1055
Bethesda új open world játéka
-
#367 "Mintha azt mondtad volna, hogy van arra képesség - képzettség, hogy ha leszerelek valamilyen módosítást egy fegyverről, akkor visszanyerjek nyersanyagot. Na azt nem találtam."
Ilyen nincs a jatekban, sajnos semmit sem lehet szetbontani nyersanyagert. Eladod vagy lecsereled a modokat rajta es ennyi, amit lehet csinalni.
Idovel a craftra epits egy bazist es tarold ott a szajret. Ne a hajodban, mert ha elkezdesz outpostokat epiteni a ritkabb lelohelyekre, akkor hamar dugig lesz a ladik. -
#366 A contrabandhoz:
" If you want to buy a shielded cargo hold, you can visit Lon Anderssen, an NPC located on the Red Mile on Porrima III "
Lon Andersent npc-t kell keresni a Porrima III bolygón a Red Mileban
Nála lehet venni jammert és olyan rakteret is ami kell
Vagy ha megcsinálod a mantis avagy sáska cimü mellékküldit, akkor kapsz egy új hajót amit alapból a raktér és a zavaró is fent van.
Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2023.09.06. 11:46:11 -
Jóózsf István #365 Lennének kérdéseim:
Jocó!
Mintha azt mondtad volna, hogy van arra képesség - képzettség, hogy ha leszerelek valamilyen módosítást egy fegyverről, akkor visszanyerjek nyersanyagot. Na azt nem találtam.
Meg azt a rakteret és pajzsot sem, ami elrejti az illegális cuccot.
Ezzel kapcsolatban írtam, hogy vissza lehet lopni. Naja. Csak nem Atlantiszon és a Marson. Valami egyéb helyen, amit hirtelen meg sem találtam. (Jegyzetelnem kéne!) Van egy hely, ahol a fogdában a kincsesláda mellet "ébredek" és a közelben nincs őr. El is lehet adni a motyeszt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amúgy, a Penthouse pecó megvan már? :-) Természetesen INGYEN, mert pénzért a hülye is meg tudja venni!
Kicsit nyögvenyelős a fejlődés a játékban. Rengeteg dolgot fejlesztenék, de egyszerűen nem haladok. Farmolnom kellene a tapasztalati pontokat.
És akkor ugye:
Szerezzem meg a képességet.
Fejlesszem is ki. NYERSANYAGOKBÓL!
És amikor megvalósítom, akkor ahhoz is egy csomó nyersanyag kell.
A hajóm dugig van nyersanyaggal, (Közel 3000-es raktér!) de valami mindig hiányzik. (most épp ragasztó és polimer) -
#364 Ha csereled le az adott hajomodult, akkor megorzi. Ha igen, akkor talan bekerul a cargoba. -
Jóózsf István #363 Az eredeti hajón van raktér konzol és értelem szerűen raktér is (a reaktor alatt) pont a kapitányi széffel szemben szemmagasságban a falon van konzolja. (SZÍNES)
A kuplerájra már én is gondoltam, de megőrzi a játék? Nem fogja lesumákolni? Elvégre nincsenek kötve semmilyen tárolóhoz.
A bója dolognál figyelni kell, hogy ne legyünk közel egy npc bázishoz! Nálam "R" ha inaktív (szürke) akkor odébb kell menni. -
#362 Egyebkent, ha nem ragaszkodsz a volumetric lightinghoz, amit az fps miatt ugyis low-ra raksz 3060-on, akkor akar ki is kapcsolathod teljesen, rengeteget fps van a jatekbeli low es az .iniben beallitott "semmi".
doku-starfield mappaban hozd letre a skyrimbol is ismert StarfieldCustom.ini-t, majd ird bele a lenti ket sort es probald ki igy. Nalam igy high beallitasokkal (reflect es effect akarmi medium), 75 screen res es 69 sharp mellett (crowd density a cpu miatt low tovabbra is), 55-60 fps atlantison vegigszaladva is.
[Display]
bVolumetricLightingEnable=0 -
#361 A terkepen "felszin nezetben" tudsz kattintani es waypointot lerakni, ami aztan megjelenik a hudon, nem erre gondolsz?
