1086
Bethesda új open world játéka
-
Srácok, ha túl so a cucc, nem tudok gyorsutazni.
Lepakoltam a hajón a kapitányi széfbe, de közel sem fért be minden.
Van más rekesz is vagy lehet fejleszteni?
Más: Van egy küldetés, hogy hand scannerrel állítsak beacont. Na azt hogy kell? Hand scanner üzemmódban nem látok ilyen opciót
-
Az jó, akkor majd meglesem. Amúgy sem akarok egyszerre sokkal menni. Meg, ha más nem, akkor eladhatom szerintem a kalózoknál is. Kérdés, hogy ki fizet jobban.
Azt a nyavajás G tűzgombot meg nagyon át kell állítanom. Túl gyakran váltok szkennelősdibe harc közben. -
kiírja scannél hogy hány %os, nekem 65%os lett azzal többnyire sikerül a dolog. -
Minden esetre ez gyalázat amit műveltek.
Pl az RDR2 az én kártyámon (RTX3060) egy 10th Gen I7 procival 4K felbontásban ultrán is megvan az átlag 50 FPS. És a game sokkal jobban néz ki és nem most jött ki.
Vagy Cyberpunk 2077 1080P Ultra ~70FPS, DLSS 90FPS.
Ez meg egy 15 évig készült játék, és medium - low-on 75% upscale to FHD FSR2-vel van meg a stabil 60FPS. Néha 50.
Kívánom hogy patcheljék, és hogy legyen sikere. Modolgatni nem szeretnék, rakják bele amit kell.
-
És meg is van a pajzsos raktér. Meg a jelzavaró is. Nem tudom, hogy ezek összeadódnak e, kettőt tettem rá.
Egész pofásra sikerült megcsinálni. Most nem tudom pontosan, hogy 1500 vagy 1700 a raktér, de 24-et ugrik.
Jó ez az állomás. Mondjuk a pilótafülke asszem nem fog annyira tetszeni, szegényes a kilátás, viszont négy tagnak van állomás. Még a lakóterek kellene bővíteni, mert az csak két tagú. -
Jóózsf István #353 Akkor nézd meg a Lobonc dejóját...
12:20 és 15:16-nál
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.05. 20:46:02 -
hapi #352 500+ tonna felszerelés eltűnt a hajómról, több órányi mentést néztem végig már sehol nem volt meg... -
Hát ez vicces volt.
Kiszálltam a Marson szkafander nélkül, majd besétáltam az épületbe. És ugyanígy vissza. -
Nem jó nekem a link. De köszi! -
Jóózsf István #349 Hát, így!!!
Szerinted, ha mindegy milyen csúcs vga-val próbálkozol és ha a fejed tetejére állsz se léped át 101 képkockát, az nem cpu korlát?
És a következő dia is megállja a helyét. Nálam 70 kocka körül van a maximum 4K-ban.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.05. 19:06:52 -
De jól jött ez a csempészett áru. Mindjárt megnyitotta az utat a védett cargo felé.
Igaz, hogy elveszett a térkép. Nem tudom, ennek lesz e később kára. -
Pedig megoldható a normális nézet: F4 full body
A fegyvereltevésre volt dedikált gomb nem? H-Holster weapon. -
Hotomi #346 Köszi a segítséget! Kár, hogy nem lehet úgy mint a Fallout 4-ben, nah mindegy. -
Szia,
Már hogy lenne az?
-
Ez egy nagyon jó hír.
Holnapól pont elérhető a játék is :)) -
Bakker! Hogy ezeket szét is lehet szedni?!
Szia!
Skilles a cucc. Ki is írja, hogy milyen skill kell. És akkor nem kizárt, hogy még ki is kell fejleszteni egy állomáson.
De így az elején annyi mindenre kellene a skill, hogy nincs elég mindenre.
Első körben én szét akartam szedni az egész fegyvert. Más játékokban megszoktam, hogy alkatrészekre lehet szedni, amikből más fegyver építhető. De itt nem így működik, még lőszert sem lehet gyártani. Bár van már rá mod.
