629
steel-division-2-gamescom-preview-01-hea
  • ToxiMaxi
    Pre-order-el megvettem a játékot és egyből beta tag lettem. Így elsőre az Easy AI elvert. Szövikkel voltam. Még nem igazán vettem fel a játék ritmusát. Egyre több egység, egyre több mikrózás. A játék határozottan tetszik. A csapatszállító járművek megmaradnak. Legalábbis a nagyobb egységeké biztosan és lehet őket tűztámogatásnak használni.
  • molnibalage83
    Az első LS-ből nekem az jött le - és másnak is - hogy a gyalogság pont annyira súlytalan sajnos, mint a WG-ben. Nyílt terepen az elit ejéseket is pillanatok alatt 0 morálra darálta egy szem visszalövő gyalogos egység is. Tehát nyílt terepet uralják a páncélosok és flankolni szinte nem is lehet. Az aknavetőkkel és tüzérséggel lehet buzerálni.

Illetve gyalogos spam MG-vel elvieg képes pánikoltatni a páncélosokat is, erről si szó esett a videóben, ahol előadta a csóka, hogy "cling, cling, áh, ez 20 mm alatti, akkor megyünk tovább". Mármintogy ez a valóságban nem igej. Ha folyamatosan veretnek, akkor azt jelenti, hogy mindenki tudja, hogy hol vagy. Ha meg tudják, akkor idővel be fog csókolni egy AP gránát... ---> Irány hátra.
  • Jeffjohnson
    Csak a spammoló taktika nem működjön. Árakat majd meglátjuk, mert még nem tudjuk az egységek erejét.
  • molnibalage83
    A játék árskálázsa az, ami durva. Gyalogság 20-25-30, efelett fejből nem is rémlik. A közepes hk-k 120-170 táján. A Panther 250 tája volt, így fejből és, ha van Tiger és King Tiger is...

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a légierő mit tud majd, mert ez igen komoly balansz problémákhoz vezethet.
  • phylemon
    A Tiger és a Panther kissé elnagyolt. Láttam már pontosabbat is játékban. Nyilván nem fogjuk annyira közelről nézni ezt sem de azért nem ártott volna pontosabban megrajzolni.
  • Jeffjohnson
    Szerintem a szegényes stat pont a könnyebb balance miatt van. Vagy csak azért, hogy a nép ne háborogjon.
  • molnibalage83
    Unit stance-ről is volt szó. Ami nagyon nem tetszik a szegényes stat. adat az egységekről és persze lehet majd kisakkozni, hogy az AP és AV hogyan működik.
  • molnibalage83
    35:20. AP és AV.
  • molnibalage83
    A legérdekesebb része a scaling volt 25:00-ig...
  • molnibalage83
    Volt livestream.
  • molnibalage83
  • molnibalage83
    Devblog, CAN.
  • molnibalage83
    Eddig csak conquest szerű játékmódot láttunk, destruction szerűt nem. Az income a fázisoktól függ. Egyes deck esetén az income eltér, de a terület nem módosítja.
  • Porta
    jól értelmezem az "income" itt fix lesz mindenkinél? nem függ majd attól, hogy ki hány % át uralja a pályának?

• molnibalage83
    Devblog, 3 fázis.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.28. 13:19:57
  • molnibalage83
    Az egész RD baja, hogy a sokkal magasabb base acc és egyebek miatt sok esetben egy kibaszott reflexjátékot csináltak egy STRATÉGIAI / TAKTIKAI játékból.

Az ALB-ben nem halt meg insta minden, mert kevésbé voltan "unicorn" egységek. A tüzérség is inkább morál gyilkos volt, nem ölt szinte semmit. Egyedül a top tier hk és AGM volt ilyen.

Az 1v1 ranked ezért szar sajnos. Szerencsejáték és reflexjáték az egész. Meg az, hogy ami abban van, annak köze nincs a hadviseléshez. Az ember leülne játszni, hogy valami olyasmit lásson, mint ALB 4v4 agy RD 10 v 10-ben, ahol egységek tucatjai csapnak összes tüzérségi támadással, összahaderőnemi harcot látva. Mi van 1v1-ben? Mázlista recon vagy más inf. snipeolgatja ki a CV-ket és a minimapot nézed és refelx bajnokság, hogy ki mit szúr ki egy tized vagy 1-2-sec re. Semmi köze nincs a a valódi taktikához.

Az ALB-ben a 4v4 játékokban nem volt ritka, hogy a végjátékban a visszavonulás és javítgatások miatt a végén tucatszám volt hk. a harctéren és léptéke volt az egésznek. Az RD ezt kúrta el, de iszonyatosan az era shift miatt is.

Az RD helyett egy bővített ALB kelett volna az összes RD fejlesztéssel - log chain, kétéltű hadviselés, szállító jármű mennyiség korlátozás, stb. - meg helyrerakott adatvázissal és era tagos járművekkel. Ennyi. Az RD-nek a felsoroltakon túl szitne sikerült MINDENT elkúrnia. Az ALB-ben volt A és C decktől kezdve minden. Az RD meg 99,9% Cat A játék. Én igazából már untam is, azért hagytam abban.

