Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JetiRulez
A Full Throttle-t nem ismerem, de a Road Rash-al és az Elasto Mania-val sokat játszottam régen számtech órán. 😊

JetiRulez

takysoft
Full Throttle kb 20-szor jobb játék, mint egy Road Rush valah is lehet, de õ valszeg nem azt keresi😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

PiszkosFred
A Full Throttle nevu kiralysagban is volt hasonlo "minigame", amikor Bent megtamadtak vagy o tamadott meg, es harcolni kellett a rivalis motorosokkal. Bar nem errol szolt a jatek (leven hogy egy kivalo pnc lucas kaland), de hatha ez a resz ragadt meg benned.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hmuda

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ic3 m4n
Egy régi játékot keresek: motorral kellet benne menni és az ellenfeleket lehetett ütni oldalt lánccal, lehetett rúgni stb.
Eredetiben volt meg de valahol eltûnt..
Ha esetleg valaki tudja a nevét pls mondja meg.

JetiRulez
Nekem még megvan a szekrényemben az elsõ számítógépem. Egy 286-os, 4Mb SIMM memóriával, GUS kártyával és nem tom milyen VGA-val. Még valamikor 12 éve kaptam és még mindig mûködik, csak a merevlemeze rossz. Ennek még oldalt van az a nagy piros "trafó" kapcsolója. Meg is van a súlya így összességében. 😊

JetiRulez

Heh, hardvereltek😊? Mint "old gém hív", ebbõl a 33 rugóból simán gépet vennék😊! Persze ez csak vaker, a videókártyám került annyiba, talán a legutolsó AGP-s ami született, AtiHD3850... de a gép az már több mint öt éves, az tuti.
Van egy echte origi P120-am is, atomstabil😊))! De neem, nem eladó😊!

Én éppen Pizza Connection 2-vel játszom, mikor van idõm. Királyság, jó nehéz. Nálatok mi a helyzet?

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

JetiRulez
Tudod, ha én fejleszteni szeretnék, akkor már csak nagyban gondolkozom. Ezért nincs pénz rá:
paszta: 200 Ft
cpu hûtõ: 12 000 Ft
vga hûtõ: 4 500 Ft
táp: 14 000 Ft
hdd hûtõ: 900 Ft
2db ventillátor: 1 600 Ft
Összesen: 33 200 Ft

JetiRulez

gandrus
😊

Megesik az ilyesmi, mindig a legegyszerûbb megoldást a legnehezebb észrevenni. 😉

dronkZero
Egyébként 60 fok nem a világ. 😄

Nekem a legutóbbi videokártyám, egy NV7500LE windows asztalon ment üzemszerûen 75 fokon, a játékoknál meg úgy kellett kitapogatni a 105 fokot, ahol viszont keményre fagyott.

Nem is bírta sokáig szegény. Egy XP reinstall után elfelejtettem ezt a sajátos szokását, feltúrtam 1600x1200 max grafikára a BF2-t. Aztán reset után hallgattam, ahogy csipog az alaplap... 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ollie
Proci újrapasztázása: 200 Ft
Minõségi rendszerhûtõ ventillátor: 2.000 Ft
Minõségi táp: 10.000 Ft
Biztonság: megfizethetetlen

dronkZero
Ja, isten ments, hogy meg akarjalak gyõzni, tisztában vagyok vele, hogy egy hívõt nem érdekelnek a tények... 😛 😄

takysoft
ettõl a LAN még a routeren megy át...
és ha a router szarakodik valamiért, akkor az lassít minden pinget.

Isten ments, h kötözködni akarjak, vagy flamewart indítsak ebbõl, csak leírtam a véleményem, remélem nem sértõdsz meg rajt, h nem tudtál meggyõzni😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

dronkZero
"Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-õs szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tûnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)"

Na ez jó hülyén hangzik.
Tehát a sima, Hamachi nélküli esetben a routert nem tudtuk kikerülni (a játék a 192.168.x.x belsõ IP-t akarta használni), Hamachival meg azért nem ment, mert az új Hamachi szar, Vegas2 sem mûködött vele pl. Régivel meg igen. Majd megnézem a Hexent is.

dronkZero
Na azé' ne keverjük a szezont a faszommal!

Mondom, hogy a Build engine Peer-to-peer rendszert használ, NEM szerver-kliens-t.

Innentõl kezdve nincs olyan, hogy host. Mindenki egyenrangú a kapcsolatban, minden számítógép _saját magának_ kiszámol mindent. Nincs olyan, hogy valakinek igaza van. Ha széthullik, akkor mindketten hülyeséget látnak.

