Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
JetiRulez
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Eredetiben volt meg de valahol eltûnt..
Ha esetleg valaki tudja a nevét pls mondja meg.
JetiRulez
Van egy echte origi P120-am is, atomstabil😊))! De neem, nem eladó😊!
Én éppen Pizza Connection 2-vel játszom, mikor van idõm. Királyság, jó nehéz. Nálatok mi a helyzet?
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
paszta: 200 Ft
cpu hûtõ: 12 000 Ft
vga hûtõ: 4 500 Ft
táp: 14 000 Ft
hdd hûtõ: 900 Ft
2db ventillátor: 1 600 Ft
Összesen: 33 200 Ft
JetiRulez
Nekem a legutóbbi videokártyám, egy NV7500LE windows asztalon ment üzemszerûen 75 fokon, a játékoknál meg úgy kellett kitapogatni a 105 fokot, ahol viszont keményre fagyott.
Nem is bírta sokáig szegény. Egy XP reinstall után elfelejtettem ezt a sajátos szokását, feltúrtam 1600x1200 max grafikára a BF2-t. Aztán reset után hallgattam, ahogy csipog az alaplap... 😄
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Minõségi rendszerhûtõ ventillátor: 2.000 Ft
Minõségi táp: 10.000 Ft
Biztonság: megfizethetetlen
és ha a router szarakodik valamiért, akkor az lassít minden pinget.
Isten ments, h kötözködni akarjak, vagy flamewart indítsak ebbõl, csak leírtam a véleményem, remélem nem sértõdsz meg rajt, h nem tudtál meggyõzni😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Na ez jó hülyén hangzik.
Tehát a sima, Hamachi nélküli esetben a routert nem tudtuk kikerülni (a játék a 192.168.x.x belsõ IP-t akarta használni), Hamachival meg azért nem ment, mert az új Hamachi szar, Vegas2 sem mûködött vele pl. Régivel meg igen. Majd megnézem a Hexent is.
Mondom, hogy a Build engine Peer-to-peer rendszert használ, NEM szerver-kliens-t.
Innentõl kezdve nincs olyan, hogy host. Mindenki egyenrangú a kapcsolatban, minden számítógép _saját magának_ kiszámol mindent. Nincs olyan, hogy valakinek igaza van. Ha széthullik, akkor mindketten hülyeséget látnak.
Észrevételeim szerint kizárólag a másik pléjer _irányítását_ küldi át hálón, a pozíciót nem. Amikor out of sync van, nem szakad meg a játék, nem esik ki a játékos (mert nincs szerver, ahonnan ki lehetne esni), hanem a játék "nincs szinkronban". Pl én azt látom, hogy futok elõre egy folyosón, befordulok egy sarkon, lövök; a haverom meg azt, hogy egy szoba sarkában futok neki a falnak. Fordulgatok, lövök, meg minden, de nem ott, ahol kéne.
Szal én továbbra is úgy gondolom, hogy a routernek ehhez semmi köze az égvilágon.
Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-õs szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tûnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)
Ellenben õk játszanak, és _közben_ out of sync. Lehet nagy adatforgalom, vagy ping, vagy egyéb netes szakadozás miatt, de sztem kizárt, hogy a router a gond.
JetiRulez
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
A Pandora Directive-t úgy játszottam végig azt hiszem tavaly (vagy idén?), hogy állandóan cserélgetnem kellett a lemezeket, ugyanis hat cd-s játék. DosBox-al játszottam, és egyszer sem volt gondom ezzel a játékkal sem. 😊
Kösszépen mindenkinek a segítséget.
JetiRulez
bár én jobbszeretem inkább "max"-ra tenni "auto" helyett, mert sokszor még nem ismeri fel, ha kéne a a kakaó a játéknak.
régen sokat kellett szívni a config file-al, 0.7-es óta viszonylag egyszerû
Kíváncsi leszek, hogy ebben javult-e.
mindig más, de mivel a 0.72 már elég régi, így sokban.. abban fõleg fullscreen és mountolási bugokat javítottak, de kicsit gyorsabb is szokott lenni a frissebb verzió
Tudom, hogy már unalmas annyit mondtam de próbáltátok már a gépeket router nélkül összekötni?!
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
JetiRulez
de ez rejted jelen esetben szinte 99%, hogy nem segítene.
akkor ez a játék hibája lehet attól tartok... sok játékot egyszerûen nem terveztem multira rendesen.
-UPnP alapból ki volt lõve,
-tûzfal leállítása megvolt, de nincs elég hosszú kábelem, hogy közvetlenül kössem össze a két masinát,
-a Dosbox GYIK szerint az alapértelmezett port 213, ezt még megpróbálom átengedni,
-100, hogy más nem használja a routert rajtunk kívül,
-Dosboxból a legfrissebb van telepítve, 0.72,
Majd írok a fejleményekrõl ezek után.
Azt hiszem azt még nem is mondtam, hogy ha Dosbox nélkül, XP alatt próbálkozunk akkor mégjobban laggol a játék és gyakrabban jön az Out of Sync.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy visszamegyünk valami mással játszani. 😄
Kösz a segítséget.