A beacon egyebkent nem a bazis epitesi helyet meghatarozo, kvazi legelsonek lerakando epuletelem, nem azt keri, hogy azt rakd le vhova?
Hajoepiteshez: minden varos mas cuccokat kinal. Erdemes a sajat bazisra lerakni egy hajo epito platformot, mert ugy nagyjabol elerheto minden gyarto minden cucca (nem mindegyik, csak a tobbseg).
Manoverezes hasonlo az Eliteben latottakhoz, vagyis hajozas kozben a bal oldali sebesseget mutato savokban a telitetteken (kozepe) tartva a tempot tudsz a legjobban manoverezni a hajoval. Ha lassabb vagy gyorsabb, akkor a manoverezesi kepessege is csokken.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.09.06. 00:27:36 -
xido #360 én ezt csak így oldottam meg :))
kupleráj :)) -
#359 A kapitányi széf és a raktér nem ugyan az. Én csak ma fedeztem fel, hogy van kapitányi széfem. Lehet, hogy a régi fülkében nem volt?
Tedd a raktérbe. H, majd F, aztán Q.
A robotba is pakolhatsz, meg, ha vannak egyéb kísérőid, akkor ők is tudnak cipekedni.
Rakteret állomáson, kikötőben tudsz felszerelni. Nem mindegyiken. Új Atlantiszon van. Meg én találtam egy nagyon jó űrállomást is, de térkép nélkül meg nem mondom a rendszer nevét. A Marson is vannak jó cuccok.
A pilótafülke is ad rakteret, ha lecserélnéd.
A hajóépítés viszont nem egyszerű, mert a modulok csak bizonyos pozícióban hajlandóak állni. Remélem ezt módosítják majd, mert szerintem értelmetlen, hogy egy téglalap formájú konténert csak oldalsó csatlakozással lehet pakolni. És csak egy felfogatási pontja van. Ezzel a részével simán el lehet tolni 1 órát, aztán lehet, hogy nem is fog tetszeni vagy nem olyan lesz belül, amilyet szerettél volna. Érdemes előtte menteni.
Általában, ha már ilyen helyen vagyok, akkor mindig megnézem, hogy nincs e jobb reaktor, JD, pajzs.
800 kg fölött viszont több leszállótalp kell. A leszállótalp egy hajtóműve 200 kg terhet bír el. A Frontier 4 talpa 800 kg-ot. De most olyat vettem, hogy egy talpon két hajtómű van, így a 3 talp elvileg 1200 kg-ot bír el.
A manőverezhetőség is érdekes. A nagy hajtóművek nagyobb tolóerőt képviselnek, de kisebb manőverezhetőséget a kis hajtóműhöz képest. És a játék ezt számolja. Nem tudom, hogy mennyire lett volna jó 4 kicsit feltenni. Elvileg sebességben ugyanúgy max 150, de, hogy milyen a gyorsulása, meg a boost, arról nem ír semmit. Inkább maradtam a két nagynál, két kicsivel kiegészítve.
Sajnos olyanból nem lehet kettőt rakni, hogy reaktor, pajzs, JD.
És az osztályoknak egyeznie kell. Ha A osztályú a reaktor (másikhoz skill kell), akkor nem tehetsz hozzá B osztályú hajtóművet, hiába tudnád megvenni és skill sem kell hozzá.
Valahogy előhoztam ezt a jeladós cuccot. Lehet, hogy Q-t kell nyomni?
Állítsd szkennerre és próbálgasd a gombokat. Az egyikre megjelenik. -
#358 Srácok, ha túl so a cucc, nem tudok gyorsutazni.
Lepakoltam a hajón a kapitányi széfbe, de közel sem fért be minden.
Van más rekesz is vagy lehet fejleszteni?
Más: Van egy küldetés, hogy hand scannerrel állítsak beacont. Na azt hogy kell? Hand scanner üzemmódban nem látok ilyen opciót
-
#357 Az jó, akkor majd meglesem. Amúgy sem akarok egyszerre sokkal menni. Meg, ha más nem, akkor eladhatom szerintem a kalózoknál is. Kérdés, hogy ki fizet jobban.