Észrevételeim szerint kizárólag a másik pléjer _irányítását_ küldi át hálón, a pozíciót nem. Amikor out of sync van, nem szakad meg a játék, nem esik ki a játékos (mert nincs szerver, ahonnan ki lehetne esni), hanem a játék "nincs szinkronban". Pl én azt látom, hogy futok elõre egy folyosón, befordulok egy sarkon, lövök; a haverom meg azt, hogy egy szoba sarkában futok neki a falnak. Fordulgatok, lövök, meg minden, de nem ott, ahol kéne.

Szal én továbbra is úgy gondolom, hogy a routernek ehhez semmi köze az égvilágon.
Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-õs szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tûnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)
Ellenben õk játszanak, és _közben_ out of sync. Lehet nagy adatforgalom, vagy ping, vagy egyéb netes szakadozás miatt, de sztem kizárt, hogy a router a gond.

JetiRulez
Cserélném én a tápot, ha lenne mibõl, sokan jegyezték már meg, hogy a Codegentõl minél hamarabb szabaduljak. Még a hûtést is fejleszteni kéne, meg újrakenni a procit, mert alapjáratban 60 fokos. Gyakran kapok kékhalált emiatt. Ez így mind legalább egy 50000 Ft tétel lenne, ha nem a leggagyibb cuccokat akarnám belepakolni. 😞

JetiRulez

Húha, most nagyon butának érzem magam. Remélhetõleg így is fagyni fog, és akkor hivatkozhatok arra, hogy úgyis mindegy lett volna 😊
Simaji
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, bocsi az off-ért de már hallottam egy pár szép esetrõl. Egyet mág láttam is amikor a szervízbe beszélték, egy Codegen táp áthúzta az alaplapot és még a vinyót is. :S

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

ollie
Jujj, cseréld le azt a codegen tápot, ha jót akarsz magadnak!

gandrus
Elnézést a hibáért: *muszáj

gandrus
Bocs, de szerkeszteni nem tudom, így új hsz-be tudom csak írni.

A Pandora Directive-t úgy játszottam végig azt hiszem tavaly (vagy idén?), hogy állandóan cserélgetnem kellett a lemezeket, ugyanis hat cd-s játék. DosBox-al játszottam, és egyszer sem volt gondom ezzel a játékkal sem. 😊

gandrus
Nekem soha nem volt semmi gondom a DosBox-al, és nem muszály alt-tabot nyomni, ugyanis az alt+enter ablakra váltja a DosBoxot. 😊

JetiRulez
Nos végigpróbáltuk a közvetlen kapcsolat kivételével az összes lehetõséget, de semmi jelentõsebb változás. Asszem megyek vissza ZDaemon-ra.
Kösszépen mindenkinek a segítséget.

JetiRulez

takysoft
régen sok nyavajája volt, fõleg a ciklusok beállításával.
bár én jobbszeretem inkább "max"-ra tenni "auto" helyett, mert sokszor még nem ismeri fel, ha kéne a a kakaó a játéknak.
régen sokat kellett szívni a config file-al, 0.7-es óta viszonylag egyszerû

Tulajdonképpen nekem eddig egy panaszom volt a DOSBoxra - néhány gépigényesebb játék lomhaságát leszámítva -, hogy a lemezcsere elég macerás, ha letszem tálcára, hogy Daemon Toolsba vagy Virtual Floppy-ba betegyem a kért lemezt, akkor jó eséllyel lefagy. (Nem magától a lemezcserétõl, hanem az Alt+Tab nem tetszik neki alapból.)

Kíváncsi leszek, hogy ebben javult-e.
takysoft
újabb verzió.. daily build.
mindig más, de mivel a 0.72 már elég régi, így sokban.. abban fõleg fullscreen és mountolási bugokat javítottak, de kicsit gyorsabb is szokott lenni a frissebb verzió

Simaji
De nem is azért mondtam, mert nem tudod. Csak mondtad, hogy nem ismered a switch-et. Csak azért mondtam, nem rossz értelemben. 😊 Gondoltam, hogy ismered.

Tudom, hogy már unalmas annyit mondtam de próbáltátok már a gépeket router nélkül összekötni?!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

A gyakorlatban miben javul ezekkel a DOSBox?
takysoft
dosbox 0.72 telepít, aztán innét az alsó letölt, majd felülírod a fileokat, és futtatod.

XP alatt nem hozható össze a multi? Mert a single nálam még úgy futott a legjobban, DOSBoxban el sem viszi a gépem szaggatás nélkül.
JetiRulez
Pedig a Dosbox oldalán nem találtam olyat, hogy CVS, ott a legújabb a 0.72. Rákerestem Google-ön és mindenféle fórumokat találtam csak. Tudnál adni egy linket?

