Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Simaji
Tudsz adni meghívót? 😄

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

Hmuda
A JJFFE megoldott mindent, ráadásul még bugfixek is vannak benne, legalábbis az oldal leírása alapján. Roppant kényelmes. 😊

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[Jakuza]
Fel kell tenni virtualbox-ra DOS-t azt mar mehet is a moka, azzal tuti megy.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Carlos
Hátha valaki még nem látta:

Þór vígi þessi rúnar

Hmuda
Sorban:

Elite
Elite 2 - Frontier
Frontier - First Encounters

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

ollie
A Frontier az Elite 2 volt, nem?

Hmuda
Pedig régebbi verzióval tökéletesen futott, különben nem szórakoznék a dologgal. És pont a hivatalos oldalon néztem és a 0.58-0.71 linkre azért nem mentem rá, mert forráskódokként voltak feltüntetve, ami engem személy szerint nem nagyon hat meg. :-)

SZERK: bár most látom, hogy van valami jjffe dolog, megnézem magamnak.

...szóval nem csak hogy az elõzõ program verziók vannak a DOSBox honlapján szépen feltüntetve, de az is, hogy a többezer játék közül melyik mennyire kompatibilis, és melyik verzión fut a legjobban.
Ezt azért is írom, mert:
Elite III: Frontier: First Encounter (1995) - 0.65 - 10% (runable)
Azaz még v0.65-el sem vagy a sztrádán.

\"oold maan, you seek the spell of mastery\"

Hmuda
Tud valaki lelõhelyet régebbi dosbox verzióhoz? Sajnos a legújabb nem tudja kezelni az Elite3-at.

Amondó vagyok, menjünk innét a Játékmagyarítások fórumába, mert elõbb-utóbb kapunk majd😊!

gandrus
Most nekiálltam. Szenvedtem vele egy sort, de legalább újra belejöttem, hogy mi hol is van, melyik fileban stb. Mostantól írom a szószedetet is, mert jól fog az még jönni. A tesztelés miatt némi idõt azért biztos igénybe fog venni, de majd meglátjuk. A tesztelés talán a legfontosabb része, mivel karakterlimites, így minden lefordított rész után tesztelgetnem kell, hogy nem csesztem-e el a játékot. :S

JetiRulez
Most sem a grafika a lényeg. Csak ugye van ez a réteg a társadalomban, aki dacból mondja.

JetiRulez

Azért tessék csak szépen befejezni azt a fordítást, utána majd jöhet a sörözés😊! Frissítem folyamatosan a készültségi állapotot a honlapomon, egyelõre ennyit igérhetek😊 Meg valami jóó barna belga sört, ha kész vagy😊!
Nekem is van még melóm vele bõven...

Rip
Á, köszi! Sok sikert a készítõnek! 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

gandrus
Csak egy kis apróság, de hátha tetszik. 😊

Pedgi a korai Test Drive-ok nagyon korrektül néztek ki a saját idejükben. Ez pedig EGA-s kép, VGA módban, de még inkább Amigán sokkal szebb volt.
ollie
Hát igen, akkoriban nem a grafika számított. Szerencsére.

Carlos
ó jeee...és az a zene!
Mennyit hallottam ezt én annó:

Þór vígi þessi rúnar

Letöltöttem a régi nagy kedvencemet a C 64- es WIZARD OF WOR játékot.
Ketten is tudunk vele játszani egy monitoron. Elég nehéz, állítólag nyilvántartják a világon a pályacsúcs döntögetõket.

(Win98) DOS alatt pláne régen próbáltam.
Carlos
DosBox, kapásból induláskor (setsound-dal beállítottam SB 100% kompatibilitást).
proci alapon, 16 mega ram van engedélyezve.

Þór vígi þessi rúnar

Ez mikor jön elõ? Én már régen próbáltam, de nálam XP alatt játszhatatlanul lassú volt.
Carlos
"heap allocation failure
Reason code: 2"

ez mi lehet? Theme Hospital.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Télleg...
no, akkor ezzel elleszek... 😄

EDIT: csúnya grafikai hibák vannak és elfagy 5 perc játék után (4-5-ik autónál)

Þór vígi þessi rúnar

Nekem win98 módba kapcsolva simán elindult

Gearhead jó, tényleg!
Robot Arena jut eszembe róla, na ott voltak nagy építgetések nálam😊!

Most épp a Neuromancert játszom megint végig, nagyon elfelejtettem már, mi hogy volt. Kezdtem idegbajt kapni, de nagy nehezen rájöttem, hogy hiába van szájberszpészes dekk, Comlink v5.0 _után_ lehet csak vele cyberspace-be logolni... a szívem, a tüdõk meg a szemeim bánták a befektetést, ezek már implantok, egyelõre nincs kedvem (lóvém) visszaültetgetni az eredeti szerveket.
Ha valakinek úgy gondolja, csatlakozzon, nem tartok nagyon elõl, épp a Ninja 4000-es dekket töltögetem felfele szoftverekkel, meg fejlesztem a skilleket. Slow v1.0 már van, icebreakerek, meg néhány vírus.
A haasfalon lévõ verzió egész jó, bár a hang nem a legjobb, ha jól emlékszem, de DOSBox-szal egyébként oké... egy régi vincsin találtam, néhány száz társával😉. Alighanem az idén sem lesz gépfejlesztés...