Ez a StarUI mod tök jó. Sokkal jobban átlátható a dolog. Mindjárt látom is, hogy a hajóm 1090-es cargója megtelt és én is 160 fölött (ez a határ jelenleg) járok.
Most kell keresnem valami eladót, aki tele van lével és megveszi a cuccokat.
Úgyis találtam egy feketepiaci árut, amit el kell passzolnom.
Jó volt ez a farmos küldi. Rengeteg űrharc, aztán állomáson lövöldözés. Az ügyes ellen elfoglalta a GalBank egyik hajóját és ott volt a 4 széf vagy 20k-val. Szépen be is gyűjtöttem :D
A farmosok úgyis csak 5 ropit adtak a rengeteg lövöldözésért. Ez szerintem nem fedezi az elhasznált lőszert. -
Hotomi #342 Sziasztok!
Fegyver módosításokról kérdeznék.Találok a játékban moddolt fegyvereket, amelyeket a weapon workbenchnél szét is bontok, gondoltam majd a rare fegyvereket módosítom velük, de nem engedi a játék. A Fallout 4-ben leszedhettem a modokat, és átrakhattam a legendary fegyókra, a Starfieldben miért nem szerelhetem fel a modokat még a sima fegyókra sem? Ez is skillhez lenne kötve, vagy researchelni kéne? -
Van már gépi fordítás, arra pont jó amit írsz, aztán holnaptól nekiáll pár arc lektorálni javítgatni, de nem olyan rossz már most sem. -
Bocs, valamivel kevertem.
Azt hittem, hogy a Fallout 4-ben van magyar nyelv. De most rákerestem és a steam szerint nincs.
Amúgy ma már lehet, hogy nem kell éveket várni. Itt az AI őrület.
Jobb lenne többet érteni a beszédekből, főleg a rábeszélős résznél, mert így majdnem pont olyan, mint a Detroit: Becom Human. Annyival jobb, hogy van időm odatartani a telefont és legalább a válaszokat megérteni. Aztán vagy bejön, vagy nem. -
Jóózsf István #339 Általában vállalkozó szellemű emberek állnak neki és sok-sok fáradtságos munkával és viszontagságok között elkészítik. ÉVEK ALATT!!! :-) -
Jóózsf István #338 Vagy hagyod magad elkapni és még a fogdában visszalopod. Ezt még csak egyszer próbáltam. Bejött! -
Várható magyar nyelvű frissítés hozzá vagy nincs nagy esély rá, hogy a bethesda megcsinálja? -
Ilyen útjelző problémával még nem találkoztam, pedig van pár küldim.
Olyannal már igen, ha egy küldin belül van több feladat, akkor mutathat több irányba is. -
Olvasgatva itt a hsz-eket végre van valami, ami nekem egyértelmű volt. Ez a hajóépítésnél a szintek használata.
Nálam alap beállításon R és F.
Ez már csak azért is jó, mert a hófutóban a daru is ezzel megy fel és le.
Viszont kicsit elcseszték. Van, hogy lejjebb kell vinnem, lerakom a modult a helyére, majd kérek egy újat, amit egy szinttel feljebb akar csak lerakni, így megint lejjebb kell vinnem, hogy azonos szintre kerüljön, mint az előtte lévő.
Azt még szokni kell, hogy a kiszálló és a dokkoló síkját semmi nem haladhatja meg egyik, másik irányban. -
. -
Norbertboy #333 Életmentő lett a Starfield, na még ilyent. -
Aktivnak/bekapcsoltnak kell lennie az FSRnek, mert azt csereli le DLSS-re. -
A marson fixen van egy vevő, illetve kettő is majdnem egymás mellett. De ugye speckó raktér meg jelzavaró kell a hajóra, hogy legyen esélyed hogy átmenj a scan-en leszállás előtt.
Más:
StarUI MOD
Szerintem sokan várták ezt a modot, sokkal jobb mint az original.
Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2023.09.05. 10:51:09 -
Csempészésbe bele se kezdj, ha nincs shielded cargo a hajódon, mert 100% a lebukás veszélye minden bolygónál. Ha van, akkor sem árt a deception skill, hogy az esélyeid növekedjenek a scanner becsapására.
Trade Authoritynál kell tudomásom szerint eladni a csempészett cuccokat. -
Lengyel2 #328 Én egy distress call küldetés combat pályáján találtam eddig egy contraband csomagot, gondosan eldugva egy pult alá. Csak még lövésem sincs, kinek tudnám eladni, ezért nem mertem felvinni a hajómra.
Gondolom, questelés-ek közben jól be kell nézni a szekrényekbe, pultok alá. -
Gondolom ilyenkor FSR kikapcsolva teljesen, igaz? -
Minimalis a kulonbseg, de olyan 2-4 fpst csak jelent, az is valami. A modban a D es F sablonokat szoktam hasznalni. -
Összehasonlítottad a dlss mod-ot az fsr-rel? Mennyivel jobb? Gondolkozom, hogy kipróbálom. -
Biztos, hogy a procim/nk is keves, ez teny, de egy kis buveszkedessel mindenhol megvan a stabil 60, egyedul Atlantis 50-60, plusz azok a nagyobb varosok vagy random taborok/helyek, amelyek nagyok, tele vannak mozgo objektummal es kulso, nyitott terekben vannak. De 50 ala akkor sem nem nagyon megy, bar neha volt, hogy benezett 45 kornyekere.
DLSS modot hasznalom.
A tobbi mar csak beallitas kerdese, fejbol mar nem tudom pontosan idezni, de megprobalom.
- Nalam minden opcio high alapbol (a preset az ultra, onnan modositom), kiveve:
- Screen res: 69 (feluton a high (62) es az ultra (75) kozott)
- Crowd density - low (cpu miatt ne maszkaljon libasorban millio nevtelen npc, low meg realisabb is)
- Shadow - medium (ad nemi +fps a highhoz kepest)
- Reflection - medium (szinten +fps)
- Volumetric L. - low (nagyon fps gyilkos alsokat. kartyan, mint az enyem)
- Sharp - 69 (ez mindig annyi szokott lenni nalam)
- Motion blur - medium (alapbol utalom ezt az effektet, de kell, hogy elmossa picit azt, amikor 60 ala beesik az fps)
A jovo evben en is beterveztem a teljes konfig cserejet, erzem, hogy szukseges, de mivel annyira nem egetoen, nem sietek vele. -
Ezt alátámaszthatom, 3090TI-on is max 60-70 fps-t tudok belőle kisajtolni, oké nem 40es széria, de azért erős kártya, szerintem bírna többet is -
Néztem pár tesztet és a mi procink (te i7 8700-ad vagy az én i7 7700-am) kevés neki. A kommenttárs i5-öse újabb, szinten 6 magos proci, de annyival nem sokkal jobb, mint a miénk, 10-20% diffi kb az internet bölcsessége szerint. 3060 nyilván nem 4090, de azért 1080-1440p-n fsr-ral simán tudnia kellene a 60 fps-t egy jobb procival.
De könnyen tesztelhető a cpu bottleneck. El kell menni az első városba, new atlantis és sétálni az utcán. Ha ott 40 körüli a dolog, de mondjuk a tutorial bányabolygón megvolt a 60, akkor sanszosan cpu a ludas. Az tény, hogy nvidia nincs jól optimalizálva ettől még.
