Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy ismerõsöm keres egy régi játékot. Én nem jöttem rá melyik lehet az, de hátha itt valakinek ismerõs lesz, s meg tudja majd mondani a címét:
- platform: c64
- boulder dash klón
- a játékban uralkodó szín a zöld
- fõhõs egy manó, nagy orra volt, valamilyen sapka a fejére húzva, végig oldalnézetben látszódott
- sóskát zabált és köveket tolt
Ennyi információval tud szolgálni. Ebbõl valakinek ismerõs? :-)
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Tehát amikor azt kéri hogy fordítsam meg a "kazettát".
Az istenek sem jövök rá, és sajnos a Creatures 2 csak így hajlandó elindulni, 2. fájl van, egy "A" és egy "B", cserélni kellene.
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
keresek egy játékot aminek az volt a neve hogy scarab
ilyen egyiptomi istenes 3d-s játék volt 😊
a grafikája eléggé rossz de sztem egy régi klasszikus
😄
lécci irjatok ha valakinek megvan mert fontos lenne
elõre is kössz
csumi
Epiphone Embassy Special IV World of Warcraft forever!
Ez is DOS játék volt. A neve talán "U-Boot" (német tengeralattjáró)
a nevébõl is látszik, hogy valamilyen háborús, tengeren játszodó játék.
Így is van. Vannak különbözõ játékmódok:
-tengeralattjáróval megyek a tengerben, és különbözõ süllyedõ, robbanó hordókat kell kikerülni
-egy hadihajóval megyek külsõnézetbõl és van egy minimap a képen és elkell jutni egy adott helyre, ami a minimapon látható. Közben repülõk bombáznak és vannak hidak amikrõl ágyúkkal lövöldöznek rám meg ellenséges hajók, amik szintén lõnek rám ágyúkkal. Ezek ellen tudok a hajón belûl nézeteket váltani. Pl. külsõnéztebõl van 2 ágyúcsõvem, amivel lövöm az ellenséges egységeket
-olyan mint, ha a távcsõbe néznék a tengeren és ha látok egy ellenséges hajót a távolban, akkor megtudom torpedózni
Köszönöm nektek!
Márcsak az elsõ van.
Þór vígi þessi rúnar
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Egy újabb játék jutott eszembe, amit megszeretnék találni:
Van egy falakkal határolt pálya, ahol egy repülõ masinával vagyok (külsõ vagy belsõ nézettel nem tudom de talán belsõ) és van egy ellenfél egy ugyanilyen repülõ géppel. Az a játék célja, hogy az ellenfélt elkapjam, hogy a nála lévõ zászlót megszerezhessem. Tehát üldözni kell egymást.
Van még egy:
Ez kifejezetten DOS játék. A neve valami "sky". A játék a téli hobbikat foglalja össze.
Ha jól emlékszem 5 db játékmód van:
-pontugrás siléccel
-hógolyó dobálás (egy bunker mögött vagyok és egy célkereszttel kell eltalálni a különbözõ célpontokat)
-snowboarddal vagyok, és egy végtelen pályán kell elõre fele menni a pálya két szélén végig emelkedõ van, ahol lehet trüközni
-síelni kell végig egy leejtön különbözõ tárgyakat kikerülve
-itt pedig egy ússzógumin ülök és ugyanígy lefelé suhannok egy leejtõn. Különféle akadályokat kell kikerülni és más játékosoknak kell neki menni.
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
Igaz, karácsony van 😛
Ha végképp nem, akkor még mindig elajándékozhatod! <#nevetes1>#nevetes1>
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A teljes Nekketsu sorozat
A teljes Double Dragon sorozat
Kickmaster
A teljes Contra sorozat
illetve a Ninja Gaiden 1-3
CAIMAN
És szerintem ez az egyik legjobb freeware lelõhely is))
DOOM 6666
BOMBJACK
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Érdekes, hogy a YouTube a NES verziós videókkal van tele.