Azt kell hogy mondjam az Eugen annak ellenére, hogy összerakta az WG szériát túl sok helyen nem ért sem a HT-hez - lásd, hogy milyen SAM SEAD immune és melyik nem, totál katyvasz és káosz, helikopterek totális felül reprezentált mennyislég, stb. - sem a játéktervezés n+1 aspektusához.
  • Jeffjohnson
    Valahogy az ALB-ről nekem is jobb élményeim vannak. Bár mindkettővel az a baj, hogy ha kihagysz egy pár hónapot, szinte olyan mintha kezdhetnéd előről. Annak örülnék ha a játék alap sebessége kicsit lassabb lenne. Mondjuk mint a close combat 5-ben. Sokkal alacsonyabb lenne a tanulási görbe és hamarabb előjönne az, hogy kinek jobb a stratégiája. Emlékszem 2-3 hónapos kihagyás után az ALB-nél csak pislogtam mint hal a szatyorban mert annyira belassultam. Kellett vagy 5-10 meccs mire kicsit visszarázódtam.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2017.03.24. 12:51:06
  • molnibalage83
    Én egyébként az alapján amit láttam le is szedem a Red Dragont szerintem. Az elmúlt egy évben így is alig toltam vele. Egy korszak lezárult nálam. Az ALB fent marad arra az esetre, ha valaki nagyritkán feltéved oda.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.23. 21:58:08
  • Jeffjohnson
    Nem lehet semmit sem tudni róla, sem az open bétáról sem a megjelenésről.
  • Porta
    hát ez kiba jónak néz ki. Én nagyon drukkolok nekik! Grafika fantasztikus és az újitások is nagyon jónak tűnnek. Lesz open beta tudtok erről valamit?
  • Jeffjohnson
    Nem tudom mi lehet a döntés oka.
  • molnibalage83
    Az ALB-ben tényleg volt ez, mert 1 CP-be kerültek. A RD-ben olyan kevés (1 card) van, hogy ott ez már nem volt probléma. Itt teljesen felesleges volt ez a döntés.
  • Jeffjohnson
    Én azt hittem visszaszálnak de akkor ezek szerint a teherautó felszívódik. Mondjuk nekem az se tetszett, hogy egyesek a teherautókat használák olcsó "felderítőnek"
  • molnibalage83
    A teherautók sajnos eltűnnek kirakás után, ami hatalmas faszság. Ha győztél egy helyen, akkor nem tudod kiaknázni az egészet, mert sem a tüzérség sem a gyalogság nem tud újra gyorsan mozogni. Itt nincs ATGM, ezért semmi értelme nem volt ennek a húzásnak. A WG/RD-ben lett volna a teherautóknál...
  • molnibalage83
    Jövő hét szerdás is lesz stream elvileg.
  • Jeffjohnson
    Megnéztem a videót. Tök jó lenne ilyen ellenfelek ellen játszani akik beviszik a teherautókat az arcomba nem derítenek fel. Mortar az erdő mögött úgy, hogy előtte semmi felderítés nincs.

A játék jó. Kíváncsi vagyok ez a frontvonalas dolog mennyire működik majd. Nekem így elsőre egész jó újjításnak tűnik, valósághoz közelít azzal, hogy a bekerített, elvágott egységek morálja nagyon leesik. Légvédelem ahogy néztem szorta az ellenfelet, nehéz egy videó alapján eldönteni mert a srác végtelenül gyengén játszott.

Biztos vétel, az igazság úgyis kb. 1 hónapnyi játék után derül ki.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2017.03.23. 10:55:17
  • molnibalage83
    A repcsiknél ez van. A kinti fórumon nagyon sokan vannak azon az állásponton, hogy késleltetés szükséges.

Az új frontvonal rendszer érdekes, csak a bajom vele az, hogy a recon egyensúlyát nagyon megbontja.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.23. 10:08:34
  • Jeffjohnson
    "A "panic" button hatás most is meg van"

Arra gondolsz, hogy gyorsan behív egy halom egységet, amit késleltetés nélkül meg is kap?
  • molnibalage83
    A videóban MI ellen a légvédelem semmit nem ért. Rommá bombázott mindent aki játszott. Conquest szerű játékmódban győzött de úgy, hogy még az MI is jobb kill arányt ért el nála. A "panic" button hatás most is meg van. Sokan fognak anyázni a kini fórumon, hogy nincs delay.
  • Jeffjohnson
    Jól hangzik! Légierőt meg majd meglátjuk. Hátha lesz használható légvédelem.
  • molnibalage83
    Épület pusztulás van benne. Piros pont. Nem kozmetika. Valóban hatása van.
  • molnibalage83
    Hk ágyú és páncél ikonként mutatva van, nem kell mindenért végre az info tab...
    Felderítő repülőgép van. Ajjaj... Az ALB beta idején gigantikusan nem jöttek be ezek, mindent letarolt akkor a légierő...
  • molnibalage83
    A deploy phaseben is lehet már parancsot adni, ha jól látom.

A ruler a covert is mutatja végre nem tippelgetni kell a LOS kapcsán.

Sajnot továbbra is ragaszkodnak a szépség miatt az 5 pontos lépcsőhöz az egységek árainál...

Az egységeknél azt is ki lehet jelezni, hogy éppen hova mennek, végre ezt is megcsinálták, még ha nem is a RD-ben.

Van unload at loaction parancs.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.03.22. 20:24:15
  • molnibalage83
    Végre lesz benne ruler...
  • molnibalage83
    Livestream volt! 20 perc táján kezdődik.
  • molnibalage83
    Devblog.
  • Plata
    Igazán jöhetne már valami rendes gameplay videó.
    Nagyon tetszik a játék,de szinte semmit nem lehet róla még tudni,se videó se semmi.
  • Plata
    A pálya nagyon szép.Remélem nem kell neki erős gép majd.
    Wolverine is nagyon szépen megvan csinálva.Azt hiszem az van a képen.
  • molnibalage83
    Eddigi infók összegyűjtve.
  • molnibalage83
    Twitteren volt meghirdetve a beta kulcs, cégnél meg le volt tiltva. Szóval meg sem próbálhattam. Mindegy. Úgyis pár napos izé lesz, akkor meg amúgy is lesz vendégem.