(De ez legalább jó alkalom arra, hogy fejlesszek. Ki is néztem egy szintén ddr4-es buildet, hogy legalább memóriát ne kelljen újat vegyek, egy i7-13700k elég jól el kell, hogy vigye a játékot a 2080ti-omon. Mert ehhez a géphez tök felesleges most új kártyát vennem, a cpu-t meg a lapot kell előbb lecserélni. Ráadásul ez az egész új ssd-vel együtt is 300 kilóból megvan, amiből fél kártya jön ki a 40-es széria tetején ...) -
"Hajószerkesztés egy rémálom. Mire rájöttem, hogy/hogyan kell használni a szintező gombokat... (R és W)"
Igen, amikor en is rajottem, az sokat lenditett a folyamaton. A vicc az, hogy egyebkent jelzi a jatek a ket gombot, csak hat ki vette azt eszre :) A hajo ala fordulva a kameraval es ott rendezgetni a dolgokat, nalam az meg, ami necces.
Nem tudom, nalam i7-8700 es 3060 12gb, a proci az keves, de 50-60 fpst highon kihozok belole siman modos DLSS-sel meg nemi .ini barkacsolassal. Kollegamnak sokkal jobb procija van, i9-tizenvalamennyi, most all vkartya csere elott igy o is meg 3060-nal nyomja es neki is annyi. Nvidia kartyakon egyelore nem muzsikal ugy, ahogy illene. -
CPU bottleneck lesz az. Ha több fps-t akarsz, akkor azon fejlessz, a 3060 el kellene vigye 60 fps-en, pláne ha rátolsz némi fsr-t is. Nyilván nem 4k-n, de 1440p vagy lejjebb nem a gpu-d a hibás.
Fegyverelrakás meg nincs alsótest ugyanaz, mint minden korábbi bethesda játékban. Falloutban sem volt lábad fps módban és a fegyvert is ugyanúgy a töltés gomb hosszan nyomásával tetted el. -
Jóózsf István #320 Ha tudom, (Persze tudhattam volna, ha veszem a fáradtságot) hogy van ilyen téma, már rég elrontottam volna a hangulatot. (ITT IS) :-)
Nagyjából mostanra mindenki képbe került a játékkal... Annyit tennék hozzá, hogy bár nem volt kérdéses, hogy én ezzel játszani fogok, nekem 15 órámba került, mire bevonzott. Addig csak finnyogtam. És az sem tett jót a viszonyunknak, hogy hatszor kellett nekifutnom a bevezetőnek, mert folyton kifagyott a játék. (AMD VGA.) Ezt játszottam pénteken 2:30-tól 4-ig Majd észrevettem, hogy van új drájver... Azóta röccenés nélkül megy.
Hajószerkesztés egy rémálom. Mire rájöttem, hogy/hogyan kell használni a szintező gombokat... (R és W)
Sírva fakadok az útjelzőktől is! Főleg, ha több aktív küldetés van: "Bakker! Nem is ide akartam jönni!" És ezt rendszeresen előadom. Nagyjából kétszer kell ellenőrizni, hogy biztos oda visz-e, ahova akarom. Mivel én úgy játszom a játékot, hogy minden sarokba benézek, ezért adja magát, hogy a helyi mellékküldetéseket is behúzom. Így aztán nem csoda, ha 4-5 aktív van. (Bocsánat! Aktív csak egy van, de az összes környéki küldetést mutatja.) És az ugyanennyi jelölőt jelent. Ha nagyon összezavarodok, vagy nem egyértelmű, akkor átváltok: "Mutasd csak a jelenlegi (AKTÍV) küldetés jelölőjét." változatra.
40 óra után, már kezdi sejteni az ember, hogy mit is kellene csinálni! :-DDDD -
Köszi!
Akkor marad a próbálgatás.
Ez sajnos egy nagyon fájó pont, hogy ilyen alap infókat nem tettek bele. Úgy érzem, hogy direkt ellustulták, mert majd a közösség úgyis megcsinálja.
Már nekem is eszembe jutott, hogy játék közben kéne jegyzetelni. Pl. arra a jó kis állomásra visszatalálni, ahol most a hajót fejlesztettem.
Azt sem értem, hogy a raktér moduloknak miért csak egy illesztési pontja van. Így középre nem igazán lehet berakni. És erőteljesen korlátozza az egyéb modulok elhelyezését is.