8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#7603 Uh, emlékszem rá, komoly kis játék volt.
Igazából sosem sikerült értelmes programot írnom rá, nem bírtam venni a fáradtságot, hogy megtanuljam a nyelvüket :)
Pedig alapvetően szerettem kis biszbasz progikat írni basic-ben (egyébként meg a C+4 basic-je sokkal jobb volt, mint a C64-é! :D ) -
Gary #7602 Hmm...
Nekem a tankos C64-es játéktól az Articfox, a Battle Command, a Steel Thunder, az Artilerry Duel 1-2, és az Omega ugrott be.
Apropó, ismeri/ismerte valaki az Omega-t? Pontosabban: Omega - Neural Cybertank Design & Simulation (Dohinál fönt van!)
Ebben a játékban nem csak meg kellett építeni a tankot, de programot is kellett írni a működtetéséhez, mert egy arénában voltak összeengedve a gépek és nem csak az erő, a jó vezérlés is kellett a győzelemhez. -
#7601 Szép -
gruber trans #7600 kössz -
#7599 Ez az csak battle city néven. Meg itt egy flashjáték változata is. -
gruber trans #7598 a supertank az köszi
valahol fent van? -
#7597 Gondolom a kettő közül valamelyik:
supertank
battletank -
#7596 Melyik tankos? -
gruber trans #7595 commodor 64-re aza tankos játék nincs meg valahol? -
#7594 Pár Command and Conquer játék ingyenes lett, csak tessék csak tessék, fürgén-szaporán:
Letöltés -
xxxpaulxxx #7593 ez nagyon jó:) -
#7592 Nagy kedvencem a Sid & Al's Incredible toons volt anno az ilyen jellegű játékok közül, ami a játékmenetet megfejelte egy rakás humorral is. Egyszerűen szétröhögtem magam a macsekon és az egéren. :) Aki nem próbálta még, annak ajánlom, hogy ha látja abandonware oldalakon, akkor próbálja ki, nagyon jó. -
#7591 Emlékeztek az Incredible Machines-re? Ii egy hasonló web alapú játék.Be kell találni a labdával a vödörbe. Dominóval, vasrúddal, nehezékkel, ventillátorral és egyéb alkalmatlannak tűnő tárgyakkal kell ezt elérned.
ITT
-
#7590 A 94-es év nekem meghatározóbb volt:
Doom 2, Theme Park, Transport Tycoon, Nascar, Quarantine, Jazz, MK2. -
#7589 köszi, ez jól esett:) -
#7588 PC-s játéktörténelem: 1995 – 1. rész -
#7587 az mekkora játék volt!!!4 -
#7586 Cosmo Cosmic Adventure? -
NameisTommy #7585 Üdv! Szintén egy régi játékot keresek...
2D-s, felülnézetes játék, amiben különféle tankkokkal kellett felrobbantani az ellenséges bázisokat. A tank át is alakulhatott mechanikus békává, rovarrá... Ellenségek szintén "élőlényszerű" harci gépekkel voltak.
Ha valakinek van bármi ötlete a játék címével kapcsolatban, azt megköszönném. :) -
Rhece Phice #7584 Hello! Keresek egy régi 2D-s point and click játéokot(kaland/akció),melyben egy rózsaszín kis űrlénnyel kellett menni és a játék címe talán J betűvel ekzdődött. Az első intro az volt,hogy az űrlény az UFOjávla lezuhan a dzsungelbe,és talá a borítón is az van. A segítséget ksözönöm! -
#7583 Én is megvettem :) -
#7582 A gog.com-on meg már árulják az Arcanum-ot 6 dolcsiért, DRM mentesen. :D -
#7581 A Steamen 2 €, illetve az Egyesült királyságban 2 font az X-com complete pack, ami az eredeti X-com első öt részét tartalmazza (Enemy Unknown, Terror from the Deep, Apocalypse, Interceptor, Enforcer). Ebből 3 stratégia, ha valaki nem ismerné mind. Gondoltam szólok, hátha mást is érdekel, én pl. most vettem meg. -
Tényleg fasza kis időszak volt :) -
Gary #7579 Hmm... Nekem a MUD teljesen kimaradt, viszont Doom-oztunk SOROS kábellel összekötött számítógépeken! Egér nem kellett, annak a helyére a (gyári) kábel. A másik végére a COM2 - COM1 átalakító (vagy ezzel mindig szívtunk és csak LPT - COM kapcsolat volt?). Lehet, emiatt barkácsoltunk saját madzagot.
Persze, játszunk kóperatív módban... A harmadik pályán már a legtöbb tetem a Doom-katonáinké volt. :Ð
Inentől csak dedmeccs, bekapcsolt lényekkel.
De szép is volt a másik mögé kerülni, mikor az irtotta a szörnyeket és a "Hány szeme van a Beholder-nek?!" felkiáltással hátbatámogatni őt egy rakétával! :Ð -
#7578 Huhúú, fősulim Doom1 előtt mennyit MUD-oltunk :) Tök jó volt. Már majd' el is felejtettem, hogy ilyen is volt, hehe. -
#7577 ...és talán a fiatalokat is érdekli mivel nyomtuk mi az "öregek"))) az internet őskorában...
A MUD (Multiple User Dungeon) egy szöveges alapú, online, multiplayer szerepjáték, tulajdonképpen az MMORPG elődjének tekinthető.
http://mud.lap.hu/ -
#7576 itt pedig azonnal csatlakozhatsz egy MUSH online szöveges játékba tolkien világában.
http://www.elendor.net/
-
#7575 Köszi a javítást.