JetiRulez

takysoft
mint mondtam a 0.72 igen régi dosbox, arra érdemes lehet CVS-t rakni.
de ez rejted jelen esetben szinte 99%, hogy nem segítene.

akkor ez a játék hibája lehet attól tartok... sok játékot egyszerûen nem terveztem multira rendesen.

JetiRulez
Vegyük sorra:
-UPnP alapból ki volt lõve,
-tûzfal leállítása megvolt, de nincs elég hosszú kábelem, hogy közvetlenül kössem össze a két masinát,
-a Dosbox GYIK szerint az alapértelmezett port 213, ezt még megpróbálom átengedni,
-100, hogy más nem használja a routert rajtunk kívül,
-Dosboxból a legfrissebb van telepítve, 0.72,
Majd írok a fejleményekrõl ezek után.
Azt hiszem azt még nem is mondtam, hogy ha Dosbox nélkül, XP alatt próbálkozunk akkor mégjobban laggol a játék és gyakrabban jön az Out of Sync.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy visszamegyünk valami mással játszani. 😄
Kösz a segítséget.

JetiRulez

takysoft
nem feltétlen. ha a router túl sokat tököl a csomagokkal, okozhatja az is.

gondolj bele, mennyi minden történik 1 jellel, mire átér... csomag lesz belõle, amit egy protocollal elküld a játék. Feldolgozz az oprendszer, és a hálókártyán továbbítja(ezalatt software-es tûzfal, vírusírtó, vagy bármi oprendszerszintû beleszólhat a dologba). router vagy swith toábbítja a jelet(annak is megvan a maga belseje, tûzfallal, port-szarokkal), a másik gépen visszaalakítás(ott is oprendszerszinten mindenféle), majd megkapja a játék.

ezek közül az egyik elvileg a host(a kiszolgáló, server), ami azon történik, az az "igazi", a másik meg csak követi.
így a host-on játszani jobb... mert ha rálõttök egymásra, és nagy a ping(latency), és elvileg mindkettõtök gépe szerint õ talált, de a másik nem, akkor a host-nak van igaza...
ezért lövöldözõs játékok szeretnek 100 milliseces ping felett kiakadni out of sync hibával.

pinget ronthatja még az is, ha bármelyik gép csinál valami olyasmit, ami nagyon kihasználja a hálózati funkciókat.
sima http vagy ftp letöltés 1 szálon pl nem olyan vészes nagy sávszéllel se(de gondot okozhat az is persze), de mondjuk torrent(ami 1000 felé csatlakozik legjobb esetben is) ellehetetleníti a játékot.

szal ha routeretek van... használja azt más is?

és arról még nem is beszéltünk, hogy amit most mondtam egy sima játékra igaz
õ még megspékeli az egészet azzal, hogy dosbox-ban játszik(ami még 1 lépcsõ oda-vissza)... meg a dosbox nem is a gyorsaságáról híres.

dosboxból is érdemes beszerezni a legfrissebb lehetséges CVS-t...

vagy inkább tudjátok mit?
Rednecket játsszatok single-ben, multiban meg COD-ozzatok, vagy valami modernebb játékot keressetek😄 Mert single-t még értem, de aki már multiban is arra kockul... na annak inkább itt a helye, mint nekem(ebben a topicban)

dronkZero
Egyébként nem az a bajuk, hogy egyáltalán nem megy, hanem hogy egy idõ után Out of sync hibával szétesik a játék. (Ilyenkor az van, hogy A játékosnál B játékos nem ugyanott látszik a pályán, mint B játékosnak saját maga)
Ha router gond lenne, akkor már elkezdeni sem tudnák, nem?

takysoft
universal plug&play nem csak kívülre szamít?

de ha azzal van a gond, opp a port-forward, az mindegyik tudja szerintem.

és tudom mi a hub. azért gyorsabb, mert mindenkinek mindenhova elküld minden adatot(amolyan... akié, az úgyis megtalálja alapon)
gyorsnak gyors, csak eszetlen és 0 biztonsággal mûködik.

Simaji
A switch majdnem ugyan az mint a hub csak gyorsabb mert egy picit másképp mûködik. 😊

Off

Gondolom iskolában láttad. Azok szépek szoktak lenni. 😄 Mikor 50 gép kábele lóg ki belõlük. 😄

On

A router szerintem a P2P-is be tudja zavarni. Legalább is én már megjártam vele egy párszor. Azt kéne még megnézni, hogy nincs-e bekapcsolva az UPNP. Sajnos a router típusától függ, hogy merre találod meg a beállítását, sõt az is lehet, hogy a te routered nem is ismeri még...

