8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Vagy ott van még a System Shock 1 (Az SS2 már 3D volt, nem Doom színvonal) :-)
  • BBird
    mármint a kép? Is-is...
    Vagy amit az elején írtam? Az meg célzás volt az előző heti kérdésemre. Na az hardcore kérdés. :-)
  • BBird
    Heretic, Hexen? (Jobban szerettem, mint a Doom részeket)
  • dronkZero
    Konzol hogy hárdkór?
  • dronkZero
    Strife.
    Doom engine-t használ konkrétan. Nemtom, hogy inventory van-e. FPS-RPG.

Birtright: The Gorgon's Alliance.
    Ez meg egy fura játék, de én nagyon megszerettem. AD&D egyik világa, nem a legismertebb, asszem. Nem sima RPG, hanem inkább egy stratégia. Van egy kontinens vagy egy tucatnyi országgal, építkezni kell, sereget gyártani és csatázni.
    De vannak küldetések is, amikoris a "királlyal" meg a kíséretével s.k. lehet menni, és FPS módban osztani a szörnyeket lefelé dándzsönökben. Ez a része a játéknak Doom engine-t vagy valami nagyon hasonlót használ.

Aztán ott vannak még a klasszikus Ultima Underworld-ök, meg a Menzoberranzan, azok ilyen FPS mód RPG-k, bár azok kissé Doom alatt vannak grafikailag.
  • BBird
    Csak a könnyű kérdésekben tudtok segíteni, mi? Micsoda gamerek, micsoda gamerek... ;-)

[URL=http://fc02.deviantart.net/fs71/f/2010/069/4/6/Hardcore_Gamer__s_IQ_Test_by_shadow502t.jpg]Akkor fejtsétek meg ezt (bár itt sok nem csak "old but gold")[/URL]
  • tigeroo
    hm. bepróbálom:D tnx
  • Rip
  • Rip
    Might and Magic 6-7?
  • Desiderata #7634
    PC-s játéktörténelem: 1995 – 2. rész
  • tigeroo
    valami tápolós-szintlépős-inventoris fantasy játékot tudtok ajánlani? nem feltétlen RPG...
    ilyen doom2-höz hasonló grafikával..
  • Aramir
    Nem ismeretem konkrétan a játékot, csak a leírásod alapján beugrott a kidobos (dodgeball vagy mi...), a focis és a jégkorongos példánya a sorozatnak, azok is ilyen "marhaságok" :D Gondoltam van olyasmi része, amit kerestél, a wikis címeknél meg rákerestem a verekedős tipusu játékokra.
  • dronkZero
    Heh, királyság, ez az! Köszi! (Hogy találtad meg egyébként? :P)
  • BBird
    Na még egy kis segítség, amikre emlékszem: Shotgun fegyverrel lőttek (vagy a katonák vagy a főszereplő). Felhőkarcolók, sci-fi jellegű autó ilyen magasban menő úton. Égboltot is lehetett látni, mert az akció magasban volt, nem a felhőkarcolók között a talajszinten. :-))
  • BBird
    És akkor jöhet a mai feladványunk, bár lehet 576 Martin -nak kellene feladni. :-)
    Szóval:
    '90-es évek közepén volt egy Szív TV csatorna, benne egy induló műsor, melynek első pár részét Martin vezette. Rögtön az első részben bemutatott egy játékot, ami nagyon megfogott.
    Címre nem emlékszem, meg szerintem csak introt láttunk belőle, így a játék stílusát sem tudom, de amit tudok és ebből aki kitalálja, azt Mesternek fogom szólítani. :-)
    Sci-fi téma. Full 3D háttér, szép autós üldözős jelenet, s ami a lényeg: Rajzolt karakterek. Majdnem ilyen anime beütéssel. Talán a főhős fekete hajú volt, menekült katonák elől.
    Na kb. ennyit tudok. Senkinek nem rémlik semmi, mi? :-)
  • Aramir
    Csak tippelek, de nem ennek a sorozatnak egy darabjáról lenne szó?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kunio-kun_(series)
    Ez volt ilyen elvetemült sorozat
    Erre tippelek:
    http://www.mobygames.com/game/nes/nekketsu-kakut-densetsu/screenshots
    A 13. képen ott a futószallag meg a tüskés rész.
  • dronkZero
    Egyúttal keresnék is egy játékot, amiről sajna sok infóm nincs:
    NES-es, verekedős. Lehet ketten játszani. Izometrikus nézet, tehát van "mélysége" a pályának, nem úgy, mint mondjuk egy Street Fighterben. 2v2 meccsek vannak, egyre nehezedő ellenfelekkel. A pályák nem túl nagyok, és nem DoubleDragon-szerűen "végigmenős" pályák, hanem ilyen aréna jellegűek. Van ami csak sima placc, de van futószalagos, tüskés, veszélyes pálya is, ahová be lehet esni, meg be lehet dobálni az ellenfelet.
    Van egy csomóféle karakter, de nem választani lehet, hanem a nevük vércsoportjuk, meg egyéb hülyeségek állítgatásával lehet bemákolni jóféléket. Van aki inkább erősen üt, van aki három gyorsat rúg, stb. Mintha lennének benne kombinált mozdulatok két pléjeres módban, de ez már nem tuti. A végén két sárkánymaszkos csávó a főellenség.

Amiért a címét nemtom, az az, hogy ha minden igaz, kizárólag japán verziója van, és egy rohadt betűt nem fogtam fel belőle soha.