Úgy emlékszem a Chip magazinban volt.
Nagyon sokat játszottam vele mert engem már a '80-as években elvarázsolt Tolkien világa, Speccyn is megvolt az összes fellelhető LOTR játék.
- bár akkori szerény angol tudásom miatt nem sokra mentem velük -
Amúgy itt egy lista a Tolkien számítógépes játékokról.
Nagy része már szabadon letölthető.
Tolkien computer games list -
mozart #7574 Senki semmit?
--------------
- talán DOS játék
- 2D-s, mászkálós
Egy dinoszaurusszal vagy és a többi dinót kell megenned. Ahogy lépsz egy kockányi területet, lép a többi dinó is. Több szint is van. Egy szintnek akkor van vége, ha megeszem az összes dinót. -
#7573 Az egyszerűbb játékoknál ez is jó. Nekem is be van konfigolva egy "átlagos" régi Dos-os gép a start menüs conf-ban is, de egy CD telepítős System Shock, vagy egy EF2000, de a régi Rowan-es szimeknél bizony annyira más gép konfigokon fut jól, hogy elé volt kijojózni, hogy mit és hol érdemes átírkálni :) Na ott nem elég az ikonra húzás.
Nagyon szeretem a régi szimulátorokat "is", annak idején egy rémálom volt pl. a Rowan-es cuccokban elsőre bepozicionálni egy videókártyát.
Nem tudom emlékszik -e még valaki erre. Régen olyan jól fel voltak építve a játékok kerettörténet, karrier, menü, stb:
-
Gary #7572 Pici kiegészítés és módosítás a hozzászólásodhoz:
A Babó programozója Olessák Róbert (nem péter) és már C64-en is alkotott maradandó és emlékezetes kalandjátékokat!
Pl: Brekk! - Avagy a Békává Varázsolt Királylány, Lord of the Hell 1-2 (azaz, Az alvilág ura 1-2), A gálya...
A babó című kalandjátéka, egyszerre 4 képernyőn zajlik és minden szereplője önállóan is tevékenykedik, amikor nem a játékos irányítja.
Egyébként, a program a szakdolgozata volt. Egy korábbi, CD mellékletes magazinban is megjelent (talán a CHIP vagy a CD Ultra???).
-
#7571 Én inkább másra fordítom azt az energiát, amit a dosbox kényelmesebb kezelésén megspórolok. :) -
#7570 Nemtom. Nosztalgiából? :P Én gépelek DosBoxban vadul. :D
C64 emulátort is szoktam használni, de ott már én sem gépelek, csak autostart...
Ja, tényleg idősebb vagy nálam. Nem néztem profilt, na. :) -
#7569 pfff, már ne haragudj, de lehet, hogy én idősebb vagyok...
Amúgy meg tudom kezelni a dost, még emlékszem rá, sőt még arra az időre is, amikor C64-e volt a családnak. Ettől függetlenül ha nem kell gépelnem egy csomót, hanem egy mozdulattal elindul a program, akkor minek válasszam a bonyolultabb megoldást? -
#7568 Uhh, ezek a vindózos trükkök... :P Nem tudjátok kezelni a DOS-t? Ilyen öreg vagyok? :) -
#7567 Én egyszerűen a "saját gép"-ből a játék indítófileját szoktam "ráhúzni" a dosbox ikonjára és már indul is. Kivétel, ha a dosos játék cd képfilejait mountolni kell, de ez egyrészt ritka, másrészt viszonylag egyszerűen megoldható 1-2 sor beírásával a dosbox.conf-ba. -
#7566 Egy apró kiegészítés: A dosbox.exét át szoktam nevezni az adott játék neve szerint és nyilván az egybeintegrált mappa nevét is. -
#7565 Dosbox 0.73-hoz egy jó tipp:
Én egy felinstallált Dosboxot kimásolok bárhová és abban külön létrehozok egy HD mappát, azon belül egy Games mappát.
Fontos, hogy legyen még ott egy dosbox.conf fájl is. Ez történhet a cfg odamásolásával, vagy a start menüből kijelölni a tartalmát és bemásolni egy üres dosbox.conf fájlba, ha nem találnátok meg.
A Games mappába bemásolom a futtatni kívánt játékot és majd simán a Dosbox.exe-vel fog indulni, ha a dosbox.conf fájl alját így szerkesztitek át:
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
Mount C HD
C:
CD GAMES
blood
exit
Jelen esetben a blood játékról van szó, de ez csak egy példa.
Ez a módszer azért jó, mert minden játékhoz külön bekonfigurálható a gép erőssége, processzor, keyboard, joy, hangkártya, stb.
A játék indító exe neve helyett beírható a setup, vagy install, ha konfigolni akarjátok. Az exit pedig azért jó, mert a játékból kilépéskor bezárja a dosboxot is.
Annyi pici hátránya van, hogy hosszabb a méret a beintegrált Dosbox miatt, de ez a mai vinyó kapacitások mellett nem gond.
Másik óriási előnye ennek a módszernek, hogy a játék bárhová átvihető, másik gépen, másnál is fut.
A nagy kedvenceimet szépen megcsinálgattam, becsomagolgattam így.
Elég hosszúnak tűnhet az írásom, ha valakit érdekli, privátban átküldök egy egybeintegrált játékot és abból a példából rögtön megérthető.
Eddig mindent szépen életre tudtam kelteni.
Azért is jó, mert a lemezes cuccok mount-olhatók, régi Dos installok is mennek jól. -
#7564 hát annyira nem vágom, talán valki okosabb válaszol))