Meg esetleg még 2 tippem van:

1. Kössétek össze a két gépet közvetlenül, állítsatok le minden tûzfalat és ilyesmit. Gondolom ez már megvolt. 😊

2. Meg kéne nézni, hogy mely portokat használja a játék a multiplayer alatt és esetleg azokat át engedni a tûzfalon vagy a routerbe...

Egyébként nekem úgy tûnik, hogy a router akkor is bezavar ha nincs éppen bekapcsolva a beépített tûzfala... Szerintem a NAT miatt lehet.

Várom a fejleményeket. 😊

Bye!

JetiRulez
Értem. Idõközben kipróbáltuk tûzfal nélkül és semmi változást nem tapasztaltunk. Szóval akkor ez a magyarázat. Nem tudom mennyire számít az, hogy frissített commit.exét töltöttem le hozzá.
Kösz.

JetiRulez

dronkZero
Hát, ez a Build engine sajátossága. Irtó szar a netkódja. P2P rendszerû, és így nem laggol, hanem ezt az out of sync-et produkálja, amikor egy tisztességs szerver "csak" laggolna. Duke is, Blood is ShadowWarrior is csinálja ezt a szarakodást.

JetiRulez
Routeren ki van kapcsolva a tûzfal, akkor ugye csak a ZoneAlarmot kell leállítani. Akkor viszont kihúzom a netet játék közben. Amúgy meg minden át van engedve és az FTP is mûxik közben Totalcmdben.
Kösz a segítséget, írok majd, ha nem jött össze.

JetiRulez

takysoft
sok fura tûzfalprogival találkoztam már. pl Comodo... akárhogy állítom be, nem lehet total commanderben FTP-zni... de akárhogy... csak ha kikapcsolom.

routerekkel annyi gond nem szokott lenni, de a tûzfalat lõd ki rajta,
switch-et még sose láttam😄 nem vagyok pedig kezdõ infós, de mûködõ switch-et még soha😄 HUB-ot anno rengeteget mondjuk...

ja.. és ha szeretnétek bárminemû kompatibilitást, felejtsetek el minenféle "közvetlen" összekötést...

Simaji
Hello!

A gépek közvetlenül vannak összekötve vagy router-en vagy switch-en? 😊
A router eléggé sokat be tud kavarni.

Valamit csatlakoznék az elõttem szólóhoz. 😄 A tûzfalat be kell állítani, hogy engedje át a forgalmat de van amikor ez nem elég és teljesen ki kell kapcsolni.

takysoft
"Tûzfalon, vírusírtón kívül más nem fut."
és azokat kikapcsolva? XD

aztán utána jöhet majd a többi lépés (tûzfal lehet a routerben is)

JetiRulez
Hali!
Olyan problémám adódott, hogy hálózatban játszunk Redneck Rampage-et Dosboxban és rendszeres idõközönként megszakad a játék "Out of Sync" hibaüzenettel meg nagyon laggolunk is. Tûzfalon, vírusírtón kívül más nem fut. Mitõl lehet ez?
Am Age of Empiresben is nagyon laggolunk, de ott csak ritkán esünk ki a játékból és nem kell hozzá Dosbox.

JetiRulez

Ez bennem is fölmerült (PC Guru, Levrov), sajnos fogalmam sincs...

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Rip
Ez a Brazil AZ a Brazil? 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

takysoft
köszi szépen, még ha engem nem is nagyon érdekel😄

Az Index, Commodore 64 Gamez fórumába jött ez a hozzászólás _Brazil_-tól:

Biztos van akit érdekel... 😉
A Csokonai mûvházban tartott retro kiállítás alatt kaptunk két DVD-t, amin két régi karácsonyi buli felvételei láthatók, és ennek terjesztését a Csoki jóváhagyta. Óriási köszönet nekik!!!

A filmek letölthetõk innen:

www.ogre.hu/downloads/BIT_LET_86.ISO
www.ogre.hu/downloads/MIKROVILAG_88.ISO

Szigorúan non-profit felhasználásra 😉

(ha van olyan retro topic ahol ez még érdekes lehet oda rakjátok fel, és feltétlenül írjatok meg ott is, hogy a Csokonaiból, a Csokonai engedélyével, magánfelhasználásra, pls)

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Esetleg VirtualPC, VirtualBox vagy VMware?
dronkZero
Létezik egyébként HexenWorld, QW Hexen2-höz, de dedikált szervert igényel, azt meg az istennek sem sikerült elindítani. Úgyhogy feladtam.