8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#7563 beírom a pontos elérési címet
és kiírja h illegal command meg u.a az elérési címet amit beírtam csak azt nem értem h miért írja ki?
-
#7562 de nem indul így se
most már anyi hogy felismeria c meghajót
-
#7561 köszi))))
csak sose használom a start menüt((
bemásolod a játékokat a abba a könyvtárba amit meg adtál az edit során.
nálam:
mount C c:\dosbox
C:
azaz a dosbox könytárba be dobálom a játékokat és exe vagy bat fájlal indtod aztán.
-
#7560 de most nekem is segítsetek hogy lehet így elindítani a game-éket?????????,
-
#7559 helló montanosz!
de van benne,ígytod +nyitni
Start>Dosbox 0.73>configuration>edit configuration -
#7558 a 0.73-ban már nincs dosbox.conf fájl ahol át lehetne írni. -
#7557 a dosboxban hogy kell megadni hogy z meghajtó helyett mondjuk a c:\dosbox könyvtárat lássa magának, ahova tehetem a progikat? -
#7556 Faszán néz ki! -
mozart #7555 Sziasztok!
A napokban eszembe jutott egy régi játék:
- valószinűleg DOS játékról van szó
- 2D-s mászkálós
Egy dinoszaurusszal vagy és a többi dinót kell megenned. Ahogy lépsz egy kockányi területet, lép a többi dinó is. Több szint is van. Egy szintnek akkor van vége, ha megeszem az összes dinót.
Előre is Köszönöm! -
#7554 Doom rajongóknak, Risen 3D project. Kipróbáltam, iszonyat jól néz ki:
-
#7553 Ahogy lenni szokott a linket elfeljtettem)))
http://www.mediafire.com/?mtkqv2yetyz
-
#7552 Magyar nyelvű szöveges kaland játékok. Dosbox ajánlott.
A babó (olessák péter)- akár 14 szereplő irányítása négy ablakon keresztül. A világ valóban él, nélkülünk is változik. Ha leülünk és várunk akkor akár nélkülünk is megtalálják a kincset a törpök, vagy Gandalfot megeszik a trollok))))
Valamint a zipben a csöves,remsuli,tgsa,police.
Jó szórakozást!!! -
#7551 +fav jó topik:) -
#7550 Egy igazi kincsesbánya: Régi számítógépes magazinok!
-
#7549 egy kis kikapcsolódás :)
térbeli tetris, felette zenelejátszó kellemes zenékkel :)
Ilyesmi még commodoron is megvolt, csak egy kicsit máshogy, blockout néven (c64.hardwired.hu-ról) :)
-
#7548 PC-s játéktörténelem: 1994 – 1. rész -
#7547 Megnézem. Köszi. -
Gary #7546 Én billentyűzettel használom.
Az egyik Joy kiosztás (bal, föl, le, jobb)tűz: Num(1, 5, 2, 3), jobb CTRL. A másik (ugyan ez, az ALT+J-vel cserélek :Ð de ha nem:) Num(7, /, 8, 9), Num0. -
#7545 A fene, bocsi, akkor nem jól emlékeztem.
Megvan!
Szerezd meg a lemezes verziót :D
Dohi oldalán van fent 1 lemezes verzió. -
#7544 :D Itt olvastam én is egyébként. VICE emuval nekem annyi a gondom hogy nem nagyon tudom normálisan beállítani hozzá a billentyűzetet. Te mivel használod? Joy-al vagy billentyűzettel? -
Gary #7543 De zöld!
Volt még egy nagyorrú klón a PP.Digger. Ezzel fárasztottam magam párszor.
De ha már a PP-nél tartunk, volt egy PP Hammer című játék. Na, az elég kellemes volt... Na, ez nem a legjobb kép a játékról:
-
Gary #7542 Dohi C64 HQ-ján, rögtön az első oldalon, a Tudnivalóknál olvashatsz az emulátorokról egy rövid összefoglalót...