A vicc meg az, hogy pár éve már megtaláltam, végig is toltam, de a címét megint elfelejtettem. Na meg nem találom azt a weboldalt, amit pár éve így NES témában találtam...
  • dronkZero
    Nem tudtok valami hasonló böngészős emulátort, mint a vNES, valami újabbféle konzolra? Mondjuk SNES, vagy Sega Genesis...?
  • Carlos
    Persze!
    Plö mostanában egy autóverseny sem köt le, egy kivétel volt, a Grid.
    A legtöbb mai játék kábé 1 hétig tud lekötni csupán. :( Utána megunom.
    Fallout 3 mondjuk jó volt, a Spore-al is elvoltam, de azért az nem olyan, mint annó...

Szerintem egy Fallout 1-el többet játszottam, mint a 3-al.
  • Simaji
    Azért szerencsére még van kivétel ma is. :) Jó grafika mellett is létezik még jó játékélmény de szerintem az is sokat számít, hogy kicsit nagyobbak lettünk mint akkor. :)
  • Carlos
    Mindkettő.
    A mai játékok szerintem már nem olyan jók, mert már elég a klassz grafika.
    Annó ugye csak szar graf volt, cserébe a játékmenet volt jó. Lásd GTA sorozat...
  • Desiderata #7622
    Ski Or Die és Dangerous Dave is nagy kedvenc volt
    GTA1-et pedig suli után a gépteremben nyomtuk hálóban négyen, régi szép idők...
    a mai játékok miért nem tudnak ilyen hangulatosak lenni? vagy mi voltunk csak fiatalok?
  • Carlos
    GTA 1 isten volt...Nesztek, egy kis emlék:
  • Simaji
    Nekem a régi nagy játékok a Keen sorozat, a Jazz Jack Rabbit, A Ski Or Die, a Mario meg a Dangerous Dave. :D

Otthon meg sokat nyomtuk utána a Death Rally-t. :) Előtte meg a GTA 1 volt a nagy sláger. Emlékszek, hogy azt még a szomszédnál nyomtuk sokat, az "ótólopós játékot". :D
  • Desiderata #7619
    persze keen is, főleg a negyedik rész, de az álmosat is szerettem
  • Carlos
    Én keen-en nevelkedtem! :D
  • Desiderata #7617
    Cosmo cosmic hatalmas játék volt! jó hangulatot árasztott, imádtam
  • Carlos
    Pontosan!
    Meg American Mcgee is milyen kölyök volt...
    Nagyon kész. Imádom ezt a két videót!
  • Rip
    Fasza videok, Romeronal vagány a séró a 2. videón, meg George Broussard is milyen fiatal kölyök még itt :D

Tök jó, hogy a Wolfensteinnél realisztikus textúrákról beszélnek :) Bár az az igazság, hogy akkor mi is annak éreztük :D
  • Rip
    Az a vicces, hogy a postod alatti hozzászólásban beszélnek is a Commander Keen-ről, és mutatják is a játékot :)
  • Gary
    Szerintem a Commander Keen sorozatot keresed.
  • Gary
    Nekem megvan az összes CDUltra, de nem hiszem, hogy minden CoV anyag fönt lett volna rajtuk. Egy ideig volt rajtuk valami, ám később azt is leszedték. De utána nézek és pontosítok :Ð
  • Colton
    Hello!

Kéne nekem egy nagy segitség egy olyan Régi játékot keresek amiben egy kisfiu-val kell lenni akinek a fején van egy űr sisak és kennek hivják ha valaki megtudja ennek a játéknak a címét szoljon!! KÖSZI!
  • Carlos
    The good old days:

• Zozo76
    A neten is fent van az osszes!

Itt megtalaljatok a Commodore Vilag-ot es a Spectrum Vilag-ot is. Nekem mindketto sorozat megvan! :)

http://pcvilag.muskatli.hu/irodalom/begins/news.index.html
  • L Viper #7608
    Egy kis nosztalgia: az 1996-os Quake 1 2010-ben :-)

• Rip
    Görbe lábú ninja, tényleg! :) Az mekkora volt. :D

CD-Ultrán tényleg volt egy archívum, de az valahogy nem volt az igazi.
    Arra gondoltam, hogy kinyomtatom a bescannelt oldalakat a hiányzó számokból. Sajna sok eltűnt az enyészetben a régi számok közül.
  • PiszkosFred
    Mai napig ott az osszes CoV a polcon - a hires gorblabu ninjaval egyutt -, bekotve :) Bar nagyon de nagyon ritkan veszem mar elo, de olyan kincsek ezek, amelyek megerdemlik hogy ne a pinceben taroljam oket. Egyebkent ha jol emlexem, volt egy CD-Ultra kiadas, amelynek a mellekleten ott volt az osszes CoV tartalma digitalisan, szoveges formatumban is.
  • Rip
    Hihi, régi szép idők :)

Amúgy pompás dolog, hogy az összes CoV, SpV, és néhány társuk bescannelve letölthető, szinte minden oldaluk beleégett az agyamba :)
    CoVboy posta FTW! (bár hol voltak még akkor ilyen kifejezések :))
  • Gary
    Néha én is betöltöttem és próbálkoztam, de úgy, hogy a lemezen lévő, gyári példaprogramokat nézegettem, nehéz lett volna megtanulni a programozását... Így hamar eluntam, meg amúgy is akadt más, amivel lekössem magam. Ennek ellenére, nagyon tetszett az alapötlet.

Én is szerettem programozni (basic, assembler), meg a programokban kotorászni.

Ugye a mondatod zárójeles része, nem a CoV hasábjain lefolyt C+4 vs C64 háború csatabárdjának a kiásása lenne? :D
    Egyébként igazad van, 1,5-tel volt jobb a C+4 BASIC-je :D