58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Sunsetjoy
    Ebben igazad van, de ahogy olvasom, talán lesz pl. belőle változás... Az ügyfélnek ugye mindig igaza van :)
  • FartingSquirrel
    Valoszinuleg hasonloan. Nem a fordito tehet rola -- ilyen forditasoknal a (magyarul nem beszelo) ugyfel gyakran kiemelten keri a szoszerinti forditast, akarmi is lesz a vegeredmeny.

Van ugyfel, amelyik a celnyelv standerjeit, szabalyait is leszarja, es megmondja, hogy milyen idezojelet/kotojelet hasznalhatsz, vagy hogy szerkeszthetsz meg egy mondatot.
  • Micsu
    nem kötelező a magyar menü ;)
  • Maala
    Jó cikk, ezért nem veszek Audit. :-(
  • Sunsetjoy
    Mi erről a véleményetek? Ti hogyan fordítottátok volna? :)
    link
  • grebber
    Na mégse lett hivatalos?
  • nulladik
    Elkészült a A Plague Tale Innocence magyarítása.
    Tölthető a facebook oldaláról.

magyarítás
  • Piko888
    Sorry, visszaolvasva már én se értem mit értettem félre. Írtam privit
  • jofer
    Ez szép teljesítmény. Gratulálok hozzá. Köszönöm a felkérést, "sajnos" a munka és a család mellett örülök, ha hetente pár órát tudok játszani.
    Az utolsó mondatod értelmezhetetlen számomra. Nincs nagy szám, csak kifejeztem, hogy engem jobban érdekel a KC:D fordításotok, mint amennyire örülnék a Mafia 3-nak.
    Ellenben, ha nyelvi lektorra is szükségetek lesz, és belefér az időmbe, akkor állok rendelkezésedre.
  • Piko888
    mi köze ennek a KC:D-hez? 1 hónap alatt 20%-ot fordítottunk, minden segítséget elfogadunk, senkit sem hajtunk el, mert szeretnénk befejezni és nem egyedül learatni a dicsöséget.... Te is jöhetsz, ha gondolod és nem csak a szád nagy........
  • jofer
    Ámen. Legyen úgy, legalább több időd, erőd jut a KC:D-re. ;-)

[Mellesleg teljesen érthető a GF-es cuccal is.]
  • Piko888
    ahogy hallottam nem hiába maradt egyedül, segítség kérése ill. elfogadása nem gyengeség, de mind1 ő tudja, de szerintem nyugodtan felejtsük el a Mafia 3 magyarítását
  • RED BULL F
    Az arrogáns részt meg tudom cáfolni. Vele csináltam anno a Hitman: Absolution-t és velem soha nem kommunikált így. Az tény, hogy az utóbbi időkben kissé nehézkesebb már elérni, de biztos megvan rá az oka.
  • grebber
    Hunosítok teamnél kint van bennük még nem csalódtam.Ami ott van az egyszer elkészül. Várj. Mást ugyse tehetsz
  • IMYke2.0.0.0
    A nagyobb méretűben nincs is szöveg - ahogy látom. Szóval, az az 50000 sor a fordítandó anyag
  • IMYke2.0.0.0
    Az biztos, hogy nem kis meló a Mafia 3 annak/azoknak, akik nekiállnak/tak.
    Csak azon anyag alapján, amivel bírt a gépemen lévő tool: 50000 sor, vagy ~2,5 millió karakter!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A szöveganyagokban gyakorlatilag nincs (fordítás szempontjából) számottevő sallang karakter (fejlesztői formázások, megjegyzések etc. - ismétlődések nyilván vannak), így a WYSWYG szellemében ez baromi sok szöveg:
    * kicsomagolva egy ~2400 kbyte-os (képen)
    * és egy nagyobb, ~4900 kbyte-os nyers fájllal, amivel a jelenlegi tool nem bír, már fél órája*** igyekszik kicsomagolni a 83+ ezer soros fájlt

//a hozzászólásomat sokkal korábban kezdtem megírni Notepad-ban, ezért a hivatkozás

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.07.23. 20:42:02
  • Piko888
    pár hete írtam rá a srácra, hogy segítenék, de elég arrogáns volt, annyit írt, hogy áll a project, egyedül maradt (na ezt nem csodálom)
  • akyyy
    mafia 3-ról nincs valakinek infoja? most kerestem rá, elvileg 2 éve volt utoljára, hogy fordítókat keresnek.
  • lonvard
    Tomb Raider magyarítása teljesen oké, nagyon szépen köszi!
  • nulladik
    még megjelenési dátuma sincs...
  • grebber
    Ha valakinek nincs ötlete mit magyarítson:

Encased: A Sci-Fi Post-Apocalyptic RPG
  • claydove
    Szerintem is remek játék! Sajnos fordítani baromi körülményes, de legkésőbb a jövő év végéig mindenképp le akarom tudni.
  • Micsu
    +1
  • nulladik
    egyébként ha már Prey 2017 (ami szerintem kimondottan jó játék), most steam -en mindössze 6 euró
    20 eurót is simán megér, ennyiért ajándék
  • scomcomputers
    Nekem nagyon bejön..köszi előre is,ez volt az igazi Prey, az új 2017-s egy fosh...
  • jofer
    Nekem nagyon tetszik. :) [Látszik a rengeteg beletett munka, erőfeszítés. Gratulálok hozzá. Azért egy ilyen projekthez
    Lippai Lászlót megnyerni, le a kalappal!]
  • grebber
    Nekem nem tetszik :(
  • solidsnake2
    Üdv mindenkinek!