Kipróbáltam egy csomó befejezést:
Innen, erõsen SPOILER gyanús a dolog! <#nyes>#nyes>
Alapvetõen két probléma van: a Lila Csáp és a Meteor.
Bernard megjavítja a rádiót és hívja az Ûrrendõrséget. Ha nyitva a labor ajtaja (kulcs a medencében, kód a játékgépben) elviszi a Meteort. Ha nincs elmegy, de mindkét esetben leejt egy jelvényt. Ezt kell megmutatni a Lila Csápnak és akkor már csak a kapcsolót kell lekapcsolni.
Wendy átírja a kéziratot, postázza, majd a szerzõdést megmutatja a Lila Csápnak, utána odaadja a Meteornak. Ez vicces vég, Meteor a Talk Show-ban.
Syd vagy Razor fölveszi a zongorajátékát, a kazettát odaadja a Zöld Csápnak, az ledob egy másik kazettát, ezt postázni és a visszajövõ szerzõdést odaadni a Zöld Csápnak. Ez után, a Lila Csápot a Zöld Csáp fogja elkergetni.
Michael fölviszi Ednek a csomagját, majd a bejáratnál a bozótban megtalálja a filmet, elõhívja, odaadja ezt is Ednek, aki majd elzavarja a Lila Csápot.
Még egy érdekesség: A Meteortól meg lehet szabadulni úgy is, ha fölvisszük és megetetjük az Emberevõ Növénnyel! <#eplus2>#eplus2>
A mentõsereget válogatott módszerekkel el lehet tenni láb alól: medencébe fullasztani, radioaktív (medence) vizet mikrózni, Ednek mikrózott hörcsögöt adni (Syd és Razor képes erre), a Zöld Csápnál lévõ lemezt kazettára venni és azt a kazettát vissza adni.
Hirtelen ennyi <#vigyor2>#vigyor2>
Most ezt a játékot keresem:
Ilyen tengeralattjárós volt és egy hadihajóval lehetett a vízben lévõ tengeralattjárókat eltalálni hordókkal amik meg téged löttek torpedókkal. Lehetett továbbá még légi segítséget is kérni. JA igen voltak benne még medúzák is. A játék 2D-s.
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
Köszi!
Egyet tudok, az elsõ emeleten a szemben lévõ ajtó kóddal volt nyitható. Ez volt a programvédelem. A Deluxe-ban már eleve nyitva van...
Kicsit kutakodtam:
Na és, mintha csak megbeszél(ték/tük) volna, egy másik topic az MM verziók témában.
Képernyõk (MM és Zak)
A japán verzió (az oldal tetején lévõ linken, a cenzúrázott NES verzióról lehet olvasni angolul)
Korábban a DoT-t is végigvittem, a magyarítottat. 😊
Természetesen, köszönöm Mindkettõtöknek az áldozatos fordítási, implementálási munkálatokat! <#worship>#worship>
thsoft barátom készítette a fordítását, akivel amúgy közösen csináltuk a Day of the Tentacle magyarítást😄
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Még C64-en találkoztam vele elõször, hatalmas és maradandó élmény volt! Félelmetes, hogy ennyi év távlatából is zsigerbõl tudtam, a megoldást. A végkifejletnél a lila csáp és a meteor eltávolításának több lehetõségét is kipróbáltam. A lényeg, hogy most is ugyan úgy élveztem, mint anno C64-en. <#vigyor2>#vigyor2>
Mióta keresem el se tudod képzelni. 😛😛
A kukacosnak esetleg tudja vki a címét?
http://www.mobygames.com/game/body-blows/screenshots
Annyira emlékszem, hogy valami kukaccal illetve vmi fasz szerûséggel kellett egy pályán menni, ki kellett kerülni az ellenségeket, talán még lõni is lehetett nem vagyok benne biztos. A pálya közepén volt 1 ágy ahova a kis barátunkkal el kellett jutni. Elõfordult h gumit kellett felhúzni és csak úgy lehetett az ágyba bemenni. (igen beteg tudom...) 😊