Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • L Viper #7565
    Dosbox 0.73-hoz egy jó tipp:

Én egy felinstallált Dosboxot kimásolok bárhová és abban külön létrehozok egy HD mappát, azon belül egy Games mappát.
    Fontos, hogy legyen még ott egy dosbox.conf fájl is. Ez történhet a cfg odamásolásával, vagy a start menüből kijelölni a tartalmát és bemásolni egy üres dosbox.conf fájlba, ha nem találnátok meg.
    A Games mappába bemásolom a futtatni kívánt játékot és majd simán a Dosbox.exe-vel fog indulni, ha a dosbox.conf fájl alját így szerkesztitek át:

[autoexec]
    # Lines in this section will be run at startup.
    Mount C HD
    C:
    CD GAMES
    blood
    exit

Jelen esetben a blood játékról van szó, de ez csak egy példa.
    Ez a módszer azért jó, mert minden játékhoz külön bekonfigurálható a gép erőssége, processzor, keyboard, joy, hangkártya, stb.

A játék indító exe neve helyett beírható a setup, vagy install, ha konfigolni akarjátok. Az exit pedig azért jó, mert a játékból kilépéskor bezárja a dosboxot is.

Annyi pici hátránya van, hogy hosszabb a méret a beintegrált Dosbox miatt, de ez a mai vinyó kapacitások mellett nem gond.
    Másik óriási előnye ennek a módszernek, hogy a játék bárhová átvihető, másik gépen, másnál is fut.
    A nagy kedvenceimet szépen megcsinálgattam, becsomagolgattam így.

Elég hosszúnak tűnhet az írásom, ha valakit érdekli, privátban átküldök egy egybeintegrált játékot és abból a példából rögtön megérthető.

Eddig mindent szépen életre tudtam kelteni.
    Azért is jó, mert a lemezes cuccok mount-olhatók, régi Dos installok is mennek jól.