Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sosem próbáltam telefonon. Alighanem sebességgondok lennének... passz.
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
Amúgy régebbi dosos programokból, mint a MoM is, nem készülnek mobiltelefonra való változatok? Nincs errõl infója valakinek? Mert a telefonom egyébként már alkalmasnak látszik ilyesmire (240*400 pixel, 3" érintõkijelzõ).
Amire emlékszem belõle: Felülnézetes, 2D tankos játék, ahol a cél az amerikai zászló megszerzése volt. A saját vagy ellenfeled lövedékeit kellett tükrökkel eltéríteni. A háttér szürke volt. Win98-on játszottam vele azt hiszem, de lehet hogy régebbi játék.
Elõre is kösz.
Be happy. :) Running!
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
windows 98-on vagy 95-ön játszottam vele.
hentelõs volt az egész.
\"Erről van szó!\"
Például milyen karakterek voltak a "kalapácsoson" kívül? Milyen oprendszeren játszottál vele? Milyen világban játszódott a játék? Fantasy, ha igen, akkor azon belül miylen sajátossága volt? Stb.
nem jut eszembe több dolog róla sajnos. :S
az egyik pálya könyvtár szerüség volt,ha jól emlékszem
\"Erről van szó!\"
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
nem tudom jó helyre irok-e de remélem megtalálom amit szeretnék.
egy régi játékot keresek.
kb 6 éve játszottam vele utoljára.
arra emlékszem hogy lehetett karaktert választani az elején.
én mindig egy kalapácsossal voltam. szörnyek ellen kellett harcolni,hentelni 😄 felülnézetes volt a játék.
ha valakinek van ötlete akkor irja le légyszi.
elõre is köszönöm.
\"Erről van szó!\"
Az abandonware csak annyit jelent, hogy mar nem ertekesittik kereskedelmi forgalomban, de ennek ellenere a szerzoi jog tiltja az engedely nelkuli masolast.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
- visszafordítod (decompile, deassembly meg hasonlók)
- más játékban, progiban felhasználod (mondjuk a karakter modelleket, ilyesmit)
- saját mûként adod el (ebben nem vagyok biztos, hogy hogy is mûködik... 😄 )
Nos azt azért szeretném nyomatékosan jelezni, hogy EZ CSAK AZ AMIT ÉN GONDOLOK ÉS HALLOTTAM tehát, kérem senki, ismétlem senki ne tegyen olyat ez alapján amiben nem biztos. Felelõsséget nem vállalok sem a fent leírtakért sem az esetleges származékos következményekért! <#bee1>#bee1><#vigyor2>#vigyor2>
\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein
A freeware szinten szerzoi jog altal vedett szoftver, viszont szabadon hasznalhato, masolhato, letoltheto. Az esetek 99%ban tiltott a penzert valo arulasa, a szerzo elozetes beleegyezese nelkul, illetve a szerkesztese, modositasat is tiltja a szerzoi jog. Vagyis ingyen letoltheted, es hasznalhatod amig jol esik, de el nem adhatod, penzert nem terjesztheted semmilyen formaban sem. (a shareware is hasonlo, csak ott vagy ido vagy egyeb limit van a szoftverben, amely limitet bizonyos penzmagert meg lehet szuntetni - amolyan demo verzio)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
payware: fizetõs
shareware: bizonyos funkciós korlátozásokkal, de inygenes(pl egy játékdemo)
trial: általában nincs funkciós korlátozás, de idõ limites( órában, vagy elindítások számában)
freeware: ingyenes
open source: ingyenes, és forráskód is elérhetõ.(elég kötetlen dolog. sime freeware néha trükkös is lehet, de ez a tényleg free.. reklámmentes, regisztrációmentes stb.)
abandonware: ilyen kategória hivatalosan nincs. NEM LÉTEZIK!
arra szokták mondani, amit már nem lehet kapni. info, és angol info.
A szerzõi jog minden mûvet a szerzõ halála után is véd(sacc/kb 70 évig asszem, de ezt már rég tanultam). Ez igaz könyvek, filmek, zenék esetén is.
Pl, ha kiviszed a zongorád az utcára, és elkezdesz Back-ot vagy Beethoven-t játszani, az teljesen legális. Carmina Burana-t ha játszol, azért már büntethetnek😄 (Koko-t is beperelték, mert ez volt a bevonulózenéje... Bach-ot kellett volna választania)
Attól, hogy egy mû nem kapható, nem legális másolni.