Azt a nyavajás G tűzgombot meg nagyon át kell állítanom. Túl gyakran váltok szkennelősdibe harc közben. -
#356 kiírja scannél hogy hány %os, nekem 65%os lett azzal többnyire sikerül a dolog. -
#355 Minden esetre ez gyalázat amit műveltek.
Pl az RDR2 az én kártyámon (RTX3060) egy 10th Gen I7 procival 4K felbontásban ultrán is megvan az átlag 50 FPS. És a game sokkal jobban néz ki és nem most jött ki.
Vagy Cyberpunk 2077 1080P Ultra ~70FPS, DLSS 90FPS.
Ez meg egy 15 évig készült játék, és medium - low-on 75% upscale to FHD FSR2-vel van meg a stabil 60FPS. Néha 50.
Kívánom hogy patcheljék, és hogy legyen sikere. Modolgatni nem szeretnék, rakják bele amit kell.
-
#354 És meg is van a pajzsos raktér. Meg a jelzavaró is. Nem tudom, hogy ezek összeadódnak e, kettőt tettem rá.
Egész pofásra sikerült megcsinálni. Most nem tudom pontosan, hogy 1500 vagy 1700 a raktér, de 24-et ugrik.
Jó ez az állomás. Mondjuk a pilótafülke asszem nem fog annyira tetszeni, szegényes a kilátás, viszont négy tagnak van állomás. Még a lakóterek kellene bővíteni, mert az csak két tagú. -
Jóózsf István #353 Akkor nézd meg a Lobonc dejóját...
12:20 és 15:16-nál
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.05. 20:46:02 -
hapi #352 500+ tonna felszerelés eltűnt a hajómról, több órányi mentést néztem végig már sehol nem volt meg... -
#351 Hát ez vicces volt.
Kiszálltam a Marson szkafander nélkül, majd besétáltam az épületbe. És ugyanígy vissza. -
#350 Nem jó nekem a link. De köszi! -
Jóózsf István #349 Hát, így!!!
Szerinted, ha mindegy milyen csúcs vga-val próbálkozol és ha a fejed tetejére állsz se léped át 101 képkockát, az nem cpu korlát?
És a következő dia is megállja a helyét. Nálam 70 kocka körül van a maximum 4K-ban.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2023.09.05. 19:06:52 -
#348 De jól jött ez a csempészett áru. Mindjárt megnyitotta az utat a védett cargo felé.
Igaz, hogy elveszett a térkép. Nem tudom, ennek lesz e később kára. -
#347 Pedig megoldható a normális nézet: F4 full body
A fegyvereltevésre volt dedikált gomb nem? H-Holster weapon. -
Hotomi #346 Köszi a segítséget! Kár, hogy nem lehet úgy mint a Fallout 4-ben, nah mindegy. -
#345 Szia,
Már hogy lenne az?
-
#344 Ez egy nagyon jó hír.
Holnapól pont elérhető a játék is :)) -
#343 Bakker! Hogy ezeket szét is lehet szedni?!
Szia!
Skilles a cucc. Ki is írja, hogy milyen skill kell. És akkor nem kizárt, hogy még ki is kell fejleszteni egy állomáson.
De így az elején annyi mindenre kellene a skill, hogy nincs elég mindenre.
Első körben én szét akartam szedni az egész fegyvert. Más játékokban megszoktam, hogy alkatrészekre lehet szedni, amikből más fegyver építhető. De itt nem így működik, még lőszert sem lehet gyártani. Bár van már rá mod.
Ez a StarUI mod tök jó. Sokkal jobban átlátható a dolog. Mindjárt látom is, hogy a hajóm 1090-es cargója megtelt és én is 160 fölött (ez a határ jelenleg) járok.
Most kell keresnem valami eladót, aki tele van lével és megveszi a cuccokat.
Úgyis találtam egy feketepiaci árut, amit el kell passzolnom.
Jó volt ez a farmos küldi. Rengeteg űrharc, aztán állomáson lövöldözés. Az ügyes ellen elfoglalta a GalBank egyik hajóját és ott volt a 4 széf vagy 20k-val. Szépen be is gyűjtöttem :D
A farmosok úgyis csak 5 ropit adtak a rengeteg lövöldözésért. Ez szerintem nem fedezi az elhasznált lőszert. -
Hotomi #342 Sziasztok!