Lassan a finishbe ér csapatunk és a Mozgi Stúdió segítségével készülő szinkron projektünk a PREY, (még mindig a 2006-os :D) amiből egy hosszabb kedvcsinálót adtunk ki.

Utoljára szerkesztette: solidsnake2, 2019.07.22. 12:17:34
  • nulladik
    Üdv! Keresnék 2-3 embert, akik segítenének a Styx: Shards of Darkness magyarításának tesztelésében. A nyers fordítás kész, ma átnézem a szövegeket, holnap indulhat a tesztelés.
    Mindenképp olyan emberek jelentkezését várom, akik részt vettek már máskor is tesztelésben és nem lépnek le miután megkapták a fájlokat.
    A részleteket megbeszéljük email -ben, vagy facebookon.

Ezen a címen elértek: [email protected]
  • grebber
    Ez most olyan hogy a sony lelőtte a Driveclubot és a storeból is leszedik...ennyi erővel kiadhatta volna ukázba csinálják meg mindenre és az újrakiadás miatt dőlne a lové a többi platformról..szeretné a nép is őket miatta meg nekik is jó lenne pénzügyileg. De a sony ilyenekkel sajnos nem foglalkozik :(
  • robogo81 #53751
    Tudom hogy ez csak álom,de ha a sony igazán meg akarta volna szivatni a konkurenciát,akkor a ps4/pró-t kiadhatta volna ugy is,hogy a rendszere részben nyitott lenne a szoftveres módolásokra,értem ezt úgy hogy lehetne rá telepíteni másodlagos Op. rendszert egyszerűen(linux,windows akár,)mivel fizikailag egy közép kategóriás pc(8 magos amd/8 giga ram,használható gpu),lényegében egy kompakt pc,ami elvinne akár mai játékokat is(közepes részletességgel),kiadna hozzá frissített drivereket,stb.
    A lehetősége nagyobb lenne a ps4 törésének,de lehet sokan használnák otthoni szórakoztató/játék központnak akár.
    Jelenleg is vannak akik linuxot futtatnak a ps4-en,és abban ps3 játékokat próbálnak linuxos rpcs3-on,bár az lassú még.
  • grebber
    Aki nem undorodik a MS Store-tól..

Resi 7 US store-ba xboxra + pc-re (mivel ott play anywhere cím) 4.99$

A magyarítást nem lehet megoldani az ms store-os verzióhoz?
  • grebber
    Ha lenne lehetőség moddolásra akkor sokkal egyszerűbb lehetne törni őket.
    + ha arra se képesek a cégek hogy ami régen magyar nyelvű volt akkor az új verzió is az legyen pl xbox 360 -> one verzió már kb semmi se magyar nyelvű , akkor ilyen lehetőséget nem várok soha :(

Manapság a fájlok úgy le vannak védve mintha azok a nyamvadt nyelvi fájlok nasa titkokat rejtenének. Ettől sugárba tudok hányni. Tudom szép gondolat ,de ha én lennék egy stúdió vezetője alap utasításom lenne ,hogy a nyelvi fájlokat alap szerkesztőkkel lehessen szerkesztgetni ,hogy a rajongók tudják a saját nyelvükre fordítani. Nőne a stúdió respektje is nem is kicsit. Sok jó game-hez máig nincs kibontó program :(
  • robogo81 #53748
    Legalább 15 fordítás van kész ps4-re,és még készül is,meg bele se számoltam trc fordításait se,lenne rá talán igény hogy gyári gépen is lehessen használni ezeket a fordításokat.
  • robogo81 #53747
    A Sony tehetne valamit azért hogy legalább offline lehetne módokat használni a ps4-en(vagy a store-ba feltölteni/letölteni lehessen,vagy külső adathordozón egy ps4/mods/ mappából),és abban lehetne használni a magyarításokat(és kiadhatnák a nyelvi fájlokat,meg a hozzá tartozó mappaszerkezetet),biztos megugrana a fordítások száma,a ps3-ra is van/volt sok honosítás,de ott könnyebb is azokat használni.
  • grebber
    Bloodborne - Nem értem a dolgot. A leírásban az van kevés idő meg minden..Erre jön egy magyarítás annak a 4 db ps4 warezos embernek az országban.. Tudom kussoljak mert egy betűt nem tettem hozzá soha semmihez,de ez így érdekes.

Baker azóta se adott életjelet ez több mint baljós pedig de vártam a Mad Maxet :(
  • raja
    http://www.trc-playground.hu/uncategorized/dark-souls-iii-forditasok-helyzetjelentesek-es-jovokep-2019-07-05/
  • maxpapa
    Monster Hunter World magyarításáról van valami info?
  • lonvard
    Huh, a Hellsinggel szerintem játszottam, mindjárt rákeresek. Köszi szépen a fordítónak.
  • grebber
    Elkészült a Visage és a Hellsign játékok magyarítása. Mindkettő hivatalosa azaz a steam-es verzióban is elérhetőek.
    (Visage-ba benne lesz a Hellsignhez hozzá kell adni itt érhető el

Köszönjük lostpophet!