Amúgy (az ott olvasottak szerint - régen én is a Ccs64-et használtam, de ma már inkább a VICE) F10, vagy ALT + D a lemezcsere. -
#7541 Nem jó sajnos, akkor úgy veszi mintha egyből a második fájlt akarnám elindítani. -
#7540 Flaschbier!
Ez volt a nyerő. Rosszul emlékezett a színre. :-)
Köszi mindenkinek a segítséget! -
#7539 Viszont nem nagy az orra. Meg elég gyenge klón, annak a kőnek ott a pléjer felett le kéne esnie a másikról... :P -
Gary #7538 Ez pedig, meglehetősen zöld :
-
Gary #7537 Innen lehet csemegézni, eredeti és klón verziók között:
GameBase
Először nekem is a Flaschbier ugrott be a nagy orr miatt, de ilyen pl.: a Diamond Jones is... -
#7536 Flaschbier?
Nem zöld... Meg nem sóska, hanem sör. Vagy vizipipa, de akkor sem sóska. :P -
#7535 Üdv!
Egy ismerősöm keres egy régi játékot. Én nem jöttem rá melyik lehet az, de hátha itt valakinek ismerős lesz, s meg tudja majd mondani a címét:
- platform: c64
- boulder dash klón
- a játékban uralkodó szín a zöld
- főhős egy manó, nagy orra volt, valamilyen sapka a fejére húzva, végig oldalnézetben látszódott
- sóskát zabált és köveket tolt
Ennyi információval tud szolgálni. Ebből valakinek ismerős? :-) -
#7534 Ha jól emlékszem, csak simán F9-cel behozod a menüt, és ott az 1541 menüben rámész a kívánt .t64 vagy .d64 file-ra, és F2-t nyomsz.
-
#7533 A CCS64 nevezetű emulátor programmal hogy lehet megoldani az "oldal cserét"?
Tehát amikor azt kéri hogy fordítsam meg a "kazettát".
Az istenek sem jövök rá, és sajnos a Creatures 2 csak így hajlandó elindulni, 2. fájl van, egy "A" és egy "B", cserélni kellene. -
#7532 Arra gondoltam, hogy milyen remek lenne, ha a Grim Fandango megjelenne a GoG kínálatában, az új oprendszerekre felkészítve viszonylag olcsón. :) Meg is néztem, de nem árulják. Pedig nem is lenne rossz. -
zsgaby #7531 Mobilnet :) De azért köszi -
#7530 itt ritka a seed, de van olykor kicsit... ha ráér..
megvenni... ha eredeti kell, akkor ebay, ott minden van... nem mindig olcsón persze -
zsgaby #7529 Nem ismeri valaki a Kingdom O'Magic című kalandjátékot? Megvan valakinek? Megveném :) -
mozart #7528 Nagyon kösziii! -
#7527 das boot? -
Gary #7526 Biztos nem ez, de érdekességként: online Ocean Ranger -
#7525 szevasztok
keresek egy játékot aminek az volt a neve hogy scarab
ilyen egyiptomi istenes 3d-s játék volt :)
a grafikája eléggé rossz de sztem egy régi klasszikus
:D
lécci irjatok ha valakinek megvan mert fontos lenne
előre is kössz
csumi -
mozart #7524 Lenne még egy:
Ez is DOS játék volt. A neve talán "U-Boot" (német tengeralattjáró)
a nevéből is látszik, hogy valamilyen háborús, tengeren játszodó játék.
Így is van. Vannak különböző játékmódok:
-tengeralattjáróval megyek a tengerben, és különböző süllyedő, robbanó hordókat kell kikerülni
-egy hadihajóval megyek külsőnézetből és van egy minimap a képen és elkell jutni egy adott helyre, ami a minimapon látható. Közben repülők bombáznak és vannak hidak amikről ágyúkkal lövöldöznek rám meg ellenséges hajók, amik szintén lőnek rám ágyúkkal. Ezek ellen tudok a hajón belűl nézeteket váltani. Pl. külsőnézteből van 2 ágyúcsővem, amivel lövöm az ellenséges egységeket
-olyan mint, ha a távcsőbe néznék a tengeren és ha látok egy ellenséges hajót a távolban, akkor megtudom torpedózni