Fegyver módosításokról kérdeznék.Találok a játékban moddolt fegyvereket, amelyeket a weapon workbenchnél szét is bontok, gondoltam majd a rare fegyvereket módosítom velük, de nem engedi a játék. A Fallout 4-ben leszedhettem a modokat, és átrakhattam a legendary fegyókra, a Starfieldben miért nem szerelhetem fel a modokat még a sima fegyókra sem? Ez is skillhez lenne kötve, vagy researchelni kéne? -
#341 Van már gépi fordítás, arra pont jó amit írsz, aztán holnaptól nekiáll pár arc lektorálni javítgatni, de nem olyan rossz már most sem. -
#340 Bocs, valamivel kevertem.
Azt hittem, hogy a Fallout 4-ben van magyar nyelv. De most rákerestem és a steam szerint nincs.
Amúgy ma már lehet, hogy nem kell éveket várni. Itt az AI őrület.
Jobb lenne többet érteni a beszédekből, főleg a rábeszélős résznél, mert így majdnem pont olyan, mint a Detroit: Becom Human. Annyival jobb, hogy van időm odatartani a telefont és legalább a válaszokat megérteni. Aztán vagy bejön, vagy nem. -
Jóózsf István #339 Általában vállalkozó szellemű emberek állnak neki és sok-sok fáradtságos munkával és viszontagságok között elkészítik. ÉVEK ALATT!!! :-) -
Jóózsf István #338 Vagy hagyod magad elkapni és még a fogdában visszalopod. Ezt még csak egyszer próbáltam. Bejött! -
#337 Várható magyar nyelvű frissítés hozzá vagy nincs nagy esély rá, hogy a bethesda megcsinálja? -
#336 Ilyen útjelző problémával még nem találkoztam, pedig van pár küldim.
Olyannal már igen, ha egy küldin belül van több feladat, akkor mutathat több irányba is. -
#335 Olvasgatva itt a hsz-eket végre van valami, ami nekem egyértelmű volt. Ez a hajóépítésnél a szintek használata.
Nálam alap beállításon R és F.
Ez már csak azért is jó, mert a hófutóban a daru is ezzel megy fel és le.
Viszont kicsit elcseszték. Van, hogy lejjebb kell vinnem, lerakom a modult a helyére, majd kérek egy újat, amit egy szinttel feljebb akar csak lerakni, így megint lejjebb kell vinnem, hogy azonos szintre kerüljön, mint az előtte lévő.
Azt még szokni kell, hogy a kiszálló és a dokkoló síkját semmi nem haladhatja meg egyik, másik irányban. -
#333 . -
Norbertboy #333 Életmentő lett a Starfield, na még ilyent. -
#332 Aktivnak/bekapcsoltnak kell lennie az FSRnek, mert azt csereli le DLSS-re. -
#330 A marson fixen van egy vevő, illetve kettő is majdnem egymás mellett. De ugye speckó raktér meg jelzavaró kell a hajóra, hogy legyen esélyed hogy átmenj a scan-en leszállás előtt.
Más:
StarUI MOD
Szerintem sokan várták ezt a modot, sokkal jobb mint az original.
Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2023.09.05. 10:51:09 -
#330 Csempészésbe bele se kezdj, ha nincs shielded cargo a hajódon, mert 100% a lebukás veszélye minden bolygónál. Ha van, akkor sem árt a deception skill, hogy az esélyeid növekedjenek a scanner becsapására.
Trade Authoritynál kell tudomásom szerint eladni a csempészett cuccokat. -
Lengyel2 #328 Én egy distress call küldetés combat pályáján találtam eddig egy contraband csomagot, gondosan eldugva egy pult alá. Csak még lövésem sincs, kinek tudnám eladni, ezért nem mertem felvinni a hajómra.
Gondolom, questelés-ek közben jól be kell nézni a szekrényekbe, pultok alá. -
#328 Gondolom ilyenkor FSR kikapcsolva teljesen, igaz?