JetiRulez
Találtam egy-két érdekes oldalt.
http://www.486games.net/ itt teljes verziójú régi játékok is vannak, pl Duke3D, Doom, stb.
http://www.plopbox.net/ itt pedig ilyen trackeres zenék vannak talán régi játékokból is raktak fel, de még nem néztem meg közelebbrõl.

JetiRulez

Carlos
Szólj ha sikerül szóra birni xp alatt... 😄

Þór vígi þessi rúnar

cenobite
Úúúúúú... ezzel mennyit játszottam! Istenkirály játék!

gamertag: kenobita

Háát, a libabõrkabát most is fölugrott, mint mindig ha ezt a zenét hallom!

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Carlos
Francba ez sem megy xp alatt, a dosbox meg nem viszi... 😞

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
fúúú télleg!
És ez nekem megvan valahol. Elõ is szedem!
Köszi! <#worship>

Þór vígi þessi rúnar

BBird
Meg is van, Gearhead Garage.

Gearhead Garage - screenshots
BBird
Volt egy Pre-alpha Street Rod 3, amit nem fejeztek be... (persze ez már ilyen hobbi csapat munkája volt).
Ezt késõbb magyar SG fórumtagok akarták átvenni, már honlap is volt, blabla... ez is bukta lett.

Viszont volt egy jó autószerelõs játék. Versenyezni nem lehetett benne, de autót szerelni igen. Jöttek a megrendelõk és cafatokra szedhetted a kocsit. Új alkatrészek beszerzése, festés, motor tunning, stb. Egyszerû-nagyszerû volt.
Carlos
Nem volt tesztelve...
Amúgy simán össze lehetett benne rakni többezer lóerõs verdákat is. Volt egy jókis listám, hogy mit kell mire rakni és akkor elcseszõdött a számolás... <#vigyor>

Þór vígi þessi rúnar

dronkZero
Eheh, akkó' jól beszóltam...

De komolyan, az feature volt a játékban, vagy valami elcseszett koncepcionális bug, hogy az elején a kezdõpénzbõl vettem egy kettes golfot, beleraktam a tuningmotort, kiszedtem az üléseket, üvegeket és a karosszériát, és végignyomtam vele az _egész_ játékot? Harmincvalahány gyorsulási verseny a "sztori mód", és egyetlen csavart nem kell változtatni az autón, hogy végig lehessen vinni vele. Az összes többi autó sokkal de sokkal szarabb, bármit is csinálok velük. De legalább drágábbak.

Szal ez direkt volt, vagy soha egyetlen teszter sem játszott vele, hogy ez kiderüljön?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Carlos
najó persze leszámitva a két invictus-os cumót. (a másodikon még dolgoztam is) <#mf2>

Þór vígi þessi rúnar

dronkZero
Valami magyar szörnyûség volt ilyen, Street Legal, vagy mi volt a címe? De nagyon, rettenetesen el volt baszva szegény...

Carlos
Láma vagyok üssetek kérdés:
Street Rod 2-nek volt folytatása? Vagy hasonló játék (tuningol, autót elnyer, szerel, stb)?

Þór vígi þessi rúnar

dronkZero
2004-ben kiadták wiki szerint, én meg még az open bétával játszottam.

dronkZero
Jah, hát ilyen a memóriám... 😄

Komolyan, az egyetlen ötlet, ami eszembe jutott, hogy utánanézzek az idõpontnak, az az volt, hogy fórumokon megkeresem a rinyálást, amit mûveltem... 😛

[Jakuza]
??? Ez majdnem 2005-ben lett csak jatszhato.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
Viszont ez 2004-es. És ez sem az a háromszög-világ, ami volt. De lehet, hogy az egy szándékosan primitivizált "univerzum" volt a bétában, és a full már ennyivel több.

Viszont a címe is halványan rémlik, úgyhogy asszem most megnyugszom... 😊

dronkZero
Húúú, lehet, hogy megvan! 😄

Még nézek képeket, de ez nagyon gyanús:
Vendetta Online

dronkZero
Nem,nem ez volt, ez is túl összetett... 😊

Mindegy egyébként, gondolom játszani már úgysem tudnék/akarnék vele, épp csak idegesít, hogy nem tudom, mi volt az... 😊

PiszkosFred
Pedig tekinthetjuk annak oket 😊 Attol hogy grafika nem, vagy csak karakteres volt, vagy nem volt ennyire kifejlett skillrendszer, stb, attol meg ugyaz az alap, - tobb szaz ember jatszott egy adott szerveren, egyszerre, egy kozos vilagban. En legalabbis a MUDokat MMOnak tekintenem, korai valtozat, de mindenkeppen azonos jellemzokkel mint a maiak.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

dronkZero
Hát, úgy tûnik UO elõtt is volt egy-kettõ: Wiki

takysoft
igazad van

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity