha ez jobb: megjöttem, kérem, a meleg bitjeimet
Sikerült beludnom kemény és közel 4 órára. Nappal sosem alszom, tessék hát elképzelni mennyire fáradt voltam (vagyok).
e57: Én sem akarlak bántani, esküszöm. Sőt, aki ismer tudja rólam: senkit sem szoktam bántani (és ezt csak én teszem hozzá: ok nélkül). De! Szerintem nem értettük meg egymást.
Kicsit olyanok vagyunk, mi, gyerekes szülők és gyereknélküli családra vágyók, mint az elvarázsolt kastélyban, a görbe tükör előtt álló, egymás tükörképén vihogó gyerkőcök: mindent másképp szemszögből látunk véresen komolynak és hasfakasztóan homorosnak.
Én egyáltalán nem tartom lehetetlennek azt, hogy egy gyerek egyáltalán ne ismerje 10 éves koráig a PC-t, mint élvezeti eszközt. Szerintem ez nevelés kérdése, de ezt már írtam.
Az, hogy a PC beépült - mesterségesen, a fogyasztói társadalom nagyszerű "áldásaként" - a mindennapjainkba nem jelenti azt, hogy a gyereknek is odakell adjuk, mint annak idején a járókában a csörgőt... "Kicsim, itt egy kis Harry Potter, hisz te még csak 6 éves vagy..."
Mellesleg a legdurvább Játékok és rajzfilmek a világon pont nekik készülnek. Ki ne emlékezne arra a felmérésre, melyben neves pszichológusok - természetesen Amerikában, egyetemi diákokkal - átnyálaztak egy egész városi TV filmarchívumot, és megállapították, hogy a szórakoztató, 6-11 éves kornak ajánlott filmtermékek mennyire brutálisak...
Tom kilapul, majd tovább megy, Coyote 1000 métert zuhan majd újra látjuk a Kengyelfutó gyalogkakukk következő epizódjában, a Duck Tales-ben felrobban egy dinamit rúd, és jót röhög a gyermekünk, mert a gonoszok kormosak lettek... sorolhatnám napokig!
Még mielőtt elkezdené valaki: én 11 éves koromban ülhettem először TV elé, és nekem nem kellett a "macival" (grrrrrrr püttttty) ágyba bújnom, hanem megnézhettem a komolyabb film remekeket is (Hitchcock, Polip, Angyal-sorozat stb. stb.)
Nem mondom, hogy kockafejű lettem tőlük, mert mindig is tanulógép voltam (lábműtéteim miatt), szobához kötve, de a TV mindig is szabad volt azután.
Egyszerűen párhuzamot vonok azokból a látott esetekből (igen, szociológia, és szociális munka), melyek odáig vezettek, hogy a gyerek(ek) olyan dialógust folytatnak, mint a korábban már idézett utcai búcsúzás pl.
A "finoman adagolom a gyerek nem lesz PC-függő", meg a "hétvégén megnézzük a Harry Potter-t" stb. hozzáállás önmagunk ámítása...
A Harry Potter a legdurvább mese mindközül, 12 éves kor alatt nem engedném megnézni. Én, sajna, láttam - leendő kissógornőm, 12 éves múlt, rávett, hogy töltsük le neki az eddigi 2 részt - és szörnyülködtem, mennyire kegyetlen a film... Nem, nem a kép világa: plasztikussága miatt.
Kis sógornőm szerencsés, mert pedagógus édesanyja van, mindent megbeszélnek, feldolgoznak (az édesanya egy születési rendellenességekkel, és szellemileg visszamaradt gyermekeket oktató intézményben dolgozik, fantasztikus eredménnyel és hihetetlenül aranyos, tinikkel - volt szerencsém hozzájuk. Annyi szeretet árad belőlük, istenem!)...
De mi van azon szülők esetében, akik nem tudnak válaszolni egy olyan kérdésre, hogy mittomén: "Hányas szobában lakott Harry Potter a Foltozott üstben, a 3.kötetben?", akkor beteszik neki majd a DVD-t?
Bocs, a téma továbbtaglalásáért, és tényleg nem akarom rombolni tovább a közhangulatot, csak úgy gondoltam, ezeket - jaj, és mennyit tudtam volna még! - leírtam.
A vélemények közül egyébként MIMACSKA értett meg leginkább.
Én amolyan szintézisét állítanám össze az elmondottaknak, mert azt tudni kell, tényleg nincs recept --- hely, idő, egyéniség kérdése a nevelés.
Csak féltem a mai gyerekeket, és féltem a leendőimet ettől a világtól. Ez talán baj?
Persze, ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy, de felnőtt, és ki így, ki úgy, de felneveli a gyerekeit...
#9138 Hát na ja, de azért nem szeretném,ha olyan számitógép "buzi" legyen... mert hát én is megtapasztaltam gyermekkoromban (5éves koromtól van PC-ém) és lásd mi lett velem.... ez van, ha nekem lesz gyermeke én NEM fogok neki venni max 8-9 éves kortól gépet,mert nincs értelme elhihetitek....Igaz csak most töltöttem a 18-at, most probálok értelmesen érettségizni, de majd csak meglátjuk..
Imyke: Igen nekem se jön le, mert nincs még felrakva a fájl (bocsi mindenkinek, de ez van) -
#9137 Szerintem, meg mindenki azt csinal amit akar.
Ha neki az tetszik, hogy a gep elott ul hat legyen.
Aki horgaszni akar, vagy belyeget gyujteni, az meg csinalja azt.
Masnak semmi koze nincs a masik ember maganeletehez, ha nem az o maganeletet teszi tonkre vele. -
#9135 Szerintem az ember amíg nincs gyereke egy csomó mindent másképpen lát mint utána.
De ezt úgyis mindenki a saját bőrén tapasztalja meg.
A lényeg, hogy egészséges értelmes kissrácokat adjunk át a világnak.
Egyébként olyat is láttam már, hogy számítogépes szülők gyereke totál hülye a pc- hez, viszont imád festeni.
Szerintem sokan hibáznak abban, hogy a saját vágyaikat akarják a gyerekekben megvalósítani.
Más!!!!
Max Payne 3-hoz létezik már magyarítás? -
#9134 Mivel? Szociológiával? -
#9132 Nekem sincs gyerekem még, de egyet fogadtam csak meg amit majd szeretnék betartani. Semmitől nem szeretném eltiltani, azt szeretném ha maga választana jobb programokat. Szerintem ebben is meglehet találni a harmóniát csak valószínüleg ez a legnehezebb éppúgy mint minden másban.
Abban azonban egyetértek IMYkével, hogy amíg nincs gyereke az embernek igencsak ijesztő látvány, hogy milyen sok hülye kölök van. És a legtöbb közűlük tényleg csak a gép előtt ül.
Visszatérünk a magyarításhoz még valaha?
Ez ugyanis kimeríthetettlen kérdés -
#9131 Hat, meg kell mondjam, hogy szinte minden idot vele toltunk, amikor nem alszik, de igy is sok munka van egy haztartasban, es olykor bekerul egy-egy mese a gepen. (Mastanaban csana Nemo nyomaban, ezt mar olyan szinten lattuk soxor, hogy az orulet!).
De teny, hogy inkabb jatszunk vele, mint gepezunk vele. Es este, ha elaludt, akkor tud apa is kicsit pc-zni :) Na meg a melohelyrol, de hat otthonrol kevesebbet is irok a forumba is :) -
#9127 Azért lehet, hogy nehéz az elveket betartani amikor egy gyerek egész évben ps2-ért nyavajog és minden barátjának van.
Én sem szeretnék túl korán pc-t venni, bár valszeg lesz már otthon, de ki tudja mit hoz a sors. -
#9126 Remélem, az Élet úgy alakítja, hogy valóban legyen rá módom.
Addig is, így, gyerek nélkül, csak drukkolni tudok azoknak, akiknek már van, és ott a munka, hajtás, meg a PC...
A véleményem nem változott, s remélem, azért beleültettem a bogarat azoknak a fülébe, akik érintve érezhetik magujat.
#9125 Ez csak akkor működik sajnos ha te is esel és kelsz vele.
Ha olyan örömteli és teljes az életetek, hogy nincs szükségetek pc-re.
Nem túl könnyű a mai világban.
Mert tényleg egyszerűbb berakni a kissrácnak az oroszlánkirályt (rosszabb esetben a dragon ball-t) mint beszélgetni vagy játszani vele.
ÉS EZ TÉNYLEG NEHÉZ MIKÖZBEN TE DOLGOZOL, APA VAGY FÉRJ VAGY
hogy a többit ne is említsem.
Én mindenesetre bízom a sikerben. -
#9124 bocs elgépelések, 4 órát aludtam ma is...
------------------------------------------