JetiRulez
gondolj bele, mennyi minden történik 1 jellel, mire átér... csomag lesz belõle, amit egy protocollal elküld a játék. Feldolgozz az oprendszer, és a hálókártyán továbbítja(ezalatt software-es tûzfal, vírusírtó, vagy bármi oprendszerszintû beleszólhat a dologba). router vagy swith toábbítja a jelet(annak is megvan a maga belseje, tûzfallal, port-szarokkal), a másik gépen visszaalakítás(ott is oprendszerszinten mindenféle), majd megkapja a játék.
ezek közül az egyik elvileg a host(a kiszolgáló, server), ami azon történik, az az "igazi", a másik meg csak követi.
így a host-on játszani jobb... mert ha rálõttök egymásra, és nagy a ping(latency), és elvileg mindkettõtök gépe szerint õ talált, de a másik nem, akkor a host-nak van igaza...
ezért lövöldözõs játékok szeretnek 100 milliseces ping felett kiakadni out of sync hibával.
pinget ronthatja még az is, ha bármelyik gép csinál valami olyasmit, ami nagyon kihasználja a hálózati funkciókat.
sima http vagy ftp letöltés 1 szálon pl nem olyan vészes nagy sávszéllel se(de gondot okozhat az is persze), de mondjuk torrent(ami 1000 felé csatlakozik legjobb esetben is) ellehetetleníti a játékot.
szal ha routeretek van... használja azt más is?
és arról még nem is beszéltünk, hogy amit most mondtam egy sima játékra igaz
õ még megspékeli az egészet azzal, hogy dosbox-ban játszik(ami még 1 lépcsõ oda-vissza)... meg a dosbox nem is a gyorsaságáról híres.
dosboxból is érdemes beszerezni a legfrissebb lehetséges CVS-t...
vagy inkább tudjátok mit?
Rednecket játsszatok single-ben, multiban meg COD-ozzatok, vagy valami modernebb játékot keressetek😄 Mert single-t még értem, de aki már multiban is arra kockul... na annak inkább itt a helye, mint nekem(ebben a topicban)
Ha router gond lenne, akkor már elkezdeni sem tudnák, nem?
de ha azzal van a gond, opp a port-forward, az mindegyik tudja szerintem.
és tudom mi a hub. azért gyorsabb, mert mindenkinek mindenhova elküld minden adatot(amolyan... akié, az úgyis megtalálja alapon)
gyorsnak gyors, csak eszetlen és 0 biztonsággal mûködik.
Off
Gondolom iskolában láttad. Azok szépek szoktak lenni. 😄 Mikor 50 gép kábele lóg ki belõlük. 😄
On
A router szerintem a P2P-is be tudja zavarni. Legalább is én már megjártam vele egy párszor. Azt kéne még megnézni, hogy nincs-e bekapcsolva az UPNP. Sajnos a router típusától függ, hogy merre találod meg a beállítását, sõt az is lehet, hogy a te routered nem is ismeri még...
Meg esetleg még 2 tippem van:
1. Kössétek össze a két gépet közvetlenül, állítsatok le minden tûzfalat és ilyesmit. Gondolom ez már megvolt. 😊
2. Meg kéne nézni, hogy mely portokat használja a játék a multiplayer alatt és esetleg azokat át engedni a tûzfalon vagy a routerbe...
Egyébként nekem úgy tûnik, hogy a router akkor is bezavar ha nincs éppen bekapcsolva a beépített tûzfala... Szerintem a NAT miatt lehet.
Várom a fejleményeket. 😊
Bye!
Kösz.
JetiRulez
Kösz a segítséget, írok majd, ha nem jött össze.
JetiRulez
routerekkel annyi gond nem szokott lenni, de a tûzfalat lõd ki rajta,
switch-et még sose láttam😄 nem vagyok pedig kezdõ infós, de mûködõ switch-et még soha😄 HUB-ot anno rengeteget mondjuk...
ja.. és ha szeretnétek bárminemû kompatibilitást, felejtsetek el minenféle "közvetlen" összekötést...
A gépek közvetlenül vannak összekötve vagy router-en vagy switch-en? 😊
A router eléggé sokat be tud kavarni.
Valamit csatlakoznék az elõttem szólóhoz. 😄 A tûzfalat be kell állítani, hogy engedje át a forgalmat de van amikor ez nem elég és teljesen ki kell kapcsolni.
és azokat kikapcsolva? XD
aztán utána jöhet majd a többi lépés (tûzfal lehet a routerben is)
Olyan problémám adódott, hogy hálózatban játszunk Redneck Rampage-et Dosboxban és rendszeres idõközönként megszakad a játék "Out of Sync" hibaüzenettel meg nagyon laggolunk is. Tûzfalon, vírusírtón kívül más nem fut. Mitõl lehet ez?
Am Age of Empiresben is nagyon laggolunk, de ott csak ritkán esünk ki a játékból és nem kell hozzá Dosbox.
JetiRulez
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Biztos van akit érdekel... 😉
A Csokonai mûvházban tartott retro kiállítás alatt kaptunk két DVD-t, amin két régi karácsonyi buli felvételei láthatók, és ennek terjesztését a Csoki jóváhagyta. Óriási köszönet nekik!!!
A filmek letölthetõk innen:
www.ogre.hu/downloads/BIT_LET_86.ISO
www.ogre.hu/downloads/MIKROVILAG_88.ISO
Szigorúan non-profit felhasználásra 😉
(ha van olyan retro topic ahol ez még érdekes lehet oda rakjátok fel, és feltétlenül írjatok meg ott is, hogy a Csokonaiból, a Csokonai engedélyével, magánfelhasználásra, pls)
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"