Anno például a VHS-ek idején(meg fõleg elõtte) például nem is nagyon lehetett otthonra filmeket szerezni.
Vagy ha nem kapni egy könyvet, akkor se töltheted fel a netre. (hisz attól, h nem talált aktuálisan kiadót, még a szerzõ tulajdona)
Játék kétféleképp lehet freeware:
-ha a tulaj(kiadó) úgy dönt(úgy adják ki, vagy késõbb azzé teszik, mint a 3drealms tette sok játékával például)
-megszûnik a jogviszony. de errõl sokat nem tudok, mert nem a Szerzõi Jog kategóriájába esik, hanem talán Iparjogvédelembe, amirõl kevesebbet tudok. ott szabadlamaztatni kell, meg ilyenek... nem értek hozzá ennyire.
de csak úgy semmi se lesz free, csak mert nehéz beszerezni.
Abadonware pedig nem létezik. vagy ha létezik is, mindenki szerint mást jelent, és nincs egyértelmû definiciója.(de biztosan nem freeware vagy hasonló)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Jelenleg épp túl vagyok az Oblivionos szövegemen, még esetleg könyveket kapok fordítani belõle, az A Vampyre Story fordításában is benne van a kezem, szóval kicsit elfoglalt vagyok.
A másik probléma Mom fordításával kapcsolatban, hogy karakterlimitesen tudom csak, mert dosos, és nem tudom máshogy megoldani jelenleg. Így eléggé nehézkes is, sok idõt igényel. Azért nem adom fel, csak kicsit pihen a projekt.
scummvm-et C-ben készítették, nem java-ban
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Na mindegy, akkor bocs a félreinfóért.
de nincs
scummvm sose volt java-ra és nem is lesz😞
symbianosok élvezhetik csak az elõnyöket
Én igazából azt vettem észre, hogy ez az egyetlen értelmes dolog, amit érdemes telefonra feltenni. Az összes többi elérhetõ játék vagy gagyi, vagy bugos, vagy nem akkora képernyõre/felbontásra írták, mint a telefonom, vagy fizetõs, vagy ad-ware, amihez meg net kell.
Láttam Sega emulátort is, majd ha lesz türelmem, megnézem azt is. Valamikor rég kiírtam egy jó adag Sega romot, elférne a telón az is. Kérdés, hogy az emu milyen minõségû, meg hogy szereti-e a telefonom...
Meg azért egy Rákenroll Részinggel lehet nyomni pár perces köröket BKV-n, nem annyira belemélyedõs, mint egy pont'n'click.
Simon the Sorcerer is üdítõ színfolt volt😊!
Hosszabb utazáskor jól jön.
Éljen a 21. század! 😊
Jó játékot😊!
Mellesleg találtam egy csomó régi cédét: Elder Scrolls: Arena, Gorky 17, Europa Universalis, Gothic, Thief... jááj, nosztalgia ruleZ😊! Azért a doboz nagy része mégiscsak fos, de nincs szívem kidobni õket.
Gandrus: megnézem az újságcédék között, külön vannak pakolva... kicsit más fíling, de mégiscsak ócó. Mondjuk egy postaköltség, de nem magyarázok, elõbb megnézem.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
JetiRulez
HaaS!
A Master of Magic eredetinek - kis túlzással - oltáron van a helye. 😊
"Csak" négy cd-s. Nagyon jó hangulatú nyomozós kalandjáték 1994-bõl. A sorozat következõ része (a 3.), a Pandora Directive már nem tetszett annyira, de azért az sem volt rossz (távolról sem).
Viszont, a Beneath a Steel Sky 100%, hogy ingyenes és van hozzá magyarítás.
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Az a gáz a régiekkel, hogy egyre nehezebb hozzájutni eredeti verziókhoz. Mondjuk a Full Throttle annyira nem vészes szerintem, de MoM dobozos eredetiért már durva pénzeket kéne csengetnem és ráadásul igazi garancia semmi. Csak a külföldi vásárlós-kiadtöbbet lehetõségek maradnak.
Ugyanakkor használtan akár olcsón is be lehet szerezni, kis szerencsével akár 1k körül is.
motoros, de kalandjáték. az nagyon más😄
Ez mind azért van, mert csak számtech. órán játszottál! <#eplus2>#eplus2>
Tessék beszerezni a Full Throttle-t, ha jól rémlik ingyenes és van magyarítás hozzá!