Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Earth & Beyond
Nezd meg a kepeket, hatha beugrik.
Amugy van emulator is mert a jatek amugy mar reg befucsolt. (igaz meg nem teljes az emulator,de letezik)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Sajnos nem jott ossze, mire pedig elerheto lett volna, kisse elavult lett igy maradt mas.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Nem is volt valami kurvanagy közönsége, olyan pártucat játékos flangált csak egyszerre a világban, regisztrálva is csak párszáz ember volt. Grafika is baltával szabott, egyszerû, gyors.
Meg a világ is csak 10 vagy 15 szektor volt. Azt már nem vágom, hogy 4 vagy 5 szektor oldalhosszúságú volt a "világtérkép"... Meg egy-egy szektor sem volt túl nagy, meg nagyon nem is volt telepakolva. Volt egy aszteroidamezõs szektor, az pl lassú is volt.
Tuti, hogy nem az EVE, annál sokkal-sokkal lightosabb, akciósabb, primitívebb dolog volt.
Nekem ez a Jumpgate gyanús, de akkor rengeteget változott a béta óta.
De az is lehet, hogy teljesen behalt a project.
MMO-ból 3 fontos van.
EverQuest(1999) - az elsõ nagy. ekkor tanultuk meg, h mi az az MMO(még netem se votl, de újságokban mennyit cikkeztek róla😄)
World of Warcraft(2004)... a legjobb a mai napig. ekkor tanulta meg mindenki, mi az az MMO
RuneScape(2001,2004) - A legnagyobb ingyenes (6 millió aktív játékos).
2004-ben lett 3D-s, akkor volt verziószámcsere, de folyamatosan fejlesztik persze.
Van még tízezer másik is, de ezek eléggé alapkövek. Lineage, Guild Wars, stb...
de igaz... WoW elõtt nem nagyon volt ennek piaca. ritka a 2004 elõtti MMO
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Na de 99-ben sci-fi mmorol en nem nagyon tudok.Meg az Earth and Beyond is 2002-es volt.Vagy az MMO az MOO tipusu akart lenni ?
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
nem ismerem, csak hallomásból.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
MMO ûrhajós akció volt, az egyszerûbb fajtából, kis ELITE beütéssel. 10(vagy 15) szektor volt háromszög alakban elhelyezve, a csúcsaiban piros-zöld-kék fõbázissal. Az alap ûrhajó ingyenes volt (halál utáni respawnkor), de lehetett venni még kb 3 féle vadászt oldalanként. A kereskedelem sem volt halálra bonyolítva, volt bázisonként 2 vagy 3 féle áru, és az eladási ár attól függött, hogy hány szektor távolságra sikerült leszállítani. Persze az ellenséges kalóz genyák nemigen hagyták... 😄
Full PvP volt, a három oldal mindenki mindenki ellen, három zászlós capture the flag-gel.
Még béta volt, mikor játszottam vele, aztán elvesztettem a fonalat...
Nem vágjátok véletlenül, mi lehetett ez?
Szerintem neked a win 3.1 neteleresenek a beallitasaval vannak inkabb gondok, mert kulon meghajto drivereket kell feltelepiteni. (Trumpet Winsock) 😄
http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=2&t=1037
sarien.net
Sierra Quest játékok neten játszhatóak, gépelve játszható, de itt már van egeres segítség is... és: Multi-player. Adott screenen láthatod a többi játékost is. (Mondjuk ez inkább csak vicc, de jó nézni egy screen -n, ahogy szaladgálnak a Larry -k, Roger Wilco -k...)
Mobygames is jó ötlet, bár aki keresni fog, akkor sem fog oda felmenni, mert egyszerûbb itt kérdeznie. De attól még lehet az megy majd fel...
...amint lesz rá idõ. ;-)
\"oold maan, you seek the spell of mastery\"
De ezek már a DOS-os idõk asszem... C64-re nem jut eszembe több, ez utóbbi érdekel.
magam se teszteltem, bevallom õszintén.
d3d készülget, a Wine 3d motorjára fog épülni asszem
már votl aki összehackelt magának olyan verziót, amiben mûködött, de hivatalosan még ez azért várat picit magára.
A Diplomacy az mas, az egy tablas tarsas jatek volt anno, es lett feldogozva c64re, ha mondhatunk ilyet, annyira nem volt korszakalkoto (akkor mar volt Risk konverzio is). Napokat jatszottunk vele akkoriban, (aki lepett, az felallt a szekbol, kiment a szobabol es jott az ellenfel, hogy ne lassa a "taktikat").
Egyébként tudsz valamit, hogy mi a helyzet a D3D-vel VirtualBox alatt? Dolgoznak már rajta? Esetleg Glide, OpenGL?
"választásban nem akarok ajánlgatni, ÉN azért VirtualBox, mert..."
így már ok😄
Lényegében egy Virtuális számítógép. Olyasmi, mint a Dosbox, csak kicsit összetettebb.
Itt-ott beletúr a jelenlegi rendszeredbe egy picit(pl telepít egy hálózati eszközt), de nem fog zavarni, és 1 gombnyomásra uninstallálható.
Miután elindítod, létrehozol benne egy virtuális gépet(mert dosbox-al ellentétben ittt több is lehet. Nekem pl van egy WinXP-m, egy Win98-am, meg egy Ubuntu linuxom)(a gépemen ugye vista van)
A programban kiválaszthatod, h milyen rendszert szeretnél, akkor segít beállítani a dolgokat.
Utána a virtuális gép CD meghajtójába beteszed az adott rendszer telepítõCD-jét, és feltelepíted, és használod.
Az alapgondolat nagyon egyszerû, de lehet itt-ott szívni vele. Pl egy Mûködõ Windows For Workgroups 3.11-et belõni nem egyszerû dolog.
DOS telepítés még oké... de VmWare alatt az SVGA grafikát, VirtualBox alatt a hálózatkezelést beállítani elég megoldhatatlan volt nekem pl.
márpedig én úgy szeretnék Windows 3.1 alatt 1024x768-ban netezni😄
Én ezt használom, de nyugodtan kipróbálhatod a VirtualBoxot, szerintem Taky jobban képben van vele, mint én az általam használttal. Persze szívesen segítek én is, és tényleg nem nagy ördöngösségrõl van szó.
Nem szeretnék XP-t telepíteni vagy hasonló...És azt sem szeretném, ha a windows boot cuccosba túrkálna bele.
Szóval ez egy win emuláló?
Þór vígi þessi rúnar
azokhoz bizony telepíteni kell egy régi windows-t... csak ott futnak rendesen.
Virtuális gépek közül választhatsz:
VirtualBox - Ingyenes multiplatform, és nagy erõvel fejlesztik (Sun csinálja) d3d nincs benne még, csak opengl.
VmWare Workstation - Fizetõs multiplatform, directx-et is tud. Sokak szerint a legjobb.(linuxra nagyon jó, nekem windows-no fagyogatott picit)
Microsoft VirtualPC - csak windowsra van, de asszem ingyenes. sose próbáltam ki, biztos jó.
Én VirtualBox-ot használok, nagyon bevált. Ha nem tudod használni, segítünk szívesen.
Hogy lehet régi windows-t emulálni. Van pár játék amivel szivesen játszanik: Lula: the sexy empire. 😊
imádtam régen, csak most vagy el sem indul a játék vagy induláskor hülye hibaüzit dob. Tud valaki megoldást?
Þór vígi þessi rúnar
köszi a linket.
Basszus az egész napot végigjátszottam retrókkal (goldenaxe, gods, lost vikings, megarace 2, street rod) és elfelejtettem ebédelni...
Þór vígi þessi rúnar
A MoM persze nem a DOS-os, hanem egy még régebbi, ezt szinte már el is felejtettem, de a zenérõl beugrott egybõl, ezt is rengeteget játszottam. Köszi mégegyszer... na meg éljen a net😊.
erdemes szetnezni itt zene ugyben 😊
A dosbox leirás számomra egyértelmû volt, csak a gods-al volt egy kis katymasz, de azt is megoldottam. A többi játék tökéletesen megy. Feltettem az eredeti Megarace 2-t (dos-os, cd-rõl), azis tökéletesen fut. Szóval örömboldogság.
Þór vígi þessi rúnar
Esetleg van újabb, részletgazdagabb leírás dosbox -ról? Régen mintha sírás lett volna emiatt.
Vagy egyszerûen csak szedjem ki a retrogames és underdogs gombokat?
Ezek után ráakadtam a c64 orchestra nevezetû formációra. Még lemezt is adtak ki, de sehol nem találom. Ízelítõ Gyönyörû...<#taps>#taps>
ne szarakodj már annyit a beállítással.
egyszerûen oldd meg, hogy a játék C:\GODS-ban legyen.(dosbox számára persze)
vagy töltsd le ezt, megcsináltam, hogy egyszerûen induljon.
Letöltöttem a Gods nevû játékot az dosgames-rõl.
Bemountoltam frankón a könyvtárat, belementem a játék könyvtárába, majd el akartam inditani, de semmi sem történt. Sem a gods.com-al sem a game.exe-vel nem indult el. Az install-nál meg kellene adni neki azt, hogy hova telepitetted a játékot, viszont azt nem fogadja el. Nem menti bele az ini file-ba, mertha újra megnézem, akkor az alapértelmezett c:gods van ott...
(a golden axe istenien megy!!!!)
Þór vígi þessi rúnar
Az UnderDogs-os link már nem mûködik. A retrogames-es is hibás link.
Sorry a kötöszködésért.
Þór vígi þessi rúnar
A játékot a géppel adták, de hibás volt, mert az ellenfél választása után nem ment tovább... viszont, nagyon sokszor betöltöttük, hogy csak a zenét meghallgassuk! Késõbb megszereztem a mûködõ verziót, a játék is nagy élmény! Amiga emulátoron és PC-n is sokat játszottam vele.
A Siemens ME45-ös telefonomra, egyszólamú midit is konvertáltam csengõhangnak